Chomutovští policisté měli během uplynulého víkendu plné ruce práce. V sobotu i v neděli se mimo běžné policejní činnosti zaměřili na kontrolu vytipovaných venkovních lokalit města, barů, restaurací a vozidel. Společně s městskými strážníky a celní správou zjišťovali přestupky, za které udělovali pokuty.
/FOTO/ Čtenáři ve druhé polovině září rozhodli o nejlepší restauraci na Boleslavsku, která nabízí polední menu. Kde se však v okresním městě nachází nejlepší restaurace z pohledu turistů?
Lidé "vyhlížejí" stavbu další pobočky McDonald's, která by měla vyrůst v Sokolově. Také město je projektu nakloněno. Lidé dokonce na sociálních sítích založili skupinu s názvem Chceme McDonalda v Sokolově!
/FOTO,VIDEO/ „Obyčejné“ pivo přelévané do namrazených sklenic z PET láhve vydávat v metropoli země pivařů za pivo čepované, tedy pomocí pípy točené ze sudu – a ještě k tomu známé a žádané značky, u níž si konzumenti vedle připlatí i za věhlas? I s tím se lze na turisticky atraktivním místě v centru Prahy setkat – byť vlastně jde jen o to, co si konzument sám myslí.
/VIDEO/ Křupavá kůrčička, červené zelí, knedlík. Na tradiční svatomartinskou pochoutku se mohou těšit obyvatelé Vysočiny. Talíř s voňavou pečínkou stojí letos kolem čtyř stovek, někde i pět. Celá pečená husa přijde skoro na dva tisíce korun. I tak měly některé restaurace v kraji pořadník na svatomartinské hody skoro plný už koncem října.
/FOTO/ Výskyt a působení hlodavců zaznamenali kontroloři České potravinářské inspekce v brněnské restauraci Gingilla Diner&Pub na Křížové ulici. Už v pátek pětadvacátého řijna proto došlo k dočasnému uzavření podniku.
Koncem října končí svůj pravidelný denní provoz restaurace Beer’n’Burger na litvínovském zimním stadionu Ivana Hlinky. Poslední burgery si přes rozvoz objednáte ještě v listopadu, než přijde definitivní konec tohoto konceptu. Existují však plány do budoucna.
Centrum Lihovar v Třebíči, známé svou tradiční českou kuchyní a minipivovarem, se chystá znovu otevřít po dlouhé pauze. Nový provozovatel Jiří Matoušek plánuje zachovat oblíbené menu a přidat cenově dostupná denní jídla. Klíčovým krokem k otevření je najít posledního člena týmu – zkušeného kuchaře.
Akneta o tom, ve které restauraci na Benešovsku to mají čtenáři Deníku nejraději, protože se tam dá dobře a přitom i poměrně lacino najíst, je u konce.
Restaurace Clearpoint v Hokově na Rakovnicku je vyhledávanou především díky nevšednímu prostředí, které nabízí kouzelný pohled na vodopád s jeskyní a vysoké gastronomii. Pořádají se zde ovšem také pravidelné operní koncerty. Ten páteční bude charitativní a jeho výtěžek poputuje na podporu rodin zasažených povodněmi na Moravě!
V Jihlavě pokračuje zájem o sérii článků na téma parkování ve městě zdarma. Na to lidé prostě slyší. Co také čtenáře zaujalo, byla informace o nové restauraci, která vzniká na okraji Jihlavy. Bude z ní luxusní výhled a má hvězdné zázemí.
Třiašedesát podniků z Brna a čtyřiapadesát gastromíst z jihu Moravy se nově pyšní zařazením na seznam nejlepších gastronomických lokálů v Jihomoravském kraji. Top gastroprovozy v Brně i celém jihomoravském regionu pro letošní rok představili zástupci projektu Gourmet Brno a Gourmet Jižní Morava v těchto dnech na brněnském výstavišti.
/FOTO, VIDEO/ Stovky lidí si nenechaly v neděli 20. října ujít slavnostní otevření vyhlídkové restaurace Hrádek, která je jednou z dominant Varnsdorfu a leží jen několik metrů od hranice s Německem. Právě ze sousedního Saska dorazila také řada návštěvníků. Společně oslavili nejen znovuotevření Hrádku, kterému ještě před několika lety hrozilo zřícení, ale také 120 let od jeho otevření. Původně plánovala radnice Hrádek otevřít již v první polovině září, záměr ale překazilo extrémní počasí v podobě dešťů a silných větrů.
