Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Slavnostní otevření nové nákupní zóny ve Strakonicích.

Strakonice mají Albert, Mekáč i TEDi. Nová nákupní zóna přivítala zákazníky

Nová nákupní zóna u nádraží ve Strakonicích je od středy 27. srpna otevřená zákazníkům. Parkoviště byla plná už od rána, obchody vítaly první zákazníky, kterým nabízely nejen nový sortiment, ale na uvítanou i slevy. Ve Strakonicích vznikl podle Pavla Humla - jednoho z jednatelů společnosti Retail Strakonice, která je majitelem areálu - jeden z nejmodernější nákupních komplexů nejen v rámci Jižních Čech, ale i celé České republiky.

Rychlé občerstvení bude stát v místě kde býval kdysi spodní závod ČKD Tatra Slaný.

McDonald's ve Slaném otevře dříve, než se čekalo. Hotovo má být zjara

/FOTO/ Po letech očekávání se obyvatelé Slaného konečně dočkají! První pobočka McDonald's ve Slaném otevře své dveře už na jaře příštího roku. Podle původních plánů mělo být otevření až v zimě 2026, ale práce postupují rychleji, než se čekalo. Pokud nenastanou komplikace, budou si místní moci dát první burger o několik měsíců dříve.

Retro menu v restauraci Brykule, 21. srpna 2025, Ostrava.

Oběd do stovky? V Ostravě žádný problém, restaurace láká na retro menu i ceny

Snídaně od 39 korun, polévka za 19, na porci oběda stačí stokoruna. Restaurace Brykule v ostravské Hrabůvce vsadila na retro a během vybraných týdnů nabízí klasiku české kuchyně za ceny, které si pochvalují především senioři či samoživitelky. V nabídce jídel samozřejmě nesmí chybět koprovka, kuřecí plátek s broskví nebo katův šleh. Vzpomínky na staré časy vyvolají i nápoje.

Retro menu v restauraci Brykule, 21. srpna 2025, Ostrava.

Restaurace v Ostravě nabízí retro menu pod stovku. Hitem je katův šleh i filé

Kuře s broskví, rybí filé nebo palačinky s marmeládou? V Hrabůvce se vzpomínky na školní jídelny a sváteční obědy mění ve skutečnost. Restaurace Brykule v Ostravě spustila retro menu a nabídla klasiky české kuchyně za ceny, které působí skoro jako z minulého století. Žádný hlavní chod nepřesáhne stokorunu a snídaně začínají už na 39 korunách. Ceny si pochvalují především důchodci.

Akci moderoval Marek Eben.

Itálie v Brně dostala požehnání: pizza létala vzduchem, Eben mluvil o Bohu

/FOTO, VIDEO/ Italská restaurace L’Osteria ve čtvrtek večer slavnostně otevřela svou pobočku v Přízové ulici v Brně. Dorazily slavné osobnosti v čele s Jiřím Procházkou, Petrem Švancarou a Klárou Kováčovou. Večerem provázel moderátor Marek Eben, k poslechu hrála kapela Armanda Quattrone a DJ N'zym.

Objekt koupila vietnamská rodina a provozuje zde nově prodejnu potravin.

Restaurace Na Skalkách skončila po 101 letech. Místo ní je prodejna potravin

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Další legendární podnik ve Slaném definitivně skočil. Vyhlášená restaurace Na Skalkách, ukončila po 101 letech svůj provoz. Původní majitel, který objekt koupil po sametové revoluci, před časem zemřel a stejně tak jeho nástupkyně. Rodina se proto nyní rozhodla nemovitost přenechat novému zájemci. S nejvyšší finanční nabídkou přišli Asiaté, kteří v lokalitě Na Skalkách otevřeli tento týden prodejnu s potravinami.

Hell´s Kitchen Česko, liberecký rodák

V Pekelné kuchyni zkusí štěstí Liberečan Luděk. Obsluhoval i Robbieho Williamse

O titul Hell’s Kitchen Česko, 2,5 milionu korun a místo v nové restauraci Jana Punčocháře se letos utkají nejen profesionální kuchaři, ale i ale i odvážní amatéři, kteří sní o tom, že je vaření bude živit. Druhá série odstartuje na TV Nova ve středu 27. srpna. Mezi soutěžícími nechybí tentokrát ani liberecký zástupce.

