Několik novinek přináší nová restaurace McDonald´s, která právě otevírá vedle konkurečního KFC v OC Aventin na kraji Jihlavy. Jako první ve městě nabízí možnost objednat si jídlo přímo z auta u McDrive nebo dětské hřiště a digitální hry.
Draho přišlo turistu posezení v jedné z restaurací v Benešově nad Ploučnicí. Zapomněl tam totiž brašnu, ve které měl více než 21 tisíc korun v hotovosti. Tu si mezitím vyhlédl zloděj.
U Nováků, Euro, Tančírna, Mrtvola, pivnice U Hrochů nebo restaurace u hotelu Strojař. Kam se poděly legendární přerovské restaurace, kavárny, pivnice a bary, které byly v minulosti na výsluní? Jak na ně vzpomínají jejich zakladatelé a štamgasti, kteří je navštěvovali? Proč skončily, a co je dnes na jejich místě? Osudy vyhlášených přerovských podniků mapuje seriál Přerovského deníku „Hospůdko známá aneb Po stopách zaniklých hospod v Přerově.“
V centru Plzně probíhá demolice kdysi vyhlášené restaurace Bohemie v prostoru mezi Anglickým nábřežím a Pražskou ulicí. Objekt sousedí s výškovou budovou tehdejšího Hutního projektu, kterému se přezdívá „Bohemka“.
Hudební klub Bažina proslavil Rychnov čtrnáct let trvající sérií koncertů převážně z oblasti folkové hudby. Od roku 2000 se nejprve v Zahrádkářské klubovně a později v sále restaurace Beseda konal každý měsíc koncert. V Bažině se objevilo nejedno slavné jméno, některá dokonce i dříve, než se dostala do podvědomí hudební veřejnosti.
K požáru sporáku do restaurace v teplické čtvrti Trnovany vyjížděli v pondělí 26. srpna před 19. hodinou večer hasiči. Požár se jim podařilo rychle dostat pod kontrolu. Pomohl k tomu rychlý zásah personálu.
Nová pivnice s názvem Plzeňka u Staré radnice oživí vzpomínky historického místa v Ostravě, které vždy žilo večerním životem. Restaurace je součástí zbrusu nové rezidence Nové Lauby jen pár kroků od Masarykova náměstí.
Kde na Pelhřimovsku koupíte vydatný oběd levně a kde si zase připlatíte? Deník vám přináší přehled levnějších i dražších restaurací. Kde se můžete dobře najíst? Tipy na nejlevnější podniky najdete v článku.
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich působí v televizi jako drsňák, v reálném životě si ale na ulici povídá se svými fanoušky a třese jim rukou. Kromě toho také rád cestuje a ani v zahraničí v sobě kuchaře nezapře. Zároveň má ale hodně práce se svými restauracemi, jejichž chod poznamenala pandemie koronaviru. Starosti mu dělá i pracovní morálka některých lidí…
V období během května do července letošního roku se hygienici zaměřili na kontrolu zmrzlin v Praze. Kontrola cílila na jejich bezpečnost z hlediska přítomnosti látek schopných vyvolat onemocnění a nebo zda v případě deklarace bezlepkové zmrzliny skutečně neobsahuje alergen lepek.
Téměř 60 podniků na Frýdeckomístecku, Havířovsku, Opavsku a v Podbeskydí navštívili v srpnu Kohoutkoví inspektoři SmVaK. Výsledek? Specifičnost Kravařska, náročná situace v sektoru, vstřícnost k zákazníkům.
/FOTO, VIDEO/ Retro atmosféra restaurace na rychnovském koupališti je pryč. V letošní sezoně se návštěvníkům představila v novém světle a s moderním zázemím a vybavením. Koupaliště ve Včelném tento rok slaví 90 let od otevření a další omlazovací kúra v areálu se ještě plánuje. Porovnejte na aktuálních fotografiích i videu, jak moc se to tu zatím změnilo.
Největší cestovatelský portál TripAdvisor slaví letos 10 let své české verze a na recenzích tuzemských památek, hotelů či restaurací je to znát. Čeští uživatelé jich napsali už desítky tisíc. A jak si v TripAdvisoru stojí restaurace na Mostecku? Přinášíme přehled těch, které na TripAdvisoru nasbíraly nejvyšší hodnocení.
Podhůří Jeseníků, konkrétně Malá Morávka, Karlov pod Pradědem a blízké okolí, ožijí o nadcházejícím víkendu borůvkovými hody. Ty se budou letos konat už po třiadvacáté a pokaždé přilákají tisíce návštěvníků.
Už jen dny dělí historicky cennou nádražní budovu v Jihlavě od demolice. Stará a zanedbaná zastávka Jihlava – město se pomalu začíná měnit v moderní Centrální dopravní terminál.
Město toho mělo v novém Československu mnoho zajímavého. Kuriózní střípky z místního života před 100 lety pro vás vybírá Jan Schinko, odborník na budějovickou historii. Tentokrát o hostinci U Tří sedláků.