/FOTO/ Čtenáři Kolínského deníku vybrali místo, kde se dá na okrese podle nich nejlépe najíst. Po dva říjnové týdny probíhala čtenářská anketa o nejoblíbenější restauraci. A konečný vítěz byl ve vedení od samého začátku.
Povodeň v Jeseníkách způsobuje škody i dávno poté, co hladiny řek opadly. Cestovní ruch v oblasti zažívá krizi. Horám se vyhýbají turisté, a to i místům, která velká voda vůbec nezasáhla. S obnovou Jeseníků přitom mohou lidé pomoci tím, že dají místním podnikatelům vydělat.
Povodeň v Jeseníkách působí škody i dávno poté, co hladiny řek opadly. Cestovní ruch v oblasti zažívá krizi. Horám se vyhýbají turisté, a to i místům, která velká voda vůbec nezasáhla. S obnovou Jeseníků mohou lidé pomoci tím, že dají místním podnikatelům vydělat.
/VIDEO, GALERIE/ Podle hodnocení turistů na serveru tripadvisor.com je v hodnocení všech nymburských restaurací, hospod, barů a kaváren nejlepší ta s názvem U Gregorů. Vyplývá to z aktuálního žebříčku, který zahrnuje celkem šestnáct hodnocených podniků. Známe i pořadí na dalších místech a to, jaké přednosti a nedostatky návštěvníci o nymburských osvěžovnách napsali.
Mimořádná úroda hub změnila v mnoha domácnostech kuchyňské zvyklosti. Vedle tradiční smaženice či bramboračky se zkoušejí i rozmanité „nové“ úpravy. Zkuste si připravit také houbovou pěnu, radí šéfkuchař restaurace U Sapíků z Klokočné na Praze-východ Petr Pastrňák.
Mimořádná úroda hub, jež lidi, kteří se rádi toulají lesem s nožíkem a s košíkem, nenechává sedět doma, změnila kuchyňské zvyklosti v mnoha domácnostech. Vedle tradiční smaženice či bramboračky se zkoušejí i rozmanité „nové“ úpravy podle receptů zaslechnutých v okolí nebo nalezených na internetu. Kdekdo z houbařů, i když samozřejmě pamatuje i na sušení do zásoby, chce také vyzkoušet nové chuťové zážitky. Zkuste si připravit houbovou pěnu, radí Petr Pastrňák – šéfkuchař restaurace U Sapíků z Klokočné na Praze-východ.
Restauraci se dvěma terasami a salonkem, wellness, fitness, hotelové pokoje, a také podkrovní prostor pro konání kongresů a cvičení jógy. To všechno nabízí kompletně zrekonstruovaná klasicistní vila poblíž nádraží v Rokycanech. Nechybí ani kosmetické studio a barber shop. Napjatě očekávaného zahájení provozu Villy Fitz se obyvatelé města dočkali v pondělí 21. října. Deník měl možnost nahlédnout dovnitř těsně před otevřením.
/FOTOGALERIE/ Čtenáři Deníku vybrali místo, kde se dá nejlépe najíst, ale zároveň to strávníkovi neudělá vítr v peněžence. Hlasovali pro některou z téměř čtyřiceti restaurací s poledními menu. Favority se brzy po spuštění hlasování stala dvě místa. Které nakonec vyhrálo?
/FOTOGALERIE/ Čtenáři Deníku vybrali místo, kde se dá nejlépe najíst, ale zároveň to strávníkovi neudělá díru do peněženky. Hlasovali pro některou z téměř čtyřiceti restaurací s poledními menu. Favority se brzy po spuštění hlasování stala dvě místa. Které nakonec vyhrálo?
Opravdu skromnou prosbu na Česko má dvacetiletý Zigi z vesnice Busua v Ghaně. V poslední době se čím dál tím častěji objevují na českých dobročinných platformách sbírky, ve kterých jejich zakladatelé žádají o velmi vysoké částky. Někteří je kvůli nákladné léčbě skutečně potřebují, nad jinými lidé kroutí hlavou. Ve sbírce Znesnáze21 Zigi z Ghany prosí lidi jen o devět tisíc korun. Nadaný tanečník, který od útlého dětského věku nemohl vyrůstat s rodiči, chce otevřít pravidelné taneční lekce pro místní děti. Může je tak posunout k lepší budoucnosti.
Redakce Deníku si pro vás připravila další z oblíbených fotokvízů. Tentokrát jsme vybrali desítku píseckých restaurací, penzionů a hostinců na starých snímcích. Poznáte je?
