Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Tecl

Spisovatelka Petra Braunová dá před volbami přednost knihám.

Spisovatelka Petra Braunová: Nevolím, není koho

Havlíčkobrodsko – Volební maraton odstartoval v pátek s úderem druhé hodiny odpoledne. K urnám se vydali optimisté i pesimisté, prvovoliči i senioři. Našli se ale i tací, kteří se rozhodli voleb neúčastnit a dát, dle svých slov, přednost něčemu užitečnějšímu.

Ilustrační foto.

Chlazení ledu na brodském stadionu bude bezpečnější

Havlíčkův Brod - Chlazení ledu na zimním stadionu v Havlíčkově Brodě by v budoucnu mělo být o poznání bezpečnější. Město nechá stávající chladíci technologii obnovit a výrazně snížit riziko spojené s užíváním čpavku. S financováním nového zařízení městu pomůže jedenácti milionová dotace z Operačního programu životního prostředí.

Devadesátku letos budou mít na dresu havlíčkobrodští hokejisté k 90. výročí založení klubu. Dres pokřtily legendy brodského hokeje Jan Suchý a Jiří Holík.

Dres pokřtily legendy Jan Suchý a Jiří Holík

Havlíčkův Brod – V letošní sezoně oslaví BK Havlíčkův Brod 90. let od založení klubu. Tuto událost bude hokejistům připomínat devadesátka na nových dresech a všichni si přejí, aby to byly dresy postupové do WMS ligy. Křest tohoto dresu proběhl na havlíčkobrodském náměstí za přítomnosti pětistovky fanoušků. Křestu se ujaly nejpovolanější, brodské legendy Jan Suchý a Jiří Holík.

Zrekonstruované prostory porodnice v Havlíčkobrodské nemocnici se pro veřejnost otevřely 7. září.

Brodská nemocnice otevřela nově zrekonstruované porodní oddělení

Havlíčkův Brod /FOTOGALERIE/ - Maminky z Havlíčkova Brodu se dočkaly nových porodních sálů i většího počtu lůžek. Dva operační sály, dva porodní boxy s možností porodů do vody a čtyři pokoje s vlastním sociálním zázemím pro první dobu porodní. Tak vypadá nově zrekonstruované prostředí porodnice v Havlíčkobrodské nemocnici. Pro veřejnost se prostory otevřely 7. září.

Štáflova chalupa projde v příštím roce rekonstrukcí.

Unikátní Štáflova chalupa projde rekonstrukcí

Havlíčkův Brod – Štáflova chalupa projde v příštím roce rekonstrukcí. Jedinečná památka nejen Brodska, ale i celé Vysočiny, se může těšit na výměnu střešní krytiny a nejvíce poškozených částí krovu. Město se pokusí na rekonstrukci památky získat finance z dotačního programu.

Kniha o rodu Stamiců byla slavnostně pokřtěna u příležitosti koncertu Kurfalckého komorního orchestru z Mannheimu, Komorní filharmonie Pardubice, pěveckého sboru Boni Pueri a Smíšeného pěveckého sboru Jasoň v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Slavný rodák dostal k výročí knihu. Připomene význam rodu Stamiců

Havlíčkův Brod – V pondělí 19. června to bude 300 let, kdy se v tehdejším Německém Brodě narodil významný skladatel, houslista a pedagog Jan Václav Antonín Stamic. Havlíčkův Brod při této příležitosti připravil řadu koncertů a doprovodných kulturních akcí. Kdo by se chtěl o brodském rodákovi dozvědět víc, může nahlédnout i do nové knihy. Tu o rodu Stamiců napsala Jitka Bastlová.

Ilustrační fotografie.

Lůžkový hospic má naději. Brod pro něj má pozemek

Havlíčkův Brod – První lůžkový hospic na Vysočině by mohl stát v Havlíčkově Brodě. Zastupitelstvo města v pondělí jednomyslně schválilo záměr prodeje pozemku mezi nemocnicí a psychiatrickou léčebnou. Tady by zařízení pro nevyléčitelně nemocné mělo stát.

Ilustrační foto.

Brod vymění nejstarší kamery ve městě. V noci špatně vidí

Havlíčkův Brod – V rozpočtových změnách, které v pondělí schválilo brodské zastupitelstvo, se počítá i s modernizací kamerového systému ve městě. Třetina z 15 současných kamer bude vyměněna za modernější digitální. Ve městě také přibude úplně nový kamerový bod na nábřeží řeky Sázavy v okolí Billy.

Zleva senátor Miloš Vystrčil, Jan Podrázský, Martina Bártová, předseda ODS Petr Fiala, Miroslava Němcová, Jan Tecl a Jaroslav Vymazal

Vysočinská ODS zná první pětici do voleb

Vysočina - Nominační konference ODS v Jihlavě, která se uskutečnila v sobotu 29. dubna, odhalila první pětici kandidátů do voleb do Poslanecké sněmovny. Ty se mají uskutečnit letos na podzim.

