Provoz málokteré restaurace je pod takovým veřejným drobnohledem jako Divadelní restaurace v Prostějově. Jako součást městského divadla, které sídlí v památkově chráněném Národním domě, je její činnost financována z městského rozpočtu. Navzdory hlasité politické kritice má restaurace za sebou úspěšný rok. Jaké jsou plány na ten další?
Milovníky a pravidelné návštěvníky ústecké pivnice Grill&Pub ležící v ulici Masarykova v blízkosti polikliniky v neděli vystrašila zpráva o plánovaném uzavření podniku, který v Ústí nad Labem funguje více než dvanáct let. Byli jsme se na místě podívat a zjistit, zda restaurace zavírá své brány natrvalo.
Týden po požáru mostecké restaurace U Kojota pokračovaly v pondělí 20. ledna vyklízecí práce ve vyhořelém objektu, který zůstává oplocen. Dělníci dopoledne odstraňovali a na valník nakládali další části zničeného interiéru. Vstup do kanceláří v horních patrech budovy byl zavřený. Pietní místo se stovkami svíček, s květinami a vzkazy bylo přemístěno na chodník, kde smuteční předměty zaplnily i dva stoly. Někteří kolemjdoucí se tam zastavují a mlčky dávají najevo soustrast.
/ANKETA/ Lidé v Havlíčkově Brodě se na konci minulého roku dočkali otevření první pobočky amerického fastfoodu KFC jak ve městě, tak v celém okrese. Zkušenosti některých zákazníků jsou však po prvním měsíci fungování často negativní. KFC stížnosti řeší individuálně.
/FOTO, VIDEO/ Strahováček, kdysi pulzující letní restaurace na pláži u Máchova jezera, čeká na svou druhou šanci. Město Doksy představilo ambiciózní plán revitalizace, který slibuje obnovu budovy se zajímavou historií a jejího okolí. Zatímco někteří obyvatelé vítají návrat k tradicím, jiní volají po investicích do čistější vody. Jak se město rozhodne a co to znamená pro budoucnost této ikonické lokality?
Z Japonska se stává cestovatelský hit. Země vycházejícího slunce na konci minulého roku zlákala i nevidomého maséra z Olomouce. Proč se rozhodl trmácet skoro celý den a letět tisíce kilometrů, když na vlastní oči nemůže vidět ten kulturní šok, slavné chrámy, horu Fudži nebo vyhlášené bufety?
Těmto cenám v oblíbeném horském středisku ve Velkých Karlovicích jen těžko uvěříte: svíčková na smetaně za 142 korun, srnčí guláš za 140 korun a půllitr piva za 42 korun. Jako by tady turistická přirážka na Valašsku neexistovala.
Tragédie v Mostu, kde vzplála předzahrádka zřejmě kvůli převržení plynového ohřívače vzduchu, přinese změny i na jihu Čech. Pro živnostenské úřady je upraví nový ministerský předpis.
Zazvoněním a hrou na varhany začala v pátek v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě zádušní mše za sedm obětí požáru v restauraci U Kojota. Přišlo přes dvě stě lidí, věřící se modlili i za zraněné, kteří v nemocnici stále bojují o život. Před kostelem byl prostor pro zapálení svíček a u oltáře stůl, na který mohli lidé položit květiny nebo vzkazy.
Po osmi letech Tradiční pivovar v Rakovníku skončil v Divadelní restauraci a Divadelním baru. Nyní město nabízí prostory o celkový výměře 373 metrů čtverečních k pronájmu. Minimální výše nájemného je stanovena na 1,567 milionu korun ročně, což znamená zhruba 130 tisíc korun měsíčně.
