Kreativ

ŠTÍTEK: plavky

Záchrana tonoucího. Ilustrační foto.

Nejčastější příčinou úrazů ve vodě nebo tonutí je opilost

Východní Čechy – Léto, voda, pohoda… Když se k tomu ale přičte alkohol, mají vodní záchranáři o práci postaráno. Své o tom ví předseda Vodní záchranné služby Českého červeného kříže Pastviny Oldřich Houdek. Za svoji kariéru vodního záchranáře, která už trvá dvacet let, pamatuje v Pastvinách 11 utonulých.

Koupaliště v Dobrušce

Nudisté v Dobrušce mají zelenou

Rychnovsko - Ceny vstupného se nemění: letos zaplatíte za vstup na koupaliště na Rychnovsku stejné peníze jako vloni. A co víc na řadě míst čekají na návštěvníky atraktivní novinky.

K rybníku Koupaliště se lidé v Novém Městě na Moravě v srpnu autem nedostanou. Radnice nechá opravit rozbitou jedinou přístupovou cestu.

Motoristé budou muset vzít plavky do ruky. Kvůli uzavírce

Nové Město na Moravě - Nejproblémovější místní komunikace v Novém Městě se dočká opravy. Má to ale háček. Uzavřením silnice v lokalitě Nad městem bude motoristům znemožněn přístup k novoměstskému rybníku příhodně nazvanému Koupaliště. Tedy do místa, které je v letních měsících hojně navštěvované.

Odbornice na vodu odebraly vzorky z přehrad na Trnávce a na Sedlici.

Chystejte plavky, voda zůstala čistá

Letošní druhá kontrola přírodních vod využívaných na Pelhřimovsku ke koupání dopadla dobře, hygienici zřejmě vydají ve čtvrtek doporučení pro koupání ve sledovaných lokalitách v lomu v Horní Cerekvi a ve vodních nádržích na Trnávce a na Sedlici.

Jak udržet vodu v bazénu čistou?

Miláčku, pořídíme si bazén?

Tuto titulní větu možná někdy pronesl či naopak slyšel každý, kdo má u svého domku nebo chalupy alespoň malou zahrádku nebo nějaký ten rovný soukromý plácek. Češi jsou milovníci bazénů a řada těch movitějších už u svých vil bazén dávno má. Člověk ale nemusí být nijak extra bohatý, aby si mohl dopřát „luxus" vlastního bazénu, kam nemusí platit vstupné, může se zde ráchat klidně i bez plavek a to od rána do večera. O tom, jakou legraci s bazénem zažijí děti, není ani třeba hovořit.

Více než 500 lidí utrpělo zranění při explozi, která v sobotu otřásla zábavním parkem u metropole Tchaj-pej. Neštěstí způsobilo vznícení barvícího prášku, který se sypal na návštěvníky.

Tchajwanský akvapark se změnil v ohnivé peklo! Přes 500 lidí je zraněno

Tchaj-pej /VIDEO/ – Více než 500 lidí utrpělo zranění při explozi, která v sobotu otřásla zábavním parkem u metropole Tchaj-pej. Neštěstí způsobilo vznícení barvicího prášku, který se sypal na návštěvníky. Stav 183 zraněných je vážný, uvedly dnes místní úřady. Bilance obětí se podle nich bude ještě upřesňovat.

Nácvik zásahu v Aquaparku Uherské Hradiště při simulovaném požáru fritézy.

Naštěstí nás zabalili do dek, popsala nácvik zásahu v aquaparku návštěvnice

Uherské Hradiště – Neprodleně ukončete koupání! Nejbližším označeným únikovým východem opusťte aquapark! Tohle hlášení, určené pro krizové situace, si v pátek 19. června vyslechla více než stovka lidí, kteří navzdory deštivému počasí vyrazili do Aquaparku Uherské Hradiště. Zúčastnili se tak taktického cvičení Integrovaného záchranného systému.

Ilustrační foto.

Stovky lidí chodí celý rok na nudistické koupání

Praha - Přestože léto zatím s vedry celkem otálí, během nadcházejících dvou měsíců jistě předvede své tropické teploty. Mnozí lidé se proto uchýlí zchladit svá těla k vodě. Zatímco většina lidí si do tašky ke koupališti balí osušku a plavky, jsou i stovky takových, kteří se vydají koupat jen, jak je pánbůh stvořil.

Ilustrační foto

Na Štěrkovišti v Otrokovicích utonul muž

Otrokovice – Mysleli si, že je to původně ryba, vyklubala se z toho nakonec bohužel mrtvola muže. Takový nepříjemný zážitek si v sobotu z návštěvy otrokovického Štěrkoviště odnesli tamní milovníci koupání a opalování.

Fitness Contours.

