Kreativ

ŠTÍTEK: plavky

Sokolovské závody.

Plavali i tančili na vozíku

Sokolov – Známé motto handicapovaných plavců – Není malých plavců, jsou jen malé plavky, už zdomácnělo v sokolovském bazénu, kam přijelo závodit 131 účastníků. Dorazili z celé České republiky, Slovenska a Německa.

Redaktor Jiří Trunda (dole vlevo) vystoupil s Veselými kravičkami na plese.

Vystoupení s Veselými kravičkami pro mě bylo velkým zážitkem

Plesová sezóna je v plném proudu a já se dnes chystám na tradiční ples Spolku Plumlovských nadšenců, který se koná v Žárovicích. Již několik let si tuto akci nenechávám ujít. Tentokrát zde nebudu však pouze v roli hosta, ale o půlnoci vystoupím společně s Veselými kravičkami.

Petr Vobořil se každé ráno chodí koupat do jablonecké přehrady. V mrazu si proseká v ledu díru.

Den začíná mezi krami na jablonecké přehradě

Když vychází z jednoho věžáku na jabloneckém sídlišti Mšeno za rozbřesku muž s pilou a sekyrou, jeden by řekl, jak asi v paneláku topí v krbu? Jenže Petr Vobořil nezamíří k lesu ale naopak k vodě. Vysvleče se do plavek, nazuje neoprénové ponožky a ponechá si kulicha… Zatímco kolem chodí lidé do práce a s pejsky zachumlaní do péřovek a šál, on si lebedí ve vodě mezi úlomyk ledu.

Dva  otužilci v Hradišti na Štěpána pokořili řeku Moravu. Jeden z nich byl vnuk Františka Venclovského Petr Válek, druhý Pavel Poljanský

VIDEO: Dva otužilci v Hradišti na Štěpána pokořili řeku Moravu

/FOTOGALERIE/ Na pouhé čtyři stupně nad nulu se dvě hodiny po poledni vyšplhala rtuť teploměru v Uherském Hradišti o letošním druhém svátku vánočním. To však neodradilo dvojici mužů, kteří rozhodli řeku přeplavat. Šlo o otužilce a propagátory zimního plavání z Přerova, osmatřicetiletého Pavla Poljanského a o deset let mladšího Petra Válka - vnuka legendárního pokořitele kanálu La Manche Františka Venclovského.

Tradiční štědrodenní koupání otužilců v Jizeře.

Otužilci se ponořili do ledové Jizery

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ – Na jedné straně desítky lidí v plavkách, na straně druhé pak stovky lidí zahalených do teplých svrchníků, čepic a šál. I letos nechybělo tradiční štědrodenní koupání otužilců v Jizeře.

Do řeky Ohře v Chebu, která měla jen tři stupně, se ponořili chebští i karlovarští potápěči.

Do chladné řeky Ohře se vrhli potápěči

Cheb – Do vody s příjemnými necelými čtyřmi stupni Celsia se v pořadí už pošesté ponořili potápěči z chebského Klubu sportovního potápění Kajman ve spolupráci s chebskou radnicí. I tento rok se zúčastnili potápěči z celého Karlovarského kraje a do řeky Ohře se vrhlo sedmnáct plavců.

Rolí modelek se zhostily žákyně Integrované střední školy HPOS Příbram.

Na školní módní přehlídce byly k vidění i plavky

Příbram - Školní restaurace Na Plzeňské se zaplnila ve středu 6. prosince podvečerních hodinách díky společenské události určená dámám s názvem Předvánoční kavárna, pořádané Okresní hospodářskou komorou Příbram. 

Zamykání Pastvinské přehrady 2016.

Otužilci zamknou přehradu Pastviny

Pastviny - Hurá do plavek, i když teploty klesají pod deset stupňů a do vody už to neláká. V sobotu odpoledne se ale uskuteční tradiční Zamykání Pastvinské přehrady.

Lenka Brabcová se svým šperkem.

Chtěla mít něco jiného než ostatní, tak si to sama vyrobila

Jihlava – Miniaturní zmrzliny, lízátka, spinnery, Mimoně, nanuky, zvířátka, macronky, linecké cukroví, perníčky, miminka nebo prášky na bolest hlavy. Vlastně na cokoli si vzpomenete. To všechno dokážou vyrobit šikovné ruce Lenky Brabcové z Jihlavy.