/ROZHOVOR, FOTO, VIDEO/ Původní nápad mu probleskl hlavou v dětském pokojíku na dvoupatrové posteli. Dnes po více než dekádě se z něj vyloupla úspěšná firma. Hospodský kvíz z dílny Tomáše Hlouška z Bukovinky na Blanensku a jeho kolegy Daniela Langera postupně dobývá restaurace napříč celou republikou. Aktuálně se hraje přibližně na třech stovkách míst a zanedlouho by mohl atakovat hranici patnácti tisíc soutěžících týdně. To je parádní úspěch. V hokejové Enteria aréně v Pardubicích pořádají majitelé kvízu mistrovství republiky. Letos v lednu přidali první ročník Kvízového maratonu v Praze. Obě akce ovládl stylově tým All-in z Blanska, kde Hloušek úspěšný projekt vědomostní soutěže před lety rozjížděl.
Požár v bytovém domě na Ústecku, vyhořelá restaurace o pár dnů dříve tamtéž, ubytovna na Lounsku v plamenech a samozřejmě tragédie v restauraci U Kojota v Mostě. To jsou jen některé z případů požárů z posledních dnů, které zasáhly Ústecký kraj. Podobné události se v minulosti nevyhnuly ani Litoměřicku a Podřipsku.
/FOTO, VIDEO/ Zazvoněním a hrou na varhany začala v pátek 17. ledna v 18 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě zádušní mše za sedm obětí požáru v mostecké restauraci U Kojota. Pietní obřad byl přístupný široké veřejnosti. Přišlo přes dvě stě lidí, věřící se modlili i za zraněné, kteří v nemocnici stále bojují o život. Mši sloužil děkan mostecké farnosti Leo Gallas a účastnil se jí i litoměřický biskup Stanislav Přibyl. Před kostelem je prostor pro zapálení svíček a u oltáře stůl, na který mohli lidé položit květiny nebo vzkazy se slovy podpory a útěchy. Mši zakončilo zvonění ve zvonici.
Pedagog z litvínovské základní školy Marian Dancso organizuje sbírku na pomoc Lence z Mostu. Matka dvou dětí utrpěla vážná zranění při požáru v mostecké restauraci U Kojota, kde zemřelo několik členů její rodiny. Sbírka probíhá na internetovém dobročinném portálu Znesnáze od čtvrtka 16. ledna. Cílem je vybrat jeden milion korun.
Protipožární kontroly restaurací se v centru Prahy chystají v reakci na tragický požár v Mostě, který si vyžádal sedm životů. Hasiči společně s úředníky se zaměří zvláště na bezpečnost provozu plynových topidel, jejichž používání je populární v turisticky oblíbených lokalitách. Cílem je zajistit dodržování bezpečnostních předpisů – a omezit riziko podobných neštěstí.
Plesy patří k oblíbeným společenským událostem, naskytuje se díky nim příležitost se hezky obléct a vyrazit do podobně naladěné společnosti. Plesová sezóna nabízí v Liberci a okolí pestrou nabídku akcí, proto vám přinášíme kalendář plesů i s tipy, které byste určitě neměli vynechat.
S největší pravděpodobností znovu ožije a i nadále bude součástí rodiny ústeckých restaurací. Majitel momentálně neprovozuschopného podniku PamPam na Severní Terase Milan Chlumecký ubezpečil, že plánuje znovuzprovoznění pizzerie. Tu na začátku ledna zdevastoval požár.
Díky dostatku sněhu vyrážejí kromě lyžařů na hory také vyznavači běžeckého lyžování. Upravených běžkařských tras v Beskydech je totiž pořád víc než dost.
Řadou nepřehlédnutelných změn prochází na počátku roku 2025 Dolní Němčí. Činnost tam ukončila hospůdka s kavárnou Na Mlýně, jejíž provozovatelka Veronika Ježková kývla na nabídku místní radnice a stala se vedoucí v nově zrekonstruované obecní restauraci Rozkvět. Proměnu absolvovalo centrum vesnice v okolí obchodního domu a na začátku obce ve směru od Slavkova a Nivnice vyrůstá betonový monolit.
