Kreativ

ŠTÍTEK: parfém

Oprava Čepkovského mostu ve Zlíně.

Na mostě se zdržíte, ale není to žádná katastrofa

Zlín – Pudr jsem si na obličej dávat nemusela: právě mi ho vydatně napudroval náklaďák, který projel po opravovaném nadjezdu u Čepkova. Opět jsem se přesvědčila, že vůně nafty je silnější než můj parfém, prach se na šatech lehko usazuje a šedý písek skvěle drží ve vlasech…

Ilustrační foto

Lékaři varují: Slunce může ovlivnit účinek některých léků a krémů

Praha - Slunce může ovlivnit účinek některých léků a léčivých krémů, varují lékaři. Nežádoucí reakce hrozí u léků na poruchy srdečního rytmu, podporu močení, snížení teploty či bolest. Vysoké riziko je u antibiotik. Puchýře vznikají po opalování na kůži natřené gelem na bolesti kloubů, tzv. antirevmaticích. Lékárníci při výdeji na to upozorňují, pokud ale lidé užijí přípravek z domácích zásob, na dřívější poučení už dávno nemyslí.

Obchody - ilustrační foto.

Londýnský obchodní dům zřídil oddělení pro znuděné partnery

Londýn - Co dělat s manželem, kterého nudí nakupování? Lov toho správného kusu oblečení si jak známo žádá přesnost a koncentraci, a nikoli reptajícího a zívajícího chotě. Luxusní obchodní dům Harvey Nichols v londýnské čtvrti Knightsbridge proto svůj rozsáhlý suterén proměnil v „pánské jesle", kde drahé polovice nakupujících dam najdou rozptýlení v baru, u holiče nebo při hraní počítačových her, napsal britský deník The Daily Telegraph.

Ilustrační foto.

Nabízela parfémy, ale poctivost jí nevoní. Okradla na ulici seniorku

Kladno – Žena, kolem níž pobíhaly dvě malé děti, oslovila v kladenské ulici U Tržnice na kročehlavském sídlišti procházející seniorku. Vtíravým způsobem jí nabízela parfémy. Důchodkyně o zboží neměla zájem, nicméně šikovná prodejkyně ji stačila okrást o peněženku.

Ilustrační foto.

Klášter v sobotu odtajní nové vůně

Kladruby – Nejen nové výstavní prostory, ale také nové vůně přibyly k začátku letošní sezony v ojedinělém Archivu vůní v kladrubském klášteře.

HANA ŠTOLLOVA při vernisáži jedné z výstav, kde prezentovala soji rozsáhlou sbírku.

Parfémy ze Stříbra v Blovicích

Stříbro, Blovice – Rozsáhlá sbírka parfémového skla Hany Štollové ze Stříbra patří k největším a nejuznávanějším v Česku. Části sbírky už představila na samostatné výstavě ve stříbrském muzeu, vystavovala také v Plzni, tentokrát se chystá ukázat krásy voňavého umění v Blovicích.

Ilustrační foto

Šmejdi nejsou nejen v Sedlčanech vítáni, vyhláška je zřejmě vypudila

Sedlčany - Na městské vyhlášce zakazující podomní a pouliční prodej na území města, se domluvili zastupitelé Sedlčan na Příbramsku již v minulém roce. A jak se zdá, má pozitivní dopad. Alespoň podle Petra Krcha, velitele městské policie. „Od občanů jsme nedostali v posledních měsících žádnou hlášku o tomto druhu prodeje," řekl.

Mezi oblíbené praktiky šmejdů patří podomní prodej.

Šmejdi nejsou vítáni, vyhláška je zřejmě vypudila

Sedlčany – Na městské vyhlášce zakazující podomní a pouliční prodej na území města, se domluvili zastupitelé Sedlčan již v minulém roce. A jak se zdá, má pozitivní dopad. Alespoň podle Petra Krcha, velitele Městské policie Sedlčany.

Bořek Šípek vstoupil do designové Síně slávy.

Bořek Šípek vstoupil do designové Síně slávy

Praha - Hlavní cenu a titul Grand designérka roku 2015 si ze sobotního předávání výročních cen za nejlepší design odnesla módní návrhářka Liběna Rochová. Za své modely inspirované tvorbou umělce Milana Grygara dostala i cenu v kategorii Módní designér roku. Stala se druhou návrhářkou v historii cen, jež dostala hlavní cenu. Objevem roku se stala dvojice Markéta Držmíšková a Petr Hák, titul získali za kolekci porcelánu a úložný systém Sequence. Oceněn byl in memoriam také architekt a designér Bořek Šípek, který vstoupil do Síně slávy.

Kladrubský klášter je stále vyhledávaným turistickým cílem.

Památky finišují k otevření

Tachovsko – Loňská jubilejní sezona v klášteře Kladruby byla velmi rozmanitá a bohatá na události. Letošní bude poněkud skromnější, i tak připravil národní kulturní památka několik novinek.

Ilustrační foto.

