Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Restaurace Jiskra.

Po období smutku nový start. Kolínská Jiskra má nového provozovatele

/FOTO, VIDEO/ Kolínská restaurace Jiskra po čtyřech měsících znovu otevírá. Podnik nacházející se na stadionu Sparty Kolín v lesoparku Borky přebírá Tomáš Šulc, nevlastní syn předchozího dlouholetého provozovatele Lubomíra Šína, který v prosinci prohrál boj se zákeřnou nemocí.

Nová sportovní hala, resp. sportovně kulturní centrum v Dolním Třeboníně, přivítala první návštěvníky před rokem, 23. května 2023.

Nová hala v Třeboníně, to je také sauna a zrcadlový sál. Můžete si ji pronajmout

Hala o rozměrech 30x16 metrů, zrcadlový sál s posilovacími pomůckami, privátní finská sauna a restaurace se zahrádkou, která funguje také jako kulturní sál s pódiem, které se dá díky pohyblivé stěně otevřít a využít i při letních akcích pod otevřeným nebem. To je nová sportovní hala, resp. sportovně kulturní centrum v Dolním Třeboníně. 

Na tomto železničním přejezdu skončil život Petra Sepešiho, který by 23. dubna oslavil 64 let.

Nové informace k tragické smrti Sepešiho. Veřejná bezpečnost lhala, tvrdí svědek

Deníku se ozval čtenář, který byl se zpěvákem Petrem Sepešim v osudový večer v restauraci Gruzie ve Františkových Lázních. Uvedl, že tehdy byla na závorách závada a běžně je řidiči objížděli. Zpěvák Petr Sepeši by 23. dubna oslavil 64 let. Jeho život ovšem skončil při tragické nehodě na železničním přejezdu ve Františkových Lázních.

Na tomto železničním přejezdu skončil život Petra Sepešiho, který by 23. dubna oslavil 64 let.

Nové informace k tragické smrti Sepešiho. Svědek z restaurace vypovídá pro Deník

Deníku se ozval čtenář, který byl se zpěvákem Petrem Sepešim v osudový večer v restauraci Gruzie ve Františkových Lázních. Uvedl, že tehdy byla na závorách závada a běžně je řidiči objížděli. Zpěvák Petr Sepeši by 23. dubna oslavil 64 let. Jeho život ovšem skončil při tragické nehodě na železničním přejezdu ve Františkových Lázních.

Restaurace U Polehňů se společenským sálem je podle opozice ideální místo pro obecní dům v Příměticích.

Přímětice a kulturní dům. Restaurace U Polehňů padá, ve hře jsou pronájmy

Obecní dům, společenský sál nebo jen místo pro setkávání místních. Přesně takový prostor v Příměticích chybí. A zřejmě se to v nejbližší době ani nezmění. Jako řešení navrhla opozice odkoupit přímětickou restauraci U Polehňů, návrh na pondělním zastupitelstvu neprošel. Koupě by podle radnice zatížila městskou pokladnu.

Ústecký deník se na jeden večer ponořil do světa čím dál populárnějších hospodských kvízů.

Slib Jisker a sršeň asijská. Fenomén hospodských kvízů dává Ústečanům zabrat

/FOTO, VIDEO, ANKETA/ Do světa čím dál populárnějších hospodských kvízů se na jeden večer ponořil reportér Ústeckého deníku. Že nevíte, o co jde? Jedná se o týmovou soutěž probíhající každý týden napříč Českem. Stačí dát dohromady partu kamarádů a vyluštit více než 50 otázek. Poradíme vám, kam na kvíz v Ústí zajít. 

Titul nejlepší výčepní si poprvé v historii odnesla žena, Klára Brodecká z brněnské restaurace The Erin´s Flag Irish Pub

Nejlepší výčepní je žena. Poprvé v historii prestižní soutěže

V podsvětí historické varny v budově pivovaru, ale také v jídelním voze rychlíku na trase Plzeň – Praha. I taková místa vybrali pro třicítku finalistů organizátoři 18. ročníku prestižní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender. Do dvoudenního klání postoupili nejlepší čeští a slovenští výčepní, aby se opět po roce utkali o korunu toho nejlepšího.

Ilustrační fotografie.

Dávejte si pozor na své psy. Muž odvedl fenku, kterou žena nechala u restaurace

Na Městskou policii Kladno se o víkendu obrátila s žádostí o pomoc zoufalá žena. Podle mluvčí strážníků Aleny Purkytové, nechala žena svou fenku jack russell teriéra u restaurace v ulici Dlouhá v Kladně, ovšem když se pro ni vrátila, pes nikde byl. Majitelka začala svého mazlíčka hledat prostřednictvím sociálních sítí i osobně. 

Restaurace - Ilustrační foto.

Obědy v Hradci Králové zdražily. Lidé za ně dají devět procent průměrné mzdy

Ceny obědů v březnu opět mírně stouply, vyplývá to z Edenred Restaurant Indexu. Od začátku roku obědy výrazněji zdražily i v Hradci Králové, za první čtvrtletí ceny stouply o více než 2,5 koruny. Ceny obědů v krajském městě rostou dlouhodobě, Hradečáci za obědy v restauracích v březnu zaplatili o polovinu více než před čtyřmi lety.

