Velká a nákladná oprava zámeckého pivovaru v Jindřichově Hradci je na spadnutí. Rada města rozhodla o tom, kdo se do oprav pustí. Zároveň se také chystají podmínky pro budoucí nájemce obou provozů, tedy pivovaru a restaurace.
Připravujete se na dobrodružství na dvou kolech podél Labe? Zjistěte, kde na cestě můžete dobít své elektrokolo a užijte si bezstarostnou jízdu Labskou stezkou.
Připravujete se na dobrodružství na dvou kolech podél Labe? Zjistěte, kde na cestě můžete dobít své elektrokolo a užijte si bezstarostnou jízdu Labskou stezkou.
Navštívit tradiční trhy, nakoupit u regionálních prodejců, farmářů a ochutnat něco nového, to budu moci lidé, kteří v sobotu 4. května přijdou na olomouckou tržnici. Se specialitami z texaské udírny tam dorazí také pražská restaurace Big Smokers.
/FOTO, VIDEO/ Kolínská restaurace Jiskra po čtyřech měsících znovu otevírá. Podnik nacházející se na stadionu Sparty Kolín v lesoparku Borky přebírá Tomáš Šulc, nevlastní syn předchozího dlouholetého provozovatele Lubomíra Šína, který v prosinci prohrál boj se zákeřnou nemocí.
Hala o rozměrech 30x16 metrů, zrcadlový sál s posilovacími pomůckami, privátní finská sauna a restaurace se zahrádkou, která funguje také jako kulturní sál s pódiem, které se dá díky pohyblivé stěně otevřít a využít i při letních akcích pod otevřeným nebem. To je nová sportovní hala, resp. sportovně kulturní centrum v Dolním Třeboníně.
Město toho mělo v novém Československu mnoho zajímavého. Kuriózní střípky z místního života před 100 lety pro vás vybírá Jan Schinko, odborník na budějovickou historii. Tentokrát o 1. máji.
/FOTO, VIDEO/ Jedna z dominant Zákup s bohatou historií, Hotel Habsburg, později Burg a nakonec restaurace Orlík se dočká obnovy. Stane se tak v rámci revitalizace zákupského náměstí.
Skvělou show charismatického bluesrockového zpěváka a kytaristy T. G. Copperfielda si užili ve čtvrtek večer posluchači v přerovské restauraci Pivovar. Koncert zcela zaplnil oblíbenou hudební scénu a německý muzikant se svou kapelou THE ELECTRIC BAND předvedl strhující podívanou.
Deníku se ozval čtenář, který byl se zpěvákem Petrem Sepešim v osudový večer v restauraci Gruzie ve Františkových Lázních. Uvedl, že tehdy byla na závorách závada a běžně je řidiči objížděli. Zpěvák Petr Sepeši by 23. dubna oslavil 64 let. Jeho život ovšem skončil při tragické nehodě na železničním přejezdu ve Františkových Lázních.
Deníku se ozval čtenář, který byl se zpěvákem Petrem Sepešim v osudový večer v restauraci Gruzie ve Františkových Lázních. Uvedl, že tehdy byla na závorách závada a běžně je řidiči objížděli. Zpěvák Petr Sepeši by 23. dubna oslavil 64 let. Jeho život ovšem skončil při tragické nehodě na železničním přejezdu ve Františkových Lázních.
/FOTO, VIDEO/ Kralupská restaurace Hostibejk na stejnojmenném vrchu nad městem, ke které se vztahují vzpomínky několika generací, je už dlouho zavřená. Jaké jsou její další vyhlídky, je nejasné. Zatím zůstává v nabídce realitních kanceláří.
Obecní dům, společenský sál nebo jen místo pro setkávání místních. Přesně takový prostor v Příměticích chybí. A zřejmě se to v nejbližší době ani nezmění. Jako řešení navrhla opozice odkoupit přímětickou restauraci U Polehňů, návrh na pondělním zastupitelstvu neprošel. Koupě by podle radnice zatížila městskou pokladnu.
Podle Edenred Restaurant Indexu Češi za obědové menu v restauracích a kantýnách v březnu průměrně zaplatili 187,2 koruny, tedy o korunu a 20 haléřů více než v únoru. Ceny obědů se tak po mírném poklesu vrátily na prosincovou úroveň.
Zatímco tvrdé jádro fanoušků Dynama se vypravilo o víkendu na finálové zápasy do Třince, řada dalších byla odkázána na televizní přenosy. Mnozí proto vyrazili do pardubických hospod a restaurací.
