/FOTO/ Mrtvoly hlodavců, jejich trus, plíseň a špína. V takových podmínkách dle zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) připravovala jídlo restaurace Gingilla v brněnské Křížové ulici. Od začátku října je proto její provozovna zavřená. Na situaci upozornil web inspekce Potraviny na pranýři.
První říjnový víkend nabízí nepřeberné množství akcí. Na své si přijde každý. Nebude chybět sport či pochod. Koná se množství hudebních vystoupení a divadelní představení pro děti. Nakoupit si můžete na charitativních bazarech či při garážovém výprodeji. Rybáři v Bratronicích uspořádají jeden z prvních letošních plesů a v Družci se budou děti bát. V Kladně oslaví senioři svůj mezinárodní den.
Zaměstnanci znojemských restaurací mívají kolem poledne plné ruce práce. Je to totiž doba obědových menu,, kdy v určitém časovém úseku nabízejí svým hostům jídlo za příznivější ceny. Obvykle se jedná o polévku a dvě až tři varianty hlavního chodu, ze kterých si mohou zákazníci vybrat.
Pivovar Trautenberk z krkonošské Malé Úpy se jako investor a majitel objektů ve vstupní části kulturního areálu Bojiště v Trutnově pustil do rekonstrukce. A to pěkně od podlahy! Demolicí bývalého proslulého motorestu, známého i kvůli poloze na příjezdu do Trutnova, odstartoval velký projekt. Jeho výsledkem má být vybudování nové restaurace se zahradou. Pryč už je také střecha nad vstupní bránou do areálu Bojiště.
Město Boží Dar je povinno připojit zařízení Skiareálu Klínovec k vodovodní a kanalizační síti. Rozhodl o tom Krajský soud v Plzni ve dvou řízeních a oba rozsudky jsou pravomocné.
Kostelní zvony odbíjí dvanáctou hodinu. Pánve jsou rozpálené, restaurace zaplněné. Každý všední den nastává okolo poledne v řadě brněnských restaurací a jídelen velký shon. Lidé totiž vyráží na obědy do podniků nabízejících polední menu. Některým záleží hlavně na kvalitě jídla, druzí hledí především na cenu. Obecně však vítají kvalitní oběd za přijatelnou částku s rychlou obsluhou. Objevte osvědčená místa z brněnských ulic. Někde se najíte i za méně než sto korun.
Jaroslav Pouzar, legendární hokejový útočník, oslavil významné výročí svého prvního gólu v NHL. V restauraci U Jelena se sešli přátelé a fanoušci, aby mu vzdali hold a připomněli jeho úspěchy, včetně tří vítězství ve Stanley Cupu. Podívejte se na video, kde Pouzar krájí dort s datem své první trefy.
Partička zkušených seniorů z Ústí nad Labem kolem Mileny Černé navštívila ve dnech od úterý 24.září do neděle 29.září Šumavu. Ubytování v luxusním penzionu Böhmerwald v Železné Rudě, kam do skvělé restaurace zavítal i zpěvák Marek Ztracený, dvoulůžkové pokoje s ohromnou televizí, kousek dál cukrárna Sněhurka, počasí skoro ideální.
Redakce Deníku si pro vás připravila další z oblíbených fotokvízů. Tentokrát jsme vybrali desítku strakonických restaurací a hostinců na starých snímcích. Poznáte je?
/FOTO/ Ostrava, Olomouc a nyní Brno. Síť restaurací Mama's burger od ostravských bratrů Kaňákových se v pondělí rozrostla o brněnský podnik. Oficiálního otevření restaurace, která se nachází v budově bývalého ředitelství Zbrojovky v Zábrdovicích, se zúčastnil také spoluinvestor projektu a známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Liberec nabízí řadu restaurací s pestrou a cenově dostupnou obědovou nabídkou. Vybrat si můžete z klasických českých jídel, vegetariánských pokrmů či moderní kuchyně, a to vše v rozmezí cen od 99 do 225 korun. Každá z restaurací nabízí denně čerstvé polévky a některé z nich připravují i výhodná bezmasá jídla. Obědové menu je tak vhodné jak pro milovníky tradiční kuchyně, tak i pro ty, kdo hledají rychlý a chutný oběd za příznivou cenu.
