Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Nemocnice na Karvinsku nezdražují. Zatím

Karvinsko - Stokoruna místo dosavadních 60 korun za den pobytu v nemocnici. To je jediné zvýšení ceny, které nemocné od ledna čeká. Alespoň zatím nemocnice totiž žádné další zvyšování v nejbližších měsících v plánu nemají.

Dohrává se futsalový podzim. Pivovar hostí Tango B

Vyškov – Divizní futsalisté otevřou nový rok páteční dohrávkou dvanáctého kola a bude to zápas jako hrom. V tabulce třetí Pivovar Vyškov přivítá lídra soutěže, brněnské Tango B. To samo o sobě je tahákem, navíc atmosféru utkání by mohly zahustit okolnosti kolem jeho odložení.

Nemocnice na Karvinsku nezdražují. Zatím

Karvinsko - Stokoruna místo dosavadních 60 korun za den pobytu v nemocnici. To je jediné zvýšení ceny, které nemocné od ledna čeká. Alespoň zatím nemocnice totiž žádné další zvyšování v nejbližších měsících v plánu nemají.

Škola vaření: Punč, pečený čaj a bombardino

Sychravé počasí snad letos nemá konce. I když se teploty jen stěží dostanou pod bod mrazu, pocit chladu je kvůli nekonečné mlze a brzké tmě docela citelný. Co dělat? Vydržet a občas se něčeho dobrého napít. Dnes ochutnáme punč, grog, pečený čaj a z italských Alp k nám dorazí fantastické bombardino!

Chřipku zažene zázvor či panák cibulové šťávy

Bojujete s nachlazením a nechcete do sebe ládovat pouze chemii? Za mého dětství se proti chřipce nejvíce doporučoval bezinkový čaj a krájený citron se zázvorem nebo cibule s medem. A když nepomohly ani tyto pochoutky, přišla na řadu vincentka nebo čaj s mlékem, máslem a medem.

Za kvalitnější léčbu si nyní mohou pacienti připlatit

Hradec Králové - Nová reforma zdravotnictví, která platí od 1. ledna, přinese pacientům nejen v krajských nemocnicích řadu výhod.Největší změny se dotknou nemocných hlavně v oblasti nadstandardu v léčbě. Zákon je definuje jako nákladnější variantu péče se stejným terapeutickým efektem. Pacienti si budou moci doplatit rozdíl mezi péčí, kterou hradí pojišťovna, a nadstandardem.

Škola vaření: Jak připravit nakládaný sýr

Hermelín, brie, niva, eidam, parenica, feta nebo romadúr. Bez sýrů si spousta lidí nedovede svůj život představit. Rozmanité tvary, chutě, vůně, konzistence kdo by odolal. Kalorická bomba v podobě smaženého sýru však už není in, teď „letí” nakládané sýry.

Jak dát stáří stopku? Vědci znají recept

Praha – Skvrny na kůži, cukrovka, Parkinsonova choroba. Co mají společného? Stojí za nimi nedostatek látky zvané glutathion, která zpomaluje stárnutí. Čeští vědci nyní objevili způsob, jak by ji tělo mohlo lépe vstřebat a využít. I když se totiž už nyní látka používá v mnoha potravinových doplňcích, organismus ji umí zpracovat jen omezeně.

Novoroční recept na samé dobré zprávy

Náchodsko - Konec roku je tu. Pro někoho byl plný úspěchů a dobrých zpráv, jinému se třeba nedařilo zrovna nejlépe. Redaktorky Náchodského deníku,Věra Sýkorová (na snímku vpravo) a Regina Hellová (na snímku vlevo), si pro vás připravily zaručený recept na štěstí, zdraví a spokojenost v tom roce následujícím.

HLASUJTE: Recept byl neobvyklý kombinací

Ústí nad Labem - Neobvyklý, s takovou kombinací jsem se ještě nesetkal, tak hodnotí vítězný recept čtenářky Ústeckého deníku Kateřiny Karlíkové, šefkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu šéfkuchař Martin Ječmen.

Na Dinamo recept nenašli

Litoměřice /FOTOGALERIE/ – Nejlepší byli tentokrát Bělorusové. Na tom se asi po dvoudenním Vánočním turnaji, který v Kalich Aréně pořádal HC Stadion Litoměřice pro mladé hokejisty r. 2000 a ml., shodla většina účastníků.

Volejbalisté Zlína dál prohrávají

Praha – Volejbalisté Zlína se dál utápějí v krizi. Ve včerejším 19. kole extraligy nedokázali najít recept ani na soupeře z Prahy, na půdě pátého ČZU prohráli 1:3. Osmý tým tabulky si tak připsal pátou porážku v řadě.

Za vánoční cukroví si zákazníci připlatili

Rokycansko - Cukráři a pekaři se před vánočními svátky ještě nezastavili. Nápor zákazníků stále neopadá, dobroty kupují do poslední chvíle. Nezabránilo jim v tom ani letošní zdražení některých vý- robků. Odborníci hovoří o přibližně pětiprocentním navýšení cen.

Deník servíruje italské speciality: Boloňská omáčka

Střední Morava /SERIÁL DENÍKU/ - V prvním díle nového seriálu, který představuje správnou přípravu typických italských pokrmů a pochutin, Deník přiblížil přípravu, ale také historii tiramisu. Jedná se o sladkou lahůdku, která se podává jako dezert, nebo třeba jako pochutina ke kávě.

Mattoni NBL: Meno sám na všechno nestačil

Svitavy – Opakování říjnového zázraku se nekonalo, ale Tuři sehráli v předehrávce 19. kola Mattoni NBL v Prostějově solidní partii a ještě na začátku poslední čtvrtiny drželi těsný bodový kontakt. Potom ovšem domácí Orli udeřili.