Opilý kriminálník vyhrožoval s nožem v ruce majiteli restaurace smrtí.

Opilý kriminálník vyhrožoval s nožem v ruce majiteli restaurace smrtí

Po vystřízlivění, skončil několikrát trestaný recidivista ve vazbě a vězení se opět nejspíš nevyhne. Osmačtyřicetiletý muž ze Zlínska, napadl v restauraci v Luhačovicích nejprve druhého hosta, poté i majitele. S nožem v ruce mu vyhrožoval smrtí. Muž má v rejstříku trestů celkem 14 záznamů, většinou za násilnou trestnou činnost. Naposledy se z vězení vrátil před rokem, teď mu za mřížemi hrozí další tři roky.

Tvarůžkový festival na Horním a Dolním náměstí v Olomouci, 13. dubna 2024

Tvarůžkový festival zaplnil centrum Olomouce, přilákal davy

Tvarůžkové speciality u stánků, pěnivý mok z místních minipivovarů, regionální produkty a bohatý doprovodný program. Tisíce návštěvníků si v sobotu nenechaly ujít sedmý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu. Počasí bylo jako na objednávku, takže to na Horním a Dolním náměstí vypadalo jako na Václaváku.

Tvarůžkový festival na Horním a Dolním náměstí v Olomouci, 13. dubna 2024

Tvarůžkový festival zaplnil centrum Olomouce. Lákal davy

Tvarůžkové speciality u stánků, pěnivý mok z místních minipivovarů, regionální produkty a bohatý doprovodný program. Tisíce návštěvníků si v sobotu nenechaly ujít sedmý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu. Počasí bylo jako na objednávku, takže to na Horním a Dolním náměstí vypadalo jako na Václaváku. Dvoudenní oslava pokračuje i v neděle, opět zajímavým programem. 

Restaurace v přerovském parku Michalov má konečně nového provozovatele.

Restauraci v Michalově bude provozovat bývalá majitelka legendárního „Olinka“

Restaurace v přerovském parku Michalov, která je od loňského podzimu opuštěná, má konečně nového provozovatele. Podniku se ujme bývalá majitelka legendární hospůdky U Olinka ve Lhotce Eva McConahay Oujezdská, která provozuje také hostinec U Andělů v Mostní ulici. Nová provozovatelka by chtěla vsadit nejen na dobré pivo, ale pořádat také koncerty a další akce. Přerované otevření restaurace vítají - v létě se totiž v parku konají promenádní koncerty a další akce.

Zahrádka je v létě velmi oblíbeným místem k posezení.

Skvělá zpráva pro Slánské: Legendární Střelna zanedlouho otevře zahrádku

/FOTO/ Střelnu na sklonku loňského roku odkoupili od podnikatele Josefa Jelínka Asiaté. Tamní prodejna elektro se záhy proměnila v obchod s potravinami a dalším zbožím pod značkou Bala. Před krámem se na stojanech vyjímají sázené jarní květiny. S téměř letním počasím lidé vzpomínají na zdejší velmi oblíbenou zahrádku. Kladenský deník má pro všechny skvělou zprávu: zahrádka bude brzy zase otevřena.

Smažený sýr. Ilustrační foto.

Smažák je fenomén. Na Teplicku ho v restauracích lze jíst v různých verzích

Smažený sýr je tradiční česká pochoutka, kterou si čas od času dá v restauraci snad každý. Smažený sýr proto zůstává stálicí na jídelních lístcích většiny podniků na Teplicku. Frčí především běžný eidam, restaurace podle naší sondy ale nabízejí ve stejné úpravě třeba také verzi uzenou, goudu nebo hermelín.

V Rokycanech je zase v provozu restaurace Corso, otevřela se pizzerie na vlakovém nádraží. Brzy se otevřou další podniky.

Pizza i česká klasika. Tradiční rokycanské restaurace opět ožívají

Oblíbené restaurace, které dočasně zmizely z gastromapy Rokycan, jsou zpět. Po několika měsících zahájila provoz restaurace Corso v centru města. Na vlakovém nádraží už si lidé našli pizzerii Rud´s pizza a na své znovuotevření se chystá restaurace Na Střelnici. V dohledné době přivítá první návštěvníky také zcela nová restaurace zaměřená na moderní gurmány.

Rozhledna s chatou Bleiberg.

Proslulou restauraci Bleiberg s rozhlednou chce majitel vzkřísit a otevřít

V minulosti oblíbený cíl turistů i lyžařů zhruba osm let chátrá. Historickému objektu, jehož součástí je rozhledna a restaurace, chce vrátit původní lesk jeho nový majitel František Bittengl. Ten plánuje přivítat hosty nejen v restauraci na dobrém jídle a pití, ale chce pro veřejnost zprovoznit i rozhlednu a nabídnout přímo v místě ubytování.