Dřív patřila k Jaromíru Jágrovi, jinak ale ničím až dosud moc nevynikala. Pension a restaurace v Kladně, kde Pavel Nedvěd a Zdeněk Grygera vedli finální jednání s Miroslavem Koubkem.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Budoucí restaurace McDonald’s ve Slaném v Ouvalově ulici nabírá konečnou podobu. Jak zjistil Kladenský deník, první zákazníky přivítá franšíza ještě letos. Původně se počítalo s dokončením až v příštím roce. Stavební práce ale postupují rychlejším tempem, než se očekávalo, a milovníci fast foodu se dočkají prvních pokrmů už mezi vánočními svátky.
Odlehčení od adventního stresu při přípravě vánoční hostiny nabízí vybrané brněnské restaurace. Jako hlavní chod kromě tradičního štědrovečerního kapra s bramborovým salátem nabízejí i telecí řízky. Mnoho podniků v Brně už týden před Štědrým dnem hlásí plno.
Přerovští fanoušci světoznámého fastfoodu McDonald’s se konečně dočkali. V sobotu 20. prosince se v přízemních prostorách obchodního centra Galerie Přerov otevře nová restaurace McDonald’s. Jedná se o sedmou provozovnu v Olomouckém kraji - v květnu se otevřela restaurace také v Mořicích u dálnice D1.
Michelinský průvodce letos ocenil hvězdami devět českých restaurací. Jednu si odnáší i jihomoravská restaurace Essens v Hlohovci u Břeclavi. Brněnské podniky se letos hvězdy nedočkaly, slaví ale jiné úspěchy. Dva z nich dostaly cenu za kvalitní, cenově dostupnou gastronomii.
/VIDEO, FOTO/ Kutná Hora bude mít poprvé ve své historii restauraci globálního řetězce rychlého občerstvení. V roce 2026 tam má otevřít pobočku společnost McDonald’s. Značka s M v logu tak předběhne další hráče v tomto segmentu podnikání, jako je KFC nebo Burger King. Přípravy již běží.
Kdo si hraje, nezlobí. V Duchcově funguje nová dětská herna Duxík. Patří městu a najdete ji v prostoru bývalé restaurace Valdštejnská bašta mezi kinem Lípa a duchcovským zámkem.
Michelin Guide Czechia 2025 poprvé hodnotí restaurace napříč celou Českou republikou. Z jižních Čech byly zařazeny čtyři podniky, jeden i přímo ze Strakonic.
Michelin představil ty nejlepší české restaurace. Poprvé v historii vyšel samostatný průvodce restauracemi z celého území České republiky, nikoli pouze z hlavního města. Utajení inspektoři hodnotili restaurace podle přísných mezinárodních kritérií. Aktuálně je v Průvodci Michelin pro Česko 79 podniků.
Restaurace McDonald’s v Příbrami otevřela v pátek 12. listopadu dopoledne a hned v prvních dnech provozu se setkala s náporem zákazníků. Parkoviště bylo o víkendu zaplněné do posledního místa. Uvnitř restaurace se především k večeru tvořily fronty.
Olomoucké vánoční trhy patří dlouhodobě k nejnavštěvovanějším v České republice. Díky jedinečné atmosféře, populárnímu punči, řemeslům, vyhlídkovým atrakcím a kluzišti lákají tisíce lidí z tuzemska i zahraničí. Uplynulý víkend podle organizátorů návštěvnost předčila očekávání. Samotné trhy na Horním a Dolním náměstí doslova praskaly ve švech. Těsno bylo zejména v sobotu odpoledne a večer i v přilehlých uličkách.
Teplota v Olomouci v noci klesala k nule. Ani to však neodradilo některé lidi od toho, aby nocovali před vstupem do Galerie Šantovka, kde v pondělí dopoledne otevřela nová pobočka řetězce Popeyes. Na první tři zájemce totiž čekala odměna v podobě voucherů na sendviče zdarma.
Studenou noc z neděle na pondělí strávila trojice nadšenců před vstupem do olomoucké Galerie Šantovka, aby získala hlavní výhru řetězce Popeyes. Ten v pondělí v 10 hodin otevřel v krajském městě novou pobočku nabízející speciality louisianské kuchyně a právě třem nejvěrnějším fanouškům tradičně poskytuje vouchery na tři sendviče týdně zdarma na celý rok. Tím nejvytrvalějším byl Daniel z Prostějova.