Vedení Radniční restaurace si do své provozovny pozvalo štáb televize Prima z pořadu Ano, šéfe! Chce tak rodinný podnik postavit na nohy. Bude mít však ještě příležitost?

Ano, šéfe! přináší zpět Pohlreicha. Díl z Radniční v Jihlavě je legendární

Oblíbený pořad Ano, šéfe! se po letité odmlce vrací na obrazovky televize Prima. První díl osmé série odvysílá stanice ve čtvrtek 28. srpna ve 21.40, předpremiéra na Prima+ bude dostupná už o týden dřív. Jeden z památných dílů gastronomické show v hlavní roli s katem Zdeňkem Pohlreichem vznikl před patnácti lety i v bývalé Radniční restauraci na Masarykově náměstí v Jihlavě. Nejen nahlédnutí do zákulisí provozu, ale i podnikání rodiny Fialových skončilo s velkou ostudou u soudu kvůli falšování účetnictví. Jeden čas Radniční pod novým vedením fungovala dobře, nakonec opět na několik let zavřela a nyní je opět snaha prostoru vrátit život.  

Ano, šéfe! s Pohlreichem míří na obrazovky. Natáčelo se i v restauraci, která nyní sídlí kousek od Valašského Meziříčí

Pohlreich míří znovu na obrazovky. Natáčel i v restauraci u hranic Valašska

Oblíbená gastronomická show Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem se vrací na televizní obrazovky. Nová řada, která odstartuje 28. srpna, vznikala v roce 2024 a natáčelo se mimo jiné v restauraci U Jelena, tehdy ještě v Drahotuších na Přerovsku. Restaurace se letos v červenci přestěhovala do Hustopečí nad Bečvou, tedy jen několik kilometrů od Valašského Meziříčí.

Zdeněk Pohlreich v hlavní roli nové série Ano, šéfe!

Začne nové Ano, šéfe! V Hodoníně televizní show proslavila restauraci Westy

Když se před lety v televizní show Ano, šéfe! objevila hodonínská restaurace Westy, zájem o návštěvu tohoto podniku raketově vzrostl. Od té doby je ale vše jinak. Westy později na čas zavřela kvůli stoupajícím cenám energií. Po následném úmrtí majitele Ludwiga Westermaira byl konec definitivní. Ačkoliv se do Westy už Ano, šéfe! nevrátí, televizní show zaměřená na potíže českých restaurací teď pokračuje novými díly.

Ano, šéfe. Ilustrační snímek

Ano, šéfe! přináší zpět Pohlreicha. Na Žďársku vyhodil kečup z okna

Pořad Ano, šéfe! se po dlouhé pauze vrací na obrazovky a přináší s sebou vzpomínky na nezapomenutelné epizody. Jedna z nich se odehrála v restauraci na Žďársku, kde Zdeněk Pohlreich čelil kulinářským výzvám, které ho přiměly k ostré kritice. Připomeňte si epizodu z našeho regionu. 

Borůvkové hody, 16. srpna 2025, Malá Morávka.

Malá Morávka v obležení. Borůvkový festival přilákal tisíce lidí

V malebné obci Malá Morávka a její místní části Karlov se rozběhl největší borůvkový festival v Evropě, který láká tisíce návštěvníků z blízkého i vzdáleného okolí, včetně hostů ze zahraničí. Dvoudenní slavnost, do které jsou zapojeny místní restaurace a podniky, nabízí pestrou paletu borůvkových specialit, od tradičních knedlíků po borůvkové prosecco nebo výrobky z borůvek pro podporu zraku.

Borůvkové hody v Malé Morávce jsou tradiční gastrofestival v centru Jeseníků.

V Jeseníkách opět vyjede speciální linka na borůvkové hody

Borůvkové hody v Malé Morávce a Karlově v Jeseníkách opět přitahují milovníky specialit. Návštěvníci se během nadcházejícího víkendu mohou těšit na okružní jízdu autobusem, která je zavede k devíti zastávkám včetně oblíbených restaurací a penzionů. Akce slibuje nejen gastronomické zážitky, ale i pohodlné parkování a pestrý program pro celou rodinu.

