Velmi nepříjemné okamžiky zažili dnes návštěvníci a personál jedné z restaurací v centru Chebu. V odpoledních hodinách vešel dovnitř muž, vytáhl zbraň a před přítomnými s ní začal manipulovat. Nikomu se nic nestalo a policie muže zadržela, informovala o tom na své sociální síti X.
Kulturní dům v Chlumčanech, kde svého času vystupovaly naše největší hvězdy, čeká rekonstrukce. Stavební úpravy odstartují začátkem dubna. Pivaři ale truchlí. Kvůli opravám přijdou o jedinou restauraci v obci.
Známá restaurace v Dubu nad Moravou skončila. Protože ekonomicky už provoz nefungoval, majitel se rozhodl upravit prostory na menší byty, po kterých naopak roste hlad i na venkově. Není první.
Před lety patřil smažený sýr k vůbec nejlevnějším jídlům. To sice již dávno neplatí, ale oblibu neztratil. Čas naopak potvrdil, že smažák je držák a klasika našich restaurací, přestože jeho cena míří na Rychnovsku ke 200 korunám.
Před lety patřil smažený sýr k vůbec nejlevnějším jídlům. To sice již dávno neplatí, ale oblibu neztratil. Smažák nabízejí na Náchodsku i restauratéři, kteří ho nemají rádi a odmítají ho zařadit na jídelní lístek. Proč? Lidé ho chtějí.
/VIDEO/ Obsluha v restauraci už značně opilému muži odmítla nalít další drink, tak se vydal směrem k vyšehradským hradbám a skočil. Po pádu z dvanácti metrů skončil v bezvědomí a nedýchal.
Redakce Olomouckého deníku se vydala v době oběda do několika restaurací ve městě a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie - smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru TOP5 smažáků v Olomouci a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím jej podávají a kolik za něj zaplatíte.
/FOTO, VIDEO/ Stálice českého gastronomického nebe, král vegetariánských menu i noční můra kreativních kuchařů. Popularita smaženého sýra s pořádnou porcí brambor nebo hranolek s tatarskou omáčkou je v českých restauracích vyhlášená. Redakce Deníku prozkoumala obědová menu restaurací na Jičínsku a vyrazila na do několika z nich na hříšnou ochutnávku smažáků. Poradili nám sami čtenáři i oblíbená Smažákomapa, kam fanoušci posílají recenze z navštívených restaurací po celém Česku.
Redakce Přerovského deníku se vydala do restaurací ve městě a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti nejlepších smažáků v Přerově a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji podávají a kolik za ni zaplatíte.
Redakce Valašského deníku se vydala do restaurací ve městě a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Podívejte se na výběr nejlepších smažáků ve Vsetíně podle Deníku a zjistěte, z jakého sýra se připravují, s čím se podávají a kolik za ně zaplatíte.
Redakce Slováckého deníku se vydala do restaurací ve městě a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Deník vybral pět smažáků v Uherském Hradišti. Podívejte se, kde je dělají, z jakého sýra je připravují, s čím podávají a kolik za dobrotu zaplatíte.
Redakce Kroměřížského deníku se vydala do restaurací ve městě a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Podívejte se na náš výběr pěti nejlepších smažáků v Kroměříži a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji podávají a kolik za ni zaplatíte.
Redakce Zlínského deníku se vypravila do restaurací ve Zlíně a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Vybrala pět míst, kde si ho člověk může dát. Podívejte se, jaký druh sýra tu smaží a s čím ho podávají. A taky kolik za smažák zaplatíte.
Redakce Prostějovského deníku se vydala do restaurací v Prostějově, nebo v Olšanech u Prostějova a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti restaurací na Prostějovsku a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji podávají a kolik za ni zaplatíte.
Redakce Deníku se vydala do restaurací ve Frýdku-Místku a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie - smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti nejlepších smažáků ve městě a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji v dané restauraci podávají a kolik za ni zaplatíte.