On-line prodej drogerie je v Česku teprve v počátcích

Praha - Drogerie zůstává jedním z mála segmentů maloobchodu, jehož prodej po internetu je teprve v počátcích. Odborníci ale tomuto sortimentu dávají velký potenciál. Drogistické zboží nabízí v Česku 270 e-shopů, z velkých řetězců s drogerií neprodává on-line žádný. Zcela odlišná situace je v kosmetice, tu nabízí 846 e-shopů, vyplývá z údajů srovnávače cen Heureka.cz.

Tržnici ve Veselí nad Moravou začali postupně bourat. Do dvou let postaví tři multifunkční domy.

Tržnice ve Veselí se mění v moderní komplex se službami a byty

Veselí nad Moravou /FOTOGALERIE/ – Jen prázdné místo ohraničené páskou zůstalo po prvních budovách tržnice ve Veselí nad Moravou, do kterých se v únoru pustily bourací stroje. Do konce roku tam vyroste jeden ze tří víceúčelových domů 
s byty a zázemím pro podnikatele. V následujících letech zastřešená tržnice zmizí úplně.

Ilustrační foto

Zloděj kradl ve škole. Bral i mandarinky

Pavlovice – Chuť na ovoce zřejmě dostal zloděj, který se o víkendu vloupal do budovy školy v Pavlovicích u Přerova. Dovnitř se dostal po vytlačení zavřeného okna kotelny.

Sdružení obrany spotřebitelů-Asociace, Zlín

Nová poradna obrany spotřebitelů ve Zlíně se setkává i s kuriózními případy

Zlín - Místo luxusního parfému jen flakon s pitnou vodou, auta bez airbagů, na což se přišlo až při nárazu, a řada dalších nedostatků. Až sto padesát stěžovatelů za měsíc se vystřídá v nedávno otevřené pobočce Sdružení obrany spotřebitelů Asociace (SOSA) ve Zlíně. Právě zde mohou oklamaní zákazníci z krajského města, ale i okolí „na místě" řešit své stížnosti, náměty a připomínky.

Ilustrační fotografie.

Zboží se snažil ukrýt pod oblečení, lapili jej u toho

Přerov – Až tři roky ve vězení hrozí osmnáctiletému mladíkovi, který chtěl v pondělí odpoledne nakoupit za pět prstů. V obchodě v Denisově ulici v Přerově ukradl sportovní výživu, parfém a několik balení čajů za celkovou sumu 1 514 korun.

Ilustrační foto

Oholte se a nechoďte do mešity, vyzývá příručka pro džihádisty

Londýn – Pokud jste si mysleli, že má džihádista snažící se infiltrovat do západní země jednoduchý život, jste na omylu. Aby se úspěšně sblížil s nenáviděnou západní kulturou, musí podstoupit řadu opatření, která mu nejsou příliš po chuti. Alespoň tak to naznačuje příručka „Bezpečnostní instrukce pro vlky samotáře a malé buňky", která nyní koluje internetem, kde ji šíří lidé sympatizující s ideologií převážně sunnitského džihádismu.

VUT Brno, ilustrační foto.

POZNÁMKA FIDELA KUBY: Malý chemik

Na školách platí zákaz práce s nebezpečnými látkami. Když jsem se to dozvěděl, vybavily se mi hodiny chemie na krnovském gymnáziu.

Vladimir Putin

Parfém inspirovaný Putinem prý voní lacině

Moskva – V luxusním moskevském obchodním domu GUM, přímo naproti Kremlu, je v prodeji nový parfém, o kterém jeho běloruský tvůrce Vladislav Rekunov tvrdí, že ho inspiroval ruský prezident Vladimir Putin.

Ilustrační foto.

Zloději vybílili lahůdky v Hradišti i modlitebnu v Brodě

Slovácko – Široký záběr měli hned z počátku roku zloději na Slovácku. Nezdráhali se loupit hned na několika místech regionu a vybírali si za tím účelem objekty všeho druhu. Do prodejny lahůdek v ulici Zelný trh v Uherském Hradišti například zamířili někdy v rozmezí od čtvrtka 31.12.2015 do neděle 3.1.2016.

Ilustrační foto

Skokany letošních Vánoc jsou drony a externí baterie k mobilům

Praha - Největší nárůst ve vyhledávání na internetu před letošními Vánocemi zaznamenaly drony a externí baterie k mobilům a tabletům. Absolutní prvenství udržely mobilní telefony. Nejčastější osobní dárek, který Češi vedle mobilu zřejmě najdou letos pod stromečkem, jsou parfémy. Vyplývá to ze statistik serveru Zboží.cz, který patří pod Seznam.cz.

Ilustrační foto.

Nezapomínejte, co jste si šli koupit, radí psycholožka

Praha - Pětistovka fuč - a senior, který se jí tak lehce zbavil, byl ještě spokojený. Ba přímo nadšený. Přesně takhle to dopadlo, když se policejní muzeum na pražském Karlově stalo dějištěm prodeje parfémů. Že to zní nějak podivně? Kdepak; vůbec ne! Nešlo totiž o prodej skutečný.