Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Smažený sýr podávaný v restaurantu Pod Limpou na Dolním náměstí

Kam na smažák v Olomouci. Tipy na TOP smažené sýry ve městě

Redakce Olomouckého deníku se vydala v době oběda do několika restaurací ve městě a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie - smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru TOP5 smažáků v Olomouci a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím jej podávají a kolik za něj zaplatíte.

Villa Libosad

Smažák za 99 korun? Restaurace Lucie v Jičíně láká všechny sýrařské gurmány

/FOTO, VIDEO/ Stálice českého gastronomického nebe, král vegetariánských menu i noční můra kreativních kuchařů. Popularita smaženého sýra s pořádnou porcí brambor nebo hranolek s tatarskou omáčkou je v českých restauracích vyhlášená. Redakce Deníku prozkoumala obědová menu restaurací na Jičínsku a vyrazila na do několika z nich na hříšnou ochutnávku smažáků. Poradili nám sami čtenáři i oblíbená Smažákomapa, kam fanoušci posílají recenze z navštívených restaurací po celém Česku.

Na smaženém sýru si rádi pochutnají i hosté restaurace U Bukáčků v Přerově.

Smažený sýr, to je jistota. Vybrali jsme TOP 5 smažáků v Přerově

Redakce Přerovského deníku se vydala do restaurací ve městě a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti nejlepších smažáků v Přerově a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji podávají a kolik za ni zaplatíte.

Restaurace Na špici ve Vsetíně

Kam zajít na smažák ve Vsetíně? Vybrali jsme TOP 5 podniků ve městě

Redakce Valašského deníku se vydala do restaurací ve městě a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Podívejte se na výběr nejlepších smažáků ve Vsetíně podle Deníku a zjistěte, z jakého sýra se připravují, s čím se podávají a kolik za ně zaplatíte.

Restaurace Nová Bohemia v Kroměříži.

Kam na smažák v Kroměříži? Vybrali jsme TOP 5 podniků ve městě

Redakce Kroměřížského deníku se vydala do restaurací ve městě a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Podívejte se na náš výběr pěti nejlepších smažáků v Kroměříži a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji podávají a kolik za ni zaplatíte.

Oblíbený smažený sýr v restauraci Bistrotéka Valachy ve Zlíně.

Kam zajít na smažák ve Zlíně? Vybrali jsme TOP 5 podniků ve městě

Redakce Zlínského deníku se vypravila do restaurací ve Zlíně a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Vybrala pět míst, kde si ho člověk může dát. Podívejte se, jaký druh sýra tu smaží a s čím ho podávají. A taky kolik za smažák zaplatíte.

Smažený sýr je klasikou českých bufetů a restaurací. Nechybí prakticky v žádném podniku. Ilustrační foto

Smažený sýr to je jistota i v restauracích na Prostějovsku. Podívejte se

Redakce Prostějovského deníku se vydala do restaurací v Prostějově, nebo v Olšanech u Prostějova a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti restaurací na Prostějovsku a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji podávají a kolik za ni zaplatíte.

Smažáky jsou populární i ve Frýdku-Místku.

Frýdeckomístecké smažáky: goudu i eidam válcují tvarůžky

Redakce Deníku se vydala do restaurací ve Frýdku-Místku a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie - smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti nejlepších smažáků ve městě a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji v dané restauraci podávají a kolik za ni zaplatíte.

Smažený sýr -klasika v Ostravě.

VIDEO: Vybrali jsme TOP 5 smažených sýrů v Ostravě

/FOTOGALERIE/ Redakce Moravskoslezského deníku se vydala do restaurací v krajském městě a zaměřila se na klasiku všech klasik české gastronomie: smažený sýr. Podívejte se do našeho výběru pěti nejlepších smažáků v Ostravě a zjistěte, z jakého sýra se pochoutka připravuje, s čím ji podávají a kolik za ni zaplatíte.

Smažený sýr. Smažák. Ilustrační foto

Smažák! Česká klasika. Kde je podle vás nejlepší na Svitavsku? Máme pár tipů

Smažák je nesmrtelný, shodují se kuchaři z restaurací na Svitavsku. Klasiku s brambory a tatarkou nabízí většina hospod v regionu. Smažený sýr se již dlouhá léta objevuje v poledních menu nejen takzvaných třetích cenových, ale i v luxusních restauracích. A boduje nejen u dětí. Kde ho mají na Svitavsku nejlepší podle vás? A znáte Smažákomapu? 