Redakce Deníku se vydala do restaurací v Karviné a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie - smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti nejlepších smažáků ve městě a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji v dané restauraci podávají a kolik za ni zaplatíte.
/FOTOGALERIE/ Redakce Moravskoslezského deníku se vydala do restaurací v krajském městě a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti nejlepších smažáků v Ostravě a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji podávají a kolik za ni zaplatíte.
Redakce Deníku se vydala do restaurací v Novém Jičíně a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie - smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti nejlepších smažáků ve městě a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji v dané restauraci podávají a kolik za ni zaplatíte.
/FOTOGALERIE/ Byl, je a bude! Smažák s hranolkami či bramborem má v tuzemské gastronomii stále pevné místo. S klidem můžeme říci, že je pořád hitovkou. Redakce Opavského a hlučínského deníku se vydala udělat sondu do některých opavských restaurací.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Obyvatelé a návštěvníci Šumperku si budou moci opět zajít na oběd, večeři nebo kávu do Opery. Populární restaurace po sedmi měsících znovu otevírá. Nový provozovatel chystá řadu novinek.
Už popáté v řadě získala ostravská restaurace P.U.O.R Slezska ocenění Hvězda sládků, které od roku 2019 uděluje Plzeňský Prazdroj za perfektní péči o pivo. Toto ocenění představuje nejkomplexnější hodnocení v oblasti péče o čepované pivo u nás.
Smažák je nesmrtelný, shodují se kuchaři z restaurací na Svitavsku. Klasiku s brambory a tatarkou nabízí většina hospod v regionu. Smažený sýr se již dlouhá léta objevuje v poledních menu nejen takzvaných třetích cenových, ale i v luxusních restauracích. A boduje nejen u dětí. Kde ho mají na Svitavsku nejlepší podle vás? A znáte Smažákomapu?
Dokončení rekonstrukce Šlechtovy restaurace v pražské Stromovce vyjde předběžně na téměř 200 milionů korun. Hlavní město vypíše tendr, ve kterém bude hledat stavebníka. Vzniknou tři gastroprovozy, při rekonstrukčních pracích se opraví kolonáda, altán či svah nad restaurací. V nedokončených prostorách také dělníci doplní příčky a vybudují výtah a udělají rovněž rozvody inženýrských sítí. Vypsání zakázky schválili pražští zastupitelé.
Salaquarda. Toto neobvyklé příjmení, které nosí jen pár desítek lidí v Česku, má i René, osmačtyřicetiletý majitel rodinné restaurace Na Zámku v Chrasti na Chrudimsku. Vedle svého angažmá v gastronomii, kde si zakládá na regionálních farmářských potravinách, vytvořil známý spolek otužilců. A to rovnou s benefičním přesahem.
On-line nakupování z pohodlí domova má v oblibě stále více Čechů. Jednoduše přes některou z aplikací v mobilu si objednávají jídlo z restaurací a bister, nebo si pořizují potraviny, spotřební zboží, módu či elektroniku. Společnost Wolt se snaží všechny tyto nákupy spojit a svými kurýry doručovat lidem rychle jak obědy, tak třeba i nákup z obchodu či věci z lékárny. Jak se tyto služby vyvíjejí a jaké další novinky na zákazníky čekají? To prozradil František Cmunt, ředitel pro maloobchodní prodej firmy Wolt, který byl hostem dalšího dílu pořadu Byznys kafe.
Smažený sýr? Stálice české kuchyně má spoustu příznivců a v restauracích to dobře vědí. Obalený sýr s hranolky, kroketami nebo vařenými bramborami nabízejí také v Žatci při obědových menu, ale i ve stálých jídelních lístcích. V nabídce je obalovaný eidam, hermelín i Gouda, cena se liší od hospody a hmotnosti porce. Podstatné také je, zda je v ní započtena i příloha.
