Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Tecl

Ilustrační foto.

Ženy jsou první jen výjimečně

Havlíčkův Brod – O ženách, které usilují o vstup do zastupitelstev měst a obcí se v těchto dnech, a to i díky sdružení Fórum 50 %, živě diskutuje.

PRIMÁTOR PETR BEITL JE NEJLEPŠÍ... tak zaznělo na Pražském hradě. Ale znají svého primátora Jablonečané? Udělali jsme si test a s jeho fotografií vyrazili do ulic. Otázka zněla jasně: „Víte, kdo to je a jak se jmenuje?“  Jak myslíte, že to dopadlo?

Jablonecký primátor je nejlepší v Česku

Jablonec n. N., Praha – Nejlepším primátorem v Česku je Petr Beitl z Jablonce nad Nisou, mezi starosty toto ocenění získali třeba šéf radnice Havlíčkova Brodu Jan Tecl nebo starostka městské části Praha 2 a poslankyně za ODS Jana Černochová.

Ilustrační foto.

Ve Šmolovech vyroste výrobní hala

Havlíčkův Brod – Společnost Blachotrapez postaví ve Šmolovech u Havlíčkova Brodu, a to nákladem necelých čtyř milionů euro, lisovnu střešních plechů.

Ilustrační foto

Na Vysočině mají voliči největší výběr v Třebíči

Vysočina, Třebíč - V podzimních komunálních volbách na Vysočině budou mít voliči největší výběr v Třebíči. O jejich přízeň bude usilovat 13 volebních uskupení, o jedno víc než v minulých volbách v roce 2010.

Masarykova ulice.

Obyvatelé Havlíčkova Brodu nedočkavě vyhlížejí obchvat

Havlíčkův Brod – Denně projede městem přes třicet tisíc aut. To je důvod, proč Havlíčkobrodští už několik let usilují o obchvat. Zatím auta jezdí po jeho severní části. Během několika let by se však lidé mohli dočkat i jihovýchodního obchvatu, který spojí tah na Jihlavu se silnicí na Pardubice.

O přestřižení pásky se postarali představitelé města a lidé ze společnosti Swietelsky.

Rozkoš vábí nové obyvatele

Havlíčkův Brod – Výstavba základního technického vybavení nové havlíčkobrodské bytové čtvrti Rozkoš, která se rozkládá na ploše několika hektarů mezi ulicemi Rozkošská a Ledečská, skončila.

Havlíčkův Brod ovládla v sobotu královská hra

Radnicí znělo: Šach a mat!

Havlíčkův Brod –   K letošním oslavám 100. výročí založení organizovaného šachu v Havlíčkově Brodě přispěla i redakce Havlíčkobrodského deníku. V sobotu uspořádala svůj třetí turnaj pod širým nebem na Havlíčkově náměstí.

Prestižní novinářská ocenění v Havlíčkově Brodě převzali redaktor Lidových novin Ondřej Koutník (vpravo), sportovní redaktor Radiožurnálu Jan Kaliba, rozhlasový a televizní moderátor Martin Veselovský a redaktor zahraniční redakce ČT Zdeněk Velíšek.

Novinářské ceny jsou rozdány

Havlíčkův Brod – Prestižní novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského za rok 2013, která se ve čtvrtek předávala v budově AZ Centra v Havlíčkově Brodě, získal na základě verdiktu odborné poroty televizní a rozhlasový publicista Martin Veselovský, a to za Dvacet minut Radiožurnálu.

Dobročinný bazar pro Adélku je návštěvníkům ve Zvonečku přístupný do pátku.

Zvoneček pořádá charitativní bazar

Havlíčkův Brod – Velkou módní přehlídkou začal v Mateřském centru Zvoneček v Havlíčkově Brodě  třetí jarní charitativní bazar spolku Metoděj (zkratka pro Mezi Tolika Dětmi Jediný) – letos zaměřený na podporu nemocné Adélky, která se narodila s vzácným a nevyléčitelným onemocněním, které se jmenuje glutarová acidurie.

Pavel Buňat.

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti

Havlíčkův Brod - Úterní cvičení záchranných složek integrovaného systému v Havlíčkově Brodě mělo za úkol prověřit jejich akceschopnost po výbuchu plynu a následném požáru.

Prostředí brodského softbalového stadionu znají čeští reprezentanti velmi dobře, v minulosti už na něm odehráli několik utkání. Na archivním snímku z před tří let si můžeme například připomenout duel Česka s exotickou Indonésií.

Brod se těší na evropské softballisty

Havlíčkův Brod – Softbalové arény v Havlíčkově Brodě a v Pardubicích budou od 14. do 19. července 2014 hostit evropský šampionát v softbale mužů.

Zloději navrtali potrubí ve svahu v lese u Knyku.

Naftové potrubí navrtala čtveřice mužů z Chotěboře

Havlíčkův Brod – Policie už zná jména čtyř mužů, kteří na sklonku loňského roku navrtali produktovod společnosti Čepro u Knyku nedaleko Havlíčkova Brodu. Všichni pocházejí z Chotěboře a dva z nich jsou bratři.