Návštěvníci dětského hřiště Velryba na sídlišti Vítězná jistě přivítají, v panujících vedrech, spuštění osvěžujícího prvku, takzvaného mlhoviště. Také loňská novinka, vodní trysky stříkající ze země, měla velký úspěch zejména u dětí na Starém náměstí. Podobné osvěžení se během tohoto měsíce instaluje i na druhém konci náměstí, kde jsou zahrádky restaurací. Jejich majitelé s tím nemají problém, naopak. Přiláká to prý lidi a v letních vedrech na rozpáleném náměstí přijde osvěžení vhod. Celkové náklady jsou bez mála 790 tisíc korun.
Majitelku restaurace na Klatovsku velmi surově týral její kuchař, jenž s ní navázal partnerský vztah. Podle rozsudku, který zazněl u klatovského okresního soudu, ji ničil psychicky i fyzicky, když do ní kopal či jí dával tzv. hlavičky, nadával jí a zakazoval se s kýmkoli stýkat či kamarádit. Dostal za to podmínku, ženě musí zaplatit odškodné. Verdikt není pravomocný.
Největší cestovatelský portál TripAdvisor funguje ve své české verzi už přes deset let a na recenzích tuzemských památek, hotelů či restaurací je to znát. Čeští uživatelé jich napsali už desítky tisíc. A jak si v TripAdvisoru stojí restaurace v Českém Krumlově? Přinášíme přehled těch, které na TripAdvisoru nasbíraly nejvyšší hodnocení.
Město Rakovník se nadále potýká s neúspěchem při hledání nájemce pro Divadelní restauraci a přilehlý bar v prostorách Kulturního centra. Přestože vedení radnice již přistoupilo ke snížení minimálního nájmu téměř o 160 tisíc korun ročně, ani tato úprava nepřilákala žádného zájemce. V posledních aukcích se nikdo nepřihlásil, a tak rada města projedná v červenci další postup.
Francouzský gastronomický průvodce Gault&Millau zveřejnil české vydání s nejlepšími restauracemi napříč Českem. Ocenění za přínos pro místní gastronomii a atmosféru dostaly dva podniky z Třebíčska.
Francouzský gastronomický průvodce Gault&Millau zveřejnil české vydání s nejlepšími restauracemi napříč Českem. Žďársko bylo úspěšné, uspělo pět restaurací. Na ocenění kuchařské čepice dosáhl jen jeden podnik Restaurace u Paňmámy v Blatinách.
Francouzský gastronomický průvodce Gault&Millau zveřejnil české vydání s nejlepšími restauracemi napříč Českou republikou. V okrese Havlíčkův Brod ocenil dvě restaurace na zámku Chateau Herálec a zámku Kvasetice. Kavárna v Havlíčkově Brodě získala ocenění za originalitu.
Francouzský gastronomický průvodce Gault&Millau zveřejnil české vydání s nejlepšími restauracemi napříč Českem. Ocenění za přínos pro místní gastronomii a atmosféru dostaly dva podniky z Jihlavska.
Dlouhé roky v prostorách pod Janáčkovým divadlem fungovala restaurace Bohéma. Tu v roce 2011 negativně proslavil při pořadu Ano, šéfe kuchař Zdeněk Pohlreich a jako z prvního podniku tehdy odešel ještě před koncem natáčení. Nyní získají prostory nové využití. Rozhodli o tom na svém posledním zasedání brněnští radní.
Francouzský gastronomický průvodce Gault&Millau zveřejnil české vydání s nejlepšími restauracemi napříč Českou republikou. Některé regiony zaznamenaly silné zastoupení v žebříčku, například na Pelhřimovsku uspěly hned čtyři podniky.
Pivovar Plzeňský Prazdroj vyvinul vanu na chlazení pivních sklenic, která se díky nově instalované elektronice umí sama napustit či vypustit. Kontroluje i teplotu a průtok vody a tím dokáže snižovat spotřebu vody ve výčepu o více než polovinu. Úspornější a k přírodě šetrnější technologie vyvíjí Prazdroj spolu s partnery v rámci svého projektu Chytrej výčep s cílem podstatně snížit spotřebu energií a vody v restauracích.