Studenou noc z neděle na pondělí strávila trojice nadšenců před vstupem do Galerie Šantovka, aby získala hlavní výhru řetězce Popeyes. Ten v pondělí v 10 hodin otevřel v Olomouci novou pobočku nabízející speciality louisianské kuchyně a právě třem nejvěrnějším fanouškům tradičně poskytuje vouchery na tři sendviče týdně zdarma na celý rok.
Restaurace Raškovjan v obci Raškovice na Frýdecko-Místecku si v příštím roce připomene významné jubileum – sto let od otevření původního hostince, jehož historie sahá do let 1925–1926. Výročí chce současný provozovatel připomenout tematickým víkendem a připravovanou výstavou mapující bohatou minulost tohoto místa.
U okénka se tvoří krátké fronty a lidé si odnášejí burgery, francouzskou cibulačku, kváskový chléb se sýrem a pečenými švestkami a další nevšední speciality. Na hranickém náměstí se na vánočních trzích minulou sobotu objevil foodtruck, který okamžitě přilákal pozornost kolemjdoucích. Majitelé mobilního bistra nabízejí lidem rychlé, ale kvalitní občerstvení. Foodtrucky se v poslední době staly hitem městských ulic i festivalů. Jejich výhodou je především flexibilita.
Před novou pobočkou fastfoodového řetězce Popeyes, která v Galerii Šantovka v Olomouci otevře v pondělí v 10:00, čekají už hodiny první zákazníci. Olomoucký rekordman si před vstupem do restaurace rozložil skládací rybářské křesílko dvě hodiny před nedělním polednem. Pokud nadšenci vydrží i přes noc, a udrží si první tři pozice, získají dopoledne vouchery na tři sendviče týdně zdarma na celý rok
Přehled top 10 zpráv, které v dosavadních prosincových dnech nejvíce zaujaly čtenáře, připravila redakce Deníku. Největší ohlas zaznamenal výjimečný dar kyjovské nemocnici od manželů z blízkého Bzence. O pozornost si řekly také dopravní nehody nebo novinky z místní gastronomie. Pod každou ukázkou je odkaz na celý článek.
Živnostníkem roku 2025 byl v rámci slavnostního galavečera na Žofíně vyhlášen Dominik Samec, pražský pěstitel mikrobylinek. Jeho inovativní přístup k pěstování, ale i zaměření na vzdělávání veřejnosti porotu zaujal. Samec se věnuje dodávkám pro restaurace i jednotlivce. Podle porotců může představovat inspiraci pro ostatní.
Originální prezentace jídla, kreativní moderní gastronomie, ale i koncepce vyprávět jídlem příběhy stojí zřejmě za ziskem michelinské hvězdy pro olomouckou Entree Restaurant, za jejímž rukopisem stojí šéfkuchař Přemek Forejt.
Ačkoliv to zní téměř neuvěřitelně, tak v sobotu 12. prosince si budete moci v Meziměstí pochutnat na dršťkové polévce, za kterou zaplatíte jen 12 korun. A 12 korun bude stát i malá kofola a rovněž panák kontušovky - alkoholu známého zejména z Haškova Švejka.
Plzeňské restaurace Na Spilce a Štipec jsou součástí nově vydaného průvodce Michelin pro ČR. Jeho slavnostní představení se konalo tento týden v Mariánských Lázních.
Do věhlasného michelinského průvodce pro milovníky dobrého jídla se poprvé dostal podnik z Hradce Králové. Ocenění Bib Gourmand pro dobrou kvalitu za rozumnou cenu včera získala rodinná restaurace Šatlava.
Šumperk se zařadil na prestižní gastronomickou mapu. Restaurace hotelu Perk byla oceněna michelinskou značkou Bib Gourmand, která má ukazovat na vynikající jídlo za dobrou cenu. Michelinskou hvězdu porotci udělili olomoucké restauraci Entrée, kterou vede Přemek Forejt. Silnou regionální stopu má i restaurace Papilio, která jako vůbec první v Česku obdržela hvězdy dvě. Vede ji Jan Knedla, rodák z Jeseníku a absolvent zdejší hotelové školy.
Gastronomický Michelin slavnostně představil samostatný výběr průvodce po českých restauracích. V seznamu je 52 podniků z Česka. Velký úspěch zaznamenala také restaurace Sůl a Řepa z jihočeských Strakonic, získala zelenou hvězdu, která byla udělena za udržitelný a ekologický přístup k vaření.
