Kreativ

ŠTÍTEK: potravina

Celníci v obchodě v Olomouci našli tři sta padělaných triček

Olomouc – Koupit si značkové triko v řádech tisíců korun a později zjistit, že jde o levnou napodobeninu? Olomoučtí celníci zjistili, že to zdaleka není výsada asijských tržnic. Padělaná trička totiž zabavili i v jednom z nákupních center v Olomouci.

VALENTÝNSKÉ MENU: Dobroty provoněné vínem

Chrudimsko - Ať už máte o valentýnské oslavě jakoukoli představu, dobré jídlo k ní patří. Možná dáte přednost restauraci, ale možná bude tím pravým dárkem provoněná kuchyně, prostřený stůl a sváteční večeře. Nabízíme vám inspiraci.

Ostrava má už týden první automat na čerstvé mléko

Ostrava/FOTOGALERIE/ -První automat na čerstvé mléko funguje od 3. února vmoravskoslezské metropoli.„Lidé už si z něj načepovali500 litrů. Naprostá většina těch, kteří mléko vyzkoušeli, už neváhá a bere si to čerstvé,“ pochvalují si provozovatelé prodejny v Ostravě-Heřmanicích, manželé Dudkovi.

Vrátí se pivovarnické řemeslo?

Dvůr Králové – Najít v současné době ve městě a jeho okolí uplatnění, není vůbec jednoduché. Proto i při vybírání studijního nebo učebního oboru musí rodiče zvažovat, kde se jejich potomek uchytí.

Nový obchod láká na levné staré potraviny

Liberec – Jogurt zlevněný o šest korun nebo balení sušenek za poloviční cenu. V Liberci naproti Krajské vědecké knihovně otevřel nedávno obchod s potravinami za směšné ceny. Má to ale háček, jsou prošlé. Odborníci v tom ale nevidí problém.

Prodavačka zpronevěřila statisíce

Jeseník – Hned tři případy zpronevěry řeší jesenická policie. Škody, které pachatelé způsobili, se vyšplhaly přes půl milionu korun.

V kraji nejvíce podražily pomeranče

Zlínský kraj – Pomeranče byly v uplynulých dvou týdnech nejvíce zdražovanou potravinou ve Zlínském kraji. Vyplývá to z posledního průzkumu Českého statistického úřadu.

Milost předpokládá přirozenost

Týniště n. O. – Masopustní čas je poslední hodokvas před Popeleční středou, kdy v dřívějších časech lidé snědli poslední zásoby, které zbyly po Vánocích. O Popeleční středě totiž začíná půst.

Kradl už po týdnu stráveném na svobodě

Rychnov n. K. - Muž původem z Rokytnice v O. h., který byl už jednou souzený a trestaný za přečin krádeže, si nedal říci, a kradl znova necelý týden po svém propuštění z vězení.

Jídlo pro bezdomovce dodává už 8 restaurací

Brno – Brněnských restaurací, které zbylá jídla z poledních menu dávají bezdomovcům, přibývá. K původním šesti se připojily další dvě, a lidé bez domova tak každý den dostanou kolem čtyř desítek porcí jídla.

Španinger: Hráli jsme za Černou věž

České Budějovice - Nedávno zesnulý legendárníčeskobudějovický hokejista Antonín Španinger vzpomínal na útěk z hospody,hlad v kriminále i na to, jak po něm po návratu z vězení lidé plivali a nadávali mu.

Jídlo pro bezdomovce dodává už 8 restaurací

Brno – Brněnských restaurací, které zbylá jídla z poledních menu dávají bezdomovcům, přibývá. K původním šesti se připojily další dvě, a lidé bez domova tak každý den dostanou kolem čtyř desítek porcí jídla.

Meníčka pro bezdomovce? Na Slovácku ano

Uherské Hradiště – Osud bezdomovců není lhostejný provozovatelům restauračních a potravinářských zařízení na Slovácku. Svědčí o tom aktivity některých z živnostníkům, kteří chtějí tyto lidi podporovat dodávkami jídel.