Z lyžařského střediska Jalovec na Třebíčsku zmizí vleky. Sjezdovka tak zcela osiří. Na osudu areálu se podepsaly nejen stále teplejší zimy, ale také uzavřená restaurace. Za posledních několik let se značně proměnilo i okolí areálu.
Smažený sýr: nezdravá pochoutka, nebo neodolatelná klasika? Restaurace a hosty dělí názory, ale jeho popularita neklesá. Zatímco některé podniky ho nabízejí jen občas, jinde je stálou položkou menu.
Podle Edenred Restaurant Indexu Češi za obědové menu v restauracích a kantýnách v březnu průměrně zaplatili 187,2 koruny, tedy o korunu a 20 haléřů více než v únoru. Ceny obědů se tak po mírném poklesu vrátily na prosincovou úroveň.
/FOTO, VIDEO, ANKETA/ Do světa čím dál populárnějších hospodských kvízů se na jeden večer ponořil reportér Ústeckého deníku. Že nevíte, o co jde? Jedná se o týmovou soutěž probíhající každý týden napříč Českem. Stačí dát dohromady partu kamarádů a vyluštit více než 50 otázek. Poradíme vám, kam na kvíz v Ústí zajít.
V podsvětí historické varny v budově pivovaru, ale také v jídelním voze rychlíku na trase Plzeň – Praha. I taková místa vybrali pro třicítku finalistů organizátoři 18. ročníku prestižní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender. Do dvoudenního klání postoupili nejlepší čeští a slovenští výčepní, aby se opět po roce utkali o korunu toho nejlepšího.
O štěstí v neštěstí mohou mluvit majitelé restaurace v Rokycanově ulici v Chomutově. V pátek ráno totiž začala hořet střecha restaurace, avšak díky včasnému oznámení a rychlé reakci hasičů neskončila budova v plamenech.
Inspektorky Státní veterinární správy z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v na Znojemsku několik závažných pochybení. Jednalo se o skladování masa neznámého původu či s překročeným datem použitelnosti. Část surovin provozovatel skladoval v nevhodné teplotě nebo bez označení.
Smažený sýr se objevuje na většině jídelníčků v českých hospodách. V Praze se jeho cena pohybuje od 170 do 300 korun. Rozdíl je v přípravě, ale i druhu sýra.
Za obědové menu v restauracích a kantýnách v březnu průměrně lidé v Pardubicích zaplatili 184,8 korun. Město je tak jedním ze tří krajských měst, kde cena opět vzrostla. Narozdíl třeba od Olomouce, kde o pět korun poklesla.
Poslední anketou Rokycanského deníku, které jsme se my, němčovičtí, účastnili, bylo hlasování o nejlepší smažák. Vedli jsme si, coby houževnatí a vytrvalí čudlikáři, velice dobře.
Na Městskou policii Kladno se o víkendu obrátila s žádostí o pomoc zoufalá žena. Podle mluvčí strážníků Aleny Purkytové, nechala žena svou fenku jack russell teriéra u restaurace v ulici Dlouhá v Kladně, ovšem když se pro ni vrátila, pes nikde byl. Majitelka začala svého mazlíčka hledat prostřednictvím sociálních sítí i osobně.
Ceny obědů v březnu opět mírně stouply, vyplývá to z Edenred Restaurant Indexu. Od začátku roku obědy výrazněji zdražily i v Hradci Králové, za první čtvrtletí ceny stouply o více než 2,5 koruny. Ceny obědů v krajském městě rostou dlouhodobě, Hradečáci za obědy v restauracích v březnu zaplatili o polovinu více než před čtyřmi lety.
Smažený sýr: nezdravá pochoutka, nebo neodolatelná klasika? Restaurace a hosty dělí názory, ale jeho popularita neklesá. Zatímco některé podniky ho nabízejí jen občas, jinde je stálou položkou menu.
/VIZUALIZACE, VIDEO/ Ubytování i nová restaurace. To vše lidé v budoucnu najdou na Sušilově náměstí v Rousínově, kde v těchto dnech dělníci pracují na stavebních úpravách objektu Staré pošty.
Plíseň v lednici, znečištěná digestoř i mikrovlnná trouba, která byla navíc uvnitř zrezivělá. To jen zlomek nedostatků, které odhalili inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce při své nedávné návštěvě rodinného podniku Restaurace a penzion U Kaštanů v Karlových Varech v Rosnicích.
Po vystřízlivění, skončil několikrát trestaný recidivista ve vazbě a vězení se opět nejspíš nevyhne. Osmačtyřicetiletý muž ze Zlínska, napadl v restauraci v Luhačovicích nejprve druhého hosta, poté i majitele. S nožem v ruce mu vyhrožoval smrtí. Muž má v rejstříku trestů celkem 14 záznamů, většinou za násilnou trestnou činnost. Naposledy se z vězení vrátil před rokem, teď mu za mřížemi hrozí další tři roky.