Čtvrteční večer byl v Česku zaslíben dobrému jídlu. Michelinský průvodce v Mariánských lázních udělovat svá ocenění. Devět podniků získalo michalinskou hvězdu, jeden z nich dokonce dvě. Prestižní gastroprůvodce ocenil také 18 dalších restaurací, mezi nimi i restauraci Hotelu Miura z Beskyd, konkrétně v Čeladné.
Grandrestaurant a Malá Dvorana, obě restaurace jsou součástí Grandhotelu Pupp, a také La Marché z Karlových Varů jsou v prestižním michelinském průvodci. Nejvyšší gastronomické michelinské ocenění, a to hned dvě hvězdy, získala restaurace Papilio z Vysokého Újezdu na Berounsku.
Inspektoři věhlasného Michelinova průvodce vůbec poprvé představili výběr vynikajících restaurací z celé České republiky. V Ústeckém kraji zaujala dvě místa - Dvůr Perlová voda u Budyně nad Ohří a restaurace Arrigo v Děčíně. Na uznávané gastromapě jsou nyní po boku Prahy, Brna, Olomouce nebo třeba Karlových Varů.
Restaurace Goldie v Boutique hotelu Nautilus na Žižkově náměstí v Táboře, byla poprvé zařazena do celosvětově respektovaného gastronomického průvodce Michelin Guide 2026 s oceněním Bib Gourmand jako jedna z 18 oceněných restaurací v České republice.
Michelinský průvodce má novou edici a znovu rozděloval v Česku hvězdičky a nižšími oceněními upozorňuje i na další kvalitní restaurace. Letos poprvé vydal edici, která je zaměřená na celou republiku. Své místo si ve slavném průvodci našla i restaurace v Chrudimi. Pozornosti se dostalo podniku Tlustá Kachna, který sídlí v historickém domě na náměstí.
/FOTO/ Na jižní Moravě je úplně první, navíc je jedna z mála mimo Prahu. Michelinskou hvězdu udělovanou špičkovým gastronomickým podnikům má nově restaurace Essens v Hlohovci.
Krajská metropole Zlín má nový důvod k hrdosti. Zdejší Restaurace La Villa letos poprvé získala prestižní michelinskou hvězdu a zařadila se mezi kulinářskou elitu Česka. Ocenění potvrzuje nejen výjimečnou kuchařskou filozofii šéfkuchaře Júliuse Löfflera, ale také silný příběh místa, kde se špičková gastronomie potkává s architekturou, historií a neopakovatelnou atmosférou.
Inspektoři věhlasného gastronomického průvodce ocenili restauraci v Pardubickém kraji. Mezi podniky, které mají dlouhodobou kvalitu a vysokou úroveň řemesla, se na seznam Selected by Michelin dostala restaurace Bohém v hotelu Aplaus v Litomyšli. Dostala se po bok takových podniků, jako je například vyhlášené Café Imperial nebo U Matěje.
Olomouc se zařadila na prestižní gastronomickou mapu světových top podniků. Restaurace Entrée, kterou vede Přemek Forejt, získala michelinskou hvězdu. Michelinskou značku Bib Gourmand, která má ukazovat na vynikající jídlo za dobrou cenu, porotci udělili další olomoucké restauraci Long Story Short.
Ústí nad Orlicí chce příští rok zrekonstruovat suterén památkově chráněného Roškotova divadla. Varianta B studie architekta Jiřího Šafra počítá s přeměnou nevyužívaného klubu na kavárnu a bar s kulturním přesahem. Vše by mělo být hotové do konce roku 2026, řekl mluvčí města Milan Palán.
Restaurace Papilio ve Vysokém Újezdu se stala první českou restaurací oceněnou dvěma michelinskými hvězdami, což je pro šéfkuchaře Jana Knedlu splněním životního snu. Tento úspěch podtrhuje rostoucí prestiž české gastronomie, která se nyní může pyšnit celkem devíti restauracemi s michelinskými hvězdami.
Česko má první restauraci se dvěma michelinskými hvězdami. Je jí Papilio z Vysokého Újezdu na Berounsku. Dalších osm restaurací má jednu hvězdu. Pět z nich z Prahy, tři další jsou z Olomouce, Zlína a jihomoravského Hlohovce. Oznámili to dnes v Mariánských Lázních organizátoři během slavnostního představení nového průvodce Michelin pro ČR. V současnosti byly v Česku dvě restaurace s jednou michelinskou hvězdou - pražské podniky Field a La Degustation Bohême Bourgeoise.
