Kreativ

ŠTÍTEK: plavky

Skluzavka na vlastní kůži

Tři sta metrů po skluzavce? Zábava, ale adrenalinovou injekci nečekejte

Ústí n. L. /NA VLASTNÍ KŮŽI/ - Vodní skluzavka dlouhá 300 metrů! Jako sportovní redaktor mám adrenalin rád, navíc venku panují tropická vedra, takže když nám do redakce přijde nabídka na vyzkoušení atrakce zdarma, říkám si, proč ne? I přes uzávěrku fotbalové přílohy si dělám v sobotu odpoledne pár hodin času a vyrážím vyzkoušet tenhle nevšední zážitek.

Brněnská stylistka Šárka Hawerlandová radí v oblékání ženám i mužům.

Proměny módy? Kdysi ženy plavaly zahalené v županu, říká brněnská stylistka

Brno /ROZHOVOR/ – Zatímco před stoletím bylo jedním z hlavních úkolů plavek neodhalit příliš mnoho z těla nositelky, dnes v plavkách ženy mohou ukázat téměř všechno, nebo naopak vhodně zvoleným střihem zamaskovat případné nedostatky. Prokousat se nepřeberným množstvím koupacího oblečení v obchodech však není vždy jednoduché. Poradit lidem s výběrem může i stylista. Šárka Hawerlandová se stylingu věnuje několik let.

Ilustrační foto

Zmrzlináři: Více prodáme, když je pod mrakem

Řekli byste si, že zmrzlináři musejí mít v období tropických veder „zlaté žně“? Jak Deník zjistil, přímá úměra „čím vyšší teplota, tím více prodané zmrzliny“, zdaleka neplatí. Třeba prodejci z centra Ostravy tvrdí, že daleko více zmrzliny prodají, když je pod mrakem a teploty jsou snesitelnější.

Desperados Highjump 2017.

OBRAZEM: Na letošních Desperados Highjump vyšlo počasí na jedničku

Hřiměždice - Letošní 18. ročník Desperados Highjump proběhl za slunečného a horkého počasí, které do plavek a do vody nalákalo stovky diváků. Kromě otevřeného mistrovství České republiky v extrémních skocích ve volné přírodě bylo k vidění i efektní vystoupení flyboardistů Petra Civína a Michala Staška, kteří doslova létali nad lomem v Hříměždicích.

Koulovačka na koupališti v Náchodě.

Koulovačka v létě rozdováděla děti na koupališti

Náchod /FOTO/ - Sníh v létě? A proč ne! Mrazivé osvěžení uprostřed horkých letních dnů si dnes 3. srpna odpoledne užívali návštěvníci Jiráskova koupaliště v Náchodě. Ze zimního stadionu jim na vleku přivezli několik kubíků sněhu a koulovačka jako v zimě mohla začít.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Vražda v Egyptě

Zpráva o tom, že česká turistka zraněná v Egyptě je ve stavu klinické smrti a není naděje na její záchranu, znamená, že se u nás znovu otevře debata o teroristickém útoku v Hurghadě, kde mladý Egypťan 14. července nožem zabil dvě Němky a několik dalších žen zranil. O život lze přijít kvůli nemoci, kvůli úrazu anebo při loupežném přepadení a není k tomu ani nutné cestovat až do Egypta. Oběti horlivého islamisty ovšem zemřely proto, že byly na pláži v plavkách.

Ilustrační foto.

Burkiny na jihu? Své o tom ví na Hluboké

Jižní Čechy /ANKETA/ - Ženy v plavkách zahalujících celé tělo, jež se před několika dny objevily v čestlickém akvaparku, rozvířily diskuse napříč celou republikou. Jak by se v takovém případě zachovali správci jihočeských plováren. Pustili by takto zahalené ženy do bazénu?

Ilustrační foto.

V čem do vody? Má to svá pravidla

Západní Čechy - Nesmějí, nedovolujeme, nepustíme. Většina západočeských koupališť muslimským ženám vstup do areálu v burkinách, tedy plavkách zahalujících téměř celé tělo, nepovoluje. Odvolávají se na provozní řády. Tolerantnější jsou v Sušici a v Sokolově.

Vyhlášená místa, na nichž je možné koupat se oficiálně  bez plavek, v jižních Čechách chybějí. Své místo na slunci si však nudisté najdou i v našem kraji. Snímek je  z rybníku Hliník v lokalitě  U Hada na kraji Českých Budějovic

Naturisté nemají na růžích ustláno

Jižní Čechy – Sblížení s přírodou a pocity volnosti a svobody. To jsou podle zastánců nahoty na vyhrazených místech nebo v soukromí hlavní argumenty pro koupání a sportování bez plavek.

Aquapark Děčín.

V burkinách do bazénu? V Děčíně ne

Ústecký kraj – Skandál s burkinami v čestlickém akvaparku rozvířil diskuse i na severu Čech. Koupaliště a kryté bazény v okresních městech k němu přistupují různě. Do děčínského plaveckého areálu v takových plavkách nesmí.

Dlouhá cesta za ním, dlouhá před ním...

Pluje po Dunaji přes sousedy

Linec - Rumun Avram Iancu (41) chce jako první proplavat Dunaj deseti zeměmi od pramenů do delty (2860 km) bez neoprenu, jen v plavkách a koupací čepici, napsaly OÖN.