V Jihlavě se chystá otevření nové designové restaurace, za níž stojí bývalý hokejista Oldřich Bakus a televizní rosnička Simona Šimková, přesněji řečeno její partner Jan Caha. Nabídne moderní prostor s mezinárodní kuchyní a českou klasikou, take away okénko a letní zahrádku, což ocení nejen místní obyvatelé, ale i studenti a řemeslníci z okolí. Otevření je naplánováno na 1. listopadu a prvních sto návštěvníků čeká speciální sleva.
Bývalý hotel a restaurace v těsné blízkosti náchodského zámku a galerie je na prodej. Nákup budovy i přilehlých pozemků za téměř 30 milionů korun zvažuje město. Vnímá to jako strategickou investici. Mohly by tam vzniknout startovací byty i samostatné bydlení pro lidi se specifickými potřebami, odlehčovací služba pro seniory, sezonní kavárna i muzeum kočárků. Radnice by ráda zatraktivnila tuto oblast i pro turisty a nové autobusové spojení by výrazně zlepšilo dopravní dostupnost celé lokality. Nákup objektu budou projednávat v pondělí 21. října zastupitelé Náchoda.
Povodeň v Jeseníkách působí škody i dávno poté, co hladiny řek opadly. Cestovní ruch v oblasti zažívá krizi. Horám se vyhýbají turisté, a to i místům, která velká voda vůbec nezasáhla. S obnovou Jeseníků mohou lidé pomoci tím, že dají místním podnikatelům vydělat.
Deník navštívil pět restaurací a jídelen v Plzni a okolí, kde se dá dobře a poměrně levně najíst. Dají se v nich najít jídla, která vyjdou jen lehce přes stovku.
Indická restaurace Pak Indian Masala, která se přestěhovala ze Šumbarku do centra Havířova, přináší autentickou chuť Indie. Majitel Amin a šéfkuchař Samir mají pro budoucnost velké plány a kladou důraz na to, aby místním nabídli to nejlepší z indické kuchyně.
Několikametrová fronta už z dálky signalizuje novinku v Břeclavi. Za kuřecími specialitami a další nabídkou pokrmů i nápojů míří davy ze širokého okolí do nové provozovny KFC. Prvních sto uvítacích kýblíků smažených pochutin zdarma mizí krátce po otevření.
Chcete si na nynější nadúrodu hub zavzpomínat ještě s odstupem – a k tomu objevovat zcela nové chuťové zážitky? Jak na to, radí čtenářům Deníku šéfkuchař pražské restaurace Terasa U Zlaté studně Lukáš Hlaváček, který sbíral zkušenosti i v michelinských podnicích. Však je také jeho působiště ve čtvrtém patře hotelu Golden Well na Malé Straně proslavené nejen úchvatnými výhledy na centrum Prahy včetně Hradu, ale především svou kuchyní.
Kde se dá na Rokycansku dobře a přitom levně najíst? Čtenáři Deníku mají jasno. V anketě rozhodovali o nejlepším poledním menu za příznivou cenu. Mezi prvními třemi se umístila restaurace v Kulturním domě Volduchy. Zákazníci se tam vrací kvůli domácí kuchyni a velkým porcím.
Obědvat v restauracích ve Žďáru nad Sázavou bylo díky obědovým menu dlouho dostupné pro mnoho obyvatel. Zdražení potravin a energií v posledních letech však zvýšilo ceny, a v některých podnicích už hlavní jídlo s polévkou pod dvě stě korun nekoupíte. Přesto některé restaurace stále nabízejí chutné obědy za rozumnou cenu. Redakce Deníku přináší přehled podniků ve Žďáru nad Sázavou, kde se lidé i nadále mohou naobědvat levně a chutně.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Souboj kuchařských týmů ve vaření kotlíkového guláše se uskutečnil v sobotu 12. října v tuřanské restauraci U Jezírka. Akci pořádal spolek HeJKaL Každý tým měl za úkol uvařit co nejlepší guláš z kila a půl hovězího masa. Vítěze určila odborná porota. Podívejte se na bohatou fotogalerii a videa z akce.
Toaleta o restauraci řekne víc, než honosné názvy jídel v menu nebo navoněný a uhlazený číšník. Stejně tak, jako je potřeba dát místnosti s nápisem WC na dveřích dostatečnou péči, je nutné se patřičně věnovat i toaletě pro kočku. Kočičí záchod je totiž nedílnou součástí soužití rodiny a domácího mazlíčka. A jak majitelé dobře ví, každá kočka je osobnost. A každá osobnost má svá specifika a různé požadavky.
