Kreativ

ŠTÍTEK: parfém

Ilustrační foto

Mírové jednotky OSN vyměňují zboží za sex, ukazuje zpráva

New York – Příslušníci mírových jednotek Organizace spojených národů (OSN) pravidelně vyměňují zboží za sex s lidmi v zemích, kde by měla OSN pomáhat. Organizace přitom podobné vztahy zakazuje. Stovky žen na Haiti či v Libérii kvůli hladu, chudobě a vylepšení životní úrovně nabízejí svá těla, ukázala zpráva, kterou vypracoval Úřad vnitřní dozorčí služby (OIOS). Za své služby jsou ženy odměňovány penězi, šperky, parfémy, oblečením, mobilními telefony a dalšími věcmi.

Parkoviště u Kauflandu. Ilustrační snímek.

Pozor! Neurvalí prodejci útočí

Náchod - Zdá se, že návštěva některého z hypermarketů v Náchodě může skončit i velmi nepříjemným zážitkem. V uplynulých dnech se o tom přesvědčily nezávisle na sobě dvě ženy, které musely na parkovišti před obchodem doslova čelit útoku neurvalého prodejce snědé pleti.

Ilustrační foto.

Falešný e-shop připravil 300 zájemců o parfémy o půl milionu korun

Brno - Policie stíhá 28letou ženu z Pohořelic na Brněnsku za to, že svojí nedbalostí pomohla připravit zhruba 300 zájemců o luxusní parfémy o celkem půl milionu korun. Hledala práci a odpověděla na nabídku zaměstnání s tím, že bude dělat z domova finanční analýzy. Záhy dostala od zaměstnavatele pokyn, aby si založila účet a poskytla mu všechna přístupová data k němu. Když to udělala, zaměstnavatel-podvodník její účet zneužil, řekl v úterý novinářům kriminalista Ladislav Rozík, který se případem zabývá. Ženě hrozí tři roky vězení.

Ilustrační foto.

V Jaroměři chytli podivné prodejce

Jaroměř - Podvodné prodejce parfémů a hodinek chytili před pár dny městští strážníci v Jaroměři. A to už podruhé během několika málo dní.

Ilustrační foto

Den matek zaplnil drogerie i květinářství

Rokycansko - Den matek připadá na zítřek. Květinářství a další obchody se plní zákazníky. Každý chce potěšit svou maminku nějakým dárkem. Nechybí parfémy, květiny nebo různé výlety.

Ilustrační foto

Zloději se líbila výstražná světla v Lulči, jinému drahé parfémy

Vyškovsko – Krade se všechno, co není důkladně připevněné. Přesvědčit se o tom mohli silničáři, kterým zmizelo dopravní značení. Výstražná světla někdo vzal v Lulči. „Neznámý zloděj využil opravování mostu nad železniční tratí a pobral šest přenosných světel. Způsobil tak škodu přesahující osm tisíc korun. Navíc není vyloučené, že kolegové u případu rozšíří právní kvalifikaci. Prověřují, zda se zloděj nedopustil kromě krádeže i trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení," naznačila vyškovská policejní mluvčí Alice Musilová.

Ilustrační snímek.

Honit zloděje pomáhají i psovodi

Praha - Víc hlav víc ví - a více nohou toho víc oběhne. A navíc se vyplatí spoléhat na příslovečný policejní čich. Tak by se dalo zašpásovat na adresu smíšených hlídek policistů v metropoli - příslušníků pohotovostní motorizované jednotky doprovázených psovody. Výsledky spolupráce ale ukazují, že zločincům do žertu moc nebude. Zato policisté - ti mají důvod k úsměvu; tohle spojení se jeví jako účinné.

Ilustrační foto

Kosmetické substance vedou k předčasné menopauze

Alarmující výsledky přinesla studie, kterou provedla Washingtonova univerzita v Saint Louis na vzorku 31.500 žen. Látky používané v make-upu, ale také v čistících prostředcích a v mýdlech mohou přiblížit menopauzu až o čtyři roky. Píše o tom italský deník La Repubblica.

Ilustrační foto

Kosmetické substance vedou k předčasné menopauze

Řím - Alarmující výsledky přinesla studie, kterou provedla Washingtonova univerzita v Saint Louis na vzorku 31.500 žen. Látky používané v make-upu, ale také v čistících prostředcích a v mýdlech mohou přiblížit menopauzu až o čtyři roky. Píše o tom italský deník La Repubblica.

Omán

Omán: liduprázdné pláže a města s puncem UNESCO

Toužíte po exotice, hledáte pohostinnost a zároveň soukromí? Pak možná právě vám bude lichotit dovolená ve východním cípu Arabského poloostrova. V sultanátu Omán najdete orientální atmosféru, zelené tropy, bělostné pláže i tajuplná pouštní města.

Ilustrační foto.

Češi v průměru utratí za valentýnský dárek 500 korun

Praha – Češi v průměru utratí za valentýnský dárek 500 Kč. Nejoblíbenější jsou sladkosti, kterými se obdarovávají zhruba dva z pěti lidí. Tento svátek slaví 40 procent Čechů, vyplývá z průzkumu společnosti GfK. Prodeje valentinského sortimentu nyní dosahují svého vrcholu.

