Olomouc - Dvě přepadení za bílého dne, kdy lupič své oběti vyhrožoval nožem, se odehrála o víkendu v Olomouci. V neděli po poledni přepadl lupič servírku v herně v hotelu Palác na třídě 1. máje, v sobotu dopoledne zase nožem ozbrojený pachatel loupil v obchodě v ulici M. Pospíšilové.
Pohořelice - Dobroty podle vlastních receptů. I tak by se dal nazvat Týden zdravé výživy, který pro žáky pohořelické základní školy přichystala místní jídelna. Jaké obědy a svačinky kuchařky dětem připraví, bylo i v rukou samotných žáků.
Slavkov u Brna - Nemoc špinavých rukou. Tak se také nazývá žloutenka typu A. Redakce Vyškovského Deníku získala informace o tom, že se objevila i na Vyškovsku.
Brno - Za továrnu na jídlo označil brněnskou restauraci Mamut Pub zástupce šéfkuchaře z Bobycentra Jan Seibert při svém premiérovém testu pro Deník Rovnost. Přestože má podnik z ulice Bašty informacemi nabité internetové stránky i vývěsní štít, zásadní údaj se testovací tým dozvěděl až u stolu od číšníka. Z jídelního lístku se totiž nedá v poledne nic objednat. Kuchyně vydává pouze menu.
Strakonice - Populární bavič jezdí na jih Čech třicet let, věrný ale zůstává svým Krušnohorcům. „Určitě tady máte také nějaké kmeny. Musíte se sami zahloubat do dějin,“ říká.
Ostrava - Motoristé u ostravských benzinových pump zažili ve čtvrtek večer šok. Nutno dodat, že příjemný. Někteří čerpadláři totiž zlevnili benzin, cena se dostala pod třicet korun za litr.
Ostrava - Motoristé u ostravských benzinových pump zažili ve čtvrtek šok. Nutno dodat, že příjemný. Někteří čerpadláři totiž zlevnili benzin, cena se dostala pod třicet korun za litr.
Ostrava - Robin rád hraje tenis. Když se mu povede dát soupeři takzvané prasátko, je šťastný. To Magistr holduje spíše badmintonu, i když nejlepším odreagováním vůbec je pro něj příjemně strávený večer s partnerkou.
Budete se mnou jistě souhlasit, že na své učitele a učitelky nezapomínáme po celý život. Ale zrovna nedávno mě napadlo, že i my, učitelé (a já jsem se o nás ve svých fejetonech mnohokrát zmínil, že k nim do jisté míry stále patřím!) velice často vzpomínáme i na své žáky a studenty.
Praha - Globální krize začíná doléhat už i na Česko. Lidé si dávají pozor na každou korunu a šetří, kde se dá. Potvrzují to údaje o maloobchodu za srpen, které během středy zveřejnil Český statistický úřad.
Kroměříž - Lidé, kteří se vloupávají do rekreačních objektů, si také letos nejčastěji odnášejí zásoby potravin a alkohol. Vykradených chat je přitom stále dost: nejméně tolik, jako loni touto dobou.
Frýdlant - Výplata sociálních dávek v poukázkách na zboží, místo hotových peněz. Takovou formu zavedl frýdlantský městský úřad od října. Ještě první dávky ani nevyplatil a už se v řadách občanů, kterých se takto vyplácené sociální dávky týkají, zvedla vlna nevole.
Hluk - Slepičí polévka, papriková omáčka se slepičím masem a buchtou, pohanková sekaná, patenty a maková buchta. To je menu, které uplynulou sobotu podávaly tetičky na památkových domcích v Hluku. Starodávné pokrmy přišla ochutnat stovka návštěvníků.
Lomnice nad Popelkou - Jednání o dlouho očekávané výstavbě potravinového marketu v Lomnici nad Popelkou přimělo město a společnost ČSAD Semily podat žádost památkářům.
Chcete zhubnout, sladkostí se ale zcela nemůžete vzdát, a proto se rozhodnete uspokojit mlsný jazýček alespoň dia čokoládou anebo dia cukrovinkami. Děláte dobře?
SLAVOŠOVICE - Pouhých čtrnáct dnů stačilo maminkám ve Slavošovicích na to, aby místnost, kde býval obchod s potravinami a později skladiště, přeměnily v Klub otevřených dveří pro maminky s dětmi
Brno - Bezmocných pět pokladních a dav nespokojených zákazníků, nízké mzdy a nezájem vedení společnosti. To jsou problémy, které se nelíbí brněnským zaměstnancům obchodního řetězce Tesco. Postavila se za ně část odborů a vyhlásila stávkovou pohotovost.
Železný Brod - Nový zvon Jakub Větší do obnovované zvonice v Železném Brodě, vysvětil emeritní litoměřický biskup Josef Koukl v kostele sv. Jakuba Většího v rámci slavnostní mše svaté.
Také si rádi občas osladíte život? To nemusí být na škodu. Mějte však na paměti, že sladkosti nenahradí pestrou a plnohodnotnou stravu. Dejte přednost kvalitním pamlskům před množstvím levných a nekvalitních sladkostí.
Brno – Alespoň jednou v životě má člověk ochutnat menu, které patří do kolonky zážitkové gastronomie. „Aby si dokázal představit, jaké je to jíst výborně připravené pokrmy v čistém a reprezentativním prostředí, kde do hostů nikdo nežďuchá s pivem v ruce,“ říká šéfkuchař brněnské restaurace Boulevard Ivo Ševčík.