Kreativ

ŠTÍTEK: parfém

Ilustrační foto.

Rekordní pondělí českých e-shopů: 470 tisíc objednávek, útrata 700 milionů korun

Praha - Počet objednávek v tuzemských e-shopech dosáhl minulé pondělí rekordních 470.000, meziročně stoupl o šestinu. Lidé nejvíce v internetových obchodech nakupovali knihy, mobily a parfémy. Průměrná hodnota jednoho dárku byla zhruba 820 korun. Vyplývá to z údajů srovnávače cen Heureka.cz. Podle Asociace pro elektronickou komerci (APEK) bylo pondělí 14. prosince dosud nejúspěšnějším dnem českých e-shopů, Češi utratili on-line přes 700 milionů korun.

Ilustrační foto

Poslední víkend před Vánoci. Lidé ve Zlíně brali obchody útokem

Zlín – Plná parkoviště, návaly v obchodech i ulicích, nervozita, spěch i radost a hlavně tašky plné nákupů. Poslední adventní víkend většina Zlíňanů vzala nákupní centra i menší obchody a tržiště útokem a sháněli vánoční dárky. Někteří teprve začínali, jiní už jen obhlíželi, co ještě dokoupit. A k tomu, shánění všeho potřebného na štědrovečerní stůl. Podle sdělení obchodníků byly o uplynulou sobotu a neděli tržby vyšší oproti běžným víkendům o desítky procent.

Ilustrační foto

Obchodníci si letos mnou ruce

Rokycansko - Lidé zaplavili obchodní řetězce i malé krámky. Shání vánoční dárky a jsou ochotní utratit i několik tisíc korun

Ilustrační foto

Čistotný zloděj? Zkusil ukrást 43 balení zubní pasty

Brno – Žádný alkohol ani jídlo. Jeden ze zákazníků supermarketu v brněnské Tkalcovské ulici se snažil odnést si bez zaplacení desítky balení zubní pasty. „Ve chvíli, kdy si myslel, že ho nikdo nepozoruje, naházel do batohu čtyřicet tři kusů," upřesnil ve čtvrtek k netradiční krádeži mluvčí brněnských strážníků Michal Simandl.

Padělané zboží. Ilustrační foto.

Za padělky hrozí cizince vězení

Železná Ruda – Z přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením obvinili nyní policisté 40letou Vietnamku žijící na Železnorudsku.

Instruktáž pro seniory zaměřená proti Šmejdům.

Nekupujte zajíce v pytli, ale ani cetky od Šmejdů

Jičín – „Dobrý den, takže my vás tady vítáme. Já se jmenuji Petr a tady můj kolega, to je Mirek. Vítáme vás tady na akci, kterou si pro nás připravila naše společnost Vital Life," začal před vykulenými seniory v zasedací místnosti jičínské radnice své vystoupení Petr alias Jaroslav Pokorný z hradeckého divadla Jesličky a po ubezpečení, že se nejedná o žádné Šmejdy, položil na stůl obyčejné máslo.

Relaxace na terase Spa hotelu Lanterna.

Také už vaši blízcí „všechno mají"? Věnujte k Vánocům zážitky

Velké Karlovice - Štědrý den je tradičně milou příležitostí dát lidem kolem vás najevo, že je máte rádi a že na ně myslíte. Někdy ale výběr toho pravého dárku může přidělat vrásky na čele. Co když už vaši blízcí „všechno mají" a „nic nepotřebují"? Nebo když hrozí, že se výběrem parfému, svetříku či knižní novinky netrefíte do vkusu?

Relaxace na terase Spa hotelu Lanterna.

Také už vaši blízcí „všechno mají"? Věnujte k Vánocům zážitky

Velké Karlovice - Štědrý den je tradičně milou příležitostí dát lidem kolem vás najevo, že je máte rádi a že na ně myslíte. Někdy ale výběr toho pravého dárku může přidělat vrásky na čele. Co když už vaši blízcí „všechno mají" a „nic nepotřebují"? Nebo když hrozí, že se výběrem parfému, svetříku či knižní novinky netrefíte do vkusu?