/ANKETA, VIDEO/ Za slánské pěší zóny Husovy ulice - Londy a stejně tak navazující Třebízského ulice zmizelo před časem několik provozoven. Oproti kladenské pěší zóně ta slánská přesto neskomírá. Všechny opuštěné prostory našly během poměrně krátké doby nové uplatnění.
Tvarůžkové speciality u stánků, pěnivý mok z místních minipivovarů, regionální produkty a bohatý doprovodný program. Tisíce návštěvníků si v sobotu nenechaly ujít sedmý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu. Počasí bylo jako na objednávku, takže to na Horním a Dolním náměstí vypadalo jako na Václaváku.
Tvarůžkové speciality u stánků, pěnivý mok z místních minipivovarů, regionální produkty a bohatý doprovodný program. Tisíce návštěvníků si v sobotu nenechaly ujít sedmý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu. Počasí bylo jako na objednávku, takže to na Horním a Dolním náměstí vypadalo jako na Václaváku. Dvoudenní oslava pokračuje i v neděle, opět zajímavým programem.
Restaurace v přerovském parku Michalov, která je od loňského podzimu opuštěná, má konečně nového provozovatele. Podniku se ujme bývalá majitelka legendární hospůdky U Olinka ve Lhotce Eva McConahay Oujezdská, která provozuje také hostinec U Andělů v Mostní ulici. Nová provozovatelka by chtěla vsadit nejen na dobré pivo, ale pořádat také koncerty a další akce. Přerované otevření restaurace vítají - v létě se totiž v parku konají promenádní koncerty a další akce.
/FOTO/ Střelnu na sklonku loňského roku odkoupili od podnikatele Josefa Jelínka Asiaté. Tamní prodejna elektro se záhy proměnila v obchod s potravinami a dalším zbožím pod značkou Bala. Před krámem se na stojanech vyjímají sázené jarní květiny. S téměř letním počasím lidé vzpomínají na zdejší velmi oblíbenou zahrádku. Kladenský deník má pro všechny skvělou zprávu: zahrádka bude brzy zase otevřena.
Smažený sýr je tradiční česká pochoutka, kterou si čas od času dá v restauraci snad každý. Smažený sýr proto zůstává stálicí na jídelních lístcích většiny podniků na Teplicku. Frčí především běžný eidam, restaurace podle naší sondy ale nabízejí ve stejné úpravě třeba také verzi uzenou, goudu nebo hermelín.
Oblíbené restaurace, které dočasně zmizely z gastromapy Rokycan, jsou zpět. Po několika měsících zahájila provoz restaurace Corso v centru města. Na vlakovém nádraží už si lidé našli pizzerii Rud´s pizza a na své znovuotevření se chystá restaurace Na Střelnici. V dohledné době přivítá první návštěvníky také zcela nová restaurace zaměřená na moderní gurmány.
Více gastronomických zážitků, příležitostí k zábavě, k nakupování, ale i trávení času s dětmi bude od listopadu příštího roku k mání na severovýchodě Prahy. A severovýchodní změna to bude hned dvojnásobná: rozšíření chystá Centrum Černý Most (CČM), a to ve své severovýchodní části.
Cyklistický oddíl Cyklosport Chropyně v sobotu 13. dubna v okolí Kroměříže a v kopcích Chřibů pořádá 21. ročník závodu horských kol FORCE Chřibská padesátka.
V minulosti oblíbený cíl turistů i lyžařů zhruba osm let chátrá. Historickému objektu, jehož součástí je rozhledna a restaurace, chce vrátit původní lesk jeho nový majitel František Bittengl. Ten plánuje přivítat hosty nejen v restauraci na dobrém jídle a pití, ale chce pro veřejnost zprovoznit i rozhlednu a nabídnout přímo v místě ubytování.
Smažený sýr s hranolkami a tatarkou je podle restauratérů i konzumentů napříč Českem stále ve velké oblibě. Redakce Deníku se zaměřila nejen na to, kolik na Kladensku stojí, ale kde lidem nejvíce chutná a proč se v místních restauracích pořád drží na špici oblíbenosti.
Smažený sýr zůstává stálicí na jídelních lístcích většiny českých podniků. Frčí především běžný eidam, restaurace na Příbramsku ale nabízejí ve stejné úpravě třeba i goudu nebo hermelín. Cena pohybuje většinou kolem dvou stovek.