/FOTO, VIDEO/ Michal Pitek, šéfkuchař a zakladatel českolipského gastropodniku Wildcook, se vydal na cestu plnou kulinářských výzev a úspěchů. Jeho příběh začíná v Chomutově, pokračuje přes prestižní catering v Praze a vrcholí v České Lípě, kde jeho podnikání čelilo už mnoha zkouškám. Dnes se Pitek zaměřuje na catering a zážitkovou gastronomii, přičemž klade důraz na poctivé suroviny a inovativní technologie. Jak se mu podařilo překonat překážky a co ho motivuje k dalšímu růstu?
Ve čtvrtek 26. června 2025 patřil podvečer slavnostnímu otevření nové zahrádky restaurace Lucerna. Krátce po páté hodině odpolední se u restaurace začali scházet zástupci obce v čele se starostou Davidem Hladíkem. Po úvodním proslovu se starosta chopil nůžek a spolu s provozovatelem restaurace Jiřím Šubrtem slavnostně přestřihl pásku. Nechyběl ani přípitek na úspěch této nové terasy.
/VIDEO, FOTO/ Nová restaurace Bobika s názvem odkazujícím na kultovní televizní reklamu na internetový vyhledávač zahájila v rohu mladoboleslavského Bondy centra provoz ve čtvrtek 26. června.
Z jedné strany výšlap na legendární Zvičinu s rozhlednou a občerstvením, z druhé malebný sjezd do kraje kolem Pecky. Mezi tím krajina plná výhledů, klidné silničky a zakončení ve městě miletínských modlitbiček. Osmý díl našeho letního seriálu vás provede nejhezčím okruhem Podzvičinska. Tohle je Podkrkonoší, jak ho neznáte!
Husovo náměstí v Berouně ožije v úterý 24. června v 19 hodin jedinečnou atmosférou, kterou nabídne open air koncert Má Vlast v podání Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK s dirigentem Tomášem Braunerem. Akce se koná u příležitosti 760. výročí první písemné zmínky o městě Beroun a je zcela zdarma.
Vyhláška o zákazu bivakování a táboření na konkrétních místech v Liberci by mohla začít platit na konci prázdnin. Radní jednají ještě s místními komisemi jednotlivých libereckých čtvrtí o zařazení jejich problémových lokalit. Rýsují se tak dvě konkrétní místa mimo centrum, kde by vyhláška mohla začít platit. Vedení města si od vyhlášky neslibuje vymýcení bezdomovectví, ale funkční nástroj pro práci s problémovými živly.
Skončila anketa Chebského deníku o nejlepší podnik na Chebsku. Čtenáři nakonec rozhodli o tom, který z nich je nejlepší. První tři restaurace v létě navštívíme a zjistíme, jaké jsou jejich speciality.
Francouzský gastronomický průvodce Gault&Millau zveřejnil české vydání s nejlepšími restauracemi napříč Českem. Zatímco některé regiony zaznamenaly silné zastoupení v žebříčku, na Hodonínsku uspěly jen tři podniky.
/FOTO, VIDEO/ Změna užívání stavebně hodnotné Fuchsovy vily v Žatci z rodinného na bytový dům je z hlediska památkové péče přípustná. Rozhodl o tom žatecký stavební úřad. Vlastník objektu v ulici Volyňských Čechů, kde dřív sídlila restaurace Rock Cafe, tak získal důležité razítko pro jeho proměnu.
Cena poledního menu v České republice poprvé atakuje hranici 200 korun. Od roku 2020 vzrostla téměř o polovinu, a od roku 2014 se dokonce více než zdvojnásobila. Podle aktuálních dat Edenred Restaurant Indexu rostou ceny obědů rychleji než mzdy – a rozdíly mezi regiony se prohlubují. V Praze oběd vyjde v průměru na 220 korun, zatímco ve Zlíně o 55 korun méně.
Restaurace McDonald’s u obchodu Kaufland v Mladé Boleslavi bude od soboty 28. června do pondělí 28. července dočasně uzavřena z důvodu plánované rekonstrukce. Informaci Deníku potvrdila společnost McDonald's.
Policisté na Třebíčsku vyjížděli k vážným a hromadným nehodám. Na silnici u Třebíče se srazila čtyři auta. Mladou ženu museli hasiči vyprostit při nehodě u Jaroměřic nad Rokytnou. U soudu řešily zneužití dítěte ženou z Třebíčska. Do restaurace v Třebíči se vloupal zloděj.
