Kreativ

ŠTÍTEK: parfém

Ilustrační foto

Muž v Pelhřimově ukradl parfémy. Hrozí mu až osm let za mřížemi

Trest odnětí svobody až na osm let hrozí muži, který v úterý 17. března kradl v jednom z pelhřimovských obchodů. Pachatel, kterého pelhřimovští policisté dopadli chvíli po krádeži, tak v prodejně s drogistickým zbožím v Pelhřimově způsobil škodu za více než dvacet tisíc korun.

Ilustrační foto

Dusivý parfém zřejmě obsahoval isokyanát

Předmětem zkoumání stále zůstává incident s balíčkem majícím obsahovat parfém z Číny, kvůli němuž minulý týden ve čtvrtek odpoledne záchranáři převáželi z Brandýsa nad Labem na Praze-východ do Nemocnice Na Bulovce v Praze dvojici dospělých a dívku, jež zůstala hospitalizována až do víkendu.

Ilustrační foto

Po otevření parfému se dívka začala dusit. Kvůli alergii

Problémy s dýcháním, kvůli nimž záchranáři pacienty odvezli do pražské Nemocnice Na Bulovce, postihly ve čtvrtek odpoledne trojici obyvatel Brandýsa nad Labem na Praze-východ. Podle dostupných informací souvisely se zásilkou z Číny, které měla obsahovat parfém.

Ilustrační foto

Kateřinskou knihovnu provoní parfémy

Poutavá beseda o vzniku, vývoji a složení parfémů se odehraje v prostorách kateřinské pobočky opavské Knihovny Petra Bezruče v úterý 26. listopadu od 17 hodin.

Zahrají divadlo Parfém v podezření

Tip na středu 16. října: Divadlo zahrají herci z Prahy

Břeclav - Parfém v podezření, tak se jmenuje divadelní představení, které zahrají ve středu od sedmi hodin večer v břeclavském kině Koruna Jana Švandová, Valerie Zavadská a další známé herecké hvězdy s Divadlem Radka Brzobohatého. Ve hře je pět žen, dva policisté, jedna mrtvola a jeden luxusní parfém. Hledat se bude vrah. Vstupné je 350 a 450 korun.

Ilustrační foto

Zloděje zlákala vůně parfémů Bruno Banani

Neobvyklá vášeň táhla dvacetiletého mladíka k parfémům. Jejich vůně ho zřejmě omámila natolik, že je „nosil na srdci“ a za vybrané zboží v obchodech pak zapomínal zaplatit.

Ilustrační fotografie.

Kradl parfémy, hrozí mu tři roky

Domažlice – Až na tři roky si může jít sednout zloděj 'voňavkář'. Třiačtyřicetiletý muž ukradl ve středu osm pánských parfémů značky STR8.

Ilustrační foto.

Milovník vůní. Zloděj ukradl voňavky za dvacet tisíc

Ivančice - Po parfémech za bezmála dvacet tisíc zřejmě zatoužil šestadvacetiletý zloděj v Ivančicích. Z místní drogerie voňavky ukradl ve čtvrtek odpoledne. Policisté jej dopadli ještě odpoledne. Muž se totiž do drogerie vrátil.

Ilustrační foto.

Ve stejné drogérii žena kradla třikrát

Benešov - Otrlost, s níž si pro parfémy chodila pětačtyřicetiletá žena do jedné z benešovských drogérií, je až neuvěřitelná. Pro vůně se totiž vypravila hned třikrát - na stejné místo. „Od dubna řeší policisté několik případů odcizení věcí v jedné z benešovských drogerií,“ potvrdila mluvčí benešovské Policie ČR Veronika Čermáková s tím, že vyšlo najevo, že krádeží se dopustila stejná osoba.

Policie hledá podezřelé z krádeže parfémů na Zličíně.

