Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Tecl

Radnice v Havlíčkově Brodě.

Deficit vyrovnají úsporami

Havlíčkobrodsko – Havlíčkobrodští zastupitelé na svém pracovním zasedání projednali návrh rozpočtu města na příští rok.

Město a hasiči vzdali hold Františku Raupachovi.

V den jubilea

Havlíčkův Brod - Starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl (vlevo), starosta okresního sdružení hasičů Josef Stejskal (vpravo) a jeho náměstci se v úterý odpoledne poklonili památce Františka Raupacha.

Ilustrační foto.

Město ověřilo výsledky fóra

Havlíčkův Brod – V polovině září proběhlo v havlíčkobrodském hotelu Slunce veřejné fórum, na kterém lidé definovali některé problémy, se kterými se město potýká.

Kalendář pokřtili Šárka Dolínková, trenér Jiří Přiklopil (vpravo) a tatínek Klárky Vladislav Uchytil.

Na konto nemocné Klárky půjde 11 tisíc

Chotěboř – Dobrá věc se podařila! I to si mohou říct dívky z dračí lodě, které v této neobvyklé disciplíně velmi úspěšně reprezentují Chotěboř.

Zásadní proměnou projde v nadcházejících dvou letech vojenské pietní místo na havlíčkobrodském novém hřbitově. Stávající pomník z roku 1966 (na snímku) bude nahrazen novým. Stane se tak na podzim 2018.

Nový pomník obětem válek zohlední i historická fakta

Havlíčkův Brod – Napravit historický omyl související se společným hrobem a pomníkem rudoarmějců na novém hřbitově se rozhodla radnice v Havlíčkově Brodě. Vyšlo totiž najevo, že na tomto pietním místě jsou uloženy ostatky pouze jednoho jediného neznámého sovětského vojáka.

Na křižovatce nefungovaly semafory, protože stavbaři museli celou světelnou signalizaci přepojit a připravit na finální spuštění. Dopravu na místě řídila policie.

Oprava mostu u brodského hotelu Slunce jde do finále

Havlíčkův Brod – Řidiči si snad už konečnou oddechnou. Již v sobotu by totiž s největší pravděpodobností měla být kompletně otevřena nejfrekventovanější křižovatka v Havlíčkově Brodu u hotelu Slunce.

Také černou skládku, ukrytou pod zemí u bývalého průmyslového areálu společnosti Zetor, se radnice v Havlíčkově Brodě rozhodla zlikvidovat. Ilustrační foto.

Z Brodu zmizí staré skládky

Havlíčkův Brod – Černé skládky u rybníka Hajdovce a také poblíž bývalého průmyslového areálu společnosti Zetor se radnice v Havlíčkově Brodě rozhodla zlikvidovat.

Ilustrační foto.

Pilot Chadalík čestné občanství asi nezíská. Radní zvažují jiné možnosti

Havlíčkův Brod – Pilot Vladimír Chadalík, dnes již nežijící velitel někdejší vrtulníkové letky 4. tankové divize dislokované 
v Havlíčkově Brodě, by měl obdržet, a to in memoriam, čestné občanství města Havlíčkova Brodu. Přesvědčen je o tom bývalý armádní důstojník Josef Musil, který tento návrh předložil havlíčkobrodským radním.

Radnice v Havlíčkově Brodě.

Podle plánu

Havlíčkův Brod – Průběžný stav letošního hospodaření Havlíčkova Brodu odpovídá schválenému rozpočtu. Rozpočtové příjmy i výdaje se vyvíjejí podle plánu.

Bývalý prezident České republiky Václav Klaus ve čtvrtek zavítal do Havlíčkova Brodu. Svoji návštěvu zahájil v havlíčkobrodské Základní škole V Sadech, kde přivítal prvňáky. Klaus také navštívil brodské Muzeum Vysočiny či firmu Pleas.

Exprezident Klaus navštívil Základní školu V Sadech

Havlíčkův Brod – „Doma jsem byl vedený k tomu, abych školu bral vážně. Svůj první školní den si již však nepamatuji, ale oblíbeným předmětem byla samozřejmě matematika. Tu studoval i můj syn, který píše právě o matematice učebnice," uvedl ve čtvrtek při návštěvě havlíčkobrodské Základní školy V Sadech bývalý prezident Václav Klaus.