Smažený sýr je fenoménem české gastronomie, který si získal srdce mnohých gurmánů napříč cenovými kategoriemi. Ptali jsme se čtenářů, kde na Liberecku podávají ten nejlepší. Od hospodských klasik po luxusní restaurace, přinášíme vám tipy na místa, kde si na tomto oblíbeném jídle pochutnáte nejvíce.
Smažený sýr je fenomén. K českým hospodám a restauracím patří stejně neodmyslitelně jako pivo. Reportérka Deníku má pro vás TOP 3 restaurace z Českolipska, kde dělají skvělý smažák. Další tipy přidali i naši čtenáři.
/FOTO, VIDEO/ Tradiční tutovka pro ty, kdo měli hluboko do kapsy, už v hospodě běžně vyjde s přílohou skoro na dvě stě korun. Někde i dráž. Ceny smažáků v nejznámějších restauracích v Litoměřicích, Roudnici a Lovosicích najdete na konci článku.
/VIDEO, ANKETA/ Smažený sýr je fenomén. K hospodám a restauracím patří stejně neodmyslitelně jako pivo. Máme pro vás TOP restaurace z Ústecka, kde dělají skvělý smažák. Další tipy přidali i naši čtenáři, jeden z nich je dokonce velkým milovníkem tradiční české pochoutky!
Kdo by nemiloval smažený sýr? Stálice české kuchyně má spoustu příznivců a restauratéři to dobře vědí. Proto smažák s hranolky nebo vařenými bramborami nabízejí při obědových menu, ale i ve stálých jídelních lístcích. Osvěžením pro gurmány jsou také smažené olomoucké tvarůžky nebo obalovaný romadur, které lze na Chrudimsku v několika restauracích na Chrudimsku ochutnat. Kde mají smažák na Chrudimsku nejlepší podle vás? A znáte Smažákomapu?
Legendární smažák patří mezi stálice v meníčku restaurací a hospod v Čechách, v nadsázce patří mezi naše národní jídla. Nejlépe v kombinaci s hranolkami a nebo vařeným bramborem. Pomyslnou tečkou je pak tatarka. Jinak tomu není na Orlickoústecku, kde mohli také čtenáři Deníku v naší výzvě vybírat ze svých oblíbených restaurací a hospod, které právě tento pokrm mají v nabídce. Kde ho mají na Orlicku nejlepší podle vás? A znáte Smažákomapu?
Jedna z největších pochoutek Čechů. Smažák, správně smažený sýr, má v našich končinách až neuvěřitelnou pověst. Oslovili jsme veřejnost a ptali se, kde dělají nejlepší „smažák“. V článku tak najdete pět jabloneckých restaurací, které podle místních připravují tento oblíbený pokrm nejlépe. Zjistěte, jaké ingredience a techniky dělají z obyčejného smažáku kulinářský zážitek.
Developer občanům Deštného v Orlických horách představil budoucnost Národního domu, který tvoří výraznou dominantu návsi. Současná budova půjde k zemi, na místě bývalého hotelu vznikne apart hotel s restaurací a wellness.
/VIDEO, FOTO/ Silná vlna zájmu se vzedmula na webu Hodonínského deníku. A to poté, co Prima odvysílala reprízu pořadu Ano, šéfe! Kuchař Zdeněk Pohlreich v něm před lety navštívil hodonínskou restauraci Westy, kde ho přivítal Ludwig Westermair s manželkou Janou a tyrolskými recepty.
/ANKETA, VIDEO/ Zklamání vyvolalo mezi studenty Masarykovy univerzity v Brně plánované uzavření jedné z menz. Prorektorka a zároveň manželka současného premiéra Jana Fialová odkázala studenty mimo jiné na bistra v přilehlém nákupním centru, tam jsou ale k dispozici převážně fast foody.
