Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Tecl

Práce v Mírové ulici začaly v únoru, skončit mají podle harmonogramu v polovině prosince. Jde o společnou investici města Havlíčkův Brod a Kraje Vysočina.

Rekonstrukce Mírové ulice v Brodě je v polovině

Havlíčkův Brod /FOTO/ - Už v polovině je v současné době rekonstrukce Mírové ulice v Havlíčkově Brodě. Práce začaly v únoru, skončit mají podle harmonogramu nejdéle v polovině prosince. Jde o společnou investici města Havlíčkův Brod a Kraje Vysočina. 

Volební komise v Základní škole kole V Sadech s velkou účastí voličů nepočítá. Mezi prvními přišel i brodský starosta a senátor Jan Tecl.

EUROVOLBY: Mezi prvními volil v pátek i brodský starosta

Havlíčkův Brod /FOTO/ – Ve 14 hodin odpoledne se v pátek 25. května otevřela místnost volebního okrsku č. 14 v základní škole V Sadech v Havlíčkově Brodě. „Máme zapsáno celkem 405 voličů, ale předpokládám, že volební účast bude hodně nízká,“ konstatoval místopředseda komise Stanislav Teplan. Jak prozradil, ve volebních komisích zasedá pravidelně. Při posledních volbách do evropského parlamentu byl například v komisi v České Bělé.

Od změny provozovatele vánočních trhů si brodská radnice slibuje vyšší kvalitu a zájem veřejnosti.

Vánoční trhy se v Brodě budou konat už jen tři dny

Havlíčkův Brod – Pouhé tři dny se budou v Brodě konat vánoční trhy. Jejich provozovatelem bude Městské divadlo a kino Ostrov spol. s r.o. projekt vánočních trhů byl v pondělí 13. května jedním z bodů jednání rady města Havlíčkův Brod.

Největší turnaj dětského šachu se uskutečnil v sobotu 27. dubna v Havlíčkově Brodě.

Mladí nadaní šachisté se utkali ve Slunci

Havlíčkův Brod - Tradiční,největší šachový turnaj mládeže na Vysočině, v pořadí XIV. ročník, uspořádal ŠK TJ Jiskra Havlíčkův Brod v sobotu 27.dubna 2019 v havlíčkobrodském hotelu Slunce. Prezentovalo se 141 mladých šachistů z 23 míst Kraje Vysočina, Prahy, Litoměřic, Kuřimi, Brna, Vlašimi…. Záštitu nad turnajem převzali náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina Jana Fischerová a senátor a starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl, za podpory města Havlíčkova Brodu a partnerů.

Velká cena v šachu se koná už v sobotu.

Hotel Slunce v Brodě bude hostit velký turnaj v šachu

Havlíčkův Brod – Velká cena města Havlíčkova Brodu 2019, největší šachový turnaj mládeže na Vysočině, se uskuteční již tuto sobotu 27. dubna v havlíčkobrodském hotelu Slunce od 9 hodin, za podpory města Havlíčkův Brod a partnerů.

Vyhlášení osobností sportu v Havlíčkově Brodu a nejlepších sportovců TJ Jiskra.

Havlíčkův Brod ocenil osobnosti sportu

Havlíčkův Brod – Na slavnostním večeru se v minulých dnech sešli zástupci města Havlíčkův Brod, ČUS a největší TJ v okrese, Jiskry Havlíčkův Brod.

Klášterní kostel sv. Rodiny v Havlíčkově Brodě nemá provozovatele.

Klášterní kostel sv. Rodiny v Brodě je zavřený

Havlíčkův Brod – Klášterní kostel sv. Rodiny v Havlíčkově Brodě je zavřený. Nemá provozovatele. Až dosud tím provozovatelem bylo Muzeum Vysočiny v Havlíčkově Brodě, ale to již koncem loňského roku odmítlo prodloužit smlouvu. Vlastníkem kostela je stát.

Ilustrační foto

Investiční akce v Brodě spolknou miliony

Havlíčkův Brod - Do stovek milionů korun se šplhá plán investičních akcí města Havlíčkův Brod pro letošní rok s nimiž seznámil novináře starosta havlíčkova Brodu Jan Tecl (ODS).

Starosta a zastupitelé města pro další volební období

OBRAZEM: O vedení Brodu je rozhodnuto. V čele zůstává Tecl

Havlíčkův Brod – O vedení havlíčkobrodské radnice je rozhodnuto. Starostou i nadále zůstává Jan Tecl (ODS), dohodli se na tom zastupitelé během pondělního ustanovujícího jednání zastupitelstvo. To proběhlo v naprostém klidu a bez komplikací.

Oslavy 28. října v Havlíčkově Brodě.

