Kreativ

ŠTÍTEK: pláž

Otužilci připravili na Boleváku na sobotní závod bazén o rozměrech 10x30 metrů

Otužilci budou plavat o body na Boleváku

Plzeň – Kolem stovky otužilců z České republiky, Slovenska a Polska se představí v sobotu od 13.00 hodin na Velkém boleveckém rybníku při 39. ročníku plaveckého závodu Slavnost slunovratu.

Tištínská světoběžnice Eva Formánková tentokrát přednášela o Mexiku. Foto: pro Deník/Alena Wagnerová

Tištínský Kolbaba v sukních ukázal lidem krásy Mexika

Po Africe přišlo na řadu Mexiko. V neděli 3. března se v tištínské zasedací místnosti, na přednášce cestovatelky Evy Formánkové „Moje cesty po Mexiku“, sešlo přes čtyřicet posluchačů. Po úspěchu pořadu „Moje cesta do Afriky“ se obdivovatelé dalekých zemí sešli v ještě hojnějším počtu.

Moře na Bali zaneřáděné odpadky.

Krásy Bali? Potápěč místo ryb natočil moře plné odpadků

/VIDEO/ Plasty, kam se podíváš. Britský potápěč Rich Horner natočil působivé video, jak plave v moři plném odpadků. Místo, kde se potápěl, se nachází asi 20 kilometrů od nejnavštěvovanějších destinací na indonéském Bali. Podle ekologů však potápěč nafilmoval jen malý zlomek odpadu plovoucího u indonéského pobřeží. 

Lávka přes Švýcarskou zátoku na vranovské přehradě je v havarijním stavu. Nesmí po ni projet jediné auto police, hasičů ani sanitka. Opravy mají začít ještě letos.

Lávka přes Švýcarskou zátoku je v havarijním stavu. Už neprojedou ani záchranáři

Znojemsko - K opravám koruny hráze vranovské přehrady se ještě letos připojí zásadní rekonstrukce lávky pro pěší přes Švýcarskou zátoku. Starosta Štítar, kterým lávka patří, vydal kvůli jejímu havarijnímu stavu zákaz používání pro auta policie, hasičů a záchranky. Ta jediná na lávku totiž v případě nouze směla vjet. Opravy mají začít letos na podzim, skončit by měly příští rok v červnu. Cena? Asi sedmnáct milionů korun.

Sportovní redaktor Brněnského deníku Rovnost Jaroslav Kára na dráhovém mistrovství světa v nizozemském Apeldoornu.

Nizozemský deníček číslo 4: vůně benzinu v Tarzanově zatáčce

Apeldoorn (od zvláštního zpravodaje Deníku) - Rychlá kola k Nizozemsku patří. Ať už v cyklistice, nebo přimontovaná k nadupaným motorům závodních aut. Při chvilce volna v programu světového šampionátu v dráhové cyklistice v Apeldoornu jsme vyrazili nasát genius loci slavného závodního okruhu v Zandvoortu.

Sochy z ledu vytvořil Pavel Vrcula z Košťan.

Řezbář dělá sochy z ledu Barbory. Můžete mu pomoci

Teplice – Mráz, led a motorová pila to jsou teď nástroje a pomocníci, které využívá řezbář Pavel Vrcula z Košťan při  tvorbě soch z ledu. Zatím vytvořil třeba sochu sovy, šneka či veverky. Led bere z jezera Barbora v Oldřichově.

Je to tam! Nejlepší česká plavkyně Barbora Závadová sleduje medailový závod Evy Samkové.

Čechům se fandí i na pláži v Austrálii

Čeští olympionici drží při sobě a navzájem si drží palce, ať jsou kdekoliv na světě. Svědčí o tom i příběh nejlepší české plavkyně současnosti Barbory Závadové, která probíhající zimní olympijské hry sleduje ze slunné Austrálie.

Je to tam! Nejlepší česká plavkyně Barbora Závadová sleduje medailový závod Evy Samkové.

Čechům se fandí i na pláži v Austrálii

Ostrava, Sunshine Coast – Čeští olympionici drží při sobě a navzájem si drží palce, ať jsou kdekoliv na světě. Svědčí o tom i příběh nejlepší české plavkyně současnosti Barbory Závadové, která probíhající zimní olympijské hry sleduje ze slunné Austrálie.

Marek Havlík

Marek Havlík: Kazaši hráli hodně agresivně

Předposlední prověrkou před ostrým ligovým startem byl pro Slovácko třetí celek kazašské ligy FC Ordabasy. Utkání, které se hrálo ve středu, skončilo remízou (2:2). Kouč Slovácka Michal Kordula točí i v závěrečných přípravných zápasech sestavou. Záložník Marek Havlík nastoupil proti Kazachům v prvním poločase, který jeho mužstvo prohrálo o dvě branky.

