V Jablonci otevřeli nevšední restauraci, vaří jen ukrajinská jídla
Dvaadvacetiletý Petr Zejkan vystudoval mezinárodní vztahy a práva, dnes vede úspěšnou restauraci v Jablonci nad Nisou a významně podporuje obyvatele Ukrajiny.
Dvaadvacetiletý Petr Zejkan vystudoval mezinárodní vztahy a práva, dnes vede úspěšnou restauraci v Jablonci nad Nisou a významně podporuje obyvatele Ukrajiny.
Platit budete kartou nebo hotově? Lidé, kteří vyrážejí na oběd do některé z restaurací nebo hospůdek v historickém centru Olomouce mají na výběr. Zaplatit za útratu běžnou platební nebo třeba stravenkovou kartou jim stále častěji umožňují i podniky mimo centrum. Některé hospody tím vyšly hostům vstříc, protože si je chtějí udržet nejen dobrým jídlem a pitím, ale právě možností bezhotovostní platby.
Platit budete kartou nebo hotově? Lidé, kteří vyrážejí na oběd do některé z restaurací nebo hospůdek v historickém centru Olomouce mají na výběr. Zaplatit za útratu běžnou platební nebo třeba stravenkovou kartou jim stále častěji umožňují i podniky mimo centrum. Některé hospody tím vyšly hostům vstříc, protože si je chtějí udržet nejen dobrým jídlem a pitím, ale právě možností bezhotovostní platby.
/ANKETA: KARTOU NEBO HOTOVOSTÍ?/ Grandhotel Ambassador Národní dům stojí v samém centru Karlových Varů. Na svých webových stránkách se prezentuje nabídkou vysokého standardu hotelových a společensko-kulturních služeb.
/VIDEOANKETA/ Poslední dny se opět lidé potýkají s problémy způsobenými vysokými teplotami. Na mnoha místech v České republice naměřili během týdne přes 34 stupně Celsia. V pondělí dokonce padl rekord pro 10. červenec z roku 1984, když v plzeňském Bolevci naměřili 36,5 stupně Celsia.
Pokud vyrazíte na výlet do lázeňského městečka Konstantinovy Lázně na Tachovsku, raději než bankovní kartu mějte v peněžence připravenou hotovost. Dvě ze tří restaurací na hlavní Lázeňské ulici totiž platbu kartou nepřijímají. Pokud se chcete najíst ve Stříbře, Kladrubech či Tachově, tak kartu bez problémů využijete.
Kartou, nebo hotově? Lidé, kteří vyrážejí na oběd do některé z restaurací nebo hospůdek v historickém centru Olomouce mají obvykle na výběr. Zaplatit za útratu běžnou platební nebo třeba stravenkovou kartou jim stále častěji umožňují i podniky mimo centrum. Některé hospody tím vyšly hostům vstříc, protože si je chtějí udržet nejen dobrým jídlem a pitím, ale právě možností bezhotovostní platby.
Kartou, nebo hotově? Lidé, kteří vyrážejí na oběd do některé z restaurací nebo hospůdek v historickém centru Olomouce mají obvykle na výběr. Zaplatit za útratu běžnou platební nebo třeba stravenkovou kartou jim stále častěji umožňují i podniky mimo centrum. Některé hospody tím vyšly hostům vstříc, protože si je chtějí udržet nejen dobrým jídlem a pitím, ale právě možností bezhotovostní platby.
Chorvati milují elektronickou hudbu a nejlépe pop. Hity těchto žánrů nejspíš zaslechnete v místních restauracích a na plážových diskotékách. Colonia, Let 3, Massimo, Detour nebo Maja Šuput, to jsou jen některá jména populárních chorvatských kapel a interpretů. A třeba skupinu Karma překvapivě zaujalo Sladké mámení Heleny Vondráčkové.
Podívejte se, kam můžete o nadcházejícím víkendu vyrazit za zábavou na Lounsku a Žatecku. Přidáváme i tipy z okolních regionů.
Řešíte, co si dát dobrého k obědu v Chebu a nezaplatít za to majlant? Deník spolu s některými restauracemi připravil nabídku obědového menu. Nechte se inspirovat.
Letní krajina pod rakouským Salcburkem je kýč. Opravdu. Krásný kýč. V podstatě kamkoliv se návštěvník toho kousku země hne, najde pohled jako vystřižený z reklamního letáku. Může přitom přijet na jakkoliv dlouhou dobu a vždy to bude málo. Jsou tu stovky kilometrů turistických a cyklistických tras, malebné vesničky s výbornými stylovými restauracemi a spousty atrakcí pro děti. Takže pokud člověk nemusí letní dovolenou prožít u moře a rád ji tráví aktivně, může si tuto oblast vyznačit špendlíkem na mapě jako tip pro svůj další výlet. Nejzajímavější místa tam prošel reportér Deníku.
