Kreativ

ŠTÍTEK: potravina

Lupič s nožem přepadl ve dne hernu i obchod

Olomouc - Dvě přepadení za bílého dne, kdy lupič své oběti vyhrožoval nožem, se odehrála o víkendu v Olomouci. V neděli po poledni přepadl lupič servírku v herně v hotelu Palác na třídě 1. máje, v sobotu dopoledne zase nožem ozbrojený pachatel loupil v obchodě v ulici M. Pospíšilové.

Děti rozhodly, která zdravá jídla zůstanou na jídelníčku

Pohořelice - Dobroty podle vlastních receptů. I tak by se dal nazvat Týden zdravé výživy, který pro žáky pohořelické základní školy přichystala místní jídelna. Jaké obědy a svačinky kuchařky dětem připraví, bylo i v rukou samotných žáků.

Žloutenka je v okrese

Slavkov u Brna - Nemoc špinavých rukou. Tak se také nazývá žloutenka typu A. Redakce Vyškovského Deníku získala informace o tom, že se objevila i na Vyškovsku.

Mamut Pub se v poledne mění v továrnu na jídlo

Brno - Za továrnu na jídlo označil brněnskou restauraci Mamut Pub zástupce šéfkuchaře z Bobycentra Jan Seibert při svém premiérovém testu pro Deník Rovnost. Přestože má podnik z ulice Bašty informacemi nabité internetové stránky i vývěsní štít, zásadní údaj se testovací tým dozvěděl až u stolu od číšníka. Z jídelního lístku se totiž nedá v poledne nic objednat. Kuchyně vydává pouze menu.

Fejeton Stanislava Rudolfa: Chybami se i kantor učí

Budete se mnou jistě souhlasit, že na své učitele a učitelky nezapomínáme po celý život. Ale zrovna nedávno mě napadlo, že i my, učitelé (a já jsem se o nás ve svých fejetonech mnohokrát zmínil, že k nim do jisté míry stále patřím!) velice často vzpomínáme i na své žáky a studenty.

Češi už začali šetřit i na potravinách

Praha - Globální krize začíná doléhat už i na Česko. Lidé si dávají pozor na každou korunu a šetří, kde se dá. Potvrzují to údaje o maloobchodu za srpen, které během středy zveřejnil Český statistický úřad.

Vloupání do chat? Zloději berou hlavně jídlo

Kroměříž - Lidé, kteří se vloupávají do rekreačních objektů, si také letos nejčastěji odnášejí zásoby potravin a alkohol. Vykradených chat je přitom stále dost: nejméně tolik, jako loni touto dobou.

Frýdlantští se bouří proti poukázkám

Frýdlant - Výplata sociálních dávek v poukázkách na zboží, místo hotových peněz. Takovou formu zavedl frýdlantský městský úřad od října. Ještě první dávky ani nevyplatil a už se v řadách občanů, kterých se takto vyplácené sociální dávky týkají, zvedla vlna nevole.

Hlucké tetičky uvařily k omáčce šest slepic

Hluk - Slepičí polévka, papriková omáčka se slepičím masem a buchtou, pohanková sekaná, patenty a maková buchta. To je menu, které uplynulou sobotu podávaly tetičky na památkových domcích v Hluku. Starodávné pokrmy přišla ochutnat stovka návštěvníků.

Výstava nabídne sladké bez cukru

Pardubice - Pardubický Dům techniky bude ve středu od devíti do sedmnácti hodin hostit již čtvrtý ročník celostátní prodejní výstavy pro diabetiky.

Ve Slavošovicích si mají i malé děti kde hrát

SLAVOŠOVICE - Pouhých čtrnáct dnů stačilo maminkám ve Slavošovicích na to, aby místnost, kde býval obchod s potravinami a později skladiště, přeměnily v Klub otevřených dveří pro maminky s dětmi

Odbory v Tesku hrozí stávkou

Brno - Bezmocných pět pokladních a dav nespokojených zákazníků, nízké mzdy a nezájem vedení společnosti. To jsou problémy, které se nelíbí brněnským zaměstnancům obchodního řetězce Tesco. Postavila se za ně část odborů a vyhlásila stávkovou pohotovost.

OBRAZEM: Biskup vysvětil nový zvon

Železný Brod - Nový zvon Jakub Větší do obnovované zvonice v Železném Brodě, vysvětil emeritní litoměřický biskup Josef Koukl v kostele sv. Jakuba Většího v rámci slavnostní mše svaté.

Vybírejte sladkosti bez náplně

Také si rádi občas osladíte život? To nemusí být na škodu. Mějte však na paměti, že sladkosti nenahradí pestrou a plnohodnotnou stravu. Dejte přednost kvalitním pamlskům před množstvím levných a nekvalitních sladkostí.

V Noem Arch Restaurantu je vše luxusní. I ceny

Brno – Alespoň jednou v životě má člověk ochutnat menu, které patří do kolonky zážitkové gastronomie. „Aby si dokázal představit, jaké je to jíst výborně připravené pokrmy v čistém a reprezentativním prostředí, kde do hostů nikdo nežďuchá s pivem v ruce,“ říká šéfkuchař brněnské restaurace Boulevard Ivo Ševčík.