Kreativ

ŠTÍTEK: parfém

Valentýnský dárek (ilustrační snímek)

Obliba Valentýna roste. Obchodníci a zloději se radují, pojišťovny smutní

Polovina Čechů chystá pro své protějšky u příležitosti svátku zamilovaných dárek, nejčastěji za tři až pět stovek. Prodejci čokolád, květin, parfémů a šperků si mnou ruce. Na 14. února se však těší i zloději. Oslava lásky navíc nesvědčí bezpečnosti silničního provozu. Pojišťovny se proto připravují na zvýšený nápor.

Lék nemusí vždycky zabrat, jindy může dokonce uškodit. Třeba proto, že jste ho zapili džusem či mlékem.

V obchodech chytili dvě zlodějky

České Budějovice – S parfémem, řasenkou, rtěnkou i zubními kartáčky v tašce chtěla přejít přes pokladu drogerie 43letá žena.

Římský kmín

Římský kmín: Do jídla i do parfému

Exotický bratranec našeho kmínu, o co víc podobný vzhledem, o to rozdílnější v chuti – římský kmín. Toto pro nás stále ještě ne zcela běžně používané koření pochází z Egypta a sloužilo svému účelu již od pradávna. Také bylo přidáváno do výbavy faraonů v pyramidách, zřejmě jako medicína. 

kopr vonný

Kopr – ikona severské kuchyně

Klasické koření hojně používané v naší kuchyni a u nás již dlouho domestikované, muselo přeci jenom projít nejedním experimentem a leccos zažít, než se dostalo na náš stůl třeba ve výborné koprové omáčce.

Dárky pro Váhy

Váhy: Jak vybrat vánoční dárek podle hvězd

Umělecky založené Váhy mají rády vše krásné, vkusné, originální a darované od srdce. Potěší je mnoho věcí, mají široký okruh zájmů, z kterých můžete čerpat inspiraci.

Vánoční přání dětem z azylových domů může splnit ve Vodňanech kdokoli.

Vodňanští Ježíšci

Vodňany - Sedmdesáti dětem z azylových domů letos vánoční přání splní lidé z Vodňan.

Ilustrační foto.

Na Znojemsku řádí zloději. V noci vykradli obchod i čerpací stanici

Hnanice - V noci z úterý na středu se někdo vloupal do prodejny čerpací stanice v Hnanicích. Násilím překonal zadní dveře a vnikl dovnitř. „Tam pak z regálů za pultem ukradl krabičky cigaret různých značek. Při vloupání vznikla škoda asi padesát tisíc korun," sdělila mluvčí znojemských policistů Lenka Drahokoupilová.

Ilustrační foto.

Kradli v obchodech, jeden bral sladkosti, druhý oblečení

Teplice - Až tříleté vězení hrozí 33letému recidivistovi, který v teplickém supermarketu odcizil sladkosti v hodnotě téměř 2800 korun. Schoval si je do batohu a bez zaplacení prošel pokladní zónou, kde ho chytila ostraha.

Ilustrační foto.

Pachatele i s ukradeným telefonem zadrželi za pár minut

„Když jsem zjistil, že mi z recepce zmizel telefon, hned jsem zavolal na policii. Přijeli bleskově a za pár minut dokonce přivedli pachatele i s ukradeným mobilem,“ popsal Slováckému deníku rychlý zásah policie Claudio Rossi, majitel uherskohradišťské restaurace Ristorante Hotel Maxi.

Ilustrační foto.

Ježíškova vnoučata podarují i seniory na Kolínsku

Kolínsko – Projekt Ježíčkova vnoučata myslí na lidi žijící v domovech seniorů či v Alzheimer centrech v celé republice. Cílem je splnit přihlášeným lidem jejich přání. Do projektu, který vzbudil u veřejnosti velký zájem, se přihlásili také lidé žijící na Kolínsku.