/FOTO, VIDEO/ Od Havaje přes Japonsko, Řecko, Španělsko, Itálii až do Česka. Tak se dá cestovat díky gastronomii v okolí Hlavní třídy v Ostravě-Porubě. Deník se zaměřil na centrum Poruby, kde se za posledních pět let objevily nové restaurace a bistra, která nabízí jak čerstvé ryby, tak tradiční české pokrmy. Vybrali jsme pět restaurací.
V kempu Trhovky u přehrady Orlík na Příbramsku dnes ráno shořela restaurace, asi čtyři pergoly a karavan, škoda bude nad jeden milion korun. Dva lidé se nadýchali kouře, když se oheň pokoušeli uhasit před příjezdem hasičů. Záchranná služba je odvezla do nemocnice. Na místě dopoledne pokračovalo dohašování, jako možnou příčinu požáru zatím vyšetřovatel nevyloučil cizí zavinění nebo nedbalost, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.
V kempu Trhovky u přehrady Orlík na Příbramsku dnes ráno shořela restaurace, asi čtyři pergoly a karavan, škoda bude nad jeden milion korun. Dva lidé se nadýchali kouře, když se oheň pokoušeli uhasit před příjezdem hasičů. Záchranná služba je odvezla do nemocnice. Na místě dopoledne pokračovalo dohašování, jako možnou příčinu požáru zatím vyšetřovatel nevyloučil cizí zavinění nebo nedbalost, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.
Gastronomie Chorvatska, to zdaleka není jen čevapčiči nebo mořské plody. Deník přináší tipy na delikatesy, ale i rady, jak najít dobrou restauraci a jak se vyznat v jídelním lístku.
Policisté hledají zloděje, který se vloupal do restaurace ve Velké Chyšce na Pelhřimovsku. V obci nedaleko Pacova zatím neznámý pachatel napáchal škodu za téměř dvacet tisíc korun.
Vybrané jídlo, které si lidé dají třeba v dobré italské restauraci, doplňují často lanýže. Tato podzemní houba má své specifické aroma, které nejde ničím nahradit. Za lanýž bílý zaplatí restauratéři i několik desítek tisíc korun za kilo. Na Znojemsku lze v těchto dnech najít bělolanýž obecný, který sice není tak vzácný, ale chuť má také výraznou a svou službu v kuchyni a na talíři udělá na výbornou.
Návštěva chorvatského pobřeží přímo vybízí k poznávání pokladů moře a místní kuchyně – čerstvých ryb připravovaných na řadu způsobů. Najdete tu vše od levných osmažených sardinek přes plody moře, jako jsou garnáty, krevety a ráčky, až po nejdražší humry a langusty. Deník přináší výběr i méně známých ryb a delikates, které stojí za to ochutnat v konobách a restauracích na Jadranu. Druhů je víc než dost.
Uplynulo přesně sto dnů od chvíle, kdy plameny zachvátily penzion a restauraci Angusfarm v Soběsukách na jižním Plzeňsku. Hned druhý den po požáru začaly vyklízecí práce a majitel objektu Marcel Klaus tehdy sliboval: „Chtěli bychom slavnostně otevřít 30. června, to bude přesně za sto dnů. Pevně v to věříme.“ Své slovo splnil a v pátek 30. června 2023 se restaurace opět pro veřejnost otevřela.
Uplynulo přesně sto dnů od chvíle, kdy plameny zachvátily penzion a restauraci Angusfarm v Soběsukách na jižním Plzeňsku. Hned druhý den po požáru začaly vyklízecí práce a majitel objektu Marcel Klaus tehdy sliboval: „Chtěli bychom slavnostně otevřít 30. června, to bude přesně za sto dnů. Pevně v to věříme.“ Své slovo splnil a v pátek 30. června 2023 se restaurace opět pro veřejnost otevřela.
Hamburgerová restaurace, česká kuchyně, dobrá káva, irská restaurace, americká klasika i sladká jídla. Deset nejlépe hodnocených podniků z gastronomie v Jizerských horách je podle cestovatelského webu Tripadvisor a jeho uživatelů opravdu pestrá.
Hamburgerová restaurace, česká kuchyně, dobrá káva, irská restaurace, americká klasika i sladká jídla. Deset nejlépe hodnocených podniků z gastronomie v Jizerských horách je podle cestovatelského webu Tripadvisor a jeho uživatelů opravdu pestrá.
