Kreativ

ŠTÍTEK: prevence

Asistenti prevence kriminality se vypravili do Volar.

Asistenti prevence kriminality ve Volarech

Naši asistenti prevence kriminality z Volar a Vimperka se společně se svým mentorem v první polovině měsíce července v rámci supervize podívali do Volar. Asistenti měli možnost se vyjádřit k různým konkrétním tématům, které souvisejí s výkonem jejich funkce,  a to jak na profesní tak na osobní úrovni.

Asistenty prevence kriminality Radka Danihela a Martina Šarközyho ocenili za odvahu na břeclavské radnici.

U výbuchu pomáhali jako první. Asistenty prevence kriminality ocenili na radnici

Prokázali velkou odvahu, když jako první vběhli do bytového domu, ze kterého se ozvala exploze. Těmito slovy okomentoval čin asistentů prevence kriminality Radka Danihela a Martina Šarközyho, kteří zasáhli v polovině května u výbuchu plynu v břeclavské ulici Na Zahradách, místní starosta Svatopluk Pěček.  

Asistenti prevence kriminality.

Asistenti prevence kriminality dohlížejí i na provoz na cyklostezkách

Asistenti prevence kriminality kroměřížské městské policie dohlížejí nově i na bezpečný provoz na cyklostezkách. „Je to další aktivita, se kterou asistenti prevence kriminality ve městě pomohou a na jakou je využijeme. Věřím, že jejich přítomnost přispěje k tomu, aby provoz na cyklostezkách katastru města byl klidný a bezpečný,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Už několik let jsou požáry v přírodě příčinou častých zásahů hasičů.

PODÍVEJTE SE: V přírodě hoří, na vině je nedbalost v období sucha

Hasičský záchranný sbor České republiky chrání životy, zdraví obyvatel a majetek před požáry a poskytuje pomoc při mimořádných událostech. Jednou z jeho důležitých částí je činnost prevence. Zatímco na pandemii koronaviru jsme se připravit vlastně nemohli, jaro a léto je obdobím, kdy už několik let jsou požáry v přírodě příčinou častých zásahů hasičů.

Na služebně Městské policie v Sedlčanech. Na snímku vpravo velitel Petr Krch.

Sedlčany neuspěly u vedení kraje s dotací na prevenci kriminality

Rada města schválila akční plán pro prevenci kriminality na území Sedlčan pro letošní rok. V brzké době bude celý materiál k dispozici na webových stránkách města. V poslední době se Sedlčany potýkaly například s případem agresivity či nevhodného chování školní mládeže. Vyhláškou pak město například zakázalo kouření u školních budov.

Dominik Piwko.

Fitness trenér Piwko: Nejlepší prevencí proti nemocem je pohyb

Profesionálním i rekreačním sportovcům teď chybí pravidelná dřina v posilovnách a fitness centrech. Jak však říká trenér a výživový poradce Dominik Piwko z humpoleckého Attack gym, posilovat se dá i doma. Ostatně právě pohyb je podle něj nejlepší prevence proti všem nemocem.

Ilustrační foto.

Věrni svému odkazu pomáhají

Dobrovolní hasiči se zapojují do potřebné pomoci v boji s neviditelným živelným nepřítelem. Věrni historickému odkazu „Bližnímu ku pomoci….“ naplňuji dnes tuto myšlenku s nebývalou aktivitou a zapojením se do potřebné pomoci.

Ilustrační foto

Pošlete fototgrafii miminka

Pravidelnou sobotní rubrikou Svitavského deníku jsou nově narozená miminka ve svitavské porodnici. I tam však platí přísná opatření, tedy zákaz návštěv jako prevence proti přenosu koronaviru.

Ilustrační foto.

Fotku miminka pošlete sami

Jednou z pravidelných sobotních rubrik Orlického deníku jsou nově narozená miminka v Orlickoústecké porodnici. I tam však platí přísná opatření, tedy zákaz návštěv jako prevence proti přenosu koronaviru.

Ilustrační foto.

Fotku miminka pošlete sami

Jednou z pravidelných sobotních rubrik Orlického deníku jsou nově narozená miminka v porodnici ve Svitavách. I tam však platí přísná opatření, tedy zákaz návštěv jako prevence proti přenosu koronaviru.

Koronavirus SARS

Vodítko pro prevenci? Kapénka koronaviru je ve vzduchu nebezpečná až tři hodiny

Nový typ koronaviru, který způsobil globální zdravotnickou krizi, může v být kapénkách vznášejících se ve vzduchu nebezpečný i několik hodin, na některých typech povrchu pak může přežívat i celé dny. Naznačuje to studie vědců amerického institutu NIAID, který je součástí Národního ústavu zdraví (NIH) Spojených států. Zjištění, která se zatím neobjevila v žádné odborné publikaci, mohou podle agentury Reuters posloužit jako vodítko pro prevenci onemocnění COVID-19, které už má ve světě asi 8000 obětí.

Koronavirus, ilustrační foto

Druhý zákaz návštěv přichází jako prevence před koronavirem

Podruhé za necelý měsíc se zavřel před návštěvami Domov pro seniory Pelhřimov. Nový zákaz začal platit v úterý 3. března a vedení domova a ho vyhlásilo v reakci na doporučení úřadů jako prevenci před šířením nového koronaviru, který způsobuje nemoc Covid 19.  