Ilustrační foto.

Burkiny? Budí emoce také na Kolínsku!

Kolínsko /ANKETA/ - Pobouření, zlost a tisíce protestů návštěvníků vyvolaly ženy, které se koupaly v Aquaparku v nedalekých Čestlicích v burkinách. „U nás jsme tento problém zatím naštěstí nemuseli řešit,“ komentoval Jan Širc, ředitel Městské správy sportovišť Kolín, jež zastřešuje také Vodní svět.

Ilustrační foto.

Burkiny? Budí emoce i na Kutnohorsku!

Kutnohorsko /ANKETA/ - Velké množství protestů vyvolaly ženy, které se koupaly v Aquaparku v Čestlicích nedaleko Prahy v burkinách. Na kutnohorské koupaliště zatím žádná žena v celotělových ženských plavkách nedorazila.

Ilustrační foto.

V Nymburce se ženy v burkinách nevykoupou

Nymbursko /ANKETA/ - Poté, co se na sociálních sítích objevila fotografie koupající se muslimky v burkinách v čestlickém aquaparku, rozpoutaly se velké diskuze o tom, zda muslimské plavky, zahalující téměř celé tělo, jsou hygienické. Muslimky se totiž neodhalí nejen před cizími muži, ale ani před nemuslimskými ženami.

Ilustrační foto.

V Boleslavi do bazénu ženy v burkinách mohou

Mladoboleslavsko /ANKETA/ - Poté, co se na sociálních sítích objevila fotografie koupající se muslimky v burkinách v čestlickém aquaparku, rozpoutaly se velké diskuze o tom, zda muslimské plavky, zahalující téměř celé tělo, jsou hygienické. Muslimky se totiž neodhalí nejen před cizími muži, ale ani před nemuslimskými ženami.

Ilustrační foto.

V bazénech na Mělnicku zatím burkiny neřeší

Mělnicko /ANKETA/ - Sociální sítě žijí debatou o burkinách, tedy plavkách, zahalujících téměř celé tělo. Rozpoutala ji fotka ženy z aguaparku v Čestlicích, která se právě v nich koupala. Návštěvníci facebooku rozebírají, zda jsou tyto plavky muslimských žen hygienické a jestli je vůbec přípustné se v nich koupat v uzavřených bazénech.

Ilustrační foto.

V kterých pražských bazénech burkiny (ne)vadí?

Praha - Sociální sítě zaplavil snímek návštěvníka aquaparku v Čestlicích, na kterém se ženy koupají v burkinách (celotělových plavkách podobných neoprenu, které jsou určeny hlavně muslimkám). Fotografie spustila lavinu komentářů, které rozdělily společnost na dva nesmiřitelné tábory, a rozpoutala diskusi, zda je tento druh plavek v Česku z hlediska hygieny přípustný

Ilustrační foto.

Do slánského aquaparku se v burkinách nesmí

Kladno /ANKETA, FOTOGALERIE/ – Událost, při které se muslimky koupaly v pražském aquaparku v celotělových plavkách – burkinách, lidi názorově rozděluje. Zda mají ženy muslimského vyznání právo chodit v Čechách zahalené  na veřejná koupaliště, vyvolává diskuze. 

Ilustrační foto.

Na Rakovnicku zatím burkiny v bazénu neřeší

Rakovnicko /ANKETA, FOTOGALERIE/ – Velkou diskusi mezi lidmi vyvolala v posledních dnech událost, která se stala v aquaparku v pražských Čestlicích. Jeden z návštěvníků tam vyfotil muslimské ženy, které se koupaly v burkinách a jejich fotografie umístil na internet. I přes následnou velkou vlnu negativních reakcí a komentářů se za tyto ženy vedení aquaparku postavilo.

Ilustrační foto.

Burkiny? Budí emoce i na Příbramsku!

Příbramsko /ANKETA, FOTOGALERIE/ – Příliv cizinců je za poslední roky znát i v Příbrami, kde není výjimkou zahlédnout ženy zahalené od hlavy až k patě. Pokud by se chtěly jít vykoupat do některého z koupališť, zřejmě by byl důvod k zamezení přístupu do vody. 

Ilustrační foto.

Na Berounsku zatím burkiny v bazénu neřeší

Berounsko /ANKETA, FOTOGALERIE/ – Internetem se šíří fotografie žen, které se koupají v burkinách. Mohly by se takto oblečené ženy vykoupat v aquaparcích a koupalištích v berounském regionu? Co musí mít návštěvníci těchto zařízení na sobě, aby je provozovatelé nevykázali z bazénu? 

Ilustrační foto.

Burkiny? Budí emoce i na Benešovsku!

Benešovsko /ANKETA, FOTOGALERIE/ – Oblečené ženy koupající se v čestlickém bazénu rozvířily diskuze napříč republikou. Do benešovského okresu zatím tento trend nedorazil. 

Martin Kratochvíl.

Týdenní zkrat: Někdo to rád brutál

Začaly prázdniny a rozmohl se nám v zemi takový nešvar. Lidé přestali obyčejně souložit a raději v sexu experimentují. I s hadicemi. Proto přinášíme pár doporučení.