Ilustrační foto

Za šestnáct vloupaček už sedí ve vazbě

Vsetín – Dva třiadvacetileté mladíky ze Vsetína eskortovali policisté v sobotu do vazební věznice. Vloupali se na konci minulého roku do osmi rodinných domků ve Valašském Meziříčí a Rožnově pod Radhoštěm. Vloni v listopadu je muži zákona usvědčili z vloupaček osmi dalších rodinných domků ve Vsetíně.

Muž by mohl k případu podvodů na internetu poskytnout informace vedoucí k objasnění případu.

Internetový podvodník nabízí levné značkové parfémy

Benešovsko – Více než třemi desítkami případů podvodných jednání na internetu se zabývají policisté. „Dosud neznámý pachatel prostřednictvím internetové inzerce nabízí k prodeji parfémy různých značek za výhodnou cenu. Místo objednaného zboží však zasílá jejich padělky nebo za předem provedenou platbu parfémy nedodává," upozornil Zdeněk Chalupa z územního odboru PČR Praha venkov – jih.

Podvodný prodejce parfémů

Prodejce parfémů pošle padělek. Nebo vůbec nic

Praha - Podvodného prodejce parfémů, který prostřednictvím internetové inzerce klame zájemce, hledají policisté z Čestlic na Praze-východ. Vědí už o více než třech desítkách případů, informoval ve středu policista Zdeněk Chalupa.

Ilustrační foto.

Ledovka překvapila řidiče, nehody jsou ale bez zranění

Tachovsko – Náledí potrápilo ve čtvrtek ráno řidiče na Tachovsku. Hned časně ráno byla hlášena zledovatělá vozovka na nájezdu na dálnici D5 od Benešovic, ranní bruslení museli okusit i řidiči jedoucí z Kostelce, od Karlína na Planou se také nejelo zrovna nejlépe a nejen tam. Trápila většina míst na Tachovsku.

Besedy v klubu Domu s pečovatelskou službou ve Stříbře se zúčastnily obyvatelky domu. Pozorně naslouchaly vyprávění a přidaly také několik svých poznatků.

Seniorky besedovaly o skle a bižuterii

Stříbro – V klubu, jenž je přilehlou částí Domu s pečovatelkou službou v Třešnové ulici ve Stříbře, se konala beseda o bižuterii a sklu.

Zákaz podomního prodeje. Ilustrační foto.

Podomní prodejci porušují vyhlášky

Valašsko - Podomní prodej je ve většině měst a vesnic zakázaný místní vyhláškou. Přesto se obyvatelé s takzvanými cesťáky setkávají prakticky denně. Především ve Valašském Meziříčí řeší strážníci porušení vyhlášky velmi často.

Ochutnávka jablek a brambor v Třebíči

Zahrádkáři degustovali brambory a jablka. Hledali nejlepší odrůdy

Třebíč -  Admirál z Mikulovic, Sirius z Kojetic či Florina z Lesonic. Ne, nejde o přehlídku koček nebo defilé přezdívek skautského oddílu, ale o jablka. O ta, která se v sobotu dopoledne degustovala v třebíčském Domě zahrádkářů. Jablka ale nebyla tím jediným, co na zahrádkáře čekalo, ochutnávaly se také brambory.

Ilustrační foto. Vloupání do bytu

Zloději si odnesli z rodinných domů majetek za 95 tisíc

Lidice, Makotřasy – Zlaté i stříbrné šperky, notebooky, mobilní telefony, parfémy a pánskou koženou peněženku 
s hotovostí. To vše si odnesli zatím neznámí pachatelé z rodinného domu v Lidicích. Po nezvaných hostech nyní pátrají policisté.

Ilustrační foto.

On-line nákupy letos vrcholily shodně 8. a 15. 12.

Praha - Tržby internetových obchodníků letos dosáhly vrcholu druhé a třetí prosincové pondělí. Během 8. a 15. prosince Češi uskutečnili téměř shodný počet objednávek, v obou dnech dosáhl hranice 400.000. V pondělí 8. prosince vévodila on-line nákupům dobírka a platba na odběrném místě, o týden později Češi volili spíše online platební metody. Vyplývá to z dat srovnávače cen Heureka.cz a platební brány PayU.

K neobvyklé krádeže si zloděj vybral divadlo v Opletalově ulici v centru metropole a noc na 3. prosince.

Zloděje převlečeného za jeptišku policie dopadla

Praha /VIDEO/ - Takzvaného divadelního zloděje, který na počátku prosince vzbudil pozornost tím, že se nechal zamknout v divadle a z místa činu následně uprchl v na místě nalezeném kostýmu jeptišky, dopadli pražští policisté.

Pražští celníci zajistili padělky textilu a parfémů za více než 56 milionů korun.

Celníci odhalili sklady padělků pro tržnice

Praha /FOTOGALERIE/ - Velké množství padělků značkového textilu pocházejících z Turecka a také zfalšovaných napodobenin parfémů zajistili pražští celníci. V pátek o tom informovala Ivana Kurková z Celního úřadu pro hlavní město Prahu.

Ilustrační foto

Slováci si pod vánoční stromek přejí hlavně oblečení a knihy

Bratislava - Slováci si pod vánoční stromek přejí hlavně oblečení a knihy. Podle nejnovějšího průzkumu agentury TNS Slovakia se tak vyjádřilo kolem 30 procent respondentů. Jen tři procenta oslovených uvedly, že na Vánoce dárky nedostává a pět procent Slováků je nekupuje.