Kreativ

ŠTÍTEK: plyn

Parkoviště u městského úřadu stále čeká na své dokončení, současný termín je letošní květen.

Náměstí letos zřejmě nebude

Stavba nového orlovského Náměstí 28. října v současném centru města letos s největší pravděpodobností hotová nebude.

Nehoda v Moravičanech

Během víkendu havarovali tři opilí řidiče, jeden z nich měl tři promile

/FOTOGALERIE/ Tři nehody, při kterých svou roli sehrál alkohol, řešili policisté během minulého víkendu. Jako první boural v pátek 18. února večer devětatřicetiletý šofér vozu Ford Escort v ulici Severovýchod v Zábřehu. Toho zřejmě vyděsily majáky policejní auta a tak ve snaze vyhnout se hlídce přidal plyn.

Požár autobusu u Bezděkova na Šumpersku

Na Šumpersku ráno shořel autobus na plyn

FOTOGALERIE / K požáru autobusu, který začal hořet mezi obcemi Bezděkov u Úsova a Policí, vyjíždělo v pondělí 19. února v před pátou hodinou několik hasičských jednotek.

Požár autobusu u Bezděkova na Šumpersku

Na silnici ráno shořel autobus na plyn

FOTOGALERIE / K požáru autobusu, který začal hořet mezi obcemi Bezděkov u Úsova a Policí na Šumpersku, vyjíždělo v pondělí 19. února v před pátou hodinou několik hasičských jednotek.

Ilustrační foto

Pokuty hygienici rozdávali hlavně ve stravovacích provozech

Střední Čechy – Plán se podařilo nejen splnit, ale i překročit. Tak lze hodnotit kontrolní činnost středočeských hygieniků v uplynulém roce. Z výroční zprávy o činnosti, kterou Krajská hygienická stanice Středočeského kraje ve čtvrtek vydala, plyne, že loni její týmy mimo jiné prověřovaly 2034 stravovacích zařízení, 141 dětských táborů, 582 koupališť či 117 zdravotnických zařízení – a kontrol podmínek na pracovištích bylo dokonce 2527. 

Ilustrační foto.

Strážcům zákona nakonec neujel

V němém úžasu zůstali hlučínští policisté, když se před několika dny krátce po půlnoci snažili zastavit vůz značky Alfa Romeo, za jehož volantem seděl sedmadvacetiletý muž z Opavska. Dotyčný měl přitom opavským soudem zakázáno řízení všech motorových vozidel po dobu dvou let, lhůta by vypršela až na konci února.

Francouzský ministr hospodářství Emmanuel Macron si přeje dvourychlostní Evropskou unii, s „avantgardní" a těsněji propojenou eurozónou.

Budu bombardovat Sýrii, pokud se potvrdí chemický útok, varuje Macron

Francouzský prezident Emmanuel Macron včera oznámil, že zasáhne v Sýrii, pokud se potvrdí, že režim prezidenta Bašára al-Asada použil proti svému lidu chemické zbraně. Počátkem února došlo na území Sýrie k novým chemickým útokům. Pro Macrona je použití smrtících plynů „červená linie“, která nesmí být překročena.  

Ilustrační foto

Náhradní nafukovací hala může vyrůst u školy. Na úkor volejbalového hřiště

Boskovice – V Boskovicích hledají místo pro sportovní halu. Jak Deník Rovnost přednedávnem informoval, tamní sportovci navrhli dočasně nahradit chybějící kryté sportoviště nafukovací halou. Zástupci města nyní prověřili, zda může stát v areálu základní školy v Sušilově ulici. „Podle našich zjištění místo vyhovuje,“ informoval druhý boskovický místostarosta Petr Malach.

Opravu průtahu přes Ivanovice na Hané posunulo papírování.

Opravu průtahu přes město posunulo papírování. Začne až v květnu

Ivanovice na Hané - O měsíc se posunuje termín zahájení oprav silnice I/47 v Ivanovicích na Hané na Vyškovsku. Dělníci se měli do díla za třicet milionů korun pustit v dubnu, nakonec to bude zřejmě v květnu. „Museli jsme schválit poslední dokument týkající se přeložky plynu,“ vysvětlil ivanovický starosta Vlastislav Drobílek.

Loňští vítězové v kategorii SŠ z Gymnázia Jiřího z Poděbrad v Poděbradech Střední Čechy

Šikovně nakopnout míč je vlastně úžasná fyzika, ukázali studenti

Střední Čechy – Sotva větší vzdálenost si většina žáků a studentů umí představit: existují tak rozdílné předměty, jako jsou tělesná výchova a fyzika. To, jak lze obojí báječně propojit, ukázal loňský úspěch studentů poděbradského Gymnázia Jiřího z Poděbrad Bohumila Homoly, Karla Palaty a Daniela Vyhlídala, kteří zabodovali se svými videem nazvaným Magnusův efekt.

Ilustrační foto.

Řidiče láká úspora. Zájem o auta na stlačený plyn roste

Jižní Morava – Ročně najezdí desítky tisíc kilometrů. Proto se Rostislav Osička z Velkých Bílovic na Břeclavsku rozhodl pro pohon CNG. Tedy na stlačený zemní plyn. „Dosud jsem spoléhal na naftu, teď ušetřím na tisícovce ujetých kilometrů asi osm set korun,“ spočítal.

Plyn. Ilustrační foto.

Falešní plynaři se zaměřují na starší lidi. innogy před nimi varuje

Společnost innogy varuje před falešnými plynaři, kteří se na několika místech Česka vydávali za pracovníky firmy. Upozornila na to v dnešní tiskové zprávě. Podvodníci se zaměřují zejména na starší lidi a pod záminkou kontroly plynoměru či plynového kotle se snaží dostat do bytu. Několik případů bylo během ledna zaznamenáno ve Znojmě a okolí nebo na Plzeňsku.

Ilustrační foto.

Řidiči příliš šlapou na plyn

S dodržováním nejvyšší povolené rychlosti si řidiči příliš hlavu nelámou. Dokazují to desítky lednových případů, kdy dopravní policisté na Valašsku naměřili vyšší rychlosti, než umožňuje zákon o silničním provozu.

Čtyři školy. Jeden projekt. Šestnáct studentů třetích a čtvrtých ročníků a Stirlingův motor jako doklad spolupráce.

Unikátní projekt spojuje školy

Mladá Boleslav – Čtyři školy. Jeden projekt. Šestnáct studentů třetích a čtvrtých ročníků a Stirlingův motor jako doklad spolupráce. 

Vlakové nádraží ve Zdicích se pyšní zmodernizovanou výpravní budovou.

Zdice mají opravené nádraží, na řadě je Karlštejn a Hořovice

Beroun /FOTOGALERIE/ – Ve Zdicích skončila rekonstrukce výpravní budovy vlakového nádraží. Po Zadní Třebani je to už druhé nádraží v regionu, do jehož modernizace Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) investovala finanční prostředky. Modernizace výpravní budovy začala v srpnu loňského roku a trvala do ledna. Náklady dosáhly částky téměř 8,8 milionu korun.

Při pohledu zvenčí pravděpodobně nikoho nenapadlo, jak si jeho vnitřek zařídila jeho nedávná svérázná obyvatelka.

Ruinu v Lázeňské ulici by mohl nahradit větší dům

Chrudim – „Klidně si vyfoťte, v čem tady žiju, ale já na těch fotkách být nemusím. Mediálně jsem už známá, až až,“ halasila bezdomovkyně Ivana Pešková při jednom z našich posledních setkání. Žena, známá mezi Chrudimáky pod přezdívkou Kometa, tehdy ještě přebývala ve zpola ubouraném domku pod hradbami v chrudimské Lázeňské ulici. 

Ilustrační foto.

Syrská armáda podnikla nálety proti povstalcům, plyn zabíjel i civilisty

Syrská bojová letadla začala ostřelovat a bombardovat poslední dvě hlavní základny povstalců v oblastech Východní Ghouty a Idlibu. Ve Východní Ghoutě na předměstí Damašku zabila nejméně 29 lidí, další lidé byli otráveni bojovými plyny v severozápadním Idlibu. Informuje o tom agentura Reuters.

Ilustrační foto

Tichá smrt jménem CO2

Pardubický kraj - Než začnete topit kotlem doma, mějte jistotu, že teplo nevyměníte za rakev.

Sonda Curiosity na Marsu

Mars není rudý. Vesmírná sonda nafotila unikátní snímky

Sonda Curiosity operující na Marsu zaslala 16 unikátních snímků, které poskytují dosud neznámý pohled na tuto planetu. Fotografie ukazují, že její povrch není tak rudý, jak se zdálo. Vesmírné plavidlo provádí výzkum Marsu již pět let, jeho hlavní činností je hledání pozůstatků po možném životě na Marsu a výzkum hornin.

Ilustrační foto.

Chlapec se přiotrávil při úniku plynu

Vyškov – Obyvatelé jednoho z bytů na sídlišti Víta Nejedlého v Dědicích, místní části Vyškova, zavolali před sedmou hodinou večer na pomoc hasiče a záchranáře. Kvůli úniku plynu.

Městská policie Praha. Ilustrační foto.

Divočina na silnicích. Strážníci chytili čtyři řidiče pod vlivem drog a alkoholu

/VIDEO/ Nekoordinovaná jízda, nesvítíci světlo či rovnou slovní provokace. To vše byly příčiny, proč se pražští strážníci rozhodli zkontrolovat různá vozidla. Jak se ukázalo, za jejich volanty seděli lidé pod vlivem drog či alkoholu. Jeden z nich dokonce nikdy nevlastnil řidičský průkaz. Všemi případy se nyní zabývají policisté.

Ilustrační foto

Loňský rok na silnicích v kraji: 500 nehod a dvanáct mrtvých

Karlovarský kraj - Bohužel také v loňském roce umírali lidé při dopravních nehodách na silnicích v Karlovarském kraji. V porovnání s předchozími dvěma roky však v našem regionu dopravních nehod ubylo a snížil se i počet jejich obětí.

Kopřivnický kapitán Ondřej Sluštík (uprostřed s číslem 87) rozhodl pondělní duel proti Porubě vítěznou trefou v prodloužení.

Tatra dupla na plyn! Doma skolila i vedoucí Porubu

Druholigoví hokejisté Kopřivnice potvrdili v pondělní dohrávce aktuální formu, když si na vlastním ledě vyšlápli na lídra z Poruby. Svěřenci Jaroslava Kofroně totiž stihli v 58. minutě, díky trefě Červenky, poslat zápas do prodloužení, které rozsekl kapitán Ondřej Sluštík, jenž tak rozhodl o kopřivnickém dvoubodovém vítězství 4:3.