Na Zličíně parfémy frčí. Další zloději si je v drogerii nacpali pod bundy

/VIDEO/ Špatné hospodářské výsledky zřejmě musela za únor vykázat drogerie v obchodním centru na pražském Zličíně. Zloději jakoby se domluvili a v polovině měsíce tam dvě dvojice vyrazily "na nákupy". Zatímco ve čtvrtek policisté zveřejnili pátrání po dvou mužích, dnes k nim přidali ženu s parťákem.

Estée Lauder

Americký sen pravé dámy. Esteé Lauder vybudovala kosmetické impérium z nuly

Sen, který se stal skutečností. Ze svého zaujetí pro kosmetiku a chytrých marketingových nápadů vybudovala Estée Lauder světově známé kosmetické impérium. Vždy elegantní a důvtipná, pravá dáma. Její podnikatelský počin ocenil i časopis Time, který ji v roce 1998 jako jedinou ženu zařadil na žebříček dvaceti nejvlivnějších podnikatelů dvacátého století.

Ilustrační foto

KRIMI MIX: Opakovaně kradl parfémy v hořovické drogerii

Hořovice - O tom, že se pachatel vrací na místo činu, vědí své i policisté z Hořovic. Ti od loňského podzimu pátrají po zloději, který kradl v místní drogerii v Pražské ulici. Do obchodu se zloděj několikrát vrátil a svůj čin zopakoval. Předtím vždy obhlédl situaci a teprve když seznal, že obsluhující personál je v jiné části prodejny a nemůže tak řádně reagovat, pustil se do krádeže.

Muž podezřelý z krádeže parfémů na Pankráci.

Na Pankráci „nakupoval" parfémy za pět prstů. A nebylo to poprvé

/VIDEO/Od poloviny letošního ledna pátrají policisté po muži, který si odnesl bez zaplacení značkové parfémy z obchodního centra na Pankráci. Nyní kriminalisté zveřejnili záběry z bezpečnostních kamer a obracejí se na veřejnost s prosbou o pomoc při ztotožnění podezřelého muže.

Z 20. Městského plesu. Foto: Miroslav Dolejš

KOMENTÁŘ: Na ples v Ústí ve smokingu: Není to příliš?

/ANKETA/ - Muži minimálně v černém obleku s kravatou a bílou nebo černou košilí, nejlépe však ve smokingu. Dámy v dlouhé večerní nebo v krásných koktejlkách s minimální délkou ke kolenům. To je předepsaný dress code pro sobotní Ples severočeských patriotů v Ústí nad Labem.

Ilustrační foto.

Zloději dostali chuť na whisky, ale i parfémy pro ně byly velkým lákadlem

Kladensko - Tři zlodějíčky dopadla policie. Smíšený trojlístek si vylepšoval svoji životní situaci krádežemi v obchoďácích. Řádili na Kladensku i na Mělnicku. Krádeže maskovali dětským kočárkem. Policisté si na povedené chmatáky posvítili. Ti nyní čelí podezření z trestného činu krádeže.

Ilustrační foto.

Voňavka odhalila třináct nelegálních pracovníků

Úžice - Třináct Ukrajinců mělo padělané doklady z Rumunska, teď jim za to hrozí vyhoštění z České republiky. Krajská cizinecká policie v pátek dopoledne provedla zátah s krycím jménem Voňavka. Zaměřili se na průmyslovou zónu v Úžicích u Kralup nad Vltavou.

Ilustrační foto.

V údajných Rumunech policisté odhalili pracovníky z Ukrajiny

Střední Čechy – Odhalit partu Ukrajinců, kteří u nás nelegálně pobývali i pracovali, se v pátek podařilo na Mělnicku příslušníkům cizinecké policie ze středočeského krajského ředitelství. O podrobnostech akce s krycím názvem Voňavka, již označila jako úspěšnou, informovala krátce po jejím završení Jana Šteinerová z územního oboru policie v Kladně.

Prachatičtí policisté žádají veřejnost o spolupráci. Pokud by někdo poznal osobu na kamerovém záznamu či fotografii z vloupání do prachatické prodejny, kontaktujte policisty.