Cena za odvahu. Plukovník Antonín Stachovský získal Cenu Města Havlíčkův Brod za odvahu v srpnu 1968.

OBRAZEM: Cenu za odvahu získal brodský rodák Antonín Stachovský

Havlíčkův Brod - Šestaosmdesátiletý brodský rodák a plukovník Antonín Stachovský, v úterý z rukou starosty Města Havlíčkův Brod Jana Tecla získal zvláštní ocenění za odvahu při sovětské okupaci v srpnu 1968. Jako překvapení si pro něj město připravilo i emotivní setkání s bývalými spolubojovníky.

Ilustrační foto.

Brodští hospodští ušetří za letní zahrádky

Havlíčkův Brod – Ještě v průběhu loňského roku museli majitelé restaurací a hospod, kteří v Havlíčkově Brodě provozovali u svých podniků letní zahrádky, platit městu poplatek za užívání veřejného prostranství. Za každý metr čtvereční platili, a to na základě příslušné obecně závazné vyhlášky, dvě koruny za jeden den. Letos to už ale bude jiné.

Peníze. Ilustrační foto.

Havlíčkův Brod zvětšil svou finanční rezervu

Havlíčkův Brod – Finance havlíčkobrodské samosprávy jsou ve velmi dobré kondici. Potvrdily to mimo jiné i výsledky závěrečného účtu města za rok 2016, který nedávno projednalo a schválilo místní zastupitelstvo.

Podle prvních odhadů by město mělo za práce na opravě koupaliště zaplatit kolem 35 milionů korun. Ilustrační foto.

Brod chystá opravu koupaliště

Havlíčkův Brod – Areál letního koupaliště v Havlíčkově Brodě projde radikální proměnou. Stávající vykachličkované bazény nahradí vany z nerezového kovu.

Takto by měla vypadat nová budova krajské knihovny v Havlíčkově Brodě. Repro.

Řeka knihovně vadit nebude

Havlíčkův Brod – Příprava výstavby nové budovy Krajské knihovny Vysočiny v Havlíčkově Brodě si vyžádala provedení detailního geologického průzkumu podloží budoucího staveniště.

Budova populárního klubu patří sokolům. Ti ji chtějí zvelebit. Archivní foto.

Brod přispěje na opravu Oka

Havlíčkův Brod – Zastupitelé města Havlíčkova Brodu schválili finanční dotaci ve výši skoro jednoho milionu korun pro tělocvičnou jednotu Sokol.

Do lyžařského areálu letos zavítalo více než osm tisíc lyžařů. Ilustrační foto.

Na Vysoké se lyžovalo 53 dnů

Vysoká – Lyžařská sezona v areálu na Vysoké skončila. Paradoxně ji neukončil razantní nástup jarního počasí ani nezájem lyžařů.

Ilustrační foto

Havlíčkův Brod: Bezpečí v ulicích je priorita

Havlíčkův Brod – Bezpečnostní situace v Havlíčkově Brodě byla stěžejním bodem nedávného setkání vedení města a zástupců bezpečnostních složek se členy petičního výboru Petice proti ubytovnám, kterou podepsalo 898 lidí.

Seznam akcí obsahuje dvanáct položek. Nechybí ani modernizace lyžařského areálu Vysoká.

Brod chystá investice na dva roky

Havlíčkův Brod – Zastupitelé Havlíčkova Brodu na svém posledním zasedání schválili plán stavebních akcí města pro období 2018 až 2019.

Osm mladých hokejistů BK Havlíčkův Brod společně s trenérem Beránkem bylo za velký úspěch na letošním mládežnickém mistrovství republiky pozváno na radnici starostou města Janem Teclem.

Úspěšné hokejisty přijali na brodské radnici

Havlíčkův Brod – Za velký úspěch na letošním mládežnickém mistrovství republiky si osm mladých hokejistů BK Havlíčkův Brod společně s trenérem Petrem Beránkem vysloužilo pozvání na radnici od starosty Havlíčkova Brodu Jana Tecla.

Rozpočet brodské radnice bude v příštím roce mírně deficitní.

Pět milionů pro park Budoucnost

Havlíčkův Brod – Revitalizace parku Budoucnost, přístaviště a půjčovna pramic u Ostrova, komunitní dům pro seniory či opravy silnic. To je jen zlomek největších investičních akcí, které v příštím roce plánuje havlíčkobrodská radnice.

Softballový tým havlíčkobrodských Hrochů poprvé v historii získal pohár pro mistra České republiky.

Hroši ukázali mistrovský pohár

Havlíčkův Brod – Proslavit město se povedlo havlíčkobrodským softballovým Hrochům, kteří poprvé v historii získali pohár pro mistra České republiky.