Potraviny z Chaty Bramberk

Plíseň v restauraci na Jablonecku: Nikdy by se nedostala k zákazníkům, brání se

V restauraci v Lučanech nad Nisou objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) hned několik problematických potravin a pokrmů. Chata Brambek měla v zásobách kachní játra s vajíčky much na povrchu, plesnivé klobásy a ajvar plísní doslova přetékal. Majitel se brání, šlo podle něj o zásoby mimo hlavní kuchyni a nikdy by se podobné potraviny nedostali k zákazníkovi. Po kontrolách nastolili přísná opatření. 

Velký návrat na televizní obrazovky hlásí gastronomická reality show Ano, šéfe! V hlavní roli premiérové řady se opět představí Zdeněk Pohlreich, který natáčel první díl v Liberci.

Ano, šéfe! s Pohlreichem se vrací. V minulosti se natáčelo i na Českolipsku

Velký návrat na televizní obrazovky hlásí gastronomická reality show Ano, šéfe! V hlavní roli premiérové řady se opět představí Zdeněk Pohlreich, který se bude snažit napravit neprosperující restaurace. První díl, jenž se natáčel v Liberci, odvysílá televize Prima 28. srpna. V předešlých sériích se objevily i podniky z Českolipska. 

Borůvkové hody, 18. srpna 2024, Malá Morávka.

Největší slavnosti borůvek v Evropě jsou v Jeseníkách. Připraví tisíce knedlíků

Borůvkové hody v Malé Morávce a v Karlově v podhůří Jeseníků každoročně lákají návštěvníky na jedinečné gastronomické zážitky a podporují místní podniky. Akce, kterou od roku 2019 organizuje Boris Keka, nabízí nejen tradiční borůvkové knedlíky, ale i pestrý doprovodný program a bezplatnou autobusovou linku mezi partnerskými restauracemi.

Pietní místo u vyhořelé restaurace U Kojota v Mostě, situace ve středu 19. března.

Tragický požár mostecké restaurace U Kojota: Policie obvinila dvě osoby

Sedm mrtvých a několik raněných má na svědomí tragédie v Mostě, kde letos v noci na 12. ledna vzplál přístřešek restaurace U Kojota. Kriminalisté nyní v souvislosti s případem obvinili dva lidi, kterým hrozí až deset let vězení za obecného ohrožení z nedbalosti. Policie o tom ve čtvrtek 14. srpna informovala na svých webových stránkách. 

Pietní místo u vyhořelé restaurace U Kojota v Mostě, situace ve středu 19. března.

Policie obvinila v souvislosti s tragickým požárem U Kojota dva lidi

Kriminalisté obvinili v souvislosti s lednovým tragickým požárem v restauraci U Kojota v Mostě dva lidi z obecného ohrožení z nedbalosti. Při požáru zemřelo šest lidí, sedmá oběť podlehla zraněním za několik dní v nemocnici. Příčinou požáru byl pád plynového topidla, které nešťastnou náhodou převrhl jeden z hostů. Celkovou škodu policie předběžně vyčíslila na sedm milionů korun.

Michelinský šéfkuchař Gal Ben Moshe opouští Berlín a přichází vařit do Prahy.

Kuchařský mág Gal Ben Moshe míří z Berlína do ČR: Otevřu tu několik restaurací

Po sedmi letech provozu a získání i obhajobách michelinské hvězdy zavírá izraelský šéfkuchař Gal Ben Moshe berlínskou restauraci Prism a otevírá novou kapitolu v Praze. V Praze plánuje otevřít hned několik restaurací s konceptem, který kombinuje nejen středomořské a blízkovýchodní chutě s českými surovinami. A v rozhovoru pro Denik.cz přiznává, že sleduje práci Radka Kašpárka v restauraci Field nebo La Boheme Degustation Oldřicha Sahajdáka.

Michelinský šéfkuchař Gal Ben Moshe opouští Berlín a přichází vařit do Prahy.

