Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Na Trúbě se o víkendu hodovalo

Štramberk /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Takzvanou aktivní turistiku se snaží propagovat Valašské království, které vzalo pod svá křídla od jara na pět let štramberskou Trúbu. V sobotu 18. července tak v podhradí Trúby vypukl Hodokvas Valašského krále.

Nejlepší pálenku má rodák z Miroslavi

Na miroslavském Meruňkobraní se každý rok vybírá nejlepší meruňkovice roku. A tu nejlepší dělá Oldřich Podracký. Rozhodla o tom odborná komise. Rodák z Miroslavi pálí meruňky už dvacet let. „Máme ovocný sad a je tam asi sto stromů. Soutěže se účastním každý rok a letos jem vyhrál poprvé,“ říká hrdý Podracký.

Doubravický guláš rozptýlil Železný Zekon

Doubravice nad Svitavou /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ -Doubravicí se v sobotu linula vůně guláše. A ne jednoho. Hutná pochoutka bublala hned v sedmnácti kotlích. Pátý ročník soutěže o nejlepší guláš přes vytrvalý déšť letos přilákal rekordní počet kuchtíků.

Vypadnout by byla velká ostuda, uznává Hubník

Olomouc - Na hřiště se dostal až v 56. minutě a dokázal oživit útočné snahy Sigmy o rozbití pevného islandského ledovce. Útočník Michal Hubník ale recept na seveřany nenašel, spásu přinesla až dělovka Brazilce Rossiho v samém závěru.

Za poplatky kraj vydal už miliony

Liberecký kraj - Pacienti si nechávají zdravotnické poplatky zaplatit za sebe především v krajských lékárnách. Za hospitalizaci v nemocnicích raději platí ze svého.

Vypadnout by byla ostuda, ví olomoucký Hubník

Olomouc - Na hřiště se dostal až v 56. minutě a dokázal oživit útočné snahy Sigmy o rozbití pevného islandského ledovce. Útočník Michal Hubník ale recept na seveřany nenašel, spásu přinesla až dělovka Brazilce Rossiho v samém závěru.

Těstoviny přivezl do Evropy Marco Polo z Číny

Těstoviny se obecně považují za jídlo dietní, které příliš nezatěžuje organismus. Ovšem když je bohatě proložíte opečenou slaninou, zalijete smetanou nebo posypete tučným sýrem, nemůže už být o dietním jídle řeč. Samy o sobě jsou však levným, rychlým a chutným letním pokrmem.

Nedostatečná šíře kádru rozhodla: Divize ne

Svitavy - O největší úspěch zdejšího fotbalu se v minulé sezoně postarali starší dorostenci. Coby vítězové přeboru měli právo postupu do divize, nicméně vedení oddílu ho nakonec odmítlo a přepustilo druhé Litomyšli. I o tom byla řeč s oběma trenéry, kteří se podíleli na tak vynikajícím výsledků. Mužstvo vedli PAVEL DANĚK a JINDŘICH NOVOTNÝ.

Svitavy: Nedostatečná šíře kádru rozhodla: Divize ne

Svitavy - O největší úspěch zdejšího fotbalu se v minulé sezoně postarali starší dorostenci. Coby vítězové přeboru měli právo postupu do divize, nicméně vedení oddílu ho nakonec odmítlo a přepustilo druhé Litomyšli.

Poznávejte země i prostřednictvím jejich kuchyně

I když se dovolená v zahraničí kvůli oslabení české koruny vůči euru oproti loňsku trochu prodraží, určitě si najděte čas a prostředky ochutnat místní kulinářské speciality. A až se vám po nich po návratu zasteskne, uvařite si je podle našich receptů.

Projezte se ke štíhlosti! - Jak z jídla netloustnout, Autor: Vladimír Klescht

Jezte dosyta a netrapte se hladem! Pokud vyberete správné potraviny, zhubnete. Autor bestselleru Éčka v potravinách a několika úspěšných knih o zdravém životním stylu vás tentokrát seznámí s podstatou zhubnutí, s tím, že správnou cestou je změna myšlení a životního stylu, nikoliv zkoušení drahých dietních přípravků, které mnohdy více uškodí než pomohou.

Kuchařka na cesty - 100 jednoduchých receptů k vaření, Autor: Karel Nekola

Věřte nebo ne, ale i v divoké přírodě či na chatě u lesa s velmi špatným kuchyňským vybavením lze vyrobit mnoho chutných specialit. Autor knihy, zkušený kuchař i cestovatel, má pro vás připraveno mnoho tipů, jak si zpříjemnit někdy náročné, deštivé či jinak úmorné cestování něčím teplým a výtečným do žaludku.

Léky jen na recept lidem vadí

Kroměřížsko - Značné komplikace přineslo na Kroměřížsko, stejně jako v jiných regionech země, omezení volného prodeje léků určených k léčbě nachlazení.

A3 hlad zažene, jalová chuť hosta nepotěší

Brno /FOTOGALERIE/ - Čtyři sta dvacet. Tolik položek má jídelní lístek A3 restaurantu vbrněnské Bystrci. Počítat začíná host od předkrmů a jedničky a končí zapalovačem učísla420.

Otevíráme letní houbařský deník

Strakonicko - Na léto jsme pro čtenáře připravili na internetových stránkách Strakonického deníku novou rubriku s názvem Houbařský deník.

Bečov ani podruhé na tým Kraslic nevyzrál

Bečov – Prohra. Druhá v řadě. Ani napodruhé totiž fotbalisté Slavoje Bečov nedokázali najít správný recept v baráži o postup do krajské I.Atřídy na tým Kraslic.

Soukromník uspěl, poplatky se nesmí proplácet

Havířov - Krajský soud v Ostravě rozhodl minulý týden o tom, že se havířovská nemocniční lékárna zařadí mezi ty, které nemohou proplácet třicetikorunové poplatky za položky na receptech.