Policie ČR. Ilustrační snímek

Policie odhalila pět zlodějů

Příbramsko - Kriminalisté sdělili obvinění z krádeže a poškození cizí věci šestadvacetiletému muži. Z 2. na 3. listopadu vnikl v Husově ulici v Příbrami do budovy knihovny a odcizil tam dvacet dřevěných propisovaček a dva obrazy za celkem 2000 korun. Poškozením okna a čtyř dveří způsobil další škodu ve výši 10 tisíc korun. Muž se dopustil krádeže přesto, že je v „podmínce".

Celníci odhalili na Znojemsku vietnamské padělatele. Prodávali falešné značkové zboží.

Celníci odhalili padělky značkového zboží za 14 milionů korun

Znojmo, Hatě – Stovky kusů textilu, parfémy, hodinky, opasky, tisíce párů bot, několik kilogramů textilních a kovových log ochranných známek zajistili na Znojemsku jihomoravští celníci. Hodnota originálního zboží by přesáhla čtrnáct milionů korun. O pátečním zásahu informovali celníci v úterý.

Ilustrační foto

Za Vánoce letos Češi plánují utratit 7700 korun, více než loni

Praha – Češi letos plánují utratit za vánoční dárky, výzdobu, jídlo a stromeček v průměru zhruba 7700 korun. Loni v tuto dobu plánovali útraty o 330 Kč nižší. Za samotné dárky chtějí lidé dát v průměru 4900 korun, což je o 250 korun více než loni. Na jídlo a výzdobu půjde 2300 korun a za vánoční stromek 500 korun. Ukázal to průzkum agentury STEM/MARK pro Cetelem.

Ilustrační foto

Soud ve Zlíně rozplétá podvody s parfémy. Jde o neplacení daní

Zlín – Toaletní papír, ocel či lehké topné oleje. Nyní jde o parfémy. Dalo by se říct, že případy daňové kriminality jsou stejné jako přes kopírák a i když si pachatelé této hospodářské kriminality vyslouží vždy přísné tresty, přesto se případy stále opakují.

Ilustrační fotografie.

Oblíbený balet potěší kopřivnické publikum

Smaragdy, rubíny a diamanty se staly inspirací oblíbeného baletu z 60. let minulého století, který nyní přes filmové plátno zavítá do Kopřivnice. Abstraktní baletní představení Drahokamy si budou moci návštěvníci kopřivnického kina vychutnat v podání souboru Bolšoj Balet.

Night Shopping ve Zlatém jablku

Noční nakupování a show si ve Zlatém jablku užily stovky lidí

Zlín – Stovky lidí včera večer zavítaly na Big Apple Night Shopping ve Zlatém Jablku. Nejen bohatý program, ale i slevy ve více než padesáti obchodech si návštěvníci mohli užít po celé čtyři hodiny. Akce se nesla v americkém stylu New Yorku. Hlavním lákadlem byla zpěvačka Dara Rolins.

Nové cedule připomínají zákaz podomního prodeje v Hranicích

Nové cedule v Hranicích připomínají zákaz podomního prodeje

Hranice – Na všech vjezdech do města se objevily varovné černobílé cedule. Poukazují na zákaz podomního a pochůzkového prodeje včetně poskytování služeb. Kromě menšího nápisu řidičovy oči zaujme také obrázek kamery s dodatkem „Město je pod dohledem". Proč značky u cest přibyly a co to pro občany znamená?

Ilustrační foto

Pracovní pohovor? Body navíc za dobrý vzhled

Dočkali jste se a personalista vás pozval na pohovor. I když hlavním tématem budou vaše pracovní zkušenosti, pro vás budou hrát i jiné faktory. Třeba dobře zodpovězená otázka, kterou si položíte den předem: Co si vezmu na sebe?

Ilustrační foto.