Bourali jsme vesele, to Rakousko zpuchřelé

Havlíčkův Brod – Konec poroby! Pryč s Rakouskem! Jak to tenkrát bylo, když v tehdejším Německém Brodě vyhlásili republiku a bourali jsme vesele, to Rakousko zpuchřelé? Věrnou rekonstrukci událostí ze dne 28. října 1918 si připravilo v neděli město Havlíčkův Brod a Muzeum Vysočiny za podpory Kraje Vysočina a dalších organizací.

Radnice v Havlíčkově Brodě.

Boj o radnici v Brodě přináší jedno překvapení za druhým

Havlíčkův Brod – Jednání o složení zastupitelstva v Havlíčkově Brodě pokračují a situace se mění každým okamžikem. Podle posledních informací Deníku se na brodské radnici tvoří koalice ODS, Ano se Ženami za Brod a dokonce i s TOP 09. Ale i tak konečný počet budoucích zastupitelů není kompletní a zůstává otázka, koho si tyto čtyři strany přiberou „do party.“

Jan Tecl vhazuje lístek do volební urny.

Komunální volby po 10 dnech: V Brodě zatím klid zbraní

Havlíčkův Brod - Zatím klid zbraní. Tak vypadá povolební vyjednávání v Havlíčkově Brodě na téma, kdo obsadí radnici. Tady shodně získala pět mandátů ODS a hnutí ANO 2011 společně se Ženami za Brod. Následuje KDÚ-ČSL se třemi mandáty a KSČM rovněž se třemi.

Michal Kortyš

Boj o Senát skončil vítězně pro ODS

Pardubický kraj - Naprostým fiaskem skončilo druhé kolo senátních voleb nejen pro vládní ANO a ČSSD, zpytovat svědomí musí i KDU-ČSL. Naopak ODS je na koni.

Ilustrační foto

Boj o Senát skončil vítězně pro ODS

Chrudimsko/Svitavsko - Naprostým fiaskem skončilo druhé kolo senátních voleb nejen pro vládní ANO a ČSSD, zpytovat svědomí musí i KDU-ČSL. Naopak ODS je na koni.

Jan Tecl vhazuje v pátek 12. října odpoledne lístek do volební urny. Druhý den se dozvěděl, že se stává senátorem.

Pane předsedo klubu, hlásím se do služby

Havlíčkův Brod – „Takový výsledek jsem nečekal, byla pro mě už čest postoupit do druhého kola,“ reagoval starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl(ODS) na informaci, že díky přízni voličů se nyní stává senátorem pro volební obvod v Chrudimi. Jak vzápětí připomenul, je to historický okamžik i pro Havlíčkobrodsko.

Ilustrační foto

Herman, či Tecl? Podporu mají oba

Chrudim - Dnes a zítra se na Chrudimsku koná druhé kolo senátních voleb. Rozhodne, zda se senátorem za volební obvod číslo 44 stane Daniel Herman (KDU-ČSL), nebo Jan Tecl (ODS).

Čekání na výsledky voleb ve štábu KDU-ČSL, na snímku zleva Jan Wolf a Daniel Herman.

Herman: Prioritou je Senát. S Čižinským postup ohledně mandátu poslance řeší

Pokud místopředseda KDU-ČSL Daniel Herman zvítězí ve druhém kole senátních voleb na Chrudimsku, okamžitě rezignuje na post náhradníka ve Sněmovně. Senát totiž považuje za svou prioritu. Herman je za Prahu prvním náhradníkem KDU-ČSL za zvoleného poslance Jana Čižinského, který by mohl složit mandát kvůli případnému vstupu do pražské rady. Do Sněmovny by se v takovém případě dostal i druhý z bratrů Okamurů Hayato, který je druhým náhradníkem Čižinského.

Jan Tecl.

Úspěchu v prvním kole si vážím říká Jan Tecl

Havlíčkův Brod, Chrudim - V prvním kole senátních voleb 2018 ve volebním obvodu Chrudim jasně zvítězili starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl (ODS), který se ve druhém kole voleb utká o křeslo senátora s bývalým ministrem kultury Danielem Hermanem (KDU-ČSL).

Kandidát do Senátu na Chrudimsku a Havlíčkobrodsku Jan Tecl.

Do boje o Senát postoupil dosavadní starosta Havlíčkova Brodu Tecl a Herman

Havlíčkův Brod, Chrudim - V prvním kole senátních voleb 2018 ve volebním obvodu Chrudim jasně zvítězili současný starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl (ODS) a bývalý ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Oběma dalo svůj hlas přes sedm tisíc voličů a jako jediní dosáhli výsledku přes patnáct procent hlasů.

Václavu Šrámkovi by osmdesátku nikdo nehádal i v tomto věku bývalý starosta denně pracuje na svém soukromém statku.

Bývalý starosta sedlačí, těší se z šesti pravnuků

Havlíčkův Brod – Významného životního jubilea, osmdesáti let, se dožil bývalý starosta Havlíčkova Brodu Václav Šrámek (Zemědělská strana). Na slavnostním setkání mu blahopřál současný starosta Jan Tecl (ODS) a zástupci města.