Když mu v pátek v půl třetí skončila šichta v litvínovské firmě Repro Interior, tak na nádraží hbitě i s vozíčkem vjel do tramvaje a vyrazil na hokej. Jako pokaždé, když jeho milovaný Litvínov hraje doma. Vozíčkář Jan Hamák propadl žlutočerným barvám už ve třech letech, když ho maminka poprvé přivezla na stadion.
Plakáty Václava Havla a Karla Schwarzenberga s jejich citáty zdobí verandu restaurace V Podzámčí v Hluboké nad Vltavou. Restauraci míjí každý, kdo míří obvyklou cestou do Hotelu Štekl, kde v sobotu 28. října slaví 80 bývalý prezident České republiky Miloš Zeman.
Mnoho lidí si na sociálních sítích vloni stěžovalo, proč se staví na Berounsku druhé KFC, otevíralo se vloni v září, když zde chybí McDonald’s. Milovníci tohoto fast foodu se konečně dočkají. A nebude to jediný nový podnik rychlého občerstvení, který se v okrese otevře.
Legendární hokejový útočník Jaroslav Pouzar představí své tři prsteny za vítězství ve Stanley Cupu. Akce se uskuteční 28. září v restauraci U Jelena. Tato událost slibuje nezapomenutelný zážitek pro všechny sportovní fanoušky. Pouzar dorazí se třemi prsteny v 15.00.
Tenhle článek je seriózní informace. Jen tomu možná nebudete chvílemi věřit. Za vším stojí Pavel Lapáček, po kterém jednou zůstane na zemi Peklo. Doslova. Podnikatel z Čertoviny se totiž rozhodl proměnit dětské noční můry ve skutečnost a vybudoval unikátní turistickou atrakci. Jeho projekt zahrnuje podzemní labyrint chodeb, restauraci, pohádkovou vesničku, wellness a dokonce i svatební salon. Jak se zrodila tato neobvyklá myšlenka a co všechno Peklo nabízí?
Kde se v Rakovníku levně a přitom dobře najíte? Redakce Deníku i ve spolupráci se čtenáři, kteří hlasovali v anketě, nakonec vybrala 5 restaurací, kde mají menu za „na dnešní poměry“ nízkou cenu, ale přitom vaří dobře, lidé tam chodí a pochvalují si cenu i chuť.
V Jihlavě oproti loňskému létu vzrostla cena obědů nejvíce ze všech krajských měst. Stále se ale najde dost restaurací, kde člověku stačí sto padesát korun v kapse.
Jihlavská jídelna Restt zvítězila v anketě o nejlepší restauraci na Jihlavsku. Od čtenářů Jihlavského deníku získala čtyřiadvacet procent hlasů. Ptali jsme Kde se na Jihlavsku v době oběda levně a dobře najíte?
/FOTO, VIDEO/ Ceny poledních menu se na Třebíčsku pohybují kolem sto padesáti korun a výše. Okres tak zůstává pod celostátním průměrem. Většina restaurací nabízí k obědu klasiku, největší zájem prý bývá o řízky či smažené sýry.
/VIDEO/ Skutečně to jde. I v době nekonečného růstu cen je možné najít v Havlíčkově Brodě restauraci, kde hosté zaplatí za polední menu méně než dvě stovky. Dokonce si mohou vybrat z několika hlavních jídel.
U Kmotra a Jak jinak. To jsou dvě restaurace, které nasbírali od čtenářů Třebíčského deníku nejvíce hlasů. Ptali jsme Kde se v Třebíči v době oběda levně a dobře najíte?
Chutné jídlo, nízká cena a milá obsluha. Tři pilíře, podle kterých si mnoho zákazníků vybírá restauraci. Kde se na Pelhřimovsku v době oběda dobře najíte a přitom nebudete muset utratit půlku výplaty? Deník přináší tipy na čtyři restaurace v okrese, které potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i peněženku.
/FOTO/ Čtenáři Deníku vybrali místo, kde se dá nejlépe najíst, ale zároveň to strávníkovi neudělá díru do peněženky. V polovině září hlasovali pro jednu z pětadvaceti restaurací s poledním menu, favority se hned po spuštění hlasování stala tři místa. Které nakonec vyhrálo?