Otužilci zahájili sezonu v ledové Punkvě. Voda měla osm stupňů.

Otužilci zahájili sezonu v ledové Punkvě. Voda měla pouhých osm stupňů

Blanensko /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Silnice ze Skalního mlýna k Punkevním jeskyním je v neděli dopoledne plná turistů a cyklistů. Nabito je i ve vláčku, který míří k jeskyním. Většina cestujících v něm však má kromě fotoaparátů také ručníky, plavky a termosky s čajem. Jedou totiž na Memoriál T. K. Divíška.

O titul Dívka Česka se nadané sportovkyně dvou věkových kategorií utkaly ve středu už poosmé. V brněnském Boby centru.

Dívkou České republiky se stala Kateřina Procházková z Frýdku-Místku

/FOTOGALERIE/ – O titul Dívka České republiky se nadané sportovkyně dvou věkových kategorií utkaly už poosmé. Zvítězila osmnáctiletá Kateřina Procházková z Frýdku-Místku, titul Princezna České republiky si odnesla devítiletá Melánie Mařanová z Brna. Letos podruhé se středeční finálový galavečer odehrál v brněnském Boby centru.

Dívka Česka. Titul Princezna Česka si odnesla devítiletá Melánie Mařanová z Brna.

Dívka ČR: titul princezny patří devítileté Melánii Mařanové z Brna

Brno /FOTOGALERIE/ – O titul Dívka České republiky se nadané sportovkyně dvou věkových kategorií utkaly už poosmé. Zvítězila osmnáctiletá Kateřina Procházková z Frýdku Místku, titul Princezna České republiky si odnesla devítiletá Melánie Mařanová z Brna. Letos podruhé se středeční finálový galavečer odehrál v brněnském Boby centru.

spisovatelka Irena Obermannová

Irena Obermannová: nikoho se neptám, co mám dělat, jsem už velká holka

/ROZHOVOR/ Podzimní televizní program nabízí divákům a zejména divačkám nový seriál Trapný padesátky, pod nímž je podepsána scenáristka Irena Obermannová. Během léta jí vyšla i nová kniha, detektivka Dobré duše, originální příběh se šachovou zápletkou. Jeho hlavní hrdinka si neustále přehrává partie v hlavě i na tabletu, pár let strávila na psychiatrii, nesnáší doteky cizích lidí, nerozumí vtipům a láska jí vůbec nic neříká.

Ilustrační foto.

Školáci povinně do plavek. Pár temp zvládnou všichni

Ústí nad Orlicí, Svitavy - Od začátku školního roku je povinnou součástí výuky na prvním stupni základních škol také plavání. Ředitelé škol s touto novinkou nemají problém. Shodují se, že by každé dítě mělo umět alespoň pár temp, aby vědělo, co má dělat při pádu do vody.

Vodní skluzavkou dlouhou 175 metrů se vozili návštěvníci zábavného odpolede ve znojemské Obrokové ulici.

Na obří skluzavce v centru Znojma svištěly dvě stovky lidí. Přes chladné počasí

Znojmo /REPORTÁŽ/ – Sto pětasedmdesát metrů dlouhá modročervená skluzavka se v sobotním odpoledni táhne znojemskou Obrokovou ulicí. Ačkoliv je pod mrakem, pofukuje vítr a počasí vůbec připomíná už podzim, pobíhají kolem rozveselení lidé v plavkách a neoprenech. Hosté kavárny sledují, jak mládež klouže k Masarykovu náměstí.

Plumlovská přehrada 10. srpna 2017

Bylo vedro, masivní dělení sinic se dalo čekat

/ROZHOVOR/ Člověk by se na sinice neměl moc zlobit, když se zasloužily o to, že je na Zemi život. Jenže když je jich moc uprostřed prázdnin ve vyhledávané rekreační nádrži a na teploměru jsou třicítky? Podle mikrobiologů se právě vzhledem k vedru dal očekávat masivní výskyt těchto jednoduchých fotosyntetizujících prokaryot na vodní nádrži Plumlov. Šok to pro odborníky nebyl.