Vladimír Chadalík

Letec Vladimír Chadalík by letos slavil jubileum. Dočká se zasloužených poct?

Havlíčkův Brod – Životního jubilea by se ve středu 22. srpna dožil podplukovník Vladimír Chadalík, který se do událostí srpna 1968 zapsal svým ojedinělým činem v době, kdy do Československa vtrhly sovětské tanky. Prostřednictvím vrtulníkové mise za hranice republiky chtěl zorganizovat odboj proti okupantům.

Jan Tecl.

Nejlepší starosta Vysočiny míří do Senátu

Havlíčkův Brod - Starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl v říjnových senátních volbách kandiduje na Havlíčkobrodsku a Chrudimsku. O hlasy voličů se uchází v barvách své ODS, s podporou hnutí STAN a Starostové pro občany (STO).

Hasičům náleží úcta, říká brodský starosta Jan Tecl na snímku vpravo.

Zasloužilí hasiči z Kraje Vysočina se sešli na radnici

Havlíčkův Brod – Slavnostní přijetí členů dobrovolných hasičských sborů, kteří jsou držiteli ocenění Zasloužil hasič Kraje Vysočina, se uskutečnilo ve čtvrtek, 16. srpna 2018 v 9.30 hodin v sále Staré radnice na Havlíčkově náměstí.

Ladislav Vízek a Antonín Panenka se společně po roční pauze opět sejdou v Havlíčkově Brodě jako patroni turnaje zdravotně postižených SENI cup.

SENI cup se po roce odehraje opět v Brodě. Už potřinácté

Havlíčkův Brod - Fotbalový turnaj zdravotně postižených SENI cup, který se tradičně hraje v Havlíčkově Brodě vždy koncem května, má letos před sebou již třináctý ročník. Tentokrát přijede do Brodu 16 mužstev reprezentujících zařízení sociálních služeb pro zdravotně postižené z celé republiky, aby se na hřišti místního Slovanu ve středu 30. května utkala o hodnotné ceny, jako jsou například návštěva studií České televize na Kavčích Horách nebo prohlídka fotbalového stadionu Slávie Praha.

Vizualizace.

Stavba nové Krajské knihovny vyjde na 178 milionů korun

Havlíčkův Brod – Stavba nové Krajské knihovny v Havlíčkově Brodě, která svým návštěvníkům nabídne dvoupatrový čtenářský ráj s komfortními čítárnami, prostorem pro vzdělání i relaxaci a také dostatek parkovacích míst, se zase o trochu přiblížila k realizaci. Kraj Vysočina již vybral dodavatele stavby, kterým bude společnost ZLÍNSTAV a. s. Ta stavbu vysoutěžila za necelých 179 milionů korun.

V havlíčkobrodském parku Budoucnost probíhá dlouho očekáváná revitalizace.

Úpravy parku Budoucnost i Smetanova náměstí jsou v plném proudu

Havlíčkův Brod – Dvě nejdůležitější letošní investiční akce Havlíčkova Brodu jsou v plném proudu. Naplno se rozeběhla revitalizace parku Budoucnost i druhá etapa přestavby Smetanova náměstí. Obě stavby by měly být dokončeny nejdéle v říjnu letošního roku. Podle města by měly přispět ke zvýšení atraktivity města a lidem nabídnout místo pro relaxaci a odpočinek.

Ilustrační foto.

Brod je zase o krok blíž k obchvatu

Havlíčkův Brod – Sen o jihovýchodním obchvatu, na který netrpělivě čeká řada Broďáků, se zase o krok přiblížil k realizaci. Poté co kraj zamítl odvolání majitele posledního potřebného pozemku, který se bránil vyvlastnění, začalo Ředitelství silnic a dálnic České republiky podnikat další potřebné kroky k zahájení stavby. V současnosti podalo žádost o stavební povolení a paralelně připravuje také výběrové řízení na dodavatele stavby.

Klub českých turistů bilancoval na výroční schůzi.

Klub českých turistů v Havlíčkově Brodě zhodnotil uplynulou sezonu

Havlíčkův Brod – Ve čtvrtek 18. ledna se v zasedacím sále VČE na Humpolecké ulici konala výroční schůze Klubu českých turistů (KČT), odboru Havlíčkův Brod. Čas utíká neúprosně rychle, a tak byla letošní schůze opět po čtyřech letech volební. Podle prezenční listiny přišlo 101 členů odboru, kteří se tentokrát věnovali ne příliš populární, ale nutné „stolové“ turistice.

Ilustrační foto.

Města na Brodsku se poplatky za odpady zvedat nechystají

Havlíčkobrodsko – Hlouběji do kapes, co se týče poplatků za komunální odpady, nebudou muset letos sáhnout obyvatelé měst na Havlíčkobrodsku. Radnice nárůst poplatků naplánují a snaží se je držet ve stejné výši jako loni.