Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Deník servíruje speciality: škeble po neapolsku

Střední Morava /SERIÁL DENÍKU/ -  Italský gastronomický specialista, a majitel uherskohradišťské restaurace Ristorante Hotel Maxi Claudio Rossi nabízí v tomto díle recept na typické italské jídlo škeble po neapolsku. „Příprava tohoto pokrmu je nejtypičtějším pro Neapol a okolní kraj.

Škola vaření: čerstvé houby lze mít i v zimě

Jestliže nevíte, co s volným časem třeba o víkendu, pojďte s námi do lesa. A rovnou na houby. Že nerostou? V liduprázdném lese sice o bedli nezakopnete, zato taková hlíva nebo penízovka patří mezi vyhlášené delikatesy. O houbaření v zimních měsících jsme si povídali s mykologem a blogerem Janem Borovičkou.

MATTONI NBL: Levice - Opava 82:57

Levice, Opava – Tisíc čtyři sta diváků přilákal ve středu další zápas Mattoni NBL, kdy BK Breda & Weinstein Opava hrál ve slovenských Levicích. Na palubovce jednoho ze dvou slovenských účastníků se ale týmu ze Slezska vydařila jen úvodní část. Pak už dominovali především hráči patrně momentálně nejlepšího slovenského celku.

Ve Slávii vařili podle receptů čtenářů Deníku

Pelhřimov – Pohodová atmosféra panovala ve čtvrtek u stolu v pelhřimovském Hotelu Slávie, kde šestice porotců hodnotila finálovou pětici jídel podle receptů, které čtenáři zaslali do soutěže o nejlepší masový pokrm.

Houbovec

Recept zaslal Tomáš Vocílka, Sezimovo Ústí

Friko

Recept zaslala Michaela Vocílková, Sezimovo Ústí

Kouč Mory si uvědomuje: Musíme být při zakončení důraznější

Olomouc – Vyrovnaná 1:1 je po dvou olomouckých zápasech čtvrtfinálvá série první hokejové ligy mezi HC Olomouc a HC Benátky nad Jizerou. Zatímco v prvním utkání domácí výhrou 2:1 potvrdili roli papírového favorita, v odvetě zvítězil rezervní tým extraligového Liberce 3:2.

Velká soutěž Deníku Česko vítá jaro

Hrajte s námi - hledáme nejlepší velikonoční recept! Pošlete nám originální recept z vašeho regionu. Recepty vyhodnotí odborná porota, která každý týden vybere šest nejlepších. Ty budou zveřejněny ve čtvrteční příloze Deníku Můj životní styl.

V hradecké Potrefené Huse si určitě vyberete

Hradec Králové - Spojení gastronomického zážitku s příjemným posezením. To nabízejí restaurace, které chce Hradecký deník svým čtenářům představovat. Restaurace se pochlubí nejen informacemi o své nabídce, fotografiemi interiéru, ale i svým nejzajímavějším receptem nebo nabídkou jídelního lístku.

Kolarz si na Liberec věří

České Budějovice – Celý rok se pere o pevné místo v obraně Mountfieldu. V závěru základní části mu do ní pomohla zranění některých spoluhráčů. Nyní už se Michael Kolarz (25 let ) chystá spolu s celým týmem na čtvrtfinále extraligového play off proti Liberci.

Futsalisté Bomberu porazili lídra

Domažlice - Jen čtyři prohry za celou sezonu utrpěli hráči Czech Made Plzeň, suveréni krajského přeboru ve futsalu. Jednu z nich v posledním kole s domažlickými Bombery!

Volejbalisty Hlučína zabil smrtící servis

Hlučín – Hlučínští volejbalisté další dvojzápas druhé ligy nezvládli. V oslabené sestavě dvakrát prohráli na palubovce Sokola Drásov, když nebyli po celé utkání schopni najít recept na dobrý servis domácích.

Zelenka řádil proti Bystrci, asistoval mu mladičký talent Fládr

Líšeň/Prostějov – S předstihem si fotbalisté 1. FK Prostějov zajistili celkové prvenství na zimním turnaji v Líšni. V 5. kole si připsali páté vítězství, když ambiciózní Bystrc přehráli ve druhém poločase, ve kterém také vstřelili všechny tři branky utkání. O dvě z nich se postaral prostějovský playmaker Lukáš Zelenka.

Volejbalová Fatra recept na Příbram nenašla

Zlín – /FOTOGALERIE/ Po posledním dobrém výkonu přišlo zklamání. Extraligoví volejbalisté Zlína v sobotním 28. kole tvrdě narazili, když prakticky pouze přihlíželi spanilé jízdě kocourů z Příbrami, kteří domácím téměř nic nedovolili. Fatra v tabulce klesla na osmou příčku.

Jestřábi promarnili i druhý mečbol. PODÍVEJTE SE

Vsetín/Prostějov /FOTOGALERIE/ – Až pátý zápas rozhodne čtvrtfinálovou sérii druhé hokejové ligy mezi Prostějovem a Vsetínem. Valaši navázali na středeční výhru na Hané a v domácím prostředí přehráli svého soupeře 4:1. Po čtyřech utkáních je tedy stav vyrovnaný 2:2 a o postupujícím do semifinále se definitivně rozhodne v neděli v Prostějově.

Olomoucký lékárník zásoboval narkomany z celého města

Olomouc – Přes 10,5 tisíce krabiček Modafenu a Nurofenu Stop Grip vydal během posledního roku a půl na falešné recepty vedoucí lékárny v Hodolanské ulici v Olomouci. Pro surovinu na výrobu pervitinu si k němu chodili narkomani z celého města. Podle policie se zatím jedná o největší případ na Moravě.

Olomoucký lékárník zásoboval narkomany z celého města

Olomouc – Přes 10,5 tisíce krabiček Modafenu a Nurofenu Stop Grip vydal během posledního roku a půl na falešné recepty vedoucí lékárny v Hodolanské ulici v Olomouci. Pro surovinu na výrobu pervitinu si k němu chodili narkomani z celého města. Podle policie se zatím jedná o největší případ na Moravě.

Olomoucký lékárník zásoboval narkomany z celého města

Olomouc – Přes 10,5 tisíce krabiček Modafenu a Nurofenu Stop Grip vydal během posledního roku a půl na falešné recepty vedoucí lékárny v Hodolanské ulici v Olomouci. Pro surovinu na výrobu pervitinu si k němu chodili narkomani z celého města. Podle policie se zatím jedná o největší případ na Moravě.

Olomoucký lékárník zásoboval narkomany z celého města

Olomouc – Přes 10,5 tisíce krabiček Modafenu a Nurofenu Stop Grip vydal během posledního roku a půl na falešné recepty vedoucí lékárny v Hodolanské ulici v Olomouci. Pro surovinu na výrobu pervitinu si k němu chodili narkomani z celého města. Podle policie se zatím jedná o největší případ na Moravě.

HLASUJTE: Guláš hravě porazil smažáka

Ústí nad Labem - Místo vína rum. V objednávkách hostů poráží i favorita českých restaurací smažák. Výrazné aroma jalovce dává jídlu neopakovatelnou chuť. Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen podle čtenářů Ústeckého deníku.

Hanácká svatba: zkuste uzené se švestkovou

Svatební hostina na Hané není pro nikoho, kdo drží dietu, nebo je vegetarián. Pokud byste tedy nebyli nevěstou. Ostatní se cpali masem a dopřávali si minimálně devíti chodů. Nechyběly ani vdolky a celou dobu vyhrávala muzika.