Žena pokousala ochranku v obchodě. Při krádeži parfému

Brno – Dva parfémy za téměř osmnáct set korun si chtěla bez placení odnést v pondělí jednačtyřicetiletá žena z prodejny na Malinovského náměstí. Poté, co se ji na ulici pokusila zadržet ochranka obchodu, žena zaútočila.

Ilustrační foto

V řetězcích přibývá krádeží dražšího mraženého zboží

Praha – Organizované skupiny zlodějů se v obchodních řetězcích v poslední době stále častěji zaměřují na krádeže dražšího chlazeného a mraženého zboží. Jde například o lososy či krevety. Zloději je poté prodávají na černý trh. Někteří obchodníci si kvůli tomu pořizují termokamery. Upozornila na to bezpečnostní agentura Securitas. Krádeží mraženého a chlazeného zboží podle ní meziročně přibylo o 40 procent.

TAJNÝ VCHOD za stěnou s parfémy.

Celníci našli na folmavské tržnici úkryt s tajným východem

Folmava – Další úspěšné odhalení nelegálního zboží hlásí celníci i policisté z folmavské tržnice. V sobotu při masivní razii odhalili nelegální zboží za 4,5 milionu korun a další desítky přestupků. V tomto týdnu se pak celníkům podařilo na jedné z tržnic v Horní Folmavě odhalit promyšleně vybudovaný prostor určený k nabídce a prodeji pirátských nosičů.

Eliška Staňková

Atlety bramborová medaile nemrzela

Kladno - Družstva atletů A.C. Tepo Kladno budou i v příštím roce účastníky extraligy. Na mistrovství republiky si účast zajistila s velkým přehledem. „Kdybychom měli ještě jednoho Bakalára, mohli bychom pomýšlet i na medaili," usmíval se předseda klubu Jiří Klesnil nad celkové čtvrtým místem mužů a šestým žen.

Kratochvíli provoní nový parfém.

Kratochvíle má originální vůni

Kratochvíle – Po ambře a růžích voní Kratochvíle. Při příležitosti Hradozámecké noci, v níž hrál zámek hlavní roli, představil kastelán Vojtěch Troup parfém, který provoní interiéry stavby.

Barbadoská zpěvačka Rihanna.

Rihanna se chystá oslavit 10. výročí zahájení své kariéry

New York - Barbadoská zpěvačka Rihanna hodlá oslavit letošní 10. výročí zahájení své úspěšné hudební kariéry. Ještě se ale 27letá hvězda podle agentury AP nerozhodla, kdy a jak se tak stane. Nejdříve chce rozhodně vydat připravované nové album.

Motýlí dům se stal jednou z turistických atrakcí lázeňského města.

V Motýlím domě poznáte hmyzí kamufláž

Motýlí dům v rekonstruovaném podloubí restaurace u známé rozhledny Diana roste. Ne že by se rozšiřovaly jeho prostory, ale roste počet návštěvníků a také poznání, která tu mohou malí i velcí zažít. Majitelé mají vedle první generace vlastnoručně odchovaných kukel radost i z jedinečnosti, kterou jim motýlí svět nabízí.

Motýlí dům se stal jednou z turistických atrakcí lázeňského města.

V Motýlím domě poznáte hmyzí kamufláž

Karlovy Vary - Motýlí dům v rekonstruovaném podloubí restaurace u známé rozhledny Diana roste. Ne že by se rozšiřovaly jeho prostory, ale roste počet návštěvníků a také poznání, která tu mohou malí i velcí zažít. Majitelé mají vedle první generace vlastnoručně odchovaných kukel radost i z jedinečnosti, kterou jim motýlí svět nabízí.

V holešovické tržnici prodejci skrývali tajný sklad padělků.

V holešovické tržnici prodejci skrývali tajný sklad padělků

Praha /FOTOGALERIE/ – O více než tři miliony korun mohli přijít oprávnění majitelé ochranných zámek, kdyby se podařilo dostat padělky jejich zboží až k zákazníkům – to se ale nestane. Postarali se o to pražští celníci, kteří na tržnici v Holešovicích odhalili přes půl tisícovky napodobenin rozmanitého značkového zboží. O jejich úlovku informovala v úterý Ivana Kurková z Celného úřadu pro hlavní město Prahu.

