Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Kapela Vasilův Rubáš zahraje 21. září v Malostranské Besedě.

Máte už plán na dnešní večer? V Besedě zahraje Vasilův Rubáš

Známá kapela Vasilův Rubáš zahraje ve čtvrtek 21. září v pražské restauraci Malostranská beseda na Malé Straně. Toto folk-reggae-punkové duo nabízí chytlavé melodie, nápadité a vtipné texty plné originálních spojení, obrazů či asociací a především neuvěřitelný proud energie

Svůj tým pravidelně školí a zdokonalují se.

Ve Francii padl na dno a žebral. Teď má vysněnou restauraci v Karlových Varech

Osmatřicetiletý Lukáš Nechanický začal podnikat před devatenácti lety. Tehdy si otevřel kavárnu a pak i restauraci v Karlových Varech. Stále však nebyl spokojený, a tak se rozhodl zcela změnit život. Lázeňskému městu zamával a odjel hledat štěstí do francouzského města Cognac. Místo úspěchu však skončil na ulici. Lukášův příběh má ale naštěstí dobrý konec.

Restaurace Bon - jour, kde došlo v září k incidentu.

Limberský míří před karlovarský soud. U vydírání měli komplicové použít pistoli

Kauza údajného vydírání, kterého se měl dopustit bývalý fotbalový reprezentant David Limberský společně s dalšími třemi muži, míří před Okresní soud v Karlových Varech. Vzhledem k tomu, že k incidentu mělo dojít v karlovarské kavárně Bon – jour, kterou u AC Start provozuje právnička Martina Holoubková, dostalo případ na starosti karlovarské státní zastupitelství.

V Česku se v posledních letech výše spropitného pohybovala v rozmezí od pěti do deseti procent ceny. Teď je to v průměru šest procent, navíc téměř čtvrtina lidí dýško nedává vůbec. Ilustrační foto

Doba se mění. Lidé šetří na dýškách, téměř čtvrtina je nedává vůbec

Není žádným tajemstvím, že pracovníci v gastroprůmyslu jsou mnohdy kvůli menším mzdám odkázáni na to, kolik jim hosté dají peněz bokem. Tedy jaké dostanou spropitné. V poslední době se částka, kterou jsou lidé ochotni personálu takto zaplatit, zmenšuje. Přibývá i případů, kdy na dýško čekají číšníci marně.

Hokejoví Berani před začátkem sezony 2023/2024 uspořádali tiskovou konferenci. Na snímku GM klubu Jan Pravda.

GM Beranů Pravda o další rekonstrukci, plánech či ceně vstupenky do restaurace

/FOTOGALERIE a VIDEO/ Nové koště dobře mete. I tak se dá popsat stav v prvoligovém hokejovém klubu Berani Zlín, kde na přelomu kalendářního roku došlo k zásadním změnám v jeho vedení. Pod taktovkou generálního manažera Jana Pravdy, jenž na konci června navázal na rozdělanou práci odešedšího Roberta Hamrly, došlo ke stabilizaci klubu a ve spolupráci s městem i zlepšení zázemí.

Celníci při kontrole v Litoměřicích odhalili 332 kilogramů kachního a drůbežího mraženého masa a mražených krevet, které řidič převážel v teple.

Maso vezl v teple. Do restaurace na Litoměřicku nedorazilo, zasáhli celníci

/FOTO/ Drůbeží, kachní maso, navíc ještě mořské plody. Více než 330 kilogramů. Takový náklad vezl 38letý cizinec z pražské tržnice Sapa do restaurace na Litoměřicku. Jenže… V teple. V autě bylo 13 stupňů Celsia. Do kuchyně restaurace naštěstí náklad nedorazil, maso, které mohlo být pro lidi nebezpečné, odhalili při kontrole celníci.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Setkání s Nejedlým? Uvažoval jsem o rezignaci, připustil ministr Blažek

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) uvažoval kvůli svému setkání s poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým o rezignaci. Připustil to v rozhovoru pro Právo. Blažek se s Nejedlým, označovaným za proruského lobbistu, setkal v polovině srpna v restauraci, kam se podle svého vysvětlení uchýlil kvůli silnému dešti. Podle ministra bylo setkání náhodné.

