Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Mladí kadeti se chystají na sezonu

Jičínsko – Historický kroužek muzea přírody absolvoval tradiční vycházku po stopách hradišť v Prachovských skalách. Navštívil centrální část hradiště na Prachově.

Uvítají nové pivo a pomohou i dětem

Jihlava – Pivo Horác z nově vzniklého pivovaru na Vysočině s názvem Horácký pivovar budou moci milovníci chmelového nápoje ochutnat v sobotu 9. dubna i v Jihlavě. K dostání bude v nákupním areálu na jihlavských Březinkách.

OBRAZEM: Do skeletu se pustili stavbaři

/FOTOGALERIE/ Železobetonový objekt naproti Domu kultury města Ostravy se po mnoha letech dočkal dostavby. Chopila se jí společnost Vítkovice Revmont, která by ji měla stihnout do konce příštího roku.

Babiš v Průhonicích otevře další restauraci. Chce michelinskou hvězdu

Praha - Ministr financí Andrej Babiš (ANO) chystá v Průhonicích u Prahy otevření restaurace Paloma, která má mít stejné ambice jako jeho restaurace v jižní Francii, tedy získání michelinské hvězdy. Podnik by měl být otevřen od podzimu příštího roku v rekonstruovaném bývalém hotelu Magnolia. Informoval o tom deník E15.

Asijské prodejny míří do Péček a Luny

Písek – V centru města, zejména v Jungmannově a Nerudově ulici, se postupně zavírají menší obchody, které provozují asijští obchodníci. Kdo je nahradí, to je zatím ve hvězdách.

McDonald's plánuje 1500 nových restaurací v Číně a Jižní Koreji

Peking - Americký řetězec restaurací s rychlým občerstvením McDonald's hodlá během příštích pěti let otevřít 1500 nových restaurací v Číně, Hongkongu a Jižní Koreji. Ta již na těchto trzích provozuje přes 2800 restaurací. V samotné Číně by měl počet restaurací McDonald's do roku 2020 stoupnout na 3500 za současných 2200, uvedl dnes ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ).

Dozrál čas dát si jídlo a pivo na zahrádce

Hradec Králové - Jako na malém mraveništi to v těchto dnech vypadá na hradeckém Velkém náměstí. Největší rušno je hlavně v okolí zdejších podloubí, kde se o výklenky podchodů opírají trámy a trámky různých délek i průměrů a nad celým náměstím se nesou zvuky kladiv a ráčen.

Rozhodčí OFS absolvovali tradiční seminář

Hradec Králové - V hradecké restauraci U Švagerků se za účasti téměř 50 sudích, převážně mladších, uskutečnil pravidelný předjarní seminář rozhodčích OFS Hradec.

Psů jsou tisíce, ale ten vodící, to jsou slepcovy druhé oči

Příbram – Plný barev a jasných obrysů. Výlety na kole, dovolené, plány do budoucna. Život pro mnohé tak samozřejmý. Do šestatřiceti let jej stejně vnímala i Jana Votápková, než jednoho dne na dovolené zjistila, že přestává vidět na jedno oko. Tím začaly vrcholit problémy se zrakem táhnoucí se od dětství. Závěr? Vrozená vada, jedno oko odoperované.

Gastronomický festival nabídne hmyz nebo krajtí maso, lidé zvolí restauraci roku

Brno - Maso z krajty, medvěda či krokodýla, hmyzí restaurace, molekulární kuchyně a řada dalších gastronomických specialit. Do Brna zavítá poprvé kulinářský Bosh Fresh festival, jehož hlavní tváří je známý kuchař Zdeněk Pohlreich. Zájemci o kvalitní jídlo a pití mohou akci navštívit sedmého a osmého května v areálu koupaliště Riviéra.

Kuchaři v Dobříši předvedou, jak chutně upravit rybu

Dobříš – Dobříšské sádky ožijí v sobotu 23. dubna druhým ročníkem rybího festivalu. Po úspěšné loňské premiéře na něm i letos přední kuchařští mistři předvedou, jak chutně připravit rybu. Na gurmánské přehlídce si účastníci také pochutnají na rybích specialitách z produkce místních rybníků.

