Kreativ

ŠTÍTEK: plyn

Ilustrační foto.

Poplatky za odpady se letos zvyšovat nebudou

Jihlavsko – Je pozitivní, že obce na Jihlavsku vesměs ponechaly poplatky za odvoz odpadů ve stejné výši jako v loňském roce. Ceny se pohybují kolem pěti set korun za osobu a za rok, výjimkou je pouze Batelov, kde se neplatí nic.

Z reaktoru prvního bloku Jaderné elektrárny Temelín už energetici vyvezli všechno palivo.

Z Temelína už vyvezli palivo

Temelín - Z reaktoru prvního bloku Jaderné elektrárny Temelín už energetici vyvezli všechno palivo. Třetinu ze 163 souborů vymění za čerstvé a aktivní zónu nově nakonfigurují.

Ilustrační foto.

U Rašovic skončilo auto na střeše

Rašovice – "K havárii osobního automobilu došlo u obce Rašovice na Kutnohorsku směrem na obec Jindice dnes po desáté hodině. Protože byla namrzlá vozovka, došlo k havárii osobního automobilu, které skončilo na střeše," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

Požáry vánočních stromečků.

KRIMI MIX: Na Štědrý den hořely jen dva vánoční stromky

Požár vánočního stromku je komický jen ve filmu. Své o tom vědí obyvatelé obytného domu v Praze 3, kde na Štědrý den v podvečer vzplanul stromek od zapálené prskavky. Při snaze oheň uhasit, se zranily dvě osoby. Poté co dorazili hasiči a požár dohasili, byla škoda odhadnuta 25 tisíc korun. 

Osobní automobil havaroval a poškodil plynovou přípojku

Při bouračce auto poškodilo plynovou přípojku

Naštěstí bez zranění se obešla dopravní nehoda osobního auta, které bouralo v sobotu odpoledne v obci Poteč. Při nehodě poškodilo plynovou přípojku, ze které unikal plyn. Auto na ní zůstalo stát.

Ilustrační foto.

Voda na Třebíčsku podraží o dvě koruny

Třebíčsko – Začátek nového roku často znamená také zdražování. O něco víc si obyvatelé Třebíčska příští rok připlatí rovněž za vodu. Dražší bude o dvě koruny.

Slavnostní předání osvětlovacího balonu kojetínským hasičům, který jim usnadní zásahy v terénu

Nový osvětlovací balon pomůže kojetínským hasičům v terénu

Profesionální hasiči v Kojetíně se od nynějška mohou pyšnit novým vybavením, osvětlovacím balonem, který jim bude sloužit při řešení mimořádných situací. V úterý 12. prosince v 11 hodin byl dar hasičům slavnostně předán. Za částku více jak šedesát tisíc korun ho pořídila společnost Innogy Gas Storage.

Ilustrační foto

Kraj dostal nové léčebné zařízení

Královéhradecký kraj - Nová hyperbarická komora se v pátek v 11 hodin slavnostně otevřela v Rehabilitačním ústavu Hostinné. V Královéhradeckém kraji je pouze jedno léčebné zařízení tohoto typu, a to právě v Hostinném.

Ilustrační foto.

Kraj poskytne seniorům hlásiče

Pro zvýšení bezpečnosti daruje kraj seniorům nad 65 let další hlásiče požárů a detektorů oxidu uhelnatého. Účelem je snížení počtu bytových požárů a ochrana před účinky nebezpečných plynů.

Černý led v kopci může způsobit, že auta kloužou zcela neovladatelně.

Víte, co je černý led? Poradíme, jak ho poznat a jak se s ním vypořádat

Ze všech zimních nástrah na motoristy (a vlastně obecně na všechny), je jednou z nejhorších takzvaný „černý led“. Ten je totiž skoro nerozpoznatelný, ale strašlivě kluzký, což může způsobit velkou spoustu nemilých situací. Znáte taková ta videa, kdy se auta se zabržděnými koly nekontrolovaně kloužou jako saně? Tak přesně to umí černý led.

Plyn. Ilustrační foto.

Počet změn dodavatelů energií je letos nejvyšší za poslední čtyři roky

Stále více českých zákazníků mění svého dodavatele energií. Podle statistik Operátora trhu změnilo v letošním roce dodavatele elektřiny a plynu nejvíce domácností od roku 2013. Hlavními důvody jejich přechodu k jiným společnostem jsou zejména mnohatisícové nedoplatky za loňskou topnou sezónu a lepší informovanost o možných úsporách.

