Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Volba sládků končí. Místo ní pivovar nabídne Speciály z Prazdroje

Volba sládků končí. Místo ní pivovar nabídne Speciály z Prazdroje

Plzeňský Prazdroj změnil od května svůj program pivních speciálů. Projekt Volba sládků, který každý měsíc nabízel v limitované edici jedno speciální pivo ve vybraných hospodách a restauracích v Česku a na Slovensku, nahrazuje novým programem s názvem Speciály z Prazdroje. Ten nabídne hospodským možnost sestavit si vlastní kalendář pivních speciálů na míru. Vybírat budou moci během roku dohromady z deseti druhů piva ze stálé i sezónní nabídky.

Rašínovo nábřeží. Náplavka.

Spor o restauraci na náplavce graduje. Provozovatelé čelí žalobě o miliony

Pražská městská firma Trade Centre Praha (TCP) vede soudní spor s provozovateli restaurace Vltava na náplavce Rašínova nábřeží, která podle společnosti nemá platnou nájemní smlouvu. ČTK to v tiskové zprávě sdělil mluvčí TCP Ondřej Šrámek. Firma podle něj v roce 2023 podala na provozovatele žalobu za bezdůvodné obohacení.

Ilustrační foto

Sokolovští rozhodli: Nejoblíbenější restaurací je Hotovka, následovaná Pérákem

V nedávné anketě Deníku zaměřené na oblíbené restaurační podniky v Sokolově získala největší podporu Restaurace Hotovka, která obdržela 34 % hlasů. Na druhém místě se umístila Restaurace Pérák s 27 % hlasů. Do ankety se zapojilo celkem 4 104 respondentů, kteří vybírali své oblíbené podniky podle kvality jídla, obsluhy a celkové atmosféry.

Deník připravil velký souhrn zpráv končícího týdne na Hodonínsku.

To nej na Hodonínsku: pomoc nemocné ženě, návrat hospody i tlačenice u burgerů

Deník připravil velký souhrn zpráv končícího týdne na Hodonínsku. V přehledu nechybí články, o které měli čtenáři výrazný zájem. Týkají se silné podpory vážně nemocné ženy z Mikulčic, aktuálního vývoje stavby dálnice D55, HamburgerFestu v Kyjově nebo návratu Nové Budvarky v Hodoníně. Pod každou ukázkou najdete odkaz na celý článek.

Mistrovství České republiky v country tancích a cloggingu dětí.

Rakovník přivítá Mistrovství ČR v country tancích. Využita bude i Divadelní

Kulturní centrum v Rakovníku se o víkendu 10. – 11. května stane dějištěm 28. ročníku Mistrovství České republiky v country tancích a americkém stepu. Do města přijedou desítky tanečních souborů z celé České republiky i Slovenska, které předvedou své umění v soutěžních kategoriích a stylově tak oživí rakovnickou kulturní scénu. Zázemí soubory najdou i v doposud nevyužité Divadelní restauraci, která ani na konci dubna nenašla nového provozovatele.  

Staré náměstí Sokolov

Sokolov rozšiřuje vodní prvky na náměstí. Osvěžení vítají děti i restauratéři

Loňská novinka, mlžné trysky stříkající ze země, měla na Starém náměstí v Sokolově velký úspěch zejména u dětí, které zde v parném létě řádily. Podobné osvěžení se Sokolov rozhodl instalovat i na druhém konci náměstí kde jsou zahrádky restaurací. Jejich majitelé s tím nemají problém, naopak. Přiláká to prý lidi a v letních vedrech na rozpáleném náměstí přijde osvěžení vhod. Celkové náklady jsou bez mála 790 tisíc korun.

Bohumil Palounek, nejdéle působící hospodský na Českolipsku, je živoucí legendou regionální gastronomie. I přes zdravotní problémy zůstává duší své restaurace U Bohouše, kterou provozuje přes třicet let.

Skoro 60 let za sporákem. Opustil Hilton a v Lípě vypiplal restauraci U Bohouše

/FOTO, VIDEO/ Nejdéle působící hospodský na Českolipsku je živoucí legendou regionální gastronomie. Bohumil Palounek (75 let) i přes zdravotní problémy zůstává duší své restaurace U Bohouše, kterou provozuje přes 30 let. Kuchařského matadora, který vyniká v přípravě zvěřiny a ryb, ocenila nejvyšším vyznamenáním také Asociace kuchařů a cukrářů.

Prostranství před restaurací Brno, Karviná, květen 2025

Po Brnu přijde na řadu Skleník. Karviná mění podobu zastaralých ploch v Ráji

Dlouhá léta působily prostory před známými hospodami v Karviné-Ráji zanedbaně, město teď veřejná místa ladí do moderního tónu. Loni přetvořilo parčík u restaurace Brno a v podobném duchu se chystá upravit i plochu u pivnice Skleník. K úplné proměně karvinských prostranství ale zatím chybí ochota soukromých vlastníků zapojit se do změn.