Odcizil parfémy za více než pět tisíc korun

Prachatice/VIDEO/ - Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel odcizil ve středu 23. ledna po šestnácté hodině v prachatické drogerii v ulici Vodňanská celkem osm kusů parfémů různých značek.

Ilustrační foto.

Lapka vykradl byt v Novém Jičíně

Přečinem krádeže a přečinem porušování domovní svobody se od úterý zabývají policisté z obvodního oddělení v Novém Jičíně.

Ilustrační fotografie.

Společně kradli zboží v drogerii

Karlovy Vary – Drogerie zloděje přitahují doslova jako magnet. Dalšími, co podlehli pokušení krást, se stali dvaatřicetiletý muž a o roky starší žena, oba z Karlových Varů.

Ilustrační fotografie.

S novým rokem nové podvody přes internet

Rychnovsko - Hořkou příchuť měly vánoční svátky pro oznamovatele, kteří se stali oběťmi podvodných prodejů přes internet. Ty mají podobný průběh, přičemž lákají na nízkou cenu za zboží.

Parfém Krasnaja Moskva, který se objeví ve filmu Jan Palach.

Ve filmu Jan Palach uvidíte i vzácný parfém sběratelky ze Stříbra

Stříbro – Krasnaja Moskva se jmenuje parfém, který dostane Zuzana Bydžovská od svého filmového syna Jana Palacha po jeho návratu ze Sovětského svazu. Tvůrcům filmové novinky o Janu Palachovi ho zapůjčila sběratelka Hana Štollová ze Stříbra. Kdysi se těmto parfémům říkalo 'moskevské duchy'.

Vyloupené auto.

Během týdne vyloupil osm mercedesů a jedno audi

Hradec Králové - Policisté na obvodním oddělení 3 Hradec Králové přijali během týdne devět oznámení o vloupání do vozidel. Vždy se jednalo o vozidla značky Mercedes, jen v jednom případě to bylo vozidlo značky Audi.

Výstava připomíná Vánoce v době první republiky.

Na letošní vánoční výstavě zavonělo prvorepublikové cukroví

Svratka – Peprmintové žabičky, jejichž důležitou součástí je peprmintový likér, ale i anýzové, škvarkové či třeba Masarykovo cukroví mohou lidé ochutnat při letošní tradiční vánoční výstavě, která o druhém vánočním svátku začala ve svrateckém muzeu.

ŽIVÝ BETLÉM. O předání vánočního poselství se postaraly děti z Lutopecen i Měrůtek.

Příběh Vánoc ztvárnily děti z Lutopecen

Vánoční poselství připomínají živé betlémy. Letos si jej připravili také v Lutopecnách. O ztvárnění příběhu narození Ježíše Krista se zde postaraly děti z Lutopecen, ale i Měrůtek.

Pomohli rodinám v Africe.

Sedm koz od sousedů pro Burundi

Linec - „Nemusí to být bezpodmínečně nejnovější parfém nebo ušlechtilý náhrdelník, co ženám může udělat radost o Vánocích,“ předesílají OÖN k informaci, že žákyně a žáci obchodní školy ve Freistadtu darovali ženám v Burundi sedm koz.

Ilustrační fotografie.

Parfémy schoval pod bundu

Mariánské Lázně – Parfémy za tři tisíce se zalíbily třiatřicetiletému muži z Nového Sedla, který přišel na začátku prosince krást do drogerie v Mariánských Lázních.

Vánoční dárky můžete pořídit také v Botanické zahradě Praha v Troji.

Ježíšek v pražské botanické zahradě: Darujte parfém, víno nebo prohlídku

/FOTOGALERIE/ Nevíte, co darovat svým blízkým na Vánoce? Nebaví vás fronty v obchodech? A chcete být alespoň trochu originální? Botanická zahrada hlavního města Prahy připravila nejen pro milovníky flory speciální nabídku dárků. Pošlete Ježíška pro inspiraci do botanické v Troji, radí městská organizace.