Pokroky dělají, jen vydržet. Účastnice Proměny s Deníkem a Contours po měsíci

Kroměříž – Soutěž Hubneme do plavek, kterou vyhlásil Kroměřížský deník společně s centrem Contours fitness pro ženy v Kroměříži, už je v polovině. Tři finalistky tak musely první měsíc odbourat neřesti v podobě sladkostí, alkoholu a nezdravého jídla a také pravidelně cvičit. Trojice maminek tak minulý týden podstoupila měření, které ukázalo, jak moc se během první poloviny soutěže ženy snažily.

NOVÝ VYSAVAČ bude čistit bazén poličského koupaliště mimo otevírací dobu.

Rockoupání střídá
 koupací sezona

Polička/Mor. Třebová – Ještě na konci května tu byly stánky s občerstvením, ve vaně stála obří stage, na níž se střídaly slavné české kapely i interpreti. Úklid po rockových radovánkách je hotový a plavci už mohou doma ve skříni hledat plavky i deku.

Ve Spojených státech vyvolal pobouření videozáznam z policejního zásahu na plovárně v Texasu. Zasahující bělošský policista na mladistvé černochy vytáhl zbraň a jednu z dívek v plavkách dokonce povalil na zem a klečel na ní.

V USA vyvolalo pobouření video ze zásahu policistů na plovárně

Washington /VIDEO/ – Ve Spojených státech vyvolal pobouření videozáznam z policejního zásahu na plovárně v Texasu. Zasahující bělošský policista na mladistvé černochy vytáhl zbraň a jednu z dívek v plavkách dokonce povalil na zem a klečel na ní. Podle mnohých jednal nepřiměřeně, nyní byl postaven dočasně mimo službu, uvedla americká CNN.

Ilustrační foto.

O mrtvém z koupaliště se zatím nic neví

Praha - Totožnost stále pražští policisté neznají v případě mrtvého, k jehož nálezu byli přivolání v neděli po 16. hodině na přírodní koupaliště u Zahradníčkovy ulice v pražském Motole. Prvotní poznatky ukázaly, že v rákosí leželo tělo neznámého muže středního věku, oblečené pouze v plavkách. O moc víc podrobností neměli policisté k dispozici ani o 24 hodin později.

Turistický pochod. Ilustrační snímek.

V Meziměstí bude výšlap, běh i dětský den

Meziměstí - V sobotu a v neděli se mají turisté a sportovci, stejně jako děti a rodiny v Meziměstí na co těšit. Uskuteční se tady tradiční turistický pochod na 20 kilometrů Meziměstskej škrpál, dětský den a česko-polský běh.

V Lázních Kostelec se už lidé koupou řadu týdnů.

Připraveni do plavek. Koupaliště otevírají

Zlínsko - „Je před námi řada slunečných dní s teplotami do třicítky," slibují meteorologové, tím nahrávají všem milovníkům venkovního koupání. Leckde v regionu už koupaliště otevřela, jinde raději ještě pár dnů hodlají vyčkávat.

Ilustrační foto

Stříbrná na Missis aerobik & dance

Praha, Letohrad – V Praze v Hotelu Olšanka se konalo finále soutěže Missis aerobik & dance. Na druhém místě se umístila Veronika Frydry-chová-Taclová, instruktorka a provozovatelka spinning centra v Letohradu, která s rodinou bydlí v Lukavici.

Sokolská plovárna v novém.

Otevírají se dvě nová koupaliště

Tábor - Mladá Vožice - Sokolskou plovárnu dnes předá zhotovitel starostovi Fišerovi. V Mladé Vožici si lidé poprvé vyzkouší vlastní bazén.

Radek Veverka na startu pražského závodu.

Nedýchat šest minut? Zkušení potápěči vydrží i mnohem víc

Chrudim - Titul vicemistra České republiky v nádechovém potápění přivezl ze sobotních závodů do Chrudimi Radek Veverka. Takzvanému freedivingu, neboli potápění se bez kyslíkových přístrojů, se věnuje od roku 2006 a zúčastnil se coby závodník, trenér i kapitán týmu už tří mistrovství světa.

Sedmý ročník Světlohorského vaření kotlíkového guláše.

Soutěžili ve vaření guláše

Guláš ve Světlé Hoře v sobotu vařil rekordní počet soutěžních týmů: sedmnáct. Holbíci z Bruntálu obhajovali potřetí vítězství ve Světlohorském vaření kotlíkového guláše.

Naturálové budou bojovat v Thermalu o tituly.

Naturálové budou bojovat v Thermalu o tituly

Karlovy Vary – Jedna velká premiéra. Fanoušci naturální kulturistiky se mají na co těšit. V sobotu 30. května totiž přichystali organizátoři premiérové mezinárodní mistrovství České republiky v naturální kulturistice a fitness právě pro Karlovy Vary a v lázeňském městě se bude hned jubilovat, jelikož jde o desátý ročník.