V Přerově se v úterý otevřela nová restaurace řetězce Burger King.

Burger King v Přerově otevřel novou restauraci

Burger King, jeden z nejznámějších řetězců rychlého občerstvení na světě, uvedl v úterý hodinu před polednem do provozu novou restauraci v Přerově. Nejnovější HOME OF THE WHOPPER® v České republice otevírá dveře všem fanouškům na ohni grilovaných burgerů.

Po stopách ústeckých hospod: U Kováře, tam, kde chutnají výpečky u živé hudby

Po stopách ústeckých hospod: U Kováře, tam, kde chutnají výpečky u živé hudby

/VIDEO, FOTO/ Milovníci zlatavého moku a dobrého jídla, zbystřete! Ústecký deník pokračuje v seriálu Po stopách ústeckých hospod, v rámci kterého představujeme podniky, které patří k Ústí nad Labem stejně tak jako šikmý kostel. Již dvanáctý díl patřil místu, kde dvanáctku dostanete na stůl dříve, než se stihnete pohodlně usadit. Navštívili jsme jednu z nejtradičnějších ústeckých hospůdek a restaurací, byli jsme U Kováře.

Venkovní posezení před Operou a Asado grillem na Horním náměstí se letos rozrostlo, duben 2025

Zahrádky restaurací v centru Olomouce se mění. Jak se vám líbí?

Vzhled restauračních předzahrádek v centru Olomouce prochází proměnou. Podnikatelé by postupně měli upouštět od masivních „staveb“ s ohrazením a venkovní posezení a jeho umístění přizpůsobit požadavkům města. Pro starší zahrádky nyní platí přechodné pětileté období. V roce 2028 by už všechny měly odpovídat metodice, která u provozoven v městské památkové rezervaci (MPR) klade důraz na estetickou kvalitu.

Majitel restaurace  Slovanka ve Stochově Roman Šnajdr (vlevo)

Kofola a řízky pro hasiče. Majitel restaurace vozí občerstvení k požáru skládky

"Naši hasiči u Rynholce odvádí skvělou práci a my bychom je rádi podpořili alespoň drobným občerstvením na účet podniku, jako poděkování za jejich nasazení," tak začala výzva, kterou na focebookové stránky restaurace Slovanka Stochov pověsil její majitel Roman Šnajdr. O pár hodin později vezl přímo k zásahu desítky litrů kofoly a malinovky i holandské řízky s chlebem.

Soutěž O nejlepší velikonoční nádivku se konala tradičně v sokolovně ve Slaném-Kvíčku.

Královnou nádivkování se stala Kateřina Nováková ze Kvíčku

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Restaurace v sokolovně ve Slaném-Kvíčku hostila o velikonočním víkendu účastníky dalšího ročníku soutěže O nejlepší velikonoční nádivku. Místní i přespolní donesli letos k zápisu celkem 17 soutěžních vzorků nádivek.

Fastfood Popeyes v českobudějovickém IGY centru.

Five Guys, Popeyes, alternativy. Seznam fast foodů v Česku se rychle mění

Burgery, smažená kuřata, hranolky. Fast foody v Česku přibývají rychlým tempem. Globální značky hlásí lepší tržby a otevírají další pobočky. Dostávají se do regionů a menších měst. Na trh pak míří další světoví hráči, ale i zdravější nové stravovací koncepty. Jaký je vývoj v segmentu prodeje jídla a nápojů? Kdo a s čím míří do Česka? Podle odborníků je nástup provozovatelů stravování enormní.

Po stopách ústeckých hospod táhne. Hledali jsme nejlepší podnik z prvních deseti podniků.

Po stopách ústeckých hospod: Labužníkům nejvíce šmakuje U Eichlerů

Více než dva tisíce hlasů a boj do poslední hodiny. Celotýdenní anketu Ústeckého deníku o nejatraktivnější gastropodnik v Ústí nad Labem opanovala všebořická restaurace U Eichlerů. Pomyslné stříbro putuje do restaurace La Puerta del Mexico a bronzová placka míří do klíšského Replay's Restaurant. Jak si vedly jiné restaurace či hospůdky?

Mezinárodní gastroprůvodce Gault&Millau.

Ke hvězdám přibyly čepice. Nový gastroprůvodce zavede do top restaurací

V Česku přibyl další gastroprůvodce, který upozorňuje na nejlepší tuzemské podniky. Letos poprvé sem vstoupil prestižní francouzský průvodce Gault&Millau. Pokud lidé hledají restauraci či kavárnu, jejíž návštěva opravdu stojí za to a nabízí víc než kulinářské potěšení, seznamů a gastroprůvodců, jimiž se mohou inspirovat, je v tuzemsku celá řada, a ta se navíc letos rozšíří ještě jednou. Deník přibližuje, jakých a které podniky doporučují.