Záchranáři zasahovali ve čtvrtek v noci v pardubické hospodě. Pětačtyřicetiletý muž z restaurace nejdříve odjel na kole, ale za chvíli se do ní vrátil celý od krve. Jeho ošetření komplikovali ostatní hosté.
Plná restaurace nově otevřené pobočky McDonald’s ve Znojmě a desítky minut čekání. Zcela zaplněné parkoviště. Lidé nechávají svá auta u nedalekého nákupního centra. Taková je běžná situace posledních dnů. Rodiny s dětmi, party přátel nebo jednotlivci přišli a berou si jídlo domů. Pár z nich ale nakonec zůstává na zahrádce restaurace a pouští se do burgerů nebo hranolek přímo z krabiček a papírových pytlíků.
Za pestrou škálou chutí a vůní letos v létě nemusíte nikam do světa. Celý svět přijede do Pece a vy ho můžete ochutnat v Aparthotelu Svatý Vavřinec. Festival street food zážitků, který toto léto nesmíte minout se jmenuje Vavřincovo Gastro léto.
Sobotní odpoledne rozduněl zahradu restaurace Koruna Hrob hudební festival Hrobská terapie. Zahrály kapely GVT, Whitvorthův závit, R.A.C., Knedlofil, Legalizace a vše uzavřeli Toxic People. A právě z jejich vystoupením jsou tyto fotky.
/FOTOGALERIE/ Berounka, která patří mezi klidnější české řeky, bývá jednou z nejsnáze sjízdných vodních toků u nás. Přesto se na ní lze snadno takzvaně cvaknout. Kterým jezem proplujete hladce, jak zvládnout ty náročnější a kde vůbec nemáte šanci? Pomohou rady zkušených vodáků nebo aplikace, která mapuje i aktuální situaci na vodě.
/VIDEO, FOTO/ Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) letos úplně nebo částečně zavřela už čtyři pražské restaurace. Důvodem byly zpravidla špína a výskyt myšího trusu. Jednu z provozoven už podnikatel znovu neotevřel.
Stačilo pouhých patnáct let existence a z restaurace Central se stal nejlepší podnik světa. Tento týden mu takovýto titul přidělila porota prestižní soutěže s názvem TOP 50 nejlepších restaurací světa pro rok 2023. Ráj všech gurmánů se nachází v jihoamerickém Peru. Jeho kuchaři se snaží maximálně využívat produktů tamní rozmanité přírody.
Právě tak, jako jsme si před nedávnem velmi rádi připomněli již 40 let od zahájení provozu první vietnamské restaurace v Ústí nad Labem, podniku stylově nazvaného Hai-Phong, máme zde podstatně důležitější a pestřejší vzpomínání. A to na otevření ve své době nesporně největšího i nejprestižnějšího hotelu v severočeském regionu tedy Interhotelu Bohemia, kterému lidé neřeknou jinak než Bohemka. Na začátky tohoto prestižního podniku, i na jeho zlaté časy v 80. letech minulého století, rád vzpomíná Václav Hála. Ten byl dlouhé roky důležitým kmenovým zaměstnancem Bohemky a dělal též vedoucího v oblíbené restauraci Hai-Phong.
Tradiční i moderní zdroj energie pro plechové miláčky nabídnou nově dvě místa při hlavních tazích na Českobudějovicku. Elektronabíječku přitom bude zásobovat energií turbína na nedalekém jezu.
Letní výlet na hrad Pecka v malebně zvlněné podkrkonošské krajině měl v uplynulých několika letech pro turisty jeden zásadní problém. Neměli kam zajít alespoň na lehký oběd. „Po převratu tu fungovaly najednou čtyři hospody, teď nemáme ani jednu. Jako obec nás to hodně trápí, ale teď se snad blýská na lepší časy,“ prozradila starostka městysu Pecka Hana Štěrbová.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Kolik dnes stojí výlet na Praděd? Turisté, kteří vyráží autem na výlet do Jeseníků, jsou přesvědčeni, že zdejší ceny už dobře znají z předchozích návštěv. Parkování na Hvězdě bývalo za stovku, jízdenka v autobuse na Ovčárnu stála čtyřicet korun a obědové menu kolem dvou stovek. Dnes už jsou ale ceny vyšší.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Kolik dnes stojí výlet na Praděd? Turisté, kteří vyráží autem na výlet do Jeseníků, jsou přesvědčeni, že zdejší ceny už dobře znají z předchozích návštěv. Parkování na Hvězdě bývalo za stovku, jízdenka v autobuse na Ovčárnu stála čtyřicet korun a obědové menu kolem dvou stovek. Dnes už jsou ale ceny vyšší.