/FOTO, VIDEO/ Zákupy jsou neodmyslitelně spjaty s koupalištěm. Zákazníků podle provozovatelů občerstvení letos znatelně ubylo, což znepokojuje místní podnikatele. Provozovatel koupaliště se brání, že lidí chodí stejně. Návštěvníci si naopak pochvalují nabídku občerstvení a velebí komorní prostředí. Jaká je nabídka?
Zástupci společnosti McDonald’s jednali s vedením Sokolova o otevření nové pobočky u sjezdu z dálnice vedle benzinové stanice OMV. Restaurace bude fungovat i v režimu drive-in, což ocení zejména řidiči. Město projekt podporuje, ale je třeba vyřešit přístupovou cestu pro pěší ze sídliště Michal.
Zažili olympijské hry v Tokiu, kde oba získali - trochu nečekaně - medaili. Po třech letech se zase ocitli pod pěti kruhy, s ambicemi znovu vybojovat cenný kov, ale tentokrát se na stupně vítězů nedostali. Lukáš Rohan a Alexander Choupenitch už jsou z Paříže doma. Nastává čas vzpomínek i bilancování. Co je ve Francii zaskočilo?
Údajný boj se satanášem v úterý večer nevyhrál 39letý muž z Budějovicka. Proti jeho obtěžování hostů v jedné z restaurací na Pražském předměstí musela zasáhnout hlídka městské policie. Muž skončil v rukou zdravotníků.
K nejstarším novorenesančním stavbám v Brně patří Bochnerův palác v Přízově ulici. Ten dostavěli dělníci v roce 1867 podle návrhu rakouského stavitele a Josefa Arnolda a sloužil jako správní budova původního areálu textilky Vlněna. Po rekonstrukci tam vznikly kanceláře a do budoucna se počítá i s restaurací.
K nejstarším novorenesančním stavbám v Brně patří Bochnerův palác v Přízově ulici. Budovu dostavěli dělníci v roce 1867 podle návrhu rakouského stavitele a kameníka Josefa Arnolda a sloužil jako správní budova původního areálu textilky Vlněna. Po rekonstrukci tam vznikly kanceláře a do budoucna tam bude i restaurace. Jedná se o pobočku L'Osteria, která se zaměřuje na italskou kuchyni.
/NYMBURÁCI V PAŘÍŽI/ Počet českých fanoušků, kteří v prvním týdnů vyrazili přímo do dějiště olympijských her, podle odhadů překonal číslo deset tisíc. Řada z nich si chce užít nejen samotná sportovní klání, ale i atmosféru otevřeného a multikulturního města, kterým už Paříž dlouhá léta je. Jak se dá dobře najíst a napít i mimo olympijská sportoviště a jaké jsou ceny, jsme vyzkoušeli na vlastní kůži.
Karlštejn patří k oblíbeným turistickým cílům, a tak není divu, že ceny jsou zde vyšponované. Některé jsou dokonce vyšší než v Praze. Přesto se dají najít i rozumné, kde se člověk rád občerství.
Konkurence už zavedeným fastfoodům jako McDonald's, KFC nebo Burger King přibude v Brně. Svou pobočku ve městě otevře americký řetězec Popeyes. Specializuje se na kuřecí maso. Jejich největším tahákem je Chicken Sandwich. V České republice zatím řetězec funguje v Praze a na Kladensku.
Restaurace Koruna v Českém Dubu byla uzavřena kvůli vážným hygienickým nedostatkům. Hygienici objevili stopy po hlodavcích, hmyzu a plísních, což vedlo k okamžitému přerušení provozu.
Využití polední pauzy na společný či soukromý oběd v restauraci bývala běžná příjemná chvíle uprostřed pracovního dne. Covidová pandemie však zamíchala kartami a i po ní si mnoho lidí raději nechá přivézt jídlo z oblíbeného podniku přímo do bytu či práce. Z dat výzkumné agentury Kantar plyne, že rozvoz i jídlo přímo z restaurace jsou nyní na stejné úrovni oblíbenosti českých strávníků.
Na televizní obrazovky se v příštím roce vrátí legendární pořad Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Příprava nových dílů je již v plném proudu. Jeden z nich se během července natáčel také v restauraci U Jelena v Drahotuších na Hranicku.
Hlavně řetězce ovládly za poslední léta občerstvení na hradeckém hlavním nádraží. Stále tady ale přežívá pár malých obchůdků. Třeba knihkupectví, kadeřnictví, ale najdeme tady i malou lékárnu. Co vstupní bráně do města chybí, je ale nádražní restaurace. Jinak je zde ale čisto a cestující tady pořídí vše, co potřebuje.
Turisté letos projevují o Krušné hory jen malý zájem. Podle některých podnikatelů je sezona nejhorší od dob pandemie covidu-19, někde hlásí pokles klientely i o 75 procent. Poloprázdné jsou penziony i restaurace.
