Dokončení rekonstrukce Šlechtovy restaurace v pražské Stromovce vyjde předběžně na téměř 200 milionů korun. Hlavní město vypíše tendr, ve kterém bude hledat stavebníka. Vzniknou tři gastroprovozy, při rekonstrukčních pracích se opraví kolonáda, altán či svah nad restaurací. V nedokončených prostorách také dělníci doplní příčky a vybudují výtah a udělají rovněž rozvody inženýrských sítí. Vypsání zakázky schválili pražští zastupitelé.
Salaquarda. Toto neobvyklé příjmení, které nosí jen pár desítek lidí v Česku, má i René, osmačtyřicetiletý majitel rodinné restaurace Na Zámku v Chrasti na Chrudimsku. Vedle svého angažmá v gastronomii, kde si zakládá na regionálních farmářských potravinách, vytvořil známý spolek otužilců. A to rovnou s benefičním přesahem.
On-line nakupování z pohodlí domova má v oblibě stále více Čechů. Jednoduše přes některou z aplikací v mobilu si objednávají jídlo z restaurací a bister, nebo si pořizují potraviny, spotřební zboží, módu či elektroniku. Společnost Wolt se snaží všechny tyto nákupy spojit a svými kurýry doručovat lidem rychle jak obědy, tak třeba i nákup z obchodu či věci z lékárny. Jak se tyto služby vyvíjejí a jaké další novinky na zákazníky čekají? To prozradil František Cmunt, ředitel pro maloobchodní prodej firmy Wolt, který byl hostem dalšího dílu pořadu Byznys kafe.
Smažený sýr? Stálice české kuchyně má spoustu příznivců a v restauracích to dobře vědí. Obalený sýr s hranolky, kroketami nebo vařenými bramborami nabízejí také v Žatci při obědových menu, ale i ve stálých jídelních lístcích. V nabídce je obalovaný eidam, hermelín i Gouda, cena se liší od hospody a hmotnosti porce. Podstatné také je, zda je v ní započtena i příloha.
Smažený sýr je fenoménem české gastronomie, který si získal srdce mnohých gurmánů napříč cenovými kategoriemi. Ptali jsme se čtenářů, kde na Liberecku podávají ten nejlepší. Od hospodských klasik po luxusní restaurace, přinášíme vám tipy na místa, kde si na tomto oblíbeném jídle pochutnáte nejvíce.
Smažený sýr je fenomén. K českým hospodám a restauracím patří stejně neodmyslitelně jako pivo. Reportérka Deníku má pro vás TOP 3 restaurace z Českolipska, kde dělají skvělý smažák. Další tipy přidali i naši čtenáři.
/FOTO, VIDEO/ Tradiční tutovka pro ty, kdo měli hluboko do kapsy, už v hospodě běžně vyjde s přílohou skoro na dvě stě korun. Někde i dráž. Ceny smažáků v nejznámějších restauracích v Litoměřicích, Roudnici a Lovosicích najdete na konci článku.
/VIDEO, ANKETA/ Smažený sýr je fenomén. K hospodám a restauracím patří stejně neodmyslitelně jako pivo. Máme pro vás TOP restaurace z Ústecka, kde dělají skvělý smažák. Další tipy přidali i naši čtenáři, jeden z nich je dokonce velkým milovníkem tradiční české pochoutky!
Kdo by nemiloval smažený sýr? Stálice české kuchyně má spoustu příznivců a restauratéři to dobře vědí. Proto smažák s hranolky nebo vařenými bramborami nabízejí při obědových menu, ale i ve stálých jídelních lístcích. Osvěžením pro gurmány jsou také smažené olomoucké tvarůžky nebo obalovaný romadur, které lze na Chrudimsku v několika restauracích na Chrudimsku ochutnat. Kde mají smažák na Chrudimsku nejlepší podle vás? A znáte Smažákomapu?
Legendární smažák patří mezi stálice v meníčku restaurací a hospod v Čechách, v nadsázce patří mezi naše národní jídla. Nejlépe v kombinaci s hranolkami a nebo vařeným bramborem. Pomyslnou tečkou je pak tatarka. Jinak tomu není na Orlickoústecku, kde mohli také čtenáři Deníku v naší výzvě vybírat ze svých oblíbených restaurací a hospod, které právě tento pokrm mají v nabídce. Kde ho mají na Orlicku nejlepší podle vás? A znáte Smažákomapu?