Je víkend a vy přemýšlíte, že místo stání u plotny zajedete s rodinou na oběd do nějaké dobré restaurace. Jenže kam? Pomozte nám vybrat místo, kde se dobře vaří a kam stojí za to se vypravit.
V novém vydání prestižního francouzského gastroprůvodce příliš mnoho podniků z Karvinska nenajdeme. I proto stojí za povšimnutí celkem výrazný úspěch Zámečku Petrovice, kde si inspektoři pochutnali natolik, že tamní restauraci ocenili jednou ze svých pověstných čepic.
/FOTO, VIDEO/ Zázračná kaplička z Křemešníku na jednom místě spolu s kaplí svaté Anny a legendární hospodou v Sadech, která už léta neexistuje? To je možné jedině v Pelhřimově, městě rekordů a kuriozit. K nabídce turistických zajímavostí totiž nyní přibyla unikátní sbírka modelů, které pro město vytvořil Josef Přenosil.
OD ZPRAVODAJE DENÍKU, 4. DÍL/ Představte si, že pozvete manželku či přítelkyni do vyhlášené restaurace ve vašem městě a místo romantické večeře při svíčkách prožijete něco nespoutaného, živelného, divokého. Prostě úplně jiného. A přesně tak to každý pátek vypadá v maltské restauraci Boa.
Pokuty, zranění, nepříjemnosti s místními. Tomu všemu by se člověk na dovolené nejraději vyhnul. Jenže jiný kraj, jiný mrav, jak se říká, v zahraničí mohou lidé narazit na pravidla či živočichy, s nimiž předem úplně nepočítali. Vždy se proto hodí mít po ruce přehledného rádce. Pak člověk ví, že třeba v Itálii platí na silnicích stejné rychlostní limity jako v Česku, zato ale existuje mírná tolerance na alkohol za volantem. Nebo jakým způsobem v Římě fungují turistické pasti. Přehled nabízí Deník v prvním díle nového miniseriálu Na co si dát pozor v Itálii.
Jakou čáru přes rozpočet udělá letošní dovolená na Jadranu? V nejbližších týdnech se dá znovu očekávat bombardování veřejnosti zprávami o zdražování. Podle některých hlasů však ceny spíše stagnují. Jak to tedy je s kávou, zmrzlinou, pivem, jídlem v restauracích nebo potravinami v obchodech? Reportéři Deníku to vyrazili ověřit do Chorvatska ještě před hlavní sezonou. Jako v minulých letech udělali i srovnávací nákup v řetězci Lidl - chorvatském i českém.
Řekli si, že pátek třináctého je nejlepší možné datum, kdy vypustit do světa novinku letošní sezony, takže stálý jídelní lístek v chropyňské restauraci Racek, platí ode dneška. Doplňuje tradiční nabídku pizzy, klasického poledního menu a nabídky, která míří na přilehlé koupaliště.
Svědky hrůzné scény byli v pondělí 9. června lidé, kteří procházeli ulicí M. R. Štefánika v Šumperku. Jednašedesátiletý muž se zde pokusil autem zabít svého bratra. Pachatel, který v 90. letech zabil svou ženu a před nedávnem vyhrožoval i prezidentu Petru Pavlovi, je nyní ve vazbě. Policisté případ vyšetřují jako pokus o vraždu.
Porubští kriminalisté zadrželi pachatele, který měl na svědomí širokou škálu trestné činnosti napříč celou Ostravou. Ne vždy byl úspěšný, jindy bral vše, co mu přišlo pod ruku.
Nad Štýrským Hradcem v Rakousku zavlála černá vlajka. Ozbrojený útočník v místní škole zabil deset lidí a poté zbraň obrátil proti sobě, mezi oběťmi jsou studenti ve věku 14 až 18 let. Jedenáct lidí je zraněných, někteří v kritickém stavu. Pachatelem byl podle úřadů jednadvacetiletý bývalý student školy, který se údajně považoval za oběť šikany. Místní obyvatelé i politici jsou v šoku. Spolkový kancléř Christian Stocker kvůli tragédii v Grazu nařídil třídenní státní smutek.
Kde to na Pelhřimovsku voní poctivým obědem a kde je radost posedět? Hledáme restaurace, jídelny i bistra, kde to voní poctivou kuchyní, kde vás nenasytí jen porce, ale i příjemná atmosféra. Místa, kam byste bez váhání pozvali přátele nebo rodinu, protože víte, že se tam vaří s chutí a srdcem.