Šlechtova restaurace.

Dokončení opravy Šlechtovy restaurace vyjde na téměř 200 milionů korun

Dokončení rekonstrukce Šlechtovy restaurace v pražské Stromovce vyjde předběžně na téměř 200 milionů korun. Hlavní město vypíše tendr, ve kterém bude hledat stavebníka. Vzniknou tři gastroprovozy, při rekonstrukčních pracích se opraví kolonáda, altán či svah nad restaurací. V nedokončených prostorách také dělníci doplní příčky a vybudují výtah a udělají rovněž rozvody inženýrských sítí. Vypsání zakázky schválili pražští zastupitelé.

Práce s regionálními potravinami a benefiční akce otužilců se dají skloubit, obě přinášejí radost.

Za covidu poslali nás hostinské k vodě. A tak jsem tam šel, říká René Salaquarda

Salaquarda. Toto neobvyklé příjmení, které nosí jen pár desítek lidí v Česku, má i René, osmačtyřicetiletý majitel rodinné restaurace Na Zámku v Chrasti na Chrudimsku. Vedle svého angažmá v gastronomii, kde si zakládá na regionálních farmářských potravinách, vytvořil známý spolek otužilců. A to rovnou s benefičním přesahem.

Hostem videopodcastu Byznys Kafe byl ředitel pro maloobchodní prodej firmy WOLT František Cmunt

Hitem jsou stále hamburgery. Kurýr už vám ale k obědu přibere i nákup z e-shopu

On-line nakupování z pohodlí domova má v oblibě stále více Čechů. Jednoduše přes některou z aplikací v mobilu si objednávají jídlo z restaurací a bister, nebo si pořizují potraviny, spotřební zboží, módu či elektroniku. Společnost Wolt se snaží všechny tyto nákupy spojit a svými kurýry doručovat lidem rychle jak obědy, tak třeba i nákup z obchodu či věci z lékárny. Jak se tyto služby vyvíjejí a jaké další novinky na zákazníky čekají? To prozradil František Cmunt, ředitel pro maloobchodní prodej firmy Wolt, který byl hostem dalšího dílu pořadu Byznys kafe.

Ilustrační foto.

Kde mají v Žatci nejlepší smažený sýr? Milovníci klasiky mají oblíbené podniky

Smažený sýr? Stálice české kuchyně má spoustu příznivců a v restauracích to dobře vědí. Obalený sýr s hranolky, kroketami nebo vařenými bramborami nabízejí také v Žatci při obědových menu, ale i ve stálých jídelních lístcích. V nabídce je obalovaný eidam, hermelín i Gouda, cena se liší od hospody a hmotnosti porce. Podstatné také je, zda je v ní započtena i příloha.

Ilustrační foto.

Kam na Liberecku na smažený sýr? Do výzvy se zapojili čtenáři Deníku

Smažený sýr je fenoménem české gastronomie, který si získal srdce mnohých gurmánů napříč cenovými kategoriemi. Ptali jsme se čtenářů, kde na Liberecku podávají ten nejlepší. Od hospodských klasik po luxusní restaurace, přinášíme vám tipy na místa, kde si na tomto oblíbeném jídle pochutnáte nejvíce.

Smažený sýr. Smažák. Ilustrační foto

Smažák! Česká klasika. Kde je podle vás nejlepší na Chrudimsku? Máme pár tipů

Kdo by nemiloval smažený sýr? Stálice české kuchyně má spoustu příznivců a restauratéři to dobře vědí. Proto smažák s hranolky nebo vařenými bramborami nabízejí při obědových menu, ale i ve stálých jídelních lístcích. Osvěžením pro gurmány jsou také smažené olomoucké tvarůžky nebo obalovaný romadur, které lze na Chrudimsku v několika restauracích na Chrudimsku ochutnat. Kde mají smažák na Chrudimsku nejlepší podle vás? A znáte Smažákomapu? 