Jedna z největších pochoutek Čechů. Smažák, správně smažený sýr, má v našich končinách až neuvěřitelnou pověst. Oslovili jsme veřejnost a ptali se, kde dělají nejlepší „smažák“. V článku tak najdete pět jabloneckých restaurací, které podle místních připravují tento oblíbený pokrm nejlépe. Zjistěte, jaké ingredience a techniky dělají z obyčejného smažáku kulinářský zážitek.
Developer občanům Deštného v Orlických horách představil budoucnost Národního domu, který tvoří výraznou dominantu návsi. Současná budova půjde k zemi, na místě bývalého hotelu vznikne apart hotel s restaurací a wellness.
/VIDEO, FOTO/ Silná vlna zájmu se vzedmula na webu Hodonínského deníku. A to poté, co Prima odvysílala reprízu pořadu Ano, šéfe! Kuchař Zdeněk Pohlreich v něm před lety navštívil hodonínskou restauraci Westy, kde ho přivítal Ludwig Westermair s manželkou Janou a tyrolskými recepty.
/ANKETA, VIDEO/ Zklamání vyvolalo mezi studenty Masarykovy univerzity v Brně plánované uzavření jedné z menz. Prorektorka a zároveň manželka současného premiéra Jana Fialová odkázala studenty mimo jiné na bistra v přilehlém nákupním centru, tam jsou ale k dispozici převážně fast foody.
/FOTO, VIDEO/ Nekonečný příběh děčínského K-centra, které chce město přestěhovat od domu dětí a mládeže na Teplické ulici, začal psát další kapitolu. Radnice začala na podnět Děčínského fóra jednat s majitelem bývalé restaurace Švejk nedaleko hypermarketu Tesco. Deníku se podařilo zjistit i cenu, o jaké se jedná.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) za posledního půl roku na čas přerušila provoz bezmála dvaceti restaurací a prodejen potravin v Praze. Nejčastěji za to mohl výskyt škůdců, plísně nebo špína.
Třiatřicetiletý Ostravák Radim Dvořáček se velkého množství jídla nebojí. Ačkoliv váží kolem šedesáti kilogramů, dokáže porazit ty největší jedlíky. Na kanále YouTube má pod přezdívkou STEEL ROD Radim videa pořízená po celé Evropě a v Americe a zhlédly je desítky milionů lidí. V pondělí se v chrudimské restauraci Western Na Chrudimce vypořádal s obrovským hamburgerem a ještě si dal nášup v podobě minutky pro dva.
Během několikahodinové prohlídky zoologické zahrady na Svatém Kopečku málokterý návštěvník nezamíří ke stánku s občerstvením nebo nevyužije služeb komfortnější gastro provozovny v areálu s exotickými zvířaty.
Ochranný svaz autorský (OSA) pro letošní rok zvyšuje poplatky za hudební produkci v návaznosti na inflaci. Pro mnoho provozovatelů restaurací, kaváren i poskytovatelů dalších služeb ve Zlínském kraji, kteří používají hudbu jako kulisu ve svých provozovnách, jsou tyto poplatky dalšími z řady prudce rostoucích nákladů a zhoršují ještě více jejich finanční situaci. Začínají tedy hledat legální cesty, jak získat levnější alternativu.
Na vzhled mariánských Lázní mají velký vliv také provozovatelé restaurací, kteří mají u svého podniku předzahrádku. Právě podobu předzahrádek začne nově regulovat manuál. Provozovatelé mají tři roky na to, aby se mu přizpůsobili.
Valašský deník zmapoval současnou situaci ve Vsetíně a vybral největší ostudy, které jsou dlouhodobým problémem města. Ve čtvrtém díle jsme se zabývali Domem kultury. V anketě lze hlasovat pro největší ostudu a doporučit tak politikům, aby urychleně sjednali nápravu. Seznam zanedbaných budov, míst a území, které vás štvou, je redakce Deníku připravena rozšířit o vaše tipy. Pokud víte o ostudném či problémovém místě, pošlete nám tip na e-mail: iva.nedavaskova@denik.cz.
