Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Tecl

Ilustrační foto.

Nový rok uvítají města na Vysočině ohňostroji, jiná raději šetří

Třebíč, Vysočina – Řada větších, ale i menších měst na Vysočině si tradičně konec starého a začátek nového roku připomíná slavnostním ohňostrojem. Některá města se však bez hlučné zábavy tohoto druhu obejdou. Sázejí na klidné setkání lidí u stánků s teplými nápoji, navíc ušetří desetitisíce korun.

Ilustrační snímek

Konec hazardu chtějí radní v Třebíči podruhé odložit

Třebíč - Konec výherních automatů povolovaných městem měl v Třebíči podle vyhlášky schválené v červnu 2012 má nastat již na začátku letošního roku. Zastupitelé však zákaz loni před volbami o rok odložili. Nyní radní navrhují zastupitelstvu novou vyhlášku, která by konec hazardu odložila opakovaně.

Havlíčkobrodská radnice.

Boj o dotace se v Brodě přiostřuje

Havlíčkův Brod – Vedení fotbalového klubu FC Slovan Havlíčkův Brod kritizuje dotační politiku, kterou vůči němu a ostatním sportovním sdružením ve městě, s výjimkou bruslařského klubu (BK), uplatňuje havlíčkobrodská radnice. Vzhledem ke značnému ohlasu čtenářů Deníku a jejich diskusi vracíme tento článek ještě jednou na top pozici redakčního webu.

Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě. Ilustrační foto

Knižní veletrh: Nekonečný proud času

Havlíčkův Brod – Přestřihnutí pásky v pátek 9. října v 9.55 hodin před Kulturním domem Ostrov v Havlíčkově Brodě zahájí jubilejní 25. ročník Podzimního knižního veletrhu.

Budova krajské knihovny by měla vyrůst u brodského kulturního domu Ostrov.

Krajská knihovna na Ostrově?

Havlíčkův Brod – Krajská knihovna Vysočiny by v budoucnosti mohla stát na pozemku vedle kulturního domu Ostrov v Havlíčkově Brodě.

Přijetí posily.

Morizona přivítal starosta města

Havlíčkův Brod - Na předsezonní tiskové konferenci pingpongového týmu STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod přivítal starosta města Jan Tecl (vlevo) novou klubovou posilu, jednadvacátého hráče světa Masataku Morizona.

Areál bývalé zemědělské školy v Havlíčkově Brodě.

Bývalá zemědělská škola se v azylové zařízení nezmění

Havlíčkův Brod – Na redakci Havlíčkobrodského deníku se v posledních dnech obrátilo několik čtenářů s dotazem, zda nebude opuštěný areál někdejší zemědělské školy v Havlíčkově Brodě využit jako azylové zařízení pro uprchlíky.

Táborníci měli velmi bohatý program.

Letní tábor městské policie

Havlíčkův Brod – Vedle zajímavých her a akčních bojovek, které si děti velmi užívaly, měli letos táborníci další bohatý program.

 „Stydím se za svého prezidenta,“ křičela žena stojící hned pod pódiem s červenou kartou. Z druhé řady se na ni vrhl starší pán s holí, který jí kartu chtěl vytrhnout. S ženou se chvíli pral a držel ji pod krkem.

„Hanba, ostuda," křičela žena s červenou kartou na Zemana

Havlíčkobrodsko - Je dvacet minut před polednem a prezident Miloš Zeman právě přijíždí na náměstí v Havlíčkově Brodě, kde završí svoji třídenní návštěvu Vysočiny. Jeho první kroky vedou na radnici, kde se setkává se zástupci města. Následně přichází na vyvýšené pódium na náměstí, kde ho vítá tisícovka lidí a několik červených karet. Nejviditelnější je žena, která stojí hned u pódia a hlasitě vykřikuje.

Zleva: Jiří Štoček, David Navara - nový mistr republiky a Vlastimil Babula.

Mistrovské tituly získali v Havlíčkově Brodě Navara a Olšarová

Havlíčkův Brod – Velmistr David Navara a mezinárodní mistryně Tereza Olšarová se stali novými mistry České republiky v šachu, které v sobotu skončilo v Havlíčkově Brodě. Navara v mistrovském turnaji zvítězil s pohodlným náskokem dvou bodů, o vítězství Olšarové ale muselo rozhodnout až pomocné hodnocení, neboť získala shodný počet bodů jako druhá v pořadí, mezinárodní mistryně Kristýna Havlíková.

Nová budova.

Tenisté získali moderní zázemí

Havlíčkův Brod - Díky dotaci havlíčkobrodské radnice ve výši 4,2 milionu korun získali tenisté TJ Jiskra Havlíčkův Brod nové a moderní sociální zázemí.