Smažený sýr. Smažák. Ilustrační foto

Smažák! Česká klasika. Kde ho mají podle vás nejlepší na Orlicku? Máme pár tipů

Legendární smažák patří mezi stálice v meníčku restaurací a hospod v Čechách, v nadsázce patří mezi naše národní jídla. Nejlépe v kombinaci s hranolkami a nebo vařeným bramborem. Pomyslnou tečkou je pak tatarka. Jinak tomu není na Orlickoústecku, kde mohli také čtenáři Deníku v naší výzvě vybírat ze svých oblíbených restaurací a hospod, které právě tento pokrm mají v nabídce. Kde ho mají na Orlicku nejlepší podle vás? A znáte Smažákomapu? 

Ilustrační foto.

Čtenáři vybrali. Kam na Jablonecku chodí rádi na smažený sýr?

Jedna z největších pochoutek Čechů. Smažák, správně smažený sýr, má v našich končinách až neuvěřitelnou pověst. Oslovili jsme veřejnost a ptali se, kde dělají nejlepší „smažák“. V článku tak najdete pět jabloneckých restaurací, které podle místních připravují tento oblíbený pokrm nejlépe. Zjistěte, jaké ingredience a techniky dělají z obyčejného smažáku kulinářský zážitek.    

Děčín usiluje o přestěhování K-centra. Nyní je ve hře bývalá restaurace Švejk, v areálu magistrátu kvůli nesouhlasu krajského úřadu být nemůže.

Děčín hledá nové místo pro K-centrum, ve hře je bývalá restaurace Švejk

/FOTO, VIDEO/ Nekonečný příběh děčínského K-centra, které chce město přestěhovat od domu dětí a mládeže na Teplické ulici, začal psát další kapitolu. Radnice začala na podnět Děčínského fóra jednat s majitelem bývalé restaurace Švejk nedaleko hypermarketu Tesco. Deníku se podařilo zjistit i cenu, o jaké se jedná.

Jedlík ze severní Moravy spořádal dvoukilový hamburger a ještě si dal nášup.

Chrudimský burgerový rekord padl, Radim Dvořáček nezklamal fanoušky

Třiatřicetiletý Ostravák Radim Dvořáček se velkého množství jídla nebojí. Ačkoliv váží kolem šedesáti kilogramů, dokáže porazit ty největší jedlíky. Na kanále YouTube má pod přezdívkou STEEL ROD Radim videa pořízená po celé Evropě a v Americe a zhlédly je desítky milionů lidí. V pondělí se v chrudimské restauraci Western Na Chrudimce vypořádal s obrovským hamburgerem a ještě si dal nášup v podobě minutky pro dva.

Ilustrační foto

Restaurace a kavárny ve Zlínském kraji bojují s rostoucími poplatky OSA

Ochranný svaz autorský (OSA) pro letošní rok zvyšuje poplatky za hudební produkci v návaznosti na inflaci. Pro mnoho provozovatelů restaurací, kaváren i poskytovatelů dalších služeb ve Zlínském kraji, kteří používají hudbu jako kulisu ve svých provozovnách, jsou tyto poplatky dalšími z řady prudce rostoucích nákladů a zhoršují ještě více jejich finanční situaci. Začínají tedy hledat legální cesty, jak získat levnější alternativu.

Dům kultury ve Vsetíně

Ostudy Vsetína 4. díl: Dům kultury zůstal v minulém století

Valašský deník zmapoval současnou situaci ve Vsetíně a vybral největší ostudy, které jsou dlouhodobým problémem města. Ve čtvrtém díle jsme se zabývali Domem kultury. V anketě lze hlasovat pro největší ostudu a doporučit tak politikům, aby urychleně sjednali nápravu. Seznam zanedbaných budov, míst a území, které vás štvou, je redakce Deníku připravena rozšířit o vaše tipy. Pokud víte o ostudném či problémovém místě, pošlete nám tip na e-mail: iva.nedavaskova@denik.cz. 

Indické restaurace. Ilustrační snímek

Šokující video: Lidé v indické restauraci zvraceli krev, mohl za to suchý led

Z příjemného sobotního večera se stala noční můra. Pětice přátel si v indickém městě Gurugram vyšla na večeři do hotelové restaurace. Po jídle ale nevědomky snědli suchý led a začali kašlat a zvracet krev. Všech pět hostů skončilo v nemocnici. Policisté v úterý zatkli manažera hotelu. „Čelí obvinění z úmyslného ublížení na zdraví,“ uvedl policejní mluvčí.