/FOTO, VIDEO/ Nekonečný příběh děčínského K-centra, které chce město přestěhovat od domu dětí a mládeže na Teplické ulici, začal psát další kapitolu. Radnice začala na podnět Děčínského fóra jednat s majitelem bývalé restaurace Švejk nedaleko hypermarketu Tesco. Deníku se podařilo zjistit i cenu, o jaké se jedná.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) za posledního půl roku na čas přerušila provoz bezmála dvaceti restaurací a prodejen potravin v Praze. Nejčastěji za to mohl výskyt škůdců, plísně nebo špína.
Třiatřicetiletý Ostravák Radim Dvořáček se velkého množství jídla nebojí. Ačkoliv váží kolem šedesáti kilogramů, dokáže porazit ty největší jedlíky. Na kanále YouTube má pod přezdívkou STEEL ROD Radim videa pořízená po celé Evropě a v Americe a zhlédly je desítky milionů lidí. V pondělí se v chrudimské restauraci Western Na Chrudimce vypořádal s obrovským hamburgerem a ještě si dal nášup v podobě minutky pro dva.
Během několikahodinové prohlídky zoologické zahrady na Svatém Kopečku málokterý návštěvník nezamíří ke stánku s občerstvením nebo nevyužije služeb komfortnější gastro provozovny v areálu s exotickými zvířaty.
Ochranný svaz autorský (OSA) pro letošní rok zvyšuje poplatky za hudební produkci v návaznosti na inflaci. Pro mnoho provozovatelů restaurací, kaváren i poskytovatelů dalších služeb ve Zlínském kraji, kteří používají hudbu jako kulisu ve svých provozovnách, jsou tyto poplatky dalšími z řady prudce rostoucích nákladů a zhoršují ještě více jejich finanční situaci. Začínají tedy hledat legální cesty, jak získat levnější alternativu.
Na vzhled mariánských Lázní mají velký vliv také provozovatelé restaurací, kteří mají u svého podniku předzahrádku. Právě podobu předzahrádek začne nově regulovat manuál. Provozovatelé mají tři roky na to, aby se mu přizpůsobili.
Valašský deník zmapoval současnou situaci ve Vsetíně a vybral největší ostudy, které jsou dlouhodobým problémem města. Ve čtvrtém díle jsme se zabývali Domem kultury. V anketě lze hlasovat pro největší ostudu a doporučit tak politikům, aby urychleně sjednali nápravu. Seznam zanedbaných budov, míst a území, které vás štvou, je redakce Deníku připravena rozšířit o vaše tipy. Pokud víte o ostudném či problémovém místě, pošlete nám tip na e-mail: iva.nedavaskova@denik.cz.
Z příjemného sobotního večera se stala noční můra. Pětice přátel si v indickém městě Gurugram vyšla na večeři do hotelové restaurace. Po jídle ale nevědomky snědli suchý led a začali kašlat a zvracet krev. Všech pět hostů skončilo v nemocnici. Policisté v úterý zatkli manažera hotelu. „Čelí obvinění z úmyslného ublížení na zdraví,“ uvedl policejní mluvčí.
/FOTO/ Zákazníci restaurace v Komořanech na Vyškovsku nyní musí počítat s tím, že narazí na zavřené dveře. Kontroloři tam totiž našli trus hlodavců. Informovala o tom Státní zemědělská a potravinářská inspekce na svém webu Potraviny na pranýři.
Tržbu z restaurace v centru Chomutova vzal v minulých dnech 40letý lapka. Peněz, několika tisíc korun, si ale neužíval dlouho. Policisté ho chytili už tři hodiny po krádeži, za kterou teď recidivistovi mu teď hrozí až tři roky za mřížemi.
Nová restaurace řetězce rychlého občerstvení Burger King se nejspíš v příštím roce otevře v Kroměříži. Pobočka vznikne ve Velehradské ulici u supermarketu Tesco a nákupního centra Rybalka.
Šest a půl milionu korun půjde z jihlavské kasy na úpravu bývalé Radniční restaurace. I přes výhrady opozice tento krok schválili před pár dny zastupitelé.