V jedenáct hodin dopoledne byla nově otevřená pobočka řetězce McDonald’s ve Znojmě plná lidí. Obsazené byly i stolky před restaurací. „Těšil jsem se na otevření, je to tady skvělé. Takové jídlo tady chybělo,“ pochvaloval si jeden ze zákazníků nad kuřecími nugetkami. Rodiny s dětmi si pochutnávaly na zmrzlině nebo ledové kávě. Dorazili i školáci na výletě.
/FOTO, VIDEO/ Léto je tady a koupání k němu neodmyslitelně patří. Zájemci mohou vybírat z různých koupališť napříč okresem.
50letý Čech přivezl 23. května za poledne na letiště ve Vídni v zavazadle tři boxy ilegálně transportovaných plazů z Addis Abeby - 85 gekonů, šupinatých malých až středně velkých ještěrů s přísavnými prsty, dva hady a dva škorpiony, v celkové ceně asi 47 000 eur. Zkusil je vynést "zeleným kanálem" odbavovací haly.
Až do října mohou milovníci umění obdivovat v salonku restaurace na Balkáně v Uherském Brodě obrazy malířky a výtvarnice Barbory Havlíčkové z Uherského Ostrohu.
V 10 hodin dopoledne začne v úterý 20. června na webu exdrazby.cz aukce. „Dům s komerčními prostory LV 1662 č. p. 113 v obci Frýdek-Místek“ je místním známý jako Český dům. Zástupce exekutorské kanceláře potvrdil, že zájemci o zchátralou stavbu vedle průtahu na Hlavní třídě u Sadů B. Smetany jsou.
V poutech skončil muž, který v jedné z mladoboleslavských restaurací obtěžoval hosty i personál. Městským policistům sdělil, že než aby jim řekl totožnost, bude se raději prát.
Sedm nových oken, šest v sále a jedno v restauraci směrem do Třebízského ulice, bude mít restaurace Na Střelnici v centru Rokycan.
Areál Ski&Bike Špičák láká návštěvníky nejen v zimě, ale také během léta, kdy je tam možno využít hned několik aktivit. V letošní sezoně tam na příchozí čeká i několik novinek, tou největší je moderní restaurace. Co je ale dále na Špičáku nového, jsme si povídali s jeho ředitelem Vladimírem Kasíkem.
Počínaje čtvrtkem 15. června pojede lanovka na vrchol šumavského Špičáku k 26,5 metru vysoké rozhledně už každý den. Letní etapa areálu potrvá do 15. září, potom bude lanovka v provozu opět jen o víkendech a státních svátcích. Důvodem omezení je ochrana tamní přírody.
Zpoza barů a z kuchyní restaurací za poslední měsíce nejen kvůli covidu nenávratně zmizelo několik tisíc zaměstnanců. Provozní barů, hospod a restaurací tak hledají, jak díru zacelit. Velkého pomocníka získávají v polotovarech. Například v takzvaných RTD (ready to drink) nápojích, tedy v míchaných drincích v plechovkách, které mnohdy stojí zlomek ceny koktejlu namíchaného přímo barmanem.
Do restaurace Vegtral na pražské Letné přišli v sobotu hosté. Podle obsluhy restaurace provolávali slávu ruskému prezidentovi Putinovi a rušili ostatní hosty. Servírka je proto odmítla obsloužit a obě strany přivolaly policii. Následně restauraci zaplavily negativní recenze a množství komentářů na sociálních sítích.
Do restaurace Vegtral na pražské Letné přišli v sobotu hosté. Podle obsluhy restaurace provolávali slávu ruskému prezidentovi Putinovi a rušili ostatní hosty. Servírka je proto odmítla obsloužit a obě strany přivolaly policii. Následně restauraci zaplavily negativní recenze a množství komentářů na sociálních sítích.
Jeden z kompliců, který byl také obžalován, má vazby na karlovarské podsvětí.
/ČESKO ZA BABKU/ Přemýšlíte, kam s dětmi v létě za zábavou? Sestavili jsme pro vás řadu zajímavých možností, kam v Královéhradeckém kraji vyrazit za sportovním vyžitím a atrakcemi. Bonusem je, že se na těchto místech neplatí vstupné.
/FOTO, VIDEO/ Zaječov kompletně zrekonstruoval místní lidový dům s hospodou. Hlavním motivem bylo zachovat ve vsi kulturu a fungující restauraci. Tu přitom obec sama provozuje - s vírou, že podnik zvládne udržet v chodu celoročně. Náklady na opravy dosáhly téměř padesáti milionů korun.