Policie se v souvislosti s požárem mostecké restaurace U Kojota, při kterém zemřelo sedm lidí, zabývá i chováním lidí na internetu. Již v den požáru se na sociálních sítích objevily první nenávistné komentáře či příspěvky oslavující tragickou událost.
/FOTO, VIDEO/ Plesová sezona na Mělnicku už září v plném lesku. Na parket na reprezentačních plesech, pohodových bálech i veselých šibřinkách můžete vyrazit víkend co víkend. Podívejte se ve velkém přehledu Deníku, kdy a kde se koná společenský večírek, který si nechcete nechat ujít. Od tohoto víkendu až do jara.
/ANKETA/ Milovníci zlatavého moku a dobrého jídla, zbystřete! Ústecký deník pokračuje v novém seriálu Po stopách ústeckých hospod, v rámci kterého vám představujeme pětici podniků, které patří k Ústí nad Labem stejně tak jako šikmý kostel. V úvodních dvou dílech jsme zamířili do Pivovarské Šenkovny a Na Rychtu, tentokrát jsme se podrobněji podívali do oblíbené restaurace Tyršovka.
Pedagog z litvínovské základní školy Marian Dancso organizuje sbírku na pomoc Lence z Mostu. Matka dvou dětí utrpěla vážná zranění při požáru v mostecké restauraci U Kojota, kde zemřelo několik členů její rodiny. Podle učitele žena o sbírce ví a souhlasila s jejím vyhlášením. Sbírka probíhá na internetovém dobročinném portálu Znesnáze od čtvrtka 16. ledna. Cílem je vybrat jeden milion korun. Ve čtvrtek večer bylo na účtu už 100 tisíc korun od dvou set dárců. Sbírka potrvá ještě 92 dnů.
/ROZHOVOR/ Otevření první pobočky řetězce rychlého občerstvení Popeyes v Brně se přiblížilo. Jak už redakce Brněnského deníku Rovnost dřív zjistila, bude na rohu Masarykovy a Panské ulice v historickém centru Brna pouze sto metrů od orloje na náměstí Svobody. Půjde o celkově pátou pobočku v České republice. Šéf Popeyes v České republice, Polsku a Rumunsku Marko Blaževič v exkluzivním rozhovoru pro Brněnský deník Rovnost srovnává novou brněnskou restauraci s už fungující na Václavském náměstí v Praze i další rozvoj poboček Popeyes. „V Brně není lepší místo, kde bychom mohli být, než Masarykova," říká Blaževič.
Neuvěřitelnou bezohledností se v souvislosti s tragickým požárem restaurace U Kojota, při kterém zemřelo sedm lidí, zabývá policie. Již v den požáru se na sociálních sítích objevily nenávistné komentáře, případně příspěvky oslavující tragickou událost.
Přerov po dvou letech od uzavření restaurace Městského domu konečně vybral nového provozovatele. Do projektu restauračního zařízení se symbolickým názvem „Měšťák“ vstupuje společnost Merlin Group ve spolupráci s Pivovary CZ Group a finančně se bude podílet i město. Lidé se mohou po rekonstrukci těšit na moderní podnik se skvělou kuchyní, který se stane místem setkávání, rodinných oslav i podnikových večírků.
Nedávný požár v mostecké restauraci U Kojota, při kterém vybuchla tlaková láhev s propan-butanem, znovu připomněl nebezpečí těchto běžně používaných zařízení. Deník proto přináší detailní pohled na rizika spojená s tlakovými lahvemi a jejich chováním při požáru. Výbuch může způsobit vystavení láhve vysokým teplotám i přímému ohni.
Stylová valašská restaurace Raťkovský šenk v Karolince dostala koncem roku modernizované toalety. Vedení města tak vyřešilo havarijní stav v dalším ze svých objektů.
/FOTO, VIDEO/ S největší pravděpodobností ožije a bude nadále součástí rodiny ústeckých restaurací. Majitel momentálně neprovozuschopného podniku Pam Pam na Severní Terase Milan Chlumecký Ústečany ubezpečil, že po prvotní nejistotě plánuje znovuzprovoznění pizzerie. Ta je od začátku ledna po požáru zdevastovaná.