Celníci zabavili tisíce padělaných palet.

Celníci zabavili tisíce padělaných palet

Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Sportovní trika, kabelky, parfémy, hodinky nebo třeba hračky s žádanými obrázky. Tohle všechno mají padělatelé v oblibě. V poslední době ale celníci opakovaně zasahovali i proti padělatelům europalet. Ano, přepravních palet stlučených z prken a hranolků. Velkou akcí byla v minulém týdnu razie ve výrobně v průmyslovém areálu v Rakovníku, odkud celníci odvezli přes dva tisíce napodobenin neoprávněně označených ochrannou známkou Společenství EPAL.

Ilustrační foto

Vosy láká pití, jídlo, ale třeba i vůně parfému

Obrovský nárůst počtu výjezdů k lidem pobodaným včelami a vosami zaznamenali během prvního prázdninového měsíce záchranáři. Může za to především současné velmi teplé počasí, ale i dvě poslední mírné zimy.

Ilustrační foto

Vosy láká pití, jídlo, ale třeba i vůně parfému

Děčínsko – Obrovský nárůst počtu výjezdů k lidem pobodaným včelami a vosami zaznamenali během prvního prázdninového měsíce záchranáři. Může za to především současné velmi teplé počasí, ale i dvě poslední mírné zimy.

ZABIJÁK. Vosy jsou obvykle klidné. Pokud je však něco rozdráždí, mohou se proměnit v nebezpečné útočníky.

Vosy láká pití, jídlo, ale třeba i vůně parfému

Českolipsko Namísto vodních radovánek cesta záchrankou do českolipské nemocnice. Neštěstím málem skončila návštěva koupaliště ve Sloupu v Čechách pro jednoho z návštěvníků, kterému vosa vlétla do pití a spolu s nápojem ji vypil.

Ilustrační foto

Zloděj kradl v bytě, na podlahu vylil víno i parfém

Přerov – Nezvaného návštěvníka měl mezi 25. červencem a 1. srpnem přízemní byt v Želatovské ulici v Přerově. Po rozbití okna se do bytu vloupal zloděj, který ukradl peníze i šperky v hodnotě 73 tisíc korun.

Ilustrační foto.

Mobily a tablety se na návštěvnosti internetu podílejí z 15 procent

Praha - Stále více Čechů surfuje po internetu a nakupuje on-line přes mobily a tablety, nárůst trendu už ale není tak silný jako v posledních letech. Přístupy z mobilních zařízení tvoří v ČR letos 15 procent celkové návštěvnosti internetu, loni to bylo 13 procent a předloni šest procent. Česko v tomto ohledu začíná zaostávat za Slovenskem, kde se mobilní zařízení podílejí na on-line návštěvnosti z 25 procent. V roce 2014 to bylo 15 procent. Vyplývá to ze statistik společnosti Webnode.

Ilustrační foto.

Pěstitelé růží v Turecku se snaží zachovat tradici

Isparta - Mnoho pracovníků na zářivě růžových polích v jihozápadní turecké provincii Isparta je nečekaně propojeno s květinami, o které se starají. Jsou to syrští uprchlíci, kteří se nechávají najímat v Turecku na sklizeň ceněné damašské růže. Právě tato turecká oblast je největším světovým producentem damašské růže a drahých olejů, které se z ní vyrábějí; damašská růže se zde pěstuje na 16 milionech metrech čtverečních, píše agentura Reuters.

Ilustrační foto

ČOI za první čtvrtletí zabavila padělky za 3,6 milionu korun

Praha - Pracovníci České obchodní inspekce (ČOI) během prvního čtvrtletí letošního roku zabavili celkem 1832 padělků za téměř 3,6 milionu korun. Za porušení zákona udělili 338 pokut ve výši 2,4 milionu Kč. Nejvíce se padělalo oblečení, v menší míře obuv, hodinky, parfémy, cigarety a další zboží, sdělila inspekce.