Česko má první restauraci se dvěma michelinskými hvězdami. Je jí Papilio z Vysokého Újezdu na Berounsku. Dalších osm restaurací má jednu hvězdu. Pět z nich z Prahy, tři další jsou z Olomouce, Zlína a jihomoravského Hlohovce. Oznámili to dnes v Mariánských Lázních organizátoři během slavnostního představení nového průvodce Michelin pro ČR. V současnosti byly v Česku dvě restaurace s jednou michelinskou hvězdou - pražské podniky Field a La Degustation Bohême Bourgeoise.
Historicky poprvé ocenili inspektoři věhlasného gastronomického průvodce restauraci v Ústeckém kraji. Mezi podniky, které mají dlouhodobou kvalitu a vysokou úroveň řemesla, se na seznam Selected by Michelin dostala děčínská restaurace Arrigo. Dostala se po bok takových podniků, jako je například Café Imperial.
Hosté v restauracích už pět let nemusejí čekat na účet od obsluhy nebo stát ve frontě u pokladny. V podnicích, které používají aplikaci Qerko pro platbu či objednávku s pomocí chytrého telefonu, svoji útratu kdykoliv rychle zaplatí mobilem od stolu. Více spolupracovat se s projektem chystá Plzensky Prazdroj.
Síť hamburgerových restauracích In-N-Out v Los Angeles už zhruba měsíc nepoužívá v systému objednávek číslo 67. Tento krok zklamal davy teenagerů, kteří hromadně čekali, až se číslo objeví na obrazovce a zaměstnanci ho vyvolají.
Gastro youtuber Kuba Houba objevil ve Vracově nové bistro Talisman, které se specializuje na street food. Při hodnocení nešetřil chválou, nejvyšší pomyslnou známku udělil například burgeru. Podle něj jde v okolí o jeden z nejlepších podniků svého druhu. O něco dříve se od něj pozitivní reakce dočkaly také další restaurace v regionu.
Město toho mělo v novém Československu mnoho zajímavého. Kuriózní střípky z místního života před 100 lety pro vás vybírá Jan Schinko, odborník na budějovickou historii. Tentokrát o restauraci a kavárně Metropol.
/ANKETA, HLASUJTE/ Vánoční návštěva centra Ostravy nemusí být jen o svařeném vínu nebo horkém punči. Sváteční nálada láká také k návštěvě vyhlášených pivnic v centru moravskoslezské metropole. Deník pro své čtenáře připravil přehled čtyř nejlepších restaurací s nejlepším plzeňským pivem, dle názoru hostů. Příznivci plzeňského piva ocení i vývoj cen, který v těchto vybraných podnicích Deník od roku 2021 pravidelně sleduje.
McDonald’s doplní nabídku rychlého občerstvení na Příbramsku, kde už fungují KFC, Burger King a nedávno otevřený Popeyes u Milína. Nová restaurace vyrostla u křižovatky ulice Brodská za hypermarketem Albert.
Legendární restaurace U Meisnerů v kladenských Kročehlavech, která byla v provozu 118 let, naposledy otevře hostům letos 28. prosince. Deník zjišťoval, jaká budoucnost čeká kdysi vyhlášený podnik.
Zimní období je pro lidi bez domova asi nejsložitějším časem v roce. V Táboře mohou najít pomoc u místní charity. Vedle noclehárny, kde nacházejí útočiště v nočních hodinách, si mohou každou středu pochutnat i na polévce.
První pobočka řetězce Popeyes v Ostravě se dnes v úterý 9. prosince v 10 hodin otevřela veřejnosti a hned od rána přilákala desítky lidí. Restaurace v OC Forum Nová Karolina navázala na podobný zájem, jaký provázel otevření poboček v Praze a Brně, kde se na ikonický kuřecí sendvič čekalo dlouhé hodiny. Zákazníky lákala především možnost získat Chicken Sandwich zdarma a odměna pro tři nejrychlejší příchozí, kteří získali poukaz na sendvič třikrát týdně po celý rok.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Legendární restaurace U Meisnerů v Kročehlavech, která je dlouhé roky základnou kladenských baráčníků a v provozu byla nepřetržitě i v dobách socialismu, otevře hostům letos 28. prosince naposledy. Pozvánka na poslední party a rozloučení, které se koná týž den od 16 hodin, aktuálně visí na dveřích. Jelikož se mezi štamgasty a dalšími návštěvníky kdysi vyhlášeného podniku proslýchá už delší čas, že hospoda definitivně uzavře, zjišťoval Kladenský deník, jaká je skutečnost a co bude s podnikem dál.