Z příjemného sobotního večera se stala noční můra. Pětice přátel si v indickém městě Gurugram vyšla na večeři do hotelové restaurace. Po jídle ale nevědomky snědli suchý led a začali kašlat a zvracet krev. Všech pět hostů skončilo v nemocnici. Policisté v úterý zatkli manažera hotelu. „Čelí obvinění z úmyslného ublížení na zdraví,“ uvedl policejní mluvčí.
/FOTO/ Zákazníci restaurace v Komořanech na Vyškovsku nyní musí počítat s tím, že narazí na zavřené dveře. Kontroloři tam totiž našli trus hlodavců. Informovala o tom Státní zemědělská a potravinářská inspekce na svém webu Potraviny na pranýři.
Tržbu z restaurace v centru Chomutova vzal v minulých dnech 40letý lapka. Peněz, několika tisíc korun, si ale neužíval dlouho. Policisté ho chytili už tři hodiny po krádeži, za kterou teď recidivistovi mu teď hrozí až tři roky za mřížemi.
Nová restaurace řetězce rychlého občerstvení Burger King se nejspíš v příštím roce otevře v Kroměříži. Pobočka vznikne ve Velehradské ulici u supermarketu Tesco a nákupního centra Rybalka.
Šest a půl milionu korun půjde z jihlavské kasy na úpravu bývalé Radniční restaurace. I přes výhrady opozice tento krok schválili před pár dny zastupitelé.
/VIDEO, FOTO/ V Zaječicích u Pyšel se v sobotu 2. března konal tradiční masopustní průvod. Maškary se sešly u restaurace Oksford a po předání práva nad obcí se vydaly na cestu.
Do přerovského parku Michalov, který letos slaví sto dvacet let své existence, míří investice města. Oprav se dočkají nejen toalety u bistra U Králíčka, které je oblíbenou zastávkou maminek s malými dětmi, ale město provede také úpravy dětského hřiště a oplocení parku. Radní nyní intenzivně shánějí nového nájemce opuštěné restaurace.
/FOTO/ Vařil pro prezidenty, s úspěchem vedl národní tým kuchařů i oceňovanou restauraci v pražském mrakodrapu. Řada lidí si tvář šéfkuchaře Jiřího Krále bude pamatovat z televizní reality show Kuchařská pohotovost. Posledních pět let se stará o gastronomii v restauracích Pivovaru Cvikov.
Robert Mitrovský odmalička jezdil do Nového Jáchymova na chalupu. V roce 2015 se rozhodl prodat byt v Praze a postavil si tu dům. Navíc jeho manželka odtud pochází. Společně rádi navštěvovali restauraci U Cechu. Když ji ale nájemce opustil a byla uzavřená, přihlásil se vloni v říjnu do výběrového řízení, které obec vyhlásila.
Původně chtěl stavět dřevěné sruby a pracovat se dřevem jako jeho otec. Zhruba ve třinácti letech ale začal pomáhat v rodinné restauraci. Začínal u myčky a nádobí. Pohyboval se v kuchyni a koukal kuchařům pod ruce. A jejich práce a kreativita se mu zalíbila. Tehdy vařit ještě nemohl a ani neuměl, a tak začal sledovat kuchařské umění nejen v rodinné restauraci, ale i v tehdy populárních televizních pořadech.
Jasno je o místu prodejny rychlého občerstevní KFC v Břeclavi. Deník počátkem týdne informoval, že podnik vznikne pravděpodobně v areálu nákupního centra na okraji Břeclavi, kde funguje například Tesco. Vedení centra informaci nyní potvrdilo.
Loni oslavil padesáté narozeniny, nijak zvlášť ho to ale trápit nemusí. Oblíbený herec, dabér a režisér Lumír Olšovský má totiž velké charisma a vizáž, kterou by mu mohli závidět i mladší muži. Na odiv svůj vzhled ale příliš nedává. Jak prozradil časopisu Story, je spíše stydlivý typ.
O rozšíření nabídky s rychlým občerstvením se má v Břeclavi postarat řetězec KFC. Informace mezi lidmi vzbudila výrazný zájem. Vedení sítě restaurací oficiálně poptává manažera směny pro nově otevřenou pobočku právě v Břeclavi.
