Kreativ

ŠTÍTEK: pivo

Když sekat trávu, tak kosou

Havlovice /FOTO/ - Mistrovství Havlovic v sečení trávy kosou má za sebou sedmý ročník a absolutní prvenství v kategorii jednotlivců putuje do Svobody nad Úpou díky Petru Pospíšilovi.

Tropické teploty zvládají díky zmrzlinám, bazénům a pivu

Frýdek-Místek - Teploty, které překračují třicet stupňů, v současné době panují i v našem regionu. Podle meteorologů by mírné ochlazení mělo nastat až ve čtvrtek. Odborníci doporučují, aby se lidé přes poledne vyhýbali přímému pohybu na slunci. Každý by měl navíc dodržovat pitný režim.

Dezorientovanou kunu zachránili strážníci

Svitavy – Že řidič způsobí dopravní nehodu na rychlostních úsecích po srážce s vysokou zvěří, když už zkrátka nestačí v šoku dobrzdit, to už dávno nikoho jen tak nepřekvapí.

Hradecké pivobraní rozhýbal Děda Mládek i Kozí bobky

Hradec Králové /FOTO/ - Jedno pivo vonělo po hřebíčku, druhé po ovoci, třetí bylo zatraceně silné. K tomu ochotní výčepáci, kteří uměli o svých produktech zajímavě vyprávět. Královéhradecké pivobraní, jež se na parkovišti před hradeckým koupalištěm Flošna odehrálo v sobotu, nabízelo přes padesát druhů piv, dobré jídlo i muziku.

FOTO: Pod hradem Krakovcem vyrobili pivo

Krakovec – Na louce u středověkého hradu Krakovec se ve velkém krytém stanu uskutečnilo dvouhodinové pásmo plné působivých a efektních chemických pokusů.

FOTO: Kudlichovo pivo ovládlo o víkendu Ludvíkovice

Ludvíkovice - Na již 4. ročníku festivalu Kudlichovo pivo v Ludvíkovicích bylo veselo, grilovalo se a tančilo. Pivaři měli z čeho vybírat – točilo se zde okolo deseti druhů piv, včetně Kapitána a Válečníka z děčínského Centra Pivovar.

Letošní Všechovice Open vyhrál tým Renetra

Všechovice – Za tropického vedra se uskutečnil v nově nazvaném sportovním areálu U krokodýla ve Všechovicích již pátý ročník tenisového turnaje Všechovice Open 2014. V otevřeném turnaji startovalo čtrnáct párů. Podle rozpisu byl určen pro dvanáct párů, ale pořadatelé po bouřlivé diskuzi provedli změnu.

Zapomínat bychom neměli

Rakovník /NÁZOR/ - I když zvlášť pro mladší generaci je druhá světová válka už jen část historie (a to je dobře), pamětníků ubývá, musíme si stále tento konflikt připomínat. Protože jak se zdá, ještě jsme se z této hrozné události nepoučili.

Prodej balené zmrzliny letos díky přízni počasí roste

Praha - Letošní teplé počasí nahrává prodejům balené zmrzliny. Od začátku roku do konce dubna se jí v maloobchodní síti prodalo o 14 procent více než za srovnatelné období loni. Vyplývá z údajů, které ČTK poskytla společnost Nielsen. Roste především poptávka po nanucích, kterých se meziročně prodalo bezmála o třetinu více. Podobně jako u piva či nealkoholických nápojů má i u zmrzliny počasí na její prodej zásadní vliv.

Rozhádané Táboráky jela zklidnit komise

Tábor – Procházka dějinami Tábora 118. (Předchozí díl zakotvil v roce 1719, kdy Táborským nechtěl pan podkomoří složit do kontribuční poklady svou povinovanou částku. Příčina zřejmě tkvěla v dřívějších sporech Táboráků s ním, ale ty již byly vyřešené z předchozího roku.)

Do mužstva? Jenom ten, kdo vypije květináč piva

Krásensko /REPORTÁŽ/ – Tři v jednom. Neboli tři oslavy za jeden den. Že v Krásensku nejsou žádní troškaři, dokazuje program, který mají připravený na sobotní odpoledne. Slaví nejen desetileté výročí místního futsalového klubu, ale i Den dětí a otevření nového zázemí Mateřského centra Krasínek.

Slavnosti pivovaru: slunce, pohoda a překvapení od Kryštofa

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Skvělé počasí, dobrá hudba, hektolitry piva, tisíce spokojených lidí a jedno velké překvapení jako bonus. Takové byly sobotní Slavnosti pivovaru Ostravar, které se bezpochyby zařadily mezi nejpovedenější ročníky této akce, oblíbené nejen mezi pivaři.

