Kreativ

ŠTÍTEK: plavky

Taťána Makarenko a finalistky Miss Czech Republic.

Finalistky Miss oblékly plavky. Najde se nová Kuchařová? Doufám, říká ředitelka

Nových jedenáct nejkrásnějších dívek Česka se v květnu utká o korunku krásy Miss Czech Republic. Vítězka poté pojede Českou republiku reprezentovat na Miss World. O tom, kdo to bude, rozhodne porota v čele s ředitelkou Taťánou Makarenko, která odhalila, jak to funguje na zahraničních soutěžích. Ještě než dívky odjely na soustředění do Spojených arabských emirátů, předvedly své dokonalé postavy v rámci challenge Best in swimsuit v plavkách. Podívejte se.

Bezprostředně po odplavání 300 metrů v chladné vodě. Zleva Andrea Klementová, Eliška Krátká, Hana Krátká, Ondřej Krátký z Klubu ledních medvědů Třebíč.

V plavkách do Punkvy. Třebíčští otužilci si prohlédli jeskyně z vodní hladiny

Jako každý rok, tak i letos se náš Klub ledních medvědů Třebíč zúčastnil zahájení otužilecké sezóny, 74. memoriálu T. K. Divíška a 42. ročníku Liškovy Punkvy. Tato akce patří mezi otužilci k nejvyhledávanějším, vždyť se na ni sjíždí otužilci z celé České republiky a několik šťastlivců i ze zahraničí.

Trendy mě nezajímají, zajímá mě ženské tělo, říká designérka plavek Geislerová

Trendy mě nezajímají, zajímá mě ženské tělo, říká designérka plavek Geislerová

Mnoho žen stále marně běhá po obchodech s jasnou představou, jak by jejich vysněný malý letní oděv měl vypadat. Přeci jen, jdeme doslova s kůží na trh. „K tomu, abychom vystavily naše ženské křivky, potřebujeme dokonale padnoucí plavky ne dokonalé tělo“, říká designérka Kateřina Geislerová. Proto pro tuto letní sezonu připravila kapsulovou limitovanou edici jednodílných a dvoudílných plavek, které padnou a podtrhnou postavu opravdu každé ženy.

Trenér a výživový poradce Petr Svačina.

Češi narychlo hubnou do plavek. Pozor ale na zázračné pilulky, říká trenér

Letní sezona v plavkách u vody začíná. A stejně jako každý rok, začíná u mnohých Čechů rychlý boj s přebytečnými kily. Kdo nestihl zhubnout či pěstovat svaly v posilovně, snaží se před létem pomáhat tělu různými doplňky výživy - tobolky, pilulky, kapsle, prášky. Reklamy u nich většinou slibují rychlé zhubnutí, dokonce růst svalové hmoty či boj proti vráskám. Podle Petra Svačiny, fitness trenéra a výživového poradce, je to ale džungle, kde kvantita převládá nad kvalitou. Varuje proto před nákupem zázračných pilulek. Klasické cvičení a zdravý životní styl podle něj nic nahradit nedokáže.  

Martin Komárek

V burkinách i nahoře bez

Tím, že se někdo cítí lépe, když se ráchá zahalený a jiný zase odhalený, nikoho jiného neohrožuje.

V březnu cena oděvů meziročně stoupla o pětinu. Kupříkladu dívčí sukně tak nyní byla podle statistiků oproti loňsku o 25 procent dražší, dámské plavky zdražily bezmála o třetinu.

Oděvy i obuv citelně zdražují. Až o třetinu vzrostla cena u plavek či sukní

Konec zimy a příchod jara mnoho lidí inspiruje k obměně šatníku. Letos ale zákazníci, kteří následují aktuální módní trendy, budou muset sáhnout hlouběji do peněženky. V březnu cena oděvů meziročně stoupla o pětinu. Kupříkladu dívčí sukně tak nyní byla podle statistiků oproti loňsku o 25 procent dražší, dámské plavky zdražily bezmála o třetinu. Rodiče si mohou alespoň oddechnout, že zima už skončila – nejvíce totiž zdražily dětské zimní bundy, a to o 62,8 procenta.

V Jihočeském kraji je řada neoficiálních lokalit, které si oblíbili naturisté. Pokud nechcete potkat naháče, raději se jim vyhněte.

Na jihu není oficiální nudapláž. Nahota je přirozená, naturisté nejsou úchylové

Koupání bez plavek se v Jihočeském kraji toleruje na řadě neoficiálních nudaplážích. Jedná se například o pískovny kolem Suchdola nad Lužnicí, Cepu, i Jindřiše na Jindřichohradecku, ale také Veselské pískovny, Horusický rybník, zastrčené pláže u nádrže Jordán na Táborsku, přehrady Orlík, či rybník Svět. Oficiální prostor pro naturisty a nudisty však jihočeským nudistům stále chybí.