Ilustrační foto.

Najíst se na Strakonicku do 150 korun? Stále to prý ještě jde. Víme kde

Děláme to všichni, kteří čas od času vyrazíme na oběd do restaurace či oblíbené hospody. Kontrolujeme ceny u jídel. Ještě před dvěma lety jsme si mohli dát smažený řízek s bramborem a okurkou od 115 do 125 korun. „Pokud ho dnes někde trefíte pod 150 korun, je to tak trochu zázrak. Ale ještě to jde,“ říká vodák Jakub Říha ze severu Čech. V minulých dnech využil s partou tropického počasí a sjeli Otavu.

Jídelna Menza v Jindřichově Hradci nabízí obědy už od 120 korun, v ceně je ale i polévka a nápoj.

Kde na Hradecku můžete dobře a navíc levně poobědvat? Čtenáři Deníku mají jasno

Neustále se zvedající náklady na potraviny, energie a další položky donutily jít s cenami nahoru i restauratéry. Také na Jindřichohradecku jsou ale stále místa, kde se můžete levně a přitom dobře najíst. Deník na toto téma spustil v uplynulých dnech anketu na sociálních sítích. Drtivou převahu kladných hodnocení překvapivě získalo restaurační zařízení mimo okresní město.

Ilustrační foto

Chtějí si udržet strávníky, nakupují po slevách. Pod 150 se v kraji nenajíte

Naobědvat se v Karlovarském kraji pod sto korun, jak tomu stále ještě je v některých odlehlých koutech republiky možné, je nereálné. Redakce Deníku se pokoušela zjistit, kde se dá nejlevněji najíst, a zjistila, že menu za nejnižší cenu se dá pořídit za 150 korun. A je jedno, zda jde o Karlovy Vary či Sokolov.

Původní stavba z dílny architektů Karla Řepy, Karla Kalvody a Josefa Dandy začala fungovat v květnu 1958 a je památkáři vnímána jako nejkvalitnější funkcionalistické nádraží s hotelem v poválečném Československu.

Proměna pardubického nádraží: Pro cestující jen restaurace, zbytek železničářů

Památkově chráněná nádražní budova v Pardubicích je po téměř tříleté rekonstrukci. Proměna dominanty nádraží stála více než půl miliardy korun. Cestující se do ní ale moc nepodívají. Z bývalého hotelu je totiž školicí středisko Správy železnic, z legendárního kina Sirius vznikl multifunkční sál. Nahlédněte do opravených míst tedy alespoň s Deníkem. 

Vyhledávaná Restaurace Lidový dům v Prostějově nabízí obědové menu od 129 korun.

TOP 5 prostějovských restaurací, kde si dáte levné menu. Podívejte se

Prázdniny skončily a lidé se vracejí do normálního pracovního režimu. S tím souvisí i zvýšená poptávka po obědových menu v centrech měst, Prostějov nevyjímaje. Deník se vypravil na průzkum, kde se v Prostějově přímo v centru města dá slušně a přitom levně najíst. Nabídka je vskutku pestrá a bohatá, podívejte se na TOP 5 podniků podle Deníku.

Oběd za 140 korun? V Ostravě i za míň a s rozvozem.

FOTO, VIDEO: Kam v Ostravě na oběd do 140 korun? Někde i za míň a s rozvozem

Ceny jídla stále šplhají nahoru a Ostravané tak hledají místa, kde se najíst kvalitně a levně. Deník vybral pět podniků, kde se dá naobědvat do 140 korun i s polévkou. Pro ty, kteří neholdují klasické české kuchyni, jsou k dispozici různé variace ryb, salátů nebo veganská a vegetariánská strava. Některé restaurace nabízí i rozvoz.