První lahev šumivého vína otevřel Prokeš místo šavlí rýčem

Brno - Jak otevřít lahev šampaňského za jízdy na koni? Takový problém prý řešili ruští kozáci při tažení do Francie na počátku devatenáctého století. A poradili si. Vršek lahve jednoduše odsekli šavlí. Tak vznikla metoda otevírání lahví sabráž. V pátek ji lidem na Špilberk food festivalu v Brně předvedl Kamil Prokeš netradičně na lahvi piva Starobrno Reserva.

Hanuš: 'Můj nejbližší cíl? Postoupit s týmem Nepolis do I. B třídy'

Nepolisy /ROZHOVOR/ - V utkání o první příčku ve fotbalovém Hradecký Votrok okresním přeboru Nepolisy – Myštěves (2:1) vstřelil domácí Tomáš Hanuš v 89. minutě vítězný gól. Byla to už jeho jubilejní dvacátá branka v letošním ročníku. Okresní fotbalový svaz Hradec ho za to zvolil borcem uplynulého kola.

Důvěřivce vábili na maso

Velké Poříčí - Kdo by odolal, když najde ve schránce krásně pestrobarevnou pozvánku na ochutnávku pravých zabijačkových pochoutek. Při představování masných výrobků je k obědu nabízen výborný guláš.

První lahev šumivého vína otevřel Prokeš místo šavlí rýčem

Brno - Jak otevřít lahev šampaňského za jízdy na koni? Takový problém prý řešili ruští kozáci při tažení do Francie na počátku devatenáctého století. A poradili si. Vršek lahve jednoduše odsekli šavlí. Tak vznikla metoda otevírání lahví sabráž. V pátek ji lidem na Špilberk food festivalu v Brně předvedl Kamil Prokeš netradičně na lahvi piva Starobrno Reserva.

Do Duchcova přijel Casanova

Duchcov - Kdo nestihl minulý týden navštívit Teplice, kde se konaly lázeňské slavnosti, může jít dnes utrácet za klobásy, pivo a kolotoče do Duchcova. Navíc si poslechnete muziku a nebo si také můžete zasoutěžit či se podívat na výstavu.

Ital s michelinskou hvězdou připravil bramborové ravioli s masem

Brno /REPORTÁŽ/ – Jsem až překvapený, jak to bylo dobré, pochvaluje si filovaný hovězí steak Brňan Jiří Kotas, který se spolu se ženou se vydal v pátek na Špilberk food festival. Degustace vybraných jídel nabízí na akci čtrnáct vyhlášených restaurací.

Ital s michelinskou hvězdou připravil bramborové ravioli s masem

Brno /REPORTÁŽ/ – Jsem až překvapený, jak to bylo dobré, pochvaluje si filovaný hovězí steak Brňan Jiří Kotas, který se spolu se ženou se vydal v pátek na Špilberk food festival. Degustace vybraných jídel nabízí na akci čtrnáct vyhlášených restaurací.

Pivo Březňák a Zlatopramen se filtruje pomocí křemeliny

Velké Březno - Na točeném pivě si pochutná jen výjimečně. Bydlí totiž ve vísce, kde to mají do hospody daleko. Říká o sobě, že je patriot. Ze všech zlatavých pěnivých moků pije nejraději Březňáka. Od vojny pracuje Jan Anděl ve velkobřezenském pivovaru.

Hrajte s Kutnohorským deníkem „Tipovačku MS 2014“ a vyhrajte sud piva

Kutnohorsko - Fotbalové Mistrovství světa 2014 v Brazílii vypukne ve čtvrtek 12. června zahajovacím zápasem Brazílie – Chorvatsko. V centru dění však můžete být i vy, čtenáři Kutnohorského deníku. V průběhu světového šampionátu jsme pro vás připravili tipovací soutěž a nejlepší z vás získá 50l sud piva. Nebude chybět ani prémie za správně uhodnutého vítěze MS.

Na Špilberku uvaří Ital s michelinskou hvězdou

Brno – Procházet se po hradbách Špilberku a shlížet na město můžou Brňané každý den. Už v pátek si ale výhled vychutnají se sklenicí vína v ruce. Navíc vyzkouší takové speciality jako jelení lasagne nebo kopřivový krém s kokosovou smetanou. Třetí ročník Špilberk food festivalu potrvá do neděle.

Zájem o letní kina je slabý. Čadík sází na Hrabala

Vyškovsko - Najít filmy, které zaujmou širokou veřejnost a přitom jsou k dispozici ještě v klasickém formátu. Takový úkol čeká provozovatele letních kin na Vyškovsku. Otázka nespočívá ani tak v tom, které snímky budou divákům promítat, ale zda vůbec si lidé vychutnají kelímek piva před vlnícím se plátnem.