Kuchařská hvězda z Berlína: V Praze otevřu několik restaurací a sleduju Kašpárka

Po sedmi letech provozu a získání i obhajobách michelinské hvězdy zavírá izraelský šéfkuchař Gal Ben Moshe berlínskou restauraci Prism a otevírá novou kapitolu v Praze. V Praze plánuje otevřít hned několik restaurací s konceptem, který kombinuje nejen středomořské a blízkovýchodní chutě s českými surovinami. A v rozhovoru pro Denik.cz přiznává, že sleduje práci Radka Kašpárka v restauraci Field nebo La Boheme Degustation Oldřicha Sahajdáka.

Město hledá do Divadelní restaurace v Rakovníku nájemce.

Nájemné za Divadelní restauraci znovu kleslo, aukce se koná na konci srpna

Město Rakovník se dlouhé měsíce potýká s nezájmem o pronájem prostor Divadelní restaurace a baru v přízemí Kulturního centra. Přestože vedení radnice již podruhé snížilo minimální výši ročního nájemného, nový provozovatel se stále nenašel. Nejnovější aukce, která má rozhodnout o dalším osudu těchto prostor, se uskuteční 29. srpna.

Dva tisíce Čechů v Hranicích, nejzápadnějším městě Česka, žijí ze čtyř pětin obklopeni Německem.

Žijí jako v Německu. Lidé v Hranicích jsou obklopeni Němci a vydělávají na tom

Češi v Hranicích, nejzápadnějším městě České republiky, si mohou vybrat, do kterého Německa se podívají. Pěšky to mají nejvýš půl hodiny. Něco přes kilometr do západoněmeckého Bavorska a jen o pár set metrů méně do dříve východoněmeckého Saska. Částmi Německa, mezi nimiž byla desítky let v podobě Berlínské zdi železná opona.

Borůvkové hody, 18. srpna 2024, Malá Morávka.

Největší borůvkové slavnosti v Evropě jsou na Bruntálsku. Už o víkendu

Borůvkové hody v Malé Morávce a v Karlově v podhůří Jeseníků každoročně lákají návštěvníky na jedinečné gastronomické zážitky a podporují místní podniky. Akce, kterou od roku 2019 organizuje Boris Keka, nabízí nejen tradiční borůvkové knedlíky, ale i pestrý doprovodný program a bezplatnou autobusovou linku mezi partnerskými restauracemi.

Restaurace Mistic-Café na Radnických schodech na Hradčanech.

Soud s Jankem Rubešem: restauratérka se rozplakala

K pokusu o dosažení smíru zřejmě dospěje jednání soudu točící se kolem nabízení piva v podniku na Radnických schodech na Hradčanech v centru Prahy. Až do jednací síně Obvodního soudu pro Prahu 5 se totiž dostala kauza nabízení piva podnikem na Radnických schodech na Hradčanech, která loni koncem října vyvolala obrovskou pozornost.

V Liberci pokračuje soud v případu pokusu o vraždu. Ilustrační snímek.

V kauze útoku sekáčkem v Jablonci soud vyslechl svědky

Výslechy svědků pokračoval dnes v Liberci soud s osmatřicetiletým mužem, který podle spisu před rokem v Jablonci nad Nisou sekáčkem na ulici vážně zranil manželský pár. Podle obžaloby tím řešil obchodní spor, který s nimi měl kvůli společnému provozování restaurace. Svědci, kteří dnes vypovídali, ale o jejich sporu takřka nic nevěděli. Quang Hung Phung je obžalovaný z pokusu o vraždu. Hrozí mu až výjimečný trest, neboť útok vedl vůči těhotné ženě a vícero lidem.

Staveniště pro novou restauraci na břehu Lužáku.

Nová restaurace u rybníku Lužák: kdy bude otevřená a jakou kuchyni nabídne

Nová restaurace u oblíbeného rybníku Lužák v Lužicích má stavební základy. Majitelé Deníku popsali, jaké mají s místem plány. Prozradili také termín chystaného otevření, stejně jako vizi budoucí kuchyně a celkové nabídky. Věří, že gastronomický podnik bude v nejbližším okolí těžko hledat konkurenci. 