Martin Macík na Rallye Dakar 2017.

Macík vyrazí na Dakar o týden dřív. Kvůli aklimatizaci, říká pilot

Závodit na jihoamerickém kontinentu v Rallye Dakar není jen o rychlosti, vytrvalosti a umění navigovat. Zejména při etapách v Bolívii je potřeba být připravený na vysokohorské podmínky. Řada jezdců proto trénuje v kyslíkovém stanu, posádka týmu Big Shock Racing ale zvolila jiný model.

Plynárenské zařízení v Baumgarten an der March

Exploze v Rakousku přerušila dodávky plynu do 4 zemí. V Itálii je stav nouze

/VIDEO/ Rakouský provozovatel Gas Connect Austria oznámil, že výbuch plynového terminálu na východě Rakouska v obci Baumgarten an der March přerušil dodávky plynu do Itálie, Slovinska a Chorvatska. Itálie vyhlásí stav nouze. Dodávky plynu byly pozastaveny také do samotného Rakouska. Havárie by ale neměla mít vliv na dodávky plynu do Česka, uvedl to Český plynárenský svaz. Na událost zareagovaly také velkoobchodní ceny plynu, které podle agentury Reuters prudce vzrostly.

Ilustrační foto.

Muž poškodil při bagrování plynovod

Novoměstsko – Ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti je podezřelý muž ze Žďárska. Případem se zabývají novoměstští policisté.

Revize plynového kotle. Ilustrační foto.

Případů otravy plynem přibývá, varují jihomoravští záchranáři

Břeclavsko – Na jižní Moravě stoupl počet lidí otrávených oxidem uhelnatým. V Břeclavi policie dál prověřuje smrt muže, jemuž doma plyn unikal. Už znají výsledky pitvy. Okolnosti úmrtí přesto sdělit nechtějí. „Případ nadále prověřujeme. Zjišťujeme, co se v domě stalo. Do uzavření to více komentovat nebudeme,“ vzkázal policejní mluvčí Petr Zámečník.

Lidé, kteří mají karmu, by neměli zapomínat na větrání a kontroly. Ilustrační snímek.

Tichý zabiják: otrav oxidem uhelnatým v kraji přibývá

Jižní Morava – Nebylo ještě ani poledne, když v jednom z bytů v brněnském Starém Lískovci našli hasiči a záchranáři přiotrávené dítě a dva dospělé. Rodina se v neděli nadýchala nebezpečného oxidu uhelnatého z poškozené karmy. Podobných případů je podle krajských záchranářů v těchto dnech rekordní množství.

V Rakousku vybuchl plynový terminál.

V Rakousku vybuchl plynový terminál. Zabil jednoho člověka, 21 jich zranil

/VIDEO/ Ve východorakouské obci Baumgarten an der March nedaleko slovenských hranic vybuchl plynový terminál. Nehoda si vyžádala jeden lidský život a 21 zraněných, z toho jednoho těžce. Kvůli následnému požáru byl uzavřen tranzit plynu do Rakouska přes Slovensko a přerušeny byly dodávky ruského plynu do Itálie, Slovinska a Chorvatska. Podle rakouské policie měla exploze zřejmě technické příčiny, jejich vyšetřování je však zatím na začátku.

Ilustrační foto.

I v sobotu měli hasiči plné ruce práce

Žďársko – Ani o víkendu si hasiči na Žďársku neodpočinuli. V sobotu vyjížděli hned k několika zásahům. Situace, ke kterým byli přivoláni, naštěstí nekončily tragicky.

Fotbalý míč. Ilustrační foto

Jansa: Vzhledem k vývoji i herním možnostem jsem zklamaný

Police nad Metují - Výsledky jak na houpačce, přesto nováček fotbalové I. A třídy v první polovině sezony nezklamal. „V A-třídě si nemůžeme dovolit jakkoliv polevit a musíme stále šlapat na plný plyn,“ vidí hlavní rozdíl mezi oběma nejnižšími krajskými soutěžemi polický trenér LUBOMÍR JANSA.

Elektřina. Ilustrační foto.

Ceny energií brzy vystřelí vzhůru. Proč, o kolik a jak můžeme ušetřit?

Severní Čechy - Po několikaletém klesání cen energií pro domácnosti dochází k obratu. Během následujícího týdne, ve kterém mají obchodníci zveřejnit své nové ceníky, bude už vše jasné. Jak ale sami obchodníci naznačují, pokud budou ceny navyšovat, zvolí pozvolný nárůst nebo upraví způsob účtování.