/FOTO, VIDEO/ Tři pracovnice živnostenského odboru magistrátu v Mostě zahájily ve středu 15. ledna po 14. hodině kontrolu hospody Kozí dech na okraji panelákového sídliště Sedmistovky. Neohlášená kontrola souvisí s preventivní prověrkou vytipovaných podniků po tragickém požáru v mostecké restauraci U Kojota, který si vyžádal sedm obětí.
/FOTO, VIZUALIZACE/ Asi každý zná proslulý Koldům v Litvínově, který vznikl jako kolektivní dům pro bydlení, služby a zábavu. Podobný koncept, ale v mnohem menším a přívětivějším provedení se chystá na blízkém venkově. Multifunkční budova má obsáhnout byty, ordinace, restauraci, kulturní dům a parčík s posezením.
Jako předkrm hovězí rostbíf, pak hlavní chod v podobě kilového steaku s pepřovou či lanýžovou omáčkou a přílohami a k tomu pečlivě vybrané červené víno. Exkluzivní gurmánský zážitek připravil tým z Restaurace Švejk v Centru Walzel společně s Radko Křížem z farmy BioBýk, který dodal hovězí maso ze svého chovu. Přestože degustační menu pro dvě osoby stálo 2500 korun byly všechny stoly v restauraci zaplněny gurmány.
Požár restaurace U Kojota v Mostě má sedmou oběť. V nemocnici Královské Vinohrady v Praze zemřela v noci žena s vážnými popáleninami. Televizi Nova to řekl primář JIP Bohumil Bakalář. Pacientka podle něj měla popáleniny na 90 procentech těla. Přímo na místě neštěstí zemřeli čtyři muži a dvě ženy.
Tragický požár restaurace U Kojota v Mostě v noci ze soboty 11. na neděli 12. ledna si vyžádal sedmou oběť. V nemocnici Královské Vinohrady v Praze zemřela v noci žena s vážnými popáleninami.
V Ústeckém kraji začnou dnes, ve středu 15. ledna, mimořádné kontroly restaurací v souvislosti s tragickým požárem v Mostě, při kterém zemřelo šest lidí. Živnostenské úřady budou v terénu kontrolovat restaurace, ve kterých se používají mobilní plynová topidla. Podle předběžných informací mohl požár způsobit převržený ohřívač vzduchu.
Po tragickém požáru podniku U Kojota v Mostě, který si vyžádal šest životů, se zvyšuje tlak na kontroly plynových topidel v restauracích. Hasiči plánují zahájit inspekce těchto zařízení i v Praze a Středočeském kraji, avšak až po stanovení jasných pravidel a metodiky. Kdy to tedy bude?
Nedávný požár v mostecké restauraci U Kojota, při kterém vybuchla tlaková láhev s propan-butanem, znovu připomněl nebezpečí těchto běžně používaných zařízení. Redakce proto přináší detailní pohled na rizika spojená s tlakovými lahvemi a jejich chováním při požáru.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Benešov se na chvilku ocitl v Mexiku, a to díky restauraci Ferdinand, která celý týden nabídla svým hostům autentické mexické menu.
Na mosteckém sídlišti mezi ulicemi Josefa Skupy a Pionýrů zůstává po vyhoření restaurace U Kojota otevřena desítka hospod. Jejich hosté a provozovatelé diskutují o tragédii od neděle. Někteří jsou však zprávami, spekulacemi a smutkem tak vyčerpáni, že mají raději ticho nebo klábosí o něčem, co méně bolí.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ Po tragickém požáru v mostecké restauraci U Kojota, který si vyžádal šest obětí, zahájil Ústecký kraj mimořádné bezpečnostní kontroly v restauracích. Na Kladensku zatím podobná opatření neprobíhají, ale debata o bezpečