Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Tecl

Žáci zkoušeli poskytování první pomoci.

Malí zdravotníci soutěžili v poskytování první pomoci

Havlíčkův Brod – Okresní kolo soutěže hlídek mladých zdravotníků v první pomoci pořádal v pátek v areálu základní školy Nuselská oblastní spolek Českého červeného kříže Havlíčkův Brod. Ošetřit pokousání vzteklým psem, poskytnout první pomoc při autonehodě, zvládnout otevřenou zlomeninu, tak například vypadaly úkoly pro více než stovku školáků z celého Havlíčkobrodska. Na soutěž školní týmy trénují poctivě celý rok.

Most  je součástí frekventované křižovatky.

Spojte opravu mostu s úpravou křižovatky, vyzývá Brod kraj

Havlíčkův Brod – Jihlavské Ředitelství silnic a dálnic, respektive Kraj Vysočina, chce v dohledné době, a nákladem několika desítek milionů korun, opravit výpadovku na Jihlavu a silniční most přes potok Žabinec v těsném sousedství nejfrekventovanější křižovatky Vysočiny.

Havlíčkobrodská radnice.

Do Havlíčkova Brodu přijede rodina barmských uprchlíků

Havlíčkův Brod – S mladými barmskými manželi a jejich ročním dítětem, kteří v dohledné době najdou svůj nový domov v Havlíčkově Brodě, se již v úterý na půdě Ministerstva vnitra v Praze setká havlíčkobrodský starosta Jan Tecl.

Havlíčkobrodská radnice.

Do Havlíčkova Brodu přijede rodina barmských uprchlíků

Havlíčkův Brod – S mladými barmskými manželi a jejich ročním dítětem, kteří v dohledné době najdou svůj nový domov v Havlíčkově Brodě, se již zítra na půdě Ministerstva vnitra v Praze setká havlíčkobrodský starosta Jan Tecl.

Jaromír Kulhánek

Dobrý den, Vysočino

Havlíčkův Brod - Konec dobrý, všechno dobré –  říkává se a stoprocentně to platí i v případě papírové války o způsob opravy historického mostu v Ronově nad Sázavouu  Přibyslavi.

Předávání cen.

Závěr střelecké ligy

Havlíčkův Brod - V areálu havlíčkobrodské sportovní střelnice byla závěrečným dvanáctým kolem ukončena Zimní liga Českomoravské vysočiny ve střelbě sportovní avelkorážnou pistolí o pohár hejtmana Kraje Vysočina a starosty města Havlíčkův Brod.

Jana Sochůrková.

Cenu Křesadlo 2012 získala Jana Sochůrková z Chotěboře

Chotěboř:  Dobrovolníci z celého Havlíčkobrodska byli na sklonku minulého týdne oceněni v koncertním sále Základní umělecké školy v Chotěboři. Křesadlo 2012, cenu pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci, získala Jana Sochůrková.

Ministr Zbyněk Stanjura (uprostřed) navštívil Havlíčkův Brod.

Stanjura: do tří let může být stavba obchvatu připravena

Havlíčkův Brod – Město Havlíčkův Brod navštívil ministr dopravy Zbyněk Stanjura (ODS). Jeho jednání se zástupci havlíčkobrodské radnice mělo jediné téma. A tím byl ve všech pádech skloňovaný jihovýchodní obchvat, jehož výstavba byla v loňském roce na základě rozhodnutí ministerstva dopravy, a to nejméně do roku 2025, z důvodu vysokých nákladů odložena. S tím se ale město odmítlo smířit.

Detail jednoho z lunetových obrazů.

Setkání s historií jsou příjemná

Havlíčkův Brod –   Jan Tecl, starosta Havlíčkova Brodu, uvedl, a to v souvislosti s historickými lunetovými obrazy, které zdobí chodby Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, že je rád, že bývalé zastupitelstvo rozhodlo o převzetí lunet do vlastnictví města a že je město nechává postupně restaurovat.

Objekt Střední zěmědělské školy v Havlíčkově Brodu.

Prodejní cena bývalé školy je pro město Havlíčkův Brod nepřijatelná

Havlíčkův Brod - Čtyřicet milionů korun. Na tolik si Kraj Vysočina cení rozlehlého areálu bývalé střední zemědělské školy, který se nachází u výpadovky z Havlíčkova Brodu na Jihlavu. Ještě před několika lety zde měli studenti veškeré zázemí včetně inernátu a tělocvičny.

Objekt Střední zěmědělské školy v Havlíčkově Brodu.

Brod: Cena zemědělky nepřijatelná

Havlíčkův Brod: Čtyřicet milionů korun. Na tolik si Kraj Vysočina cení rozlehlého areálu bývalé střední zemědělské školy, který se nachází u výpadovky z Havlíčkova Brodu na Jihlavu.

Strážníci kontrolují podomní prodejce. Ilustrační snímek.

Prodejci možná už u dveří nezazvoní

Jihlava - Chodí dům od domu, nečekaně klepou, zvoní a nabízejí nejrůznější, podle nich výhodné, smlouvy a zboží. Řeč je o podomních prodejcích, kteří se pohybují v Jihlavě. Jenže tomu může být v blízké době konec. Jihlava totiž uvažuje o tom, že podomní prodej ve městě omezí nebo úplně zakáže.

Havlíčkobrodská radnice.

Město k uprchlíkům z Barmy: Pojďte bydlet k nám do Brodu

Havlíčkův Brod - Město Havlíčkův Brod se s největší pravděpodobností stane novým domovem mladých manželů z Barmy. Ti i s ročním dítětem nejprve uprchli do Malajsie a na sklonku loňského roku byli se statusem politického uprchlíka přepraveni do České republiky.

ilustrační foto

Město zakázalo podomní prodej

Havlíčkův Brod - Rada města Havlíčkův Brod odsouhlasila zákaz občany často kritizovaného podomního prodeje. Počínaje březnem tedy obchodníci nesmějí nabízet zboží formou pochůzek dům od domu bez předchozí objednávky spotřebitele.

Ilustrační foto

Čakrtovy restituční nároky se týkají brodského Žižkova

Havlíčkův Brod: Nález Ústavního soudu, který přiznal Michalu Čakrtovi restituční nárok na majetek, původně vlastněný jeho matkou, bývalou komunistickou političkou a později i disidentkou Gertrudou Sekaninovou Čakrtovou, je věc jedna.

Ilustrační foto

U výslechu si malé děti mohou hrát

Havlíčkův Brod - Policie v Havlíčkově Brodě má k dispozici speciální výslechovou místnost pro děti. Ta je podobná, a to jak zařízením, tak barevným provedením, dětskému pokoji a dítě by se v ní mělo při výslechu, ať už v roli oběti, či svědka trestné činnosti, cítit daleko lépe než ve strohé kanceláři.

Ilustrační foto

Je hlouběji do kapsy: Některá města letos zdraží odpady

Havlíčkobrodsko - V Brodě zaplatí za popelnice i cizinci,  Podmoklany šetří, chtějí pytlový systém. Po Novém roce si lidé sáhnou opět hlouběji do kapsy. A některá města a obce se rozhodly zvýšit cenu za svoz komunálního odpadu.

Jan Tecl si prohlíží Panuškovy obrazy

Záštitu nepřevzal starosta Tecl náhodou

Havlíčkův Brod - Jan Tecl, starosta města Havlíčkův Brod, převzal záštitu nad „výstavou roku", která je  do začátku února 2013 otevřena v havlíčkobrodské Galerii výtvarného umění.

Potvrdí prvenství? To je otázka pro Patrika Bláhu, který vévodí celkovému pořadí motokárových závodů.

KartAréna bude hostit finálový závod v motokárách

Havlíčkův Brod – Havlíčkobrodský motokárový šampionát 2012 vyvrcholí v neděli 2. prosince od 14 hodin, kdy se v KartAréně HB uskuteční finálový závod, který určí celkového vítěze celého ročníku.

Ilustrační foto

V Havlíčkově Brodě zvýší ceny za komunální odpad

Havlíčkův Brod – Obyvatelé Havlíčkova Brodu si za komunální odpad připlatí. Od Nového roku o celou stokorunu. Nově budou platit za komunální odpad i cizinci žijící na území města, stejně jako osoby, které zde nemají trvalý pobyt, nicméně zde žijí a odpad produkují.