Škodu za více než jedenáct tisíc způsobil zloděj, který v Humpolci vykradl restauraci na ulici Blanická. Vzal z ní peníze a elektronické cigarety. Policisté po zloději pátrají
Nějakou dobu byla hospoda v Roudném prázdná. Teď už ale v tomto obecním prostoru začíná být zase živo. Prvního října tu slavnostně zahájil provoz Pohostinec Roudné. A nestojí za ním nikdo jiný než Jan Krob z Fine Food Academy.
Týden zavřená byla na začátku října restaurace Gingilla v brněnské Křížové ulici. Při kontrole inspektoři v provozovně našli mrtvoly hlodavců, jejich trus, plíseň a další nečistoty. Podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce se jednalo o první takto vážné provinění podniku a restaurace je od začátku tohoto týdne opět v provozu. Podle jednoho z provozovatelů Gingilly Alexandra Cibuly se nejedná o provozovnu, kde by měli problémy s hygienou.
/ANKETA/ Asi každý má svou oblíbenou restauraci, na kterou nedá dopustit. Příjemné prostředí, dobré jídlo i milá obsluha udělají své. Stejně jako výhodné polední menu za slušnou cenu. A právě takovou restauraci Deník hledá. Kam se dá na Příbramsku zajít na skvělý oběd z nabídky poledního menu?
Asi každý má svou oblíbenou restauraci, na kterou nedá dopustit. Příjemné prostředí, dobré jídlo i milá obsluha udělají své. Stejně jako výhodné polední menu za slušnou cenu. A právě takovou restauraci Deník hledá. Kam se dá na Mělnicku zajít na skvělý oběd z nabídky poledního menu?
Žádná americká restaurace či bistro už není na prvním místě mezi podniky, kde by se podával ten nejlepší burger na světě. Tedy alespoň podle respektovaného průvodce Michelin Guide for Burgers, který žebříček pro rok 2024 sestavil. Ten do čela totiž posadil španělský řetězec Hundred Burgers.
Plíseň, špína a hlavně mrtvoly hlodavců a jejich trus. To jsou důvody, kvůli kterým Státní zemědělská a potravinářská inspekce minulý týden uzavřela restauraci Gingilla v brněnské Křížové ulici. Nyní už je po nápravě problémů podle provozovatelů opět otevřená. O špatných zkušenostech s provozovnou, jejím vedením nebo dodržováním hygieny mluví bývalí zaměstnanci i návštěvníci z dřívějška.
Hrad Hněvín na Mostecku láká návštěvníky podzimními výhledy, avšak omezené služby mohou překvapit. Restaurace zůstává zavřená kvůli rekonstrukci, která potrvá až do jara. Návštěvníci se musí spokojit s víkendovým provozem kiosku a mobilními toaletami.
/VIDEO/ Do svatého Martina zbývá ještě déle než měsíc, na zajištění svatomartinských hus z farem už ale moc času nezbývá. Například v Sedlčanech na to mají zájemci už jen pár dnů. Také některé restaurace na Příbramsku už odtajnily lákavá svatomartinská menu a přijímají rezervace.
Ačkoliv pracoval v restauracích pyšnících se michelinskou hvězdou, zář oceňovaných podniků opustil a s ženou rozjel vlastní podnik. Kuchař Miroslav Gloz s manželkou Michaelou nově založili řemeslnou pekárnu Gab Bakery v Čejkovicích a sklízejí vlnu pochval. Na jejich pečivo jsou rezervace.
Kde se můžete na Nymbursku chutně a levně najíst? Redakce deníku společně s čtenáři, kteří se zapojili do ankety, nakonec zvolila čtyři restaurace, které nabízejí chutná jídla za přívětivé ceny. Lidé tyto podniky navštěvují a chválí si jak kvalitu, tak i cenovou dostupnost.
Berounská restaurace Koza Roza Restaurant nečekaně ukončila svůj provoz, což zarmoutilo mnoho místních obyvatel. Deník zjistil, co je hlavním důvodem uzavření a jaké má nyní majitelka restaurace plány.
V pražské restauraci U Pinkasů se opět konal tradiční závod výčepních, známý jako Pinkasova noční můra. Soutěžící z celého světa se utkali v rychlosti a preciznosti čepování piva, přičemž museli zdolat i náročnou trasu plnou schodů. Letošní ročník přilákal nejen muže, ale opět i odvážné ženy, které se postavily výzvě.