Kreativ

ŠTÍTEK: recept

V Hluzově koštovali pálenky a volili nejlepší koláč

Černotín – Útulnou hospůdkou v Hluzově u Černotína se linula v sobotu odpoledne vůně pálenek. Laická „porota", kterou tvořili příchozí návštěvníci, vybírala na tradičním Hluzovském koštu slivovic a soutěži o nejlepší koláč, ty nejlepší vzorky.

Drkotiny? Kromě tradičních i z vajec a jazyka

Milotice – Jedni je milují, druzí si při pohledu na ně raději přidrží před ústy kapesník. Ti, co jim holdují, přišli ochutnat, jak je jejich autoři okořenili, čím je ozvláštnili a z jakých surovin je vyrobili. V Miloticích se v sobotu konal druhý ročník koštu drkotin. A opět měl úspěch.

Seriál NaturHouse: Udržet si váhu? 
Není problém!

Děčínsko – „Nemám problém si svoji novou váhu udržet díky novým stravovacím návykům," říká paní Jiřina Veselá, která za půl roku pod odborným dohledem výživové poradkyně NATURHOUSE v děčínském obchodním centru Korál zhubla více než 20 kg.

Noviny Zdeňku Nouzovi voní. Proto je nejlepší trafikant

Veselí nad Lužnicí - Jako by to Zdeněk Nouza tušil. Krátce před vyhlášením druhého ročníku soutěže Trafika roku svou veselskou prodejnu podstatně rozšířil a zmodernizoval. A pak už stačilo odeslat přihlášku, porazit konkurenty a vyhrát. Přesně tak se to nakonec i stalo.

Vařte se Slováckými novinami: Bystřická kyselica

Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žitňačky.

RECEPT DENÍKU: Kuřecí nahradilo vepřové a hovězí

Ústí nad Labem – /Hlasujte/ Ničím výjimečný. Recept na klasické jídlo k obědu. Tak zhodnotil minulý vítězný recept od čtenářky Ústeckého deníku Jany Šťástkové kuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen Roland Šitt.

Týden manželství: Za vlažné vztahy mohou i ideály z televize

Praha /INFOGRAFIKA/ – Poznali se na horách na lyžařském zájezdu. Setkání bylo osudové – netrvalo dlouho a jejich životy se spojily před oltářem. Od chvíle, kdy si Zdena a Adolf Dufkovi slíbili věrnost, dokud je smrt nerozdělí, uplynulo šedesát let. „Vše je otázkou tolerance a společných zájmů. Na manželství se musí pracovat, důležitá je úcta a pokora k tomu druhému," dávají recept na spokojené soužití diamantoví manželé Dufkovi z Pardubic.

Partizánkám podlehly po osmi letech

Hodonínsko - Partizánske Nedělní dohrávky 18. kola házenkářské interligy byly pohromou pro české týmy, včetně veselského Brittermu. Ten odcestoval na Slovensko k přímému střetu o čtvrtou příčku tabulky a přestože bojoval, tak nakonec Partizánkám podlehl o pouhou branku. Už zítra se veselské panenky vydají na další dlouhou jízdu do severočeského Mostu. Jeho tým je aktuálním lídrem soutěže, takže body se na jeho hřišti budou těžit velmi těžce.

Babovřesky míří do kin na Chomutovsku

Chomutovsko - Na úspěšnou, dnes prakticky už zlidovělou sérii vesnických komedií Slunce, seno… svým tématem i stylem navazuje nový film Zdeňka Trošky Babovřesky, který právě přichází také do kin na Chomutovsku.

Eso Chvátal: nejdřív mrzl, pak zazářil v nájezdech

Brno – V pokerové terminologii by si vysloužil přezdívku eso z rukávu. Brněnský hokejový brankář Jaroslav Chvátal strávil při víkendovém duelu s Břeclaví na hřišti sotva pár minut a chytil pouze tři střely. Přesto se výraznou měrou podepsal pod úspěch druholigové Techniky.

Polách už Kravaře zná a výjezd uvítal

Zlín – Konečně změna. Dnes vyrážejí ševci na herní minisoustředění do Kravař. Tam pobudou zlínští fotbalisté tři dny, přičemž na závěr tohoto bloku poměří své síly s třetiligovou Orlovou.

Ředitelka psychocentra: Manželství je umění. 
Ne každý ho zvládne

Jihlava /ROZHOVOR, ANIMACE/ - Manželství je umění. To je hlavní motto Národního týdne manželství, který začal v pondělí. Připojilo se k němu i Krajem Vysočina zřizované psychocentrum, které sídlí v Jihlavě. Recept na to, aby manželství překonalo všechny nesnáze a vydrželo dlouhá léta, prozradila ředitelka psychocentra Olga Hinková.

Třetí nejlepší klobásek udělal čtrnáctiletý kluk

Žarošice – Jubilejní desátý ročník žarošického Koštu klobásků byl opět výjimečný. Tentokrát rekordním množstvím vzorků, které pořadatelé v hospodě U Julků nabídli. Osmašedesát různých klobásků přivezli gurmáni z území celého bývalého Československa – od Chomutova až po Liptov. „Na prvním ročníku jsme měli osmnáct vzorků. Od té doby nám tento počet narostl na osmašedesát, což je nádhera," řekl spokojený hlavní organizátor žarošického koštu Valdemar Sedláček.

Terezka je hodné dítě, ráda jí a spí

Všetaty – V anketě Miminko posledního čtvrtletí roku 2012 se na webu www.melnicky.denik.cz umístila na pomyslné bronzové příčce. Pro své rodiče Martinu Landovou a Martina Vihana je však dvouměsíční Terezka zlatým dítětem.

Poličská škola bojuje o titul

Polička – Šestnáct druhů teplých a studených jídel a osm druhů moučníků dnes představí v Praze poličská odborná škola. Účastní se totiž gurmánské soutěže při veletrhu Top Gastro.

Vařte se Slováckými novinami: Dnes bobkovnické koblihy

Slovácko není kraj bohatý jen na folklor, ale také na výborné lokální suroviny. Najdeme zde například staré odrůdy ovocných stromů, jako jsou jabloně rozmarýnky, kočičí hlavy, skoráky nebo hrušně václavky, ovesňačky či žitňačky.

Kapitán touží po skalpu Vítkovic

Zlín – /ROZHOVOR/ Před necelými čtyřmi roky v dresu Vítkovic slavil svůj jediný mistrovský titul, ovšem pod křídly Panterů se mu ostravský celek ještě porazit nepodařilo. Kapitán otrokovických florbalistů Karel Ťopek, který je navíc i pravou rukou trenéra Daniela Folty, věří, že jednou se aktuálně lídra extraligy musí podařit porazit.