/VIDEO/ Už v pátek 2. srpna v 15 hodin se koná na Pražském sídlišti v Táboře znovuotevření restaurace Svíčka. Tým nadšených mladých lidí pod vedením Libora Beneše chce znovu místu vrátit zašlý lesk a slávu. Poslední dva týdny bylo zavřeno, protože prostor upravovali. Deník zjistil podrobnosti.
Na televizní obrazovky se v příštím roce vrátí legendární pořad Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Příprava nových dílů je již v plném proudu. Jeden z nich se během července natáčel také v restauraci U Jelena v Drahotuších na Hranicku.
Stavební firma zahájila demolici bývalé restaurace Bobr v lesoparku na Dukle v Pardubicích. Objekt, který byl již mnoho let opuštěný a zchátralý, bude rozebírán postupně po dobu dvou týdnů.
Na televizní obrazovky se v příštím roce vrátí legendární pořad Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Příprava nových dílů je již v plném proudu. Jeden z nich se během července natáčel také ve vyhlášené restauraci U Jelena v Drahotuších na Hranicku. Nedaleko známého hradu Helfštýn.
Na televizní obrazovky se v příštím roce vrátí legendární pořad Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Příprava nových dílů je již v plném proudu. Jeden z nich se během července natáčel také v restauraci U Jelena v Drahotuších na Hranicku.
/FOTO/ Vyhlídková restaurace Hrádek ve Varnsdorfu, která je oblíbeným cílem turistů, se po několika letech rozsáhlé rekonstrukce znovu otevře veřejnosti. Pro znovuobnovenou restauraci s terasou město hledá vhodného provozovatele.
V areálu zámku Dobříš se po kompletní rekonstrukci otevřela restaurace Chateau Dobříš, která slibuje nevšední gastronomické zážitky a pestrou nabídku pokrmů. Za významného přispění majitelů zámku, rodiny Colloredo-Mannsfeld, a nového provozovatele se tato restaurace představuje v novém designu s jedinečným menu, které kombinuje evropskou kuchyni s asijskými prvky.
Výročí 90 let od slavnostního otevření si v neděli připomnělo koupaliště v Rokycanech. Stejně jako v dobách, kdy se areálu říkalo Rokycanská Itálie, tam vyrostlo pódium a zněla živá hudba. Původně se mělo slavit koncem června, ale kvůli přívalovým dešťům muselo město akci odložit.
Na olomouckém Horním náměstí je zřejmě k mání další palác. Lukrativní nemovitost, v jejímž přízemí se nachází vyhlášená restaurace Potrefená husa, se má prodávat formou dražby.
Kdo by v Česku neznal zavedenou trojici rychlého občerstvení McDonald’s, KFC a Burger King? Podobné restaurace rostou v Česku na dalších a dalších místech. Koncepty opřené o burgery, kuřecí maso, pizzu nebo jednoduchou mexickou kuchyni jsou fenoménem současnosti. Po zdejším trhu pokukují i nové řetězce jako Five Guys, Wendy’s nebo Chili’s. Co všechno víte o hamburgerech a fastfoodech? Vyzkoušejte si kvíz Deníku.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve středu 24. července přerušila provoz restaurace JaroAsie v pražské Sapě. Důvodem byl výskyt trusu hlodavců, plísně v chladících zařízeních a nečistot na podlaze. Od března inspekce dočasně zavřela pět provozoven v metropoli. Jejich přehled je v závěru článku.
Poslední červencový víkend mohou lidé na Blanensku zavítat na gulášobraní. To se bude konat v restauraci Myslivna u přehrady Palava. Velké Opatovice zace lákají do areálu letního kina, kde bude program pro děti i dospělé.
Na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018 frčela v Českém domě kulajda a bůčková pomazánka. Letos v Paříži vsadili kuchaři na trochu jiné české dobroty. „Francouzská bageta se má čeho bát,“ usmívá se před pátečním otevřením Českého domu v Paříži Michal Taufman z trutnovské firmy Gast-Pro, dlouholetý šéfkuchař vyhlášených restaurací v Hradci Králové.
/VIDEO/ Až o polovinu levnější potraviny od tohoto týdne nabízí aplikace Nesnězeno i na východě Čech. Jídlo, u kterého se blíží datum expirace, si lidé mohou koupit ve slevě zhruba v padesáti provozovnách. Zatím ale jen ve větších městech regionu.
Na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018 frčela v Českém domě kulajda a bůčková pomazánka. Letos v Paříži vsadili kuchaři na trochu jiné české dobroty. „Francouzská bageta se má čeho bát,“ usmívá se před pátečním otevřením Českého domu v Paříži Michal Taufman, dlouholetý šéfkuchař vyhlášených restaurací v Hradci Králové.
Samoobslužná restaurace v Hanušovicích prosperuje. Po dvou letech provozu je Formanka ekonomicky v plusu, místní sem chodí na pivo, bowling či si zatancovat. Podnik provozovaný místní samosprávou bude nabízet i ubytování.