VIDEO: Nový fast food v centru Hodonína? V prostoru po obchodu s oděvy na Národní třídě poblíž centrální křižovatky avizuje reklamní tabule rozjezd prodejny kebabu. Ve stejné ulici by šlo už o čtvrtou, konkurencí jsou tam navíc dvě stálá asijská bistra a menší fast food naproti knihovny.
/VIDEO, FOTO/ Milovníci zlatavého moku a dobrého jídla, zbystřete! Ústecký deník pokračuje v seriálu Po stopách ústeckých hospod, v rámci něhož představujeme podniky, které patří k Ústí nad Labem stejně tak jako šikmý kostel. Už v šestnáctém díle našeho seriálu jsme si tentokrát posvítili na letitou ústeckou stálici, byli jsme v Meduse na Severní Terase.
Budovy bývalého motorestu a takzvaného skleníku na trutnovském Bojišti jsou zbourané, na jejich místě vzniká originální gastronomický projekt Pivovaru Trautenberk. Nabídne velkou restauraci, krytou terasu, kiosek, prodejnu s pekárnou, nová parkovací místa i drive-in, kde si lidé budou moct nakoupit pečivo a pivo přímo z auta podobně jako ve fastfoodových řetězcích. Provoz bude celoroční. Další vylepšení areálu připravuje také město.
Najít restauraci s levným obědovým menu je čím dál složitější. Ceny totiž stále rostou. Za posledních pět let zdražil oběd v některých regionech o více než polovinu. Češi kvůli tomu mění své návyky, do práce si jídlo nosí v krabičkách. Na gastro podniky ale nezanevřeli. Na jídlo chodí hlavně o víkendech a při cestování vyhledávají vyhlášené restaurace. Nový trend potvrzují i samotní restauratéři.
Není jednoduché se neopakovat, když bilancujete dvacátý ročník akce, jakou je v Borohrádku Dětský den a Májové odpoledne, které pořádá město Borohrádek a jehož je i zároveň jediným sponzorem. V letošním roce tato akce připadla na sobotu 31. května. Po deštivých dnech a víkendech bylo tohle sobotní ráno jako vymodlené, s blankytnou oblohou a zalité sluncem.
Už ho mají v Praze, Písku, Plzni, Krumlově, Šternberku, Brně, na Hané v Olomouci, Vyškově, tak proč ne i v Přerově. Řeč je o pitavalu, sbírce zajímavých kriminálních a soudních případů, jenž dostal svůj název podle francouzského právníka Françoise Gayota de Pitaval. Tady je jeden z mnoha příběhů, které se odehrály na Přerovsku před mnoha lety.
Většinu bývalé restaurace Pošta v centru Nového Boru musí vlastníci zbourat. Budova se loni v listopadu při rekonstrukci částečně zřítila, průchod kolem ní je od té doby omezený.
Havířovské koupaliště Jindřich zahájilo letní sezonu s několika praktickými novinkami. V centru pozornosti stojí moderní vstupní prostor s turnikety, přibyla i nová restaurace.
Kam o víkendu? Nabitý program na Kutnohorsku a v blízkém okolí opět nabídne desítky veřejných kulturních a společenských akcí pro všechny věkové kategorie. Inspiraci najdete v našem pravidelném a pestrém přehledu akcí.
Prestižní francouzský gastroprůvodce Gault&Millau v Moravskoslezském kraji ocenil 32 podniků, z toho hned čtyři se nacházejí v Čeladné a dva z nich získaly vůbec nejvyšší hodnocení z celého regionu. Pátý podnik je navíc od populární podhorské obce jen co by kamenem dohodil.
Pouze pro soukromé akce zůstává otevřená hodonínská restaurace Na Radnici. Současně s tím aktuálně trvá výpovědní lhůta vzájemné spolupráce s městem, kterému prostor pod radnicí na Masarykově náměstí patří. Další osud místa je zatím nejistý.
Kde to na Žďársku voní poctivým obědem a kde je radost posedět? Hledáme restaurace, jídelny i bistra, kde to voní poctivou kuchyní, kde vás nenasytí jen porce, ale i příjemná atmosféra. Místa, kam byste bez váhání pozvali přátele nebo rodinu, protože víte, že se tam vaří s chutí a srdcem.