Luční bouda v Krkonoších

Luční bouda se vrátila k běžnému režimu. Turistům znovu nabízí bufet i toalety

Luční bouda v Krkonoších se o víkendu vrátila do běžného provozu, pouze hotelová restaurace zůstává pro neubytované hosty přístupná po předchozí rezervaci. Turistům nabízí Luční bouda opět i bufet a toalety. Dosud byly tyto služby k dispozici pouze ubytovaným hostům a restaurace také neubytovaným návštěvníkům do vyčerpání kapacity.

Youtuber jménem Starej Fotr navštívil Ještěd

Velké zklamání na Ještědu: Youtuber navštívil libereckou ikonu

Starej Fotr, oblíbený tvůrce videí na platformě Youtube, vyrazil do restaurace na Ještěd. Ve videu, které vidělo už zhruba sto tisíc lidí, padají slova jako navoněná bída, velké zklamání či chutě školní jídelny a tvůrce nezapomene několikrát zmínit celkově poměrně vysoké ceny v restauraci.

Luční bouda.

Luční bouda se vrací do běžného provozu, přístupný je opět bufet a toalety

Luční bouda v Krkonoších se ode dneška vrací do běžného provozu, pouze hotelová restaurace zůstává pro neubytované hosty přístupná po předchozí rezervaci. Turistům nabízí Luční bouda opět i bufet a toalety, sdělili na webu provozovatelé. Dosud byly tyto služby k dispozici pouze ubytovaným hostům a restaurace také neubytovaným návštěvníkům do vyčerpání kapacity.

Nabíjecí stanice ve Svahové u Boleboře na Chomutovsku.

Elektrokola na Teplicku nabijete bez poplatku. Stanic přibývá

Vypadá jako běžné horské kolo. Jenže uprostřed rámu má baterii, která na jedno nabití zvládne desítky kilometrů. Elektrokola se stala nedílnou součástí cyklodopravy a výletnické sezony. Kdo na nich jezdí často, má přehled, jak daleko s baterií dojede, kdy nabíjet a kde najde nejbližší zásuvku.

V retail parku v Kafkově ulici v Olomouci chystá Popeyes drive thru.

Popeyes v Olomouci otevře rovnou dvě pobočky. První už letos

Americký řetězec rychlého občerstvení Popeyes chystá v Olomouci rovnou dvě pobočky. Jedna restaurace se připravuje v Galerii Šantovka. Chicken Sandwich a další speciality louisianské kuchyně se však budou podávat i v Kafkově ulici, kde půjde o první provozovnu drive thru na Moravě - koncept prodeje z okénka, kdy zákazník nemusí opustit prostor svého automobilu. V Česku je zájem o Popeyes značný. Při otevření dosavadních poboček stáli lidé dlouhé fronty.

Legendární borůvkové knedlíky na Kohútce: provozní Barbora Kudláčková s babičkou, autorkou receptu.

Legendární borůvkové knedlíky na Kohútce. Za víkend kuchaři uvaří i 1500 kusů

Horský hotel Kohútka najdete v samém srdci Valašska na horském hřebeni Javorníků. Oblíbený turistický cíl je známý svým lyžařským areálem, v létě se mění na centrum aktivního odpočinku. Nezkusit při návštěvě Kohútky zdejší vyhlášené borůvkové knedlíky, by byl snad hřích. Jezdí na ně turisté z Česka i Slovenska. Někteří před cestou neváhají zavolat, aby zjistili, zda pro ně bude oblíbená pochoutka připravená.

Ilustrační foto.

TOP 5 restaurací v Opavě: Nechybí Mlýn, Mincovna ani Sladovna. Kdo ovládl pořadí

Toto je přehled pěti nejlepších restaurací v Opavě podle turistického průvodce TripAdvisor. Svým hodnocením o kvalitě podniků na uvedeném serveru rozhodli sami hosté, Deník pouze vynechal dva podniky s nízkým počtem hodnocení. Výsledný seznam nabízí podniky situované převážně v samém centru města. Nejlépe si podle recenzentů vede Restaurace U Tiskárny.