Ilustrační foto.

V jičínské nemocnici jsou přichystány dny prevence obezity

Tým nutričních terapeutek z jičínské nemocnice v rámci Světového dne obezity srdečně zve na Dny věnované prevenci nadváhy a obezity. V průběhu března nabízí hned čtyři termíny, kdy zájemcům zdarma změří na profesionálním diagnostickém přístroji InBody 370S.

Ilustrační snímek.

Město chce peníze na prevenci

Město Strakonice je zapojeno do Programu prevence kriminality na místní úrovni na rok 2020. V rámci programu je možnost podat žádost o navýšení podpory na mzdy asistentů prevence kriminality.

Ilustrační foto

Den prevence v Milovicích nadchl všechny přítomné

TJ Sokol Milovice uspořádal svůj první Den prevence zaměřený nejen pro seniory, ale také širokou veřejnost. Se sokolským heslem „ve zdravém těle, zdravý duch“ si každý z příchozích mohl nechat překontrolovat své zdraví, fyzickou kondici a získat tak faktické informace o svém těle.

Ilustrační foto.

Problém kyberšikany školy rozhodně nepodceňují

Na velké nebezpečí, které pro děti a mladistvé znamená internet, upozorňují své žáky mladoboleslavské školy. Zabývají se nejen problematikou sexuálního zneužívání, ale také s kyberšikanou a kyberkriminalitou. Podle všech dotazovaných je velmi důležitá prevence a to, že se s dětmi o všech nebezpečích, která na sítích číhají, mluví otevřeně.

Ilustrační foto.

Tématům sexuálního zneužívání se věnují už základní školy

Tématům sexuálního zneužívání se na Kutnohorsku věnují metodici prevence už na základních školách (ZŠ). Na Žižkově dokonce zvažují, že by se staršími žáky navštívili film V síti, který problematice věnuje. „Aktuálně zvažujeme návštěvu tohoto filmu se žáky, kteří jsou starší 12 let,“ uvedla Monika Klečková, která na ZŠ Žižkov pracuje jako školní metodik prevence.

Ilustrační foto.

Problematice kyberšikany se školy na Mělnicku intenzivně věnují

Dnešní doba plná moderních technologií a sociálních sítí jde bohužel často ruku v ruce s celou řadou nástrah. Případy sexuálně zneužívaných dětí na internetu nejsou zdaleka ojedinělé, a to samé se dá říci také o kyberšikaně. Zajímalo nás tedy, jak se k této problematice staví námi oslovené školy a organizace na Mělnicku.

Dobrovolní hasiči měli letos první preventivní akci.

Dobrovolní hasiči měli letos první preventivní akci

Jednotka dobrovolných hasičů města Písek uspořádala letošní první preventivní akci. Jednalo se o besedu o požární prevenci v sociálních zařízeních. Inspirací pro besedu byl tragický požár z počátku letošního roku v jednom z těchto zařízení.

Ilustrační foto

V Plumlově se opili školáci, šlo jim o život

V předvánočním čase otřásl Plumlovem případ opilých dětí. Diskutovalo se o něm opravdu horečně a jeho dozvuky rezonují až do dnešních dnů. Nikoho zkrátka nenechal chladným, protože v něm šlo o život dítěte. Prostějovský deník se pokusil o rekonstrukci celé události na základě vyjádření z několika důvěryhodných, byť na základě vlastního přání anonymních, zdrojů. Tak jak to tedy bylo?

Ilustrační snímek. Kamerový sledovací systém ve městě

Most i Litvínov se ucházejí o dotace. Chtějí posílit bezpečnost

Rozšíření nebo modernizace kamerového systému, asistenti prevence kriminality, vybavení pro pořádkovou jednotku nebo pobytové výjezdy pro děti z problémových lokalit. Dvě největší města Mostecka chtějí posílit bezpečnost ve svých ulicích. Pomoci jim mají dotační tituly.

Ilustrační foto

V Milovicích bude Den prevence

TJ Sokol Milovice Župa Barákova pořádá v neděli 23. února Den prevence. Akce se uskuteční v Sokolovně a začne v 10 hodin.

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.

Ke snížení zločinnosti má přispět i pomoc bývalým vězňům

Bezmála tři čtvrtě milionu korun má pomoci učinit střední Čechy bezpečnější. Krajští radní odsouhlasili program prevence kriminality se třemi samostatnými projekty, které se mají podělit o 855 tisíc korun. Podstatnou část těchto peněz, 710 tisíc, chce hejtmanství získat jako dotaci od státu.

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.

Ke snížení zločinnosti má přispět i pomoc bývalým vězňům

Bezmála tři čtvrtě milionu korun má pomoci učinit střední Čechy bezpečnější. Krajští radní odsouhlasili program prevence kriminality se třemi samostatnými projekty, které se mají podělit o 855 tisíc korun. Podstatnou část těchto peněz, 710 tisíc, chce hejtmanství získat jako dotaci od státu.