Přepadení stařenek objasněno: útočili 15letí chlapci

Louny – Policistům se podařilo chytit lupiče, kteří na konci ledna přepadli za bílého dne v Lounech dvě stařenky. Pachateli nejsou žádní otrlí recidivisté, ale vlastně ještě děti. Na důchodkyně zaútočili dva teprve 15letí a jeden dokonce 14letý chlapec.

Velký blešák umožní prodat starou veteš

Kyjov– Prohrabat kůlny a půdy by měli teď lidé vKyjově a okolí. Nejen, že se jim může brzy podařit zbavit starých krámů, možná je izpeněží. Amožná se jejich harampádí dostane ido sbírekmuzea.

Lidé by měli zkoušet i nová jídla, říká kuchař

Cikháj – /OD SOUSEDŮ/ Zhruba deset let strávil Miroslav Hošek, třiatřicetiletý absolvent žďárského kuchařského učiliště, v zahraničí. V hotelových restauracích v Německu a Rakousku se naučil připravovat jídla, která teď mohou ochutnat i návštěvníci jeho restaurace Tisůvka v Cikháji, vesnici vzdálené něco přes deset kilometrů od Žďáru nad Sázavou.

Databáze farem prozradí, odkud pochází to, co jíte

Netín – Najdi si svého farmáře. Takový název si pro svoji novou iniciativu zvolil majitel farmy v Netíně František Němec. Smyslem akce je informovat potenciální zákazníky o tom kde, kdy a především také od koho si mohou koupit potraviny z farmy.

Roudnice má 1440 nádob na bioodpad

Roudnice nad Labem /FOTOGALERIE/ - Speciální nádoby na bioodpad, do nichž se může ukládat rostlinný odpad ze zahrádek, zbytky jídel, ovoce a zeleniny, prošlé potraviny či výkaly drobných domácích zvířat, budou mít nyní k dispozici lidé v Roudnici nad Labem.

Pomozme ptákům přečkat zimu

Jičínsko – Teploty poklesly pod bod mrazu a v přírodě panuje opravdová zima. U nás zimujícím ptákům nastaly krušné časy, a tak začali vyhledávat ve větší míře krmítka v zahradách a na balkónech.

Ve sporu o obědy vyhrály Černovice

Židenice, Černovice - Radní brněnských Židenic nakonec vzali zpět své rozhodnutí přestat kupovat jídlo pro klienty sociální péče v kuchyni v Černovicích. Dali za pravdu nezávislé komisi.

Lidé by měli zkoušet i nová jídla, říká kuchař

Vysočina – Zhruba deset let strávil Miroslav Hošek, třiatřicetiletý absolvent žďárského kuchařského učiliště, v zahraničí. V hotelových restauracích v Německu a Rakousku se naučil připravovat jídla, která teď mohou ochutnat i návštěvníci jeho restaurace Tisůvka v Cikháji, vesnici vzdálené něco přes deset kilometrů od Žďáru nad Sázavou.

Bio? Šetrné k přírodě, pro zdraví žádný zázrak

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Biopotraviny, biopleny i biokosmetika představuje pro mnohé lidi pouze předražený nadstandard a nafouknutou mediální bublinu. Jiní si za kvalitní chemicky neošetřené výrobky rádi připlatí. Kupují si tak jistotu, že se obklopují zdravotně nezávadnými věcmi, které jsou šetrné k jejich tělu i přírodě.

Dovážení potravin

Přibývá případů, kdy se u nás nevyplácí něco chovat, pěstovat či vyrábět. Naše strava je ve stále větší míře dovážena ze zahraničí. Má nám to vadit? A pokud nám to vadí, dá se proti tomu něco dělat?

Spálené jídlo na sporáku zapálilo byt

Plzeň - Požár bytu v ulici Nad Dalmatinkou v Plzni likvidovali ve čtvrtek brzy ráno plzeňští hasiči. Zdravotníci museli z místa odvézt jednu osobu, která se nadýchala zplodin hoření.

Kuchyňské spotřebiče podpoří vaši kreativitu

Určitě potřebujete ušetřit čas i spotřebu elektrické energie a přitom si na jídle, které připravujete doma, pochutnat. Pomoci vám mohou domácí pekárny a parní anebo elektrické tlakové hrnce.