Eva Decastelo

Eva Decastelo: Naučila jsem se nesoudit druhé

Jako Zuzana ve Slunečné prý buď řve, nebo se něčemu diví. Ale moderátorka a herečka Eva Decastelo (42) stojí pevně nohama na zemi. Moc dobře ví, že s podporou svých nejbližších dokáže cokoli, třeba spokojeně stárnout.

naturana

Naturana

PŘIPRAVTE SE NA LÉTO: PLAVKY, KTERÉ SI ZAMILUJETE

Lidé si užívali skoro letní počasí a houfně vyrazili l vodě. Pláže Těrlické i Žermanické přehrady byly v obležení cyklistů, ale i pěších se psy či rodinami s dětmi. 9. května 2021.

Konečně slunce! Lidé v kraji vyrazili k přehradám, šli i do plavek, podívejte

/FOTOGALERIE/ K přehradám v kraji, Těrlické, Žermanické i na Olešnou, se v neděli vypravily davy lidí, kteří užívali poprvé v roce takřka letní počasí. Mnozí neváhali, šli rovnou do plavek a dali si i první letošní pořádnou přírodní koupel. Je to ale ještě studené, přiznávali pak odvážlivci na břehu. 

Lidé si užívali skoro letní počasí a houfně vyrazili l vodě. Pláže Těrlické i Žermanické přehrady byly v obležení cyklistů, ale i pěších se psy či rodinami s dětmi. 9. května 2021.

OBRAZEM: Konečně slunce. Lidé vyrazili k přehradám, mnozí šli i do plavek

/FOTOGALERIE/ K přehradám v Moravskoslezském kraji - Těrlické, Žermanické i na Olešnou - se v neděli vypravily davy lidí, kteří užívali poprvé v roce takřka letní počasí. Mnozí neváhali, šli rovnou do plavek a dali si i první letošní pořádnou přírodní koupel. Je to ale ještě studené, přiznávali pak odvážlivci na břehu. 

Cesta k trvale štíhlé postavě stojí na třech pilířích – těmi je jídlo, pohyb a mysl.

Nastartujte hubnutí, právě teď je ideální čas začít

Pokud se už těšíte, že zhubnete do plavek, právě březen je ta správná chvíle začít. Tělo se s příchodem jara samo čistí a my mu v tom vhodnou úpravou jídelníčku můžeme pomoci. Zbavte tělo zátěže, kterou jsme nabrali v zimním období v době stresů, karantény a přejídání.

Moderní wellness centra vyžadují, aby se návštěvníci saunovali bez plavek.

Jak se správně saunovat? Bez plavek i mluvení

O tom, že je saunování zdraví prospěšné, není pochyb a přichází mu proto na chuť i čím dál více Čechů. I v sauně ovšem platí pravidla, která bychom měli dodržovat, abychom si my i ostatní užili tento ozdravný rituál co nejvíce. Na to, jak se správně saunovat jsme se zeptali odborníků z Resortu Valachy Velké Karlovice. Přinášíme desatero správného saunování.

Tradiční setkání otužilců na Malši v Českých Budějovicích

Promrzlé pijavice. Otužilci navlékli vánoční čepice a zaplavali si v Malši

V pruhovaných plavkách se postupně vrhali do řeky Malše u Malého jezu v Českých Budějovicích na Štědrý den otužilci. Účastnicí skupiny otužilců, která si přezdívá Promrzlé pijavice, dodržovali protiepidemická opatření. Zaplavat si na Štědrý den přišla ve vánočně laděných doplňcích Petra Mahrová.

Tradiční setkání otužilců na Malši v Českých Budějovicích

Oblékli pruhované plavky, vánoční čepice a zaplavali si v Malši

V pruhovaných plavkách se postupně vrhali do řeky Malše u Malého jezu v Českých Budějovicích na Štědrý den otužilci. Účastnicí skupiny otužilců, která si přezdívá Promrzlé pijavice, dodržovali protiepidemická opatření. Zaplavat si na Štědrý den přišla ve vánočně laděných doplňcích Petra Mahrová.