35. ročník Vítání jara na Milešovce

Teplicko - Přišlo poštou .....Oddíl turistiky TJ Lokomotiva Teplice uspořádal svou tradiční akci „Vítání jara na Milešovce" a to již 35. ročník. Nabídl zájemcům k výběru 5 tras v délce 12, 18, 26, 36 a 50 km naší nádhernou krajinou. Počasí a vlastně i jeho předpověď ovlivnilo jeho účast, neboť po ránu i sprchlo. Během dne se však vyčasilo, jen více slunéčka jsme se nedočkali.

Bezdomovkyně načapala druha s jinou ženou

Hradec Králové /LINKA 112 - KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Žárlivou scénu ztropila devětačtyřicetiletá žena svému příteli. Přistihla ho, jak se mezi garážemi „pusinkuje a ohmatává" s jinou ženu. To ji rozzlobilo a hned si to s ním chtěla vyřídit.

Prezident Zeman podepsal zákony zavádějící evidenci tržeb

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes podepsal dva zákony zavádějící elektronickou evidenci tržeb. Informoval o tom jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Vláda si od nového opatření slibuje omezení daňových úniků a narovnání podnikatelského prostředí, podle pravicové opozice nové opatření zlikviduje řadu drobných živnostníků. Prezident již dříve evidenci tržeb podpořil.

Babiš v Průhonicích otevře další restauraci Paloma. Chce michelinskou hvězdu

Praha - Ministr financí Andrej Babiš (ANO) chystá v pražských Průhonicích otevření restaurace Paloma, která má mít stejné ambice jako jeho restaurace v jižní Francii, tedy získání michelinské hvězdy. Podnik by měl být otevřen od podzimu příštího roku v rekonstruovaném bývalém hotelu Magnolia. Informoval o tom dnes deník E15.

U Němců se opět hrála čára

Havlíčkův Brod - Více než padesát let přetrvává tradice zápolení štamgastů havlíčkobrodské restaurace U Němců i dalších příchozích v pondělní velikonoční pomlázkové čáře.

Nejlepší výčepní točí pivo U Cvičáku

Liberec - Petr Hlavatý 
z nekuřácké restaurace 
U Cvičáku 
v Liberci – Ruprechticích se stal absolutním vítězem v pivní soutěži Mistr výčepní 2016 pořádané plzeňským pivovarem Gambrinus.

Dvacet otužilých zlatým klíčem odemklo Pastvinskou přehradu

Pastviny – Ačkoli v sobotu ráno na Orlickoústecku nepříjemně mrholilo, okolo jedné hodiny jakoby někdo déšť vypnul a vyslal ven hřejivé sluníčko.To hrálo do karet pastvinským pořadatelů tradičního Odemykání přehrady, které se na pláži pod Panelem konalo už podeváté.

Nejlepší nádivku v soutěži měla Fanynka ze Slaného

Slaný – Veselá a jarní. Taková by podle šéfkuchaře slánské restaurace Továrna Petra Janče měla být poctivá česká velikonoční nádivka. A o nejlepší nádivku se v sobotu soutěžilo v jiné slánské restauraci, v Sokolovně v Kvíčku. Petr zde byl členem odborné poroty, která donesené vzorky posuzovala. Spolu s ním je hodnotili provozní Továrny Luděk Symerský a vítěz loňského ročníku soutěže Vladimír Sajler.

Venkovní restauraci neotevřou

Moravská Třebová – Ve městě mají už delší dobu problém s vylidněným náměstím, kde lidé mohou navštívit pouze cukrárnu, jinak je historické centrum od soboty do neděle téměř prázdné.

Zamilujte si chutě Asie

Výlet do Thajska je nejen cestovatelským, ale i kulinárním zážitkem. Kdo má rád nové chutě, bude ve svém živlu. Ale pokud se do Thajska nechystáte, nezoufejte. Thajskou kuchyni si můžete bez problémů uvařit i doma. Dobrá zpráva je, že u vaření nestrávíte celé dopoledne – dobrota je hotová za pár minut.