Guerlin Butungu, jeden z podezřelých ze znásilnění Polky a peruánského transsexuála na pláži v Rimini

Afričtí nezletilci brutálně znásilnili mladou Polku. Ve vězení budou deset let

Skupinové znásilnění, zbití do bezvědomí, pokus o utopení a okradení – to vše má na svědomí trojice afrických nezletilců, kteří loni v létě na pláži v italském Rimini napadli polský pár. Za to si nyní vyslechli trest v podobě odnětí svobody na devět let a osm měsíců. Uvedl to list Corriere della Sera.  

ze série Princip slasti

Karel Roden bude pátrat po „principu slasti“

Princip slasti. To je osmidílná série České televize, jejíž natáčení se nyní přesouvá do Prahy. Po projektu Marie Terezie je to další koprodukce, do níž stanice vstoupila, tentokrát s Polskem a Ukrajinou.

V přehradě v Seči se jako každý rok budou otužovat Laďové medvede ze slovenských Bánovců nad Bebravou manželé Marta a Tibor Hankova další odvážlivci.

V Seči se vykoupají Ľadové medvede

Seč – Jak již je z nadpisu patrné, tak v přehradě v Seči se jako každý rok budou otužovat Laďové medvede ze slovenských Bánovců nad Bebravou manželé Marta a Tibor Hankova další odvážlivci.

Rock’n Roll

FILMOVÝ KLUB: Rock’n Roll

/POZVÁNKA/ Opavský filmový klub uvádí další autobiografický snímek, který přibližuje život známého umělce a který se jmenuje Rock’n Roll.

Řidič najel v Riu do lidí

Řidič vjel na pláž v Riu. Zabil malé dítě a dalších 17 lidí zranil

/VIDEO/ Malé dítě zemřelo v noci na pátek při nehodě v brazilském Rio de Janeiru. Řidič sjel se svým autem ze silnice na pláž Copacabana. Při nehodě bylo zraněno sedmnáct lidí. Podle policistů dostal řidič pravděpodobně epileptický záchvat. Informoval o tom britský server Express.

Ilustrační foto.

Evropská komise chce do roku 2030 jen recyklovatelné plasty. Kvůli oceánům

Ve své strategii týkající se plastů v úterý Evropská komise navrhla, aby byly do roku 2030 všechny plasty v Evropské unii (EU) recyklovatelné. Chce také výrazně omezit využívání plastů pro jednorázové užití a zakázat úmyslné používání mikroplastů. Zprávu zprostředkoval web euractiv.com.

Pátá etapa Dakaru 2018

Macík i přes problémy stále čtvrtý. Brabec zazářil

Sedlčany/San Juan de Marcona/Arequipa - Po náročné čtvrté etapě věděl Martin Macík a jeho kolegové, že ani v následujícím pokračování ho nečeká nic jednoduchého, ale ani ve snu by je nenapadlo, co všechno se jim na cestě ze San Juan de Marcona do Arequipa přihodí. I přesto však udrželi celkové čtvrté místo. Týmový kolega, motockylista Jan Brabec se na dvoukolovém stroji stal nejrychlejším českým jezdcem v etapě a opět se posunul v pořadí vzhůru.

Martin Kolomý (vpravo) na společném snímku se svým parťákem z kabiny a stájovým mechanikem Tatra Buggyra Racing Jiřím Strossem.

Martin Kolomý se blýskl třetím místem

Zdá se, že kamionový jezdec původem z Bruntálska Martin Kolomý se otřepal z nezdaru ve třetí etapě Rallye Dakar, v níž kvůli technické závadě nabral velkou ztrátu. Na přejezdu, který měl start i cíl v peruánském městě San Juan de Marcona, obsadil třetí příčku.

Michaela Knoblochová.

Snow-volejbal: Knoblochová v něm chce sbírat tituly

Už v roce 2008 postavili volejbaloví nadšenci v Rakousku kurt na sjezdovce a vzniklo zcela nové sportovní odvětví. Snow-volejbal si pod patronaci vzala Evropská volejbalová federace a ráda by ho zprofesionalizovala a dostala třeba i na zimní olympijské hry. Mezi členy pracovní skupiny, která má za úkol volejbal na sněhu rozvíjet, je Pražanka Michaela Knoblochová. „Nebude se jednat o doplněk k beachvolejbalu, ale o regulérní sport. Myslím, že má před sebou velkou budoucnost,“ říká Knoblochová, která v tomto týdnu odjíždí na první turnaj do Turecka v rámci evropského seriálu CEV. A to společně s Annou Dostálovou.  

Při dalším putování jsme narazili na palmový háj a další památky.

Na Krétu patří i palmový háj s pláží

/CESTOPIS MILANA ČEJKY, DÍL 5./ - Naše putování po východní Krétě nás poté zavedlo na písečnou palmovou pláž s názvem Vai. Řada cestovních kanceláří sem pořádá autobusové výlety, hlavně z okolních turistických středisek.