Radnice v Havlíčkově Brodě.

Radnice chystá další fórum

Havlíčkův Brod – Mezi nedostatky v Havlíčkově Brodě lze podle lidí zařadit mimo jiné i zanedbaný stav podchodů a některých veřejných prostranství.

Demolice.

Místo přístavby parkoviště

Havlíčkův Brod - Začátkem tohoto týdne začala demolice novodobé přístavby bývalé obchodní akademie poblíž Havlíčkova náměstí v Brodě.

Havlíčkobrodský pohár.

Soutěž loveckých psů

Havlíčkův Brod - Ve dnech 23. a 24. července probíhaly kynologické soutěže loveckých psů o Havlíčkobrodský pohár a společně se starostou Havlíčkova Brodu Janem Teclem jsme se zde opět setkali s celou řadou sympatických lidí.

Šachový klub TJ Jiskra Havlíčkův Brod se připojil k oslavě Mezinárodního dne šachu setkáním na Pelestrově.

Mezinárodní den šachu v Pelestrově

Veselý Žďár – Šachový klub TJ Jiskra Havlíčkův Brod se připojil k oslavě Mezinárodního dne šachu 20. července, a to setkáním na Pelestrově, v místní hospůdce, kde je šachistům vždy poskytnuto velice příjemné zázemí.

Poprvé na Vysočině.

Manuela Franco navštívila Havlíčkův Brod

Havlíčkův Brod - Portugalská velvyslankyně Manuela Franco se při čtvrteční návštěvě Havlíčkova Brodu zajímala především o systém sociální péče a fungování obecní a krajské samosprávy.

Radnice v Havlíčkově Brodě.

Radnice uvolní 50 milionů korun na novou knihovnu

Havlíčkův Brod – Havlíčkobrodští zastupitelé potvrdili, že je město připraveno přidat padesát milionů korun na novou krajskou knihovnu, kterou se v Havlíčkově Brodě chystá postavit kraj.

Takto by měla vypadat nová budova krajské knihovny v Havlíčkově Brodě. Repro.

Knihovna: Kraj kývl na 50 milionů

Jihlava, Havlíčkův Brod – Kraj Vysočina se dohodl 
s brodskou radnicí na úhradě stavby nové budovy krajské knihovny v Havlíčkově Brodě.

Takto by měla vypadat nová budova krajské knihovny v Havlíčkově Brodě. Repro.

Knihovna: Kraj kývl na 50 milionů

Jihlava, Havlíčkův Brod – Kraj Vysočina se dohodl 
s brodskou radnicí na úhradě stavby nové budovy krajské knihovny v Havlíčkově Brodě.

Rozpočet Brodu skončil v plusu

Havlíčkův Brod – S přebytkem více než jedenáct milionů korun hospodařilo v loňském roce město Havlíčkův Brod, oznámil to starosta města Jan Tecl.

K původní stoleté budově byla provedena před rokem 1989 přístavba, která v poslední době začala poškozovat původní stavbu.

Přístavba půjde k zemi

Havlíčkův Brod – Radnice v Havlíčkově Brodě letos nechá zbourat novodobou část bývalé obchodní školy poblíž Havlíčkova náměstí.

Oprava cenné historické budovy v centru města skončí s osmiměsíčním zpožděním.

Rekonstrukci Staré radnice převzali noví dodavatelé

Havlíčkův Brod – Rekonstrukce historického objektu Staré radnice v Havlíčkově Brodě nabere osmiměsíční zpoždění vinou pražské společnosti Toget, která na sklonku loňského roku opustila staveniště.

Na výroční členskou schůzi turistů KČT Havlíčkův Brod přijal pozvání starosta města Jan Tecl (na snímku zcela vlevo).

Stolová turistika

Havlíčkův Brod – Ve čtvrtek 21. ledna se zasedací místnost VČE zaplnila do posledního místa.