/VÝSLEDKY ANKETY/ Kde se dá levně a dobře najíst? Na to jsme se nedávno ptali čtenářů Břeclavského deníku. A anketa prozradila, že nejraději na Břeclavsku chodí lidé do břeclavské restaurace U Čerta. V anketě o nejoblíbenější podnik v regionu s levnými obědy získal tento podnik nejvíce hlasů, konkrétně 507 z celkových 3127. Na druhém místě se v těsném závěsu umístila břeclavská La Bašta s 469 hlasy. Na třetím místě skončila Restaurace Zimní stadion, která sídlí také v Břeclavi.
V minulých dvou týdnech jsme vás nechali hlasovat v anketě Deníku, která restaurace na Pelhřimovsku vaří nejlepší polední menu. V anketě hlasovalo téměř 350 lidí a my vám představíme podniky, které se umístili na prvních třech pozicích. Podívejte se.
/FOTO + VIDEO/ Zástupy dětí a jejich rodičů přilákal v neděli odpoledne do přerovského parku Michalov sportovní a rodinný den. Akce se spoustou soutěžních a sportovních stanovišť, ale i dětskými dílničkami a dalšími atraktivními aktivitami se v prostorech u restaurace a altánu konala vůbec poprvé. Nikoho neodradil ani týdenní odklad způsobený extrémní povodňovou situací.
Kde se dá na Vyškovsku levně a dobře najíst? V anketě Deníku lidé hlasovali nejvíce pro Hospůdku U Nádraží v Nemojanech. Získala nejvíce hlasů. Následovali ji Hotel Dukla ve Vyškově a taktéž vyškovská Restaurace Element. Čtenáři měli dle zadání posuzovat kvalitu jídla za příznivé ceny. Výběr v anketě redakce průběžně doplňovala i na základě tipů, které jí zasílali právě čtenáři.
/VIDEO/ První provozovnu rychlého občerstvení otevře na Havlíčkobrodsku známý americký fastfoodový řetězec KFC. První zákazníky uvítá ještě letos. V současné době už hledá zaměstnance.
/FOTO/ Černé tričko s nápisem Kometa 1953, černé kraťasy a na tváři plnovous. Tragický nález mrtvého muže učinili ve středu policejní potápěči v řece Svratce protékající Brnem. Policisté už znají totožnost zemřelého, kterému se stal osudný úterní večerní návrat z restaurace domů podél řeky.
Ženu na přechodu srazil v úterý 17. září cyklista u liberecké restaurace Chicago. Žena upadla na zem a skončila v nemocnici, cyklista přesto z místa odjel, nyní po něm pátrají policisté.
/VÝSLEDKY ANKETY/ Kde se dá levně a dobře najíst? Anketa Deníku napověděla, že v jídelně Vesna ve Žďáře nad Sázavou. V anketě o nejoblíbenější podnik na Žďársku s levnými obědy získala Vesna nejvíce hlasů. Následuje Kozlovna U dvou koček v Novém Městě na Moravě a rovněž novoměstské Bistro Čtyřka. Čtenáři ocenili kvalitu jídla za příznivé ceny.
Získala novou výmalbu, dočkala se i dalších úprav. Velkou rekonstrukcí prošla obecní hospoda v městské části Jehnice na severovýchodě Brna. Prostory už využila například krojovaná chasa během hodů. Nyní hledá vedení městské části nového nájemce.
/ROZHOVOR/ Bál se, že může dojít k zatopení areálu ve stejné míře, jako tomu bylo v roce 1997. Do šaten či restaurace se však tentokrát velká voda nedostala, i když chyběly doslova centimetry. Předseda fotbalových Kozlovic Lubomír Korytko má za sebou krušné dny i noci, v úterý ráno však na něj čekalo příjemné překvapení – voda přes noc ze hřiště zmizela!
/FOTO, VIDEO/ Spí už daleko lépe. Střekované žijící v těsné blízkosti řeky Labe již bez výraznějších obav sledují povodňovou situaci v Ústí nad Labem. Strach z původně očekávané osmimetrové výšky hladiny již definitivně opadl a v nejbližší době začne opadat také voda, která na Střekově zaplavila nakonec jen části cyklostezky. Místní tak vyráží s úlevami na obhlídku, oddychnout si mohou i zaměstnanci a majitelé restaurace Labská bašta.
