Kreativ

ŠTÍTEK: pivovar

Už začíná tip liga!

Jablonec n. N. - Tipovací soutěž pro fanoušky fotbalu začíná už v pátek 11. srpna. Na sportovní straně Jabloneckého deníku na ně čeká první kupon.

Pivo ve svižném rytmu

Litomyšl - Milovníci zlatavého moku nejrůznějšího druhu se sešli posedmé na Toulovcově náměstí. 

Žízeň lidé hasili na Pivopění

Neskutečné vedro, které sužovalo v sobotu nejen Frýdek-Místek, bylo možno uhasit kvalitním zlatavým mokem minipivovarnické produkce.

OBRAZEM: Exkurze do Měšťanského pivovaru Kutná Hora

Kutná Hora – Početná skupinka zájemců se v sobotu odpoledne sešla před branami Měšťanského pivovaru Kutná Hora, aby přijala pozvání na prohlídku tohoto znovu se rozjíždějícího pivovaru, jehož historie sahá až do roku 1573. 

Do Rychnova se chystá špička nohejbalové extraligy

Rychnov u Jablonce n. N. – Nohejbalová špička extraligy míří do Rychnova. Další ročník Bizon Cupu odstartuje už v sobotu 5. srpna v 9,30 hodin v místním sportovním areálu. A letos, jak potvrdil hlavní organizátor David Procházka, se bude určitě zase na co dívat.

RECENZE: Kanaďané Billy Talent vtipkovali o hokeji

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Billy Talent odehráli ve smíchovském pivovaru svůj druhý letošní koncert v Česku. Vrátili se sem po roce, loni vystoupili v Tipsport areně v Praze. Stejně jako v Olomouci jim předskočili Britové Tigress. Na pražské zastávce pro českého hosta prostor nebyl.

Na Hanáckym Woodstocku to rozbalí Buty i Plexis

Poctivý český bigbít ale taky osvěžující pěnivý mok z produkce nejen regionálních pivovarů nabídne o nadcházejícím víkendu tradiční festival Hanácké Woodstock ve Velké Bystřici.

Český štamgast nevymírá, jen mění zvyklosti

Je český štamgast ohrožený druh? Na základě klesajících prodejů piva v hospodách se může zdát, že to s českým štamgaststvím jde z kopce. Nicméně z čerstvých průzkumů a názorů hospodských vyplývá, že věrní čeští pivaři nejspíš jen mění své zvyklosti. 

Den výčepního: Co vše musí zvládnout?

Řemeslo výčepního je tradiční české povolání. Výčepní nejsou jen ti, kdo čepují a nosí hostům pivo, ale jsou to tváře podniku - osobnosti, které musejí precizně ovládat pivní teorii i praxi a díky skvělému servisu a příjemnému vystupování se k nim zákazníci rádi vracejí. Co všechno musejí zvládnout za jediný den? Nejméně 10 kilometrů v nohách, 500 načepovaných piv, bezpočetně přání „na zdraví“ a veselé konverzace se štamgasty jsou pro ně denní rutinou.

Chýnovský pivovar šel k zemi

Chýnov - Ve čtvrtek město začalo s demolicí bývalého pivovaru, jenž byl již desítky let v katastrofálním stavu.

Slibovali 17 druhů piv, nakonec jich bylo o 7 víc. Největší zájem byl o chilli

Syrovín – Pivní slavnosti přilákaly milovníky piva do Syrovína. Rodinný pivovar Syrovar zde uspořádal již šestý ročník dvoudenní akce. „Dvoudenní jsou slavnosti teprve druhým rokem, dříve jsme pořádali dvě jednodenní, ale před dvěma lety jsme se rozhodli je spojit,“ informoval majitel pivovaru Vojtěch Kolaja.

Připravit pivo, aby chutnalo jak má, je věda i umění

„Úhlavním nepřítelem kvality českého piva je obyčejný kyslík. Při styku s ním totiž pivo oxiduje a mění svou chuť. Jak minimalizovat styk piva se vzduchem je po desetiletí pro pivovarníky velký hlavolam,“ tvrdí sládek Gambrinusu Pavel Zítek.