Hrachovka a smažený řízek za 115 korun, ale také bramboračka s kuřecím steakem a pečenými bramborami za 204 korun. To jsou vybrané ceny poledního menu, za které se mohou najíst strávníci v restauracích a jídelnách na Chomutovsku.
/FOTO/ Milovníci rychlého občerstvení budou mít v Brně brzy více možností na výběr. Ve městě plánuje otevřít pobočku americký řetězec Popeyes, který se specializuje na kuře marinované v koření z New Orleans. Nově je jasněji o tom, kdy to bude.
Running sushi míří do Teplic. Tuto informaci mají obyvatelé lázeňského města už řadu měsíců. Jisté je, že se provozovna s nekonečným proudem sushi a dalších asijských specialit otevře v OC Galerie Teplice, dosud se ale spekulovalo o termínu otevření.
Kdo dělá nejlepší, nekrásnější a nejchutnější tatarák? To byla otázka, na níž se hledala odpověď v pilotním projektu soutěže Gastro Challenge, vol. 1, kterou vyhlásila českokrumlovská restaurace Depo. Bitva se konala ve čtvrtek 22. února a v prvním díle, z něhož by mohla vzejít nová kulinářská soutěž, se utkalo devět restaurací nejen z Českého Krumlova. Zapojili se i Lipeňáci.
Dodatkové tabulky, které upravují podmínky zákazu vjezdu, leckdy chybně vykládá i řidič s dlouholetými zkušenostmi za volantem. Jaké výjimky silniční zákon povoluje, když umožňuje vjezd dopravní obsluze?
/FOTO, VIDEO/ Kvalitní služby, skvělé jídlo, dobré pití, vybraná muzika a hlavně pohoda. S takovou vizí se pustil do nového podnikání v Břeclavi herec Petr Batěk, který sem přesídlil z Mikulova, kde provozoval do konce loňského roku penzion. Společně s kamarádem Petrem Fibingrem chce oživit dřívější Grilrestaurant v ulici Na Valtické.
Tragická dopravní nehoda se stala v neděli 18. února krátce po třetí hodině ranní na silnici I/4 ve směru od Strakonic na Kbelnici. Vyhasl zde mladý život. Obětí nehody se stal profesionální kuchař a provozovatel restaurace Čezeta ve strakonickém domě kultury Tomáš Vrtiš (33).
Když před rokem a pár měsíci v prosinci 2022 otevřeli restauraci Na Střelnici v Rokycanech noví nájemci, místní se těšili, že místo v centru bude zase žít společenským životem.
Zatímco se bavíme o předávání zkušeností mladším kolegům a lásce ke kuchařskému řemeslu, vzniká pod jeho rukama s naprostou lehkostí tříchodové degustační menu zahrnující burratu s tomatovou salsou a olivovou tapenádou, pečená prsa z perličky se sezónní zeleninou a pestem z černých lanýžů a grilovanou chobotnici s blanšírovanou zeleninou a gnocchi…
V kuchyni hostěradické restaurace Na náměstí, kterou v minulém týdnu zavřeli kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce, už se zase může vařit. Provozovatel podniku nechal prostory vyčistit a vymalovat. Inspektoři znovuotevření kuchyně schválili, návštěvníci se do restaurace budou moct vrátit v pondělí.
Vyhlášené přerovské restaurace, které lidé v minulosti rádi navštěvovali, jsou opuštěné. Už dva roky je zavřená restaurace v Městském domě, takže pohoštění během plesové sezony a kulturních akcí zajišťuje pouze cateringová firma. Od podzimu je navíc mimo provoz také oblíbená restaurace v parku Michalov, častý cíl rodinných výletů a návštěvníků promenádních koncertů. Park Michalov přitom právě letos slaví sto dvacet let od svého založení.
Vyhlášené přerovské restaurace, které lidé v minulosti rádi navštěvovali, jsou opuštěné. Už dva roky je zavřená restaurace v Městském domě, takže pohoštění během plesové sezony a kulturních akcí zajišťuje pouze cateringová firma. Od podzimu je navíc mimo provoz také oblíbená restaurace v parku Michalov, častý cíl rodinných výletů a návštěvníků promenádních koncertů. Park Michalov přitom právě letos slaví sto dvacet let od svého založení.