Rekordních 366 plavců přilákal 26. prosince jubilejní 70. ročník memoriálu Alfreda Nikodéma v centru Prahy, nejstaršího otužileckého závodu v Česku. V hlavním závodě na 750 metrů zvítězila Lenka Štěrbová (na snímku), nejmladší Češka, která přeplavala kaná

Z plavek do skafandru. Olympiáda nebude, tak Štěrbová pomáhá proti koronaviru

Dálková plavkyně Lenka Štěrbová chtěla letos na jaře zabojovat o účast na olympijských hrách, ale stejně jako řadě dalších jí pandemie koronaviru výrazně změnila plány. Olympiáda je o rok odložená a ona jako studentka medicíny v pražské Nemocnici Na Bulovce odebírá lidem vzorky pro testy na koronavirus. Pětadvacetiletá sportovkyně proto už měsíc místo plavek nosí ochranný oděv.

Ústecký pivot Pavel Houška (vpravo) v zápase s Nymburkem.

Houška rýsuje figuru do plavek. Co dál? Rozhodne zdraví a tým

Nabírá sílu na klíčovou část sezony. Zda bude pokračovat i v té další, ústecký pivot Pavel Houška (203 cm, 110 kg), velká persona Slunety, zatím neví. „Teď zrovna v posilovně rýsujeme do plavek,“ říká s úsměvem před jednou z tréninkových fází 36letý basketbalista. „Jestli budu pokračovat i další sezonu, to se teprve rozhodnu. Vím, že jsem říkal, že to rozlousknu po skončení základní části, možná někdy v únoru. Ale zatím opravdu jasno nemám. Žádný limit, nebo časový horizont jsem si nedal,“ vysvětluje.

Otužování - Jiří Štábl z Teplic

Otužilec Jiří Štábl z Teplic: Stačí vám jen plavky, ručník, žabky a sekera

Nevadí mu chlad. Spíše naopak, ve studené vodě se cítí spokojeně. Ochlazování těla ho od samého začátku natolik nabudilo, že se z toho pro něj stal životní styl. Věnuje se mu dodnes, dokonce se teď podílel na vytvoření spolku otužilců v teplickém okrese. Jiří Štábl z Teplic otužování propadl. Jaké má po roce zkušenosti? Jaké jsou další rady člověka, který začal s otužováním prakticky ze dne na den a vydržel u toho dodnes? O tom všem je rozhovor, který vyšel v úterý 11. února v Týdeníku Směr.  

Otužování - Jiří Štábl z Teplic

Otužilec Jiří Štábl: Stačí vám jen plavky, ručník, žabky a sekera

Nevadí mu chlad. Spíše naopak, ve studené vodě se cítí spokojeně. Ochlazování těla ho od samého začátku natolik nabudilo, že se z toho pro něj stal životní styl. Věnuje se mu dodnes, dokonce se teď podílel na vytvoření spolku otužilců v teplickém okrese. Jiří Štábl z Teplic otužování propadl. Jaké má po roce zkušenosti? Jaké jsou další rady člověka, který začal s otužováním prakticky ze dne na den a vydržel u toho dodnes? O tom všem je rozhovor, který vyšel ve středu 13. února v Týdeníku Děčínsko.  

Otužování - Jiří Štábl z Teplic

Otužilec Jiří Štábl: Stačí vám jen plavky, ručník, žabky a sekera

Nevadí mu chlad. Spíše naopak, ve studené vodě se cítí spokojeně. Ochlazování těla ho od samého začátku natolik nabudilo, že se z toho pro něj stal životní styl. Věnuje se mu dodnes, dokonce se teď podílel na vytvoření spolku otužilců v teplickém okrese. Jiří Štábl z Teplic otužování propadl. Jaké má po roce zkušenosti? Jaké jsou další rady člověka, který začal s otužováním prakticky ze dne na den a vydržel u toho dodnes? O tom všem je rozhovor, který vyšel ve středu 12. února v Týdeníku Litoměřicko.  

Zítra se karvinští házenkáři utkají s Kopřivnicí, ale už dnes se dozvěděli jméno soupeře pro další kolo Challenge Cupu. Je jím Madeira.

Házenkáře čeká Madeira, plavky s sebou

Karviná – Úterní los Challenge Cupu ve Vídni přisoudil házenkářům Baníku Karviná jednoho z těch těžších soupeřů, a sice poraženého finalistu posledního ročníku – tým AM Madeira Andebol SAD z Portugalska.

Zítra se karvinští házenkáři utkají s Kopřivnicí, ale už dnes se dozvěděli jméno soupeře pro další kolo Challenge Cupu. Je jím Madeira.

Plavky s sebou. Karvinské házenkáře čeká Madeira

Úterní los Challenge Cupu ve Vídni přisoudil házenkářům Baníku Karviná jednoho z těch těžších soupeřů, a sice poraženého finalistu posledního ročníku – tým AM Madeira Andebol SAD z Portugalska.