Živobytí obsluhy v restauracích, ale také poslíčků donáškových služeb, je mnohdy ovlivněno tím, jak je ohodnotí zákazník. Všimné, diškerece, tringelt či tip se však v poslední době u zákazníků příliš nenosí a částka, kterou jsou lidé ochotni personálu přidat navíc, se zmenšuje. Podle restauratérů se čím dál častěji stává i to, že na dýško čekají číšníci a poslíčci marně.
Loučná v Litomyšli na Svitavsku je zatím klidná, výška hladiny se v pátek ráno pohybovala okolo 30 centimetrů. Ve městě se přesto už chystají na povodně - hasiči pytlují písek a lidé staví z pytlů hráze. Před sedmadvaceti lety kulminovala Loučná na více než třech metrech.
Loučná v Litomyšli je zatím klidná, výška hladiny se pohybuje okolo 30 centimetrů. Ve městě se už chystají na povodně, hasiči pytlují písek, lidé u řeky staví z pytlů hráze. Před sedmadvaceti lety kulminovala Loučná na více než třech metrech. Podobné to bylo v nedaleké Cerekvici nad Loučnou.
Významné námořní centrum. Město se zajímavou historií, aquaparkem, potopenou lodí i největším jezerem Chorvatska v sousedství. To je Biograd na Moru. Do dalmatské destinace vyráží každoročně desítky tisíc Čechů. Místní tvrdí, že babí léto je pro dovolenou v tomto letovisku ideální.
Luxusní vietnamská restaurace brzy otevře v přízemních prostorách Národního domu v Olomouci. Podnikatelé, kteří provozují podobný podnik ve Zlíně, chtějí vedle špičkových pokrmů a nápojů vytvořit pro hosty autentickou atmosféru. Na interiérech pracují už zhruba rok.
Předpovědi nepříznivého počasí s hrozbou extrémních strážek přiměly pořadatele atraktivních venkovních akcí v Olomouci, které se měly konat tento víkend, k jejich zrušení.
Každý má svou oblíbenou restauraci, na kterou nedá dopustit. Krásné prostředí, dobré jídlo i milá obsluha udělají své. Úplnou výhrou je výhodné polední menu „za hubičku“. Právě takovou restauraci Deník hledá. Kam se dá na Boleslavsku zajít na chutné a levné polední menu?
Již přes dva týdny, se musejí prostějovští milovníci smažených kuřecích specialit z KFC postit. Restaurace celosvětově známého fast foodu v Prostějově je uzavřena. Důvodem je kompletní rekonstrukce.
/VIDEO, FOTO, ANKETA/ Vyšší náklady na suroviny a personál, ale také nenasytnost některých majitelů. Zajít si dnes na oběd či večeři do restaurace a neutratit příliš peněz je plánem často nereálným. Ceny za jídlo i pití znovu strmě stoupají a podle odborníků alespoň ustálení částek očekávat nelze. Přesto jsou i na Ústecku ještě restaurace, kde vás oběd finančně nezruinuje a kde se tedy levně a přitom dobře najíte. Kde to je? Tipy tentokrát dávali naši čtenáři.
Ceny obědů v českých restauracích v srpnu opět vzrostly, což potvrzuje Edenred Restaurant Index. Průměrná cena poledního menu dosáhla 192,4 Kč, což je o 30 haléřů více než v červenci a o 4,1 % více než před rokem. Pravidelné stravování v restauracích tak představuje pro zaměstnance stále větší finanční zátěž.
Po nesnesitelných vedrech a varováních před přehřátím a dehydratací „straší“ meteorologové nyní opačným extrémem. Podle předpovědi počasí má pršet prakticky od čtvrtka do neděle.
V televizní reality show Hell’s Kitchen má své želízko v ohni i Hradec Králové. Jedním ze soutěžících je Miroslav Voňka, šékuchař a majitel restaurace To je bistro v Hradci Králové.
Ve čtvrtek 5. září podepsali starosta města Michal Kozár a zástupce firmy Kapitán JIH smlouvu o pronájmu pivovaru a restaurace. Ty vznikají v prostorách vyhořelého zámeckého pivovaru, který nyní prochází náročnou rekonstrukcí za půl miliardy korun. Přestavba musí být hotová do konce roku 2025.
Další restaurace na Pardubicku neobstála při kontrole inspektorů ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Výrazně zanedbala úklid kuchyně a skladu. Vyskytoval se tam trus hlodavců a další nečistoty. Inspektoři proto zakázali prostor kuchyně a skladu používat.