První zahrádky u restaurací v kraji se otevřou už v dubnu

Liberec – První zahrádky 
u restaurací se v Libereckém kraji otevřou už v dubnu. Pro provozovatele znamenají větší tržby, ale často také zvýšené náklady. Třeba v centru Liberce platí provozovatelé denně za metr čtvereční deset korun, v sousedním Jablonci nad Nisou korunu a Turnov poplatek dokonce zcela zrušil, ve snaze podpořit oživení centra města.

První zahrádky u restaurací v kraji se otevřou už v dubnu

Liberecký kraj – První zahrádky 
u restaurací se v Libereckém kraji otevřou už v dubnu. Pro provozovatele znamenají větší tržby, ale často také zvýšené náklady. Třeba v centru Liberce platí provozovatelé denně za metr čtvereční deset korun, v Jablonci nad Nisou korunu a Turnov poplatek dokonce zcela zrušil, ve snaze podpořit oživení centra města.

Město bude areál Střelnice půjčovat na neziskové krátkodobé akce

Kouřim – Na krátkodobě neziskové akce budou kouřimští půjčovat opravené prostory areálu Střelnice. K dispozici tak bude všem zájemcům vstupní chodba do kinosálu s kuchyňkou včetně lednice, samotný kinosál, prostory bývalé restaurace a kuchyň. Ta je však prozatím bez vybavení.

Hrkači se do Dědic vrátili po deseti letech. Od lidí dostali bonbony a oplatky

Vyškov /REPORTÁŽ/ – Hrkači, klepotáři, vrkači i řehtači. Pojmenování mají víc, ale rámus dělají stejný. A to pořádný. Přesně takový se ozývá i vyškovskými Dědicemi. Do ulic o letošních velikonočních svátcích už potřetí vyrážejí hrkači se svými dřevěnými nástroji. Tradice se musí dodržovat, a tak jednu ze dvou skupinek chlapců doprovází i pětiletá Elin Ramis Nadal ze španělské Mallorky. Do Dědic jezdí za svými prarodiči. „Hrkání mě moc baví, byli jsme už v pátek večer s mámou a dědečkem. Chtěla jsem vyrazit také dnes ráno, ale nikdo nechtěl se mnou," stěžuje si v sobotu dívka.

Hosty lákají na pivo i domácí paštiky

České Budějovice - Dobré poctivé domácí jídlo. To je pojem, který v posledních letech skloňují známí kuchaři v televizi, ale i na stránkách novin nebo časopisů. Malé domácí podniky, kde se lze dobře najíst a zároveň si posedět v příjemném a často nekuřáckém prostředí, jsou proto stále oblíbenější. A spolu s domácí kuchyní chtějí hosté ochutnávat i méně známé značky piv.

Veselé Velikonoce a bohatou nadílku přeje šéfkuchař Miroslav Grusz a jeho tým

Mladá Boleslav - Šéfkuchař Miroslav Grusz a tým bezděčínské MG restaurace přejí čtenářům Boleslavského deníku krásné Velikonoce a těm, kteří se v pondělí vydají s pomlázkou v ruce hodovat, také pořádné úlovky. Jaké speciality nový podnik v areálu boleslavského letiště vedle poctivého čokoládového vajíčka na svátky připravil, to se dočtete v rozhovoru právě s Miroslavem Gruszem

Obchvat Boskovic uvolní střed města. Studie vytipuje trasu

Boskovice – Centrem Boskovic projíždí čím dál více aut. Po druhé hodině odpoledne je město zcela ucpané. Tak popisuje dopravní situaci ve druhém největším městě Blanenska jeho obyvatel Lubomír Sychra. „Problémy jsou hlavně na křižovatce a železničním přejezdu u restaurace a hotelu Slavia. Směrem od obce Chrudichromy se pomalu nedá odbočit doleva, když jedete do centra. Auta stojí od nemocnice až po světelnou křižovatku. Potíže mají řidiči také na křižovatce u pošty v Hybešově ulici," popsal situaci muž, který pracuje jako taxikář.