Kiki a Maki alias Kristýna Kolocová a Markéta Sluková na turnaji v Praze

Plavky i za deště aneb Vše pro fanoušky. Krásky z písku se těší do Ria

Praha - Je to populární sport, na který se rádi dívají muži (na ženy) a ženy (na muže). Ale pozor: představa o plážovém volejbalu v příjemném prostředí u moře a se sluníčkem nad hlavou u profesionálních hráček neplatí. Na opravdové pláži si většinu roku nezahrají a často je písek pod nohama pálí nebo je skrápějí kapky deště. Praha 22. května (ČTK) - Představa o plážovém volejbalu v příjemném prostředí u moře a se sluníčkem nad hlavou u profesionálních hráček neplatí. Na opravdové pláži si většinu roku nezahrají a často je písek pod nohama pálí nebo je skrápějí kapky deště.

 Zlínská policie pátrá po duševně nemocném muži

Zlínská policie pátrá po duševně nemocném muži

Zlín – Zlínská policie dnes odpoledne vyhlásila pátrání po duševně nemocném muži, jehož zmizení oznámila jeho matka. „Viděla jej naposledy v sobotu 16. května v ranních hodinách. Když se vrátila po obědě domů, syn už tam nebyl. S sebou si vzal batoh, ručník, plavky, peněženku, doklady a 7–10 000 korun v hotovosti.

Eliška Bučková a Taťána Makarenko (vpravo)

V OC Breda & Weinstein se bude vybírat Miss Face

/POZVÁNKA/ Nehledají se dokonalé míry, ale dívky musí být sympatické, charismatické a mít krásný obličej. Pokud jste žena a je vám sedmnáct až pětadvacet let, můžete přijít na páteční casting soutěže krásy Miss Face 2015. Probíhat bude v obchodním centru Breda&Weinstein.

Veronika Vítková byla zvolena nejlepší biatlonistkou sezony.

Tři trička, kraťasy a plavky. Vítková si na dovolenou víc věcí vzít nesměla

Praha - Po životní sezoně si biatlonistka Veronika Vítková zabalila do batohu jen pár triček a vyrazila na Srí Lanku. Tři týdny s přítelem cestovali a užívali si volna. Pak si ještě zalyžovala na ledovci a nyní už je čtrnáct dnů opět v přípravě. Na rozdíl od loňského roku, kdy změnila mnoho věcí, nic nového neplánuje.

Znojemská plovárna Louka.

Milovníci koupání mohou od soboty na plovárnu do Louky

Znojmo - Milovníci venkovního koupání ze Znojma mohou již vytáhnout plavky a opalovací krémy ze svých skříní. Stejně jako v minulých letech totiž i letos v polovině května otevírá své brány návštěvníkům Městská plovárna v Louce. První plavce tak přivítá již v sobotu.

Doktor Leoš Středa s Kateřinou Cajthamlovou.

Středy doktora Středy: Dělená strava

Východní Čechy – Do začátku léta nám ještě zbývá necelých 6 týdnů. To je celkem dost času na to shodit pár kilogramů a vylepšit tak svoji postavu do letních šatů a plavek. Pojďme si postupně představit několik základních redukčních diet, které vám mohou pomoci vyřešit problém jak zhubnout.

Doktor Leoš Středa s Kateřinou Cajthamlovou.

Středy doktora Středy: Dělená strava

Východní Čechy – Do začátku léta nám ještě zbývá necelých 6 týdnů. To je celkem dost času na to shodit pár kilogramů a vylepšit tak svoji postavu do letních šatů a plavek. Pojďme si postupně představit několik základních redukčních diet, které vám mohou pomoci vyřešit problém jak zhubnout.

Doktor Leoš Středa s Kateřinou Cajthamlovou.

Středy doktora Středy: Dělená strava

Východní Čechy – Do začátku léta nám ještě zbývá necelých 6 týdnů. To je celkem dost času na to shodit pár kilogramů a vylepšit tak svoji postavu do letních šatů a plavek. Pojďme si postupně představit několik základních redukčních diet, které vám mohou pomoci vyřešit problém jak zhubnout.

Doktor Leoš Středa s Kateřinou Cajthamlovou.

Středy doktora Středy: Dělená strava

Východní Čechy – Do začátku léta nám ještě zbývá necelých 6 týdnů. To je celkem dost času na to shodit pár kilogramů a vylepšit tak svoji postavu do letních šatů a plavek. Pojďme si postupně představit několik základních redukčních diet, které vám mohou pomoci vyřešit problém jak zhubnout.

Doktor Leoš Středa s Kateřinou Cajthamlovou.

Středy doktora Středy opět na scéně: Dělená strava

Východní Čechy - Do začátku léta nám ještě zbývá necelých šest týdnů. To je celkem dost času na to shodit pár kilogramů a vylepšit tak svoji postavu do letních šatů a plavek. Pojďme si postupně představit několik základních redukčních diet, které vám mohou pomoci vyřešit problém, jak zhubnout.