Olomouc – Koupit si značkové triko v řádech tisíců korun a později zjistit, že jde o levnou napodobeninu? Olomoučtí celníci zjistili, že to zdaleka není výsada asijských tržnic. Padělaná trička totiž zabavili i v jednom z nákupních center v Olomouci.
Chrudimsko - Ať už máte o valentýnské oslavě jakoukoli představu, dobré jídlo k ní patří. Možná dáte přednost restauraci, ale možná bude tím pravým dárkem provoněná kuchyně, prostřený stůl a sváteční večeře. Nabízíme vám inspiraci.
Ostrava/FOTOGALERIE/ -První automat na čerstvé mléko funguje od 3. února vmoravskoslezské metropoli.„Lidé už si z něj načepovali500 litrů. Naprostá většina těch, kteří mléko vyzkoušeli, už neváhá a bere si to čerstvé,“ pochvalují si provozovatelé prodejny v Ostravě-Heřmanicích, manželé Dudkovi.
Dvůr Králové – Najít v současné době ve městě a jeho okolí uplatnění, není vůbec jednoduché. Proto i při vybírání studijního nebo učebního oboru musí rodiče zvažovat, kde se jejich potomek uchytí.
Liberec – Jogurt zlevněný o šest korun nebo balení sušenek za poloviční cenu. V Liberci naproti Krajské vědecké knihovně otevřel nedávno obchod s potravinami za směšné ceny. Má to ale háček, jsou prošlé. Odborníci v tom ale nevidí problém.
Příbram - Těsnění k sifonu za 29 korun. I kvůli takovým nízkým cenám jsou někteří lidé schopni krást a riskovat tak, že zaplatí mnohem vyšší pokutu, pokud budou přistiženi.
Lounsko - Kriminalisté po deseti dnech dopadli lupiče, kteří ve městě zaútočili na dvě důchodkyně. Jedna z přepadených žen stále leží v nemocnici, její stav má být velmi vážný
Zlínský kraj – Pomeranče byly v uplynulých dvou týdnech nejvíce zdražovanou potravinou ve Zlínském kraji. Vyplývá to z posledního průzkumu Českého statistického úřadu.
Týniště n. O. – Masopustní čas je poslední hodokvas před Popeleční středou, kdy v dřívějších časech lidé snědli poslední zásoby, které zbyly po Vánocích. O Popeleční středě totiž začíná půst.
Rychnov n. K. - Muž původem z Rokytnice v O. h., který byl už jednou souzený a trestaný za přečin krádeže, si nedal říci, a kradl znova necelý týden po svém propuštění z vězení.
Potštát – Na Potštátě řádí už třetí týden chatový zloděj. Nejde mu však o majetek ani o peníze, které by jeho prodejem získal. Vypadá to, že má spíš hlad a shání něco, čím by se zahřál.
Brno – Brněnských restaurací, které zbylá jídla z poledních menu dávají bezdomovcům, přibývá. K původním šesti se připojily další dvě, a lidé bez domova tak každý den dostanou kolem čtyř desítek porcí jídla.
České Budějovice - Nedávno zesnulý legendárníčeskobudějovický hokejista Antonín Španinger vzpomínal na útěk z hospody,hlad v kriminále i na to, jak po něm po návratu z vězení lidé plivali a nadávali mu.
Brno – Brněnských restaurací, které zbylá jídla z poledních menu dávají bezdomovcům, přibývá. K původním šesti se připojily další dvě, a lidé bez domova tak každý den dostanou kolem čtyř desítek porcí jídla.
Louny - Kriminalisté po deseti dnech dopadli lupiče, kteří ve městě zaútočili na dvě důchodkyně. Jedna z přepadených žen stále leží v nemocnici, její stav má být velmi vážný.
Uherské Hradiště – Osud bezdomovců není lhostejný provozovatelům restauračních a potravinářských zařízení na Slovácku. Svědčí o tom aktivity některých z živnostníkům, kteří chtějí tyto lidi podporovat dodávkami jídel.
Louny – Policistům se podařilo chytit lupiče, kteří na konci ledna přepadli za bílého dne v Lounech dvě stařenky. Pachateli nejsou žádní otrlí recidivisté, ale vlastně ještě děti. Na důchodkyně zaútočili dva teprve 15letí a jeden dokonce 14letý chlapec.
Kyjov– Prohrabat kůlny a půdy by měli teď lidé vKyjově a okolí. Nejen, že se jim může brzy podařit zbavit starých krámů, možná je izpeněží. Amožná se jejich harampádí dostane ido sbírekmuzea.
Cikháj – /OD SOUSEDŮ/ Zhruba deset let strávil Miroslav Hošek, třiatřicetiletý absolvent žďárského kuchařského učiliště, v zahraničí. V hotelových restauracích v Německu a Rakousku se naučil připravovat jídla, která teď mohou ochutnat i návštěvníci jeho restaurace Tisůvka v Cikháji, vesnici vzdálené něco přes deset kilometrů od Žďáru nad Sázavou.
Netín – Najdi si svého farmáře. Takový název si pro svoji novou iniciativu zvolil majitel farmy v Netíně František Němec. Smyslem akce je informovat potenciální zákazníky o tom kde, kdy a především také od koho si mohou koupit potraviny z farmy.
Roudnice nad Labem /FOTOGALERIE/ - Speciální nádoby na bioodpad, do nichž se může ukládat rostlinný odpad ze zahrádek, zbytky jídel, ovoce a zeleniny, prošlé potraviny či výkaly drobných domácích zvířat, budou mít nyní k dispozici lidé v Roudnici nad Labem.
Jičínsko – Teploty poklesly pod bod mrazu a v přírodě panuje opravdová zima. U nás zimujícím ptákům nastaly krušné časy, a tak začali vyhledávat ve větší míře krmítka v zahradách a na balkónech.
Židenice, Černovice - Radní brněnských Židenic nakonec vzali zpět své rozhodnutí přestat kupovat jídlo pro klienty sociální péče v kuchyni v Černovicích. Dali za pravdu nezávislé komisi.
Jižní Morava /AKTUALIZOVÁNO, ROZHOVOR/ - Čerstvé jitrnice, škvarky i tlačenka na oblibě neztratily. Stále častěji se ale objevují na akcích pro turisty místo ve dvorech domů
Vysočina – Zhruba deset let strávil Miroslav Hošek, třiatřicetiletý absolvent žďárského kuchařského učiliště, v zahraničí. V hotelových restauracích v Německu a Rakousku se naučil připravovat jídla, která teď mohou ochutnat i návštěvníci jeho restaurace Tisůvka v Cikháji, vesnici vzdálené něco přes deset kilometrů od Žďáru nad Sázavou.
Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Biopotraviny, biopleny i biokosmetika představuje pro mnohé lidi pouze předražený nadstandard a nafouknutou mediální bublinu. Jiní si za kvalitní chemicky neošetřené výrobky rádi připlatí. Kupují si tak jistotu, že se obklopují zdravotně nezávadnými věcmi, které jsou šetrné k jejich tělu i přírodě.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Tryzub patří podle šéfkuchaře Jiřího Vařílka mezi nejlepší brněnské restaurace. Chuťově sladěná jsou nejen tradiční jídla, ale i dezerty
Rožnov pod Radhoštěm – Potraviny v hodnotě přesahující dva tisíce korun chtěl ve čtvrtek ráno ukrást v prodejně v Rožnově pod Radhoštěm čtyřicetiletý poberta.
Přibývá případů, kdy se u nás nevyplácí něco chovat, pěstovat či vyrábět. Naše strava je ve stále větší míře dovážena ze zahraničí. Má nám to vadit? A pokud nám to vadí, dá se proti tomu něco dělat?
Plzeň - Požár bytu v ulici Nad Dalmatinkou v Plzni likvidovali ve čtvrtek brzy ráno plzeňští hasiči. Zdravotníci museli z místa odvézt jednu osobu, která se nadýchala zplodin hoření.
Určitě potřebujete ušetřit čas i spotřebu elektrické energie a přitom si na jídle, které připravujete doma, pochutnat. Pomoci vám mohou domácí pekárny a parní anebo elektrické tlakové hrnce.
Česká Lípa /SERIÁL CO VY NA TO DOKTORE?/ - Se začátkem roku se spousta lidí rozhodla, že shodí nějaké to kilo navíc. Jestli se jim to podaří anebo ne, hodně záleží na volbě metody. Co dělat a co nedělat, abyste své šance podpořili?
Třebíč - Zavedení oboru Veterinářství na Vyšší odborné škole a Střední škole veterinární, zemědělské a zdravotnické v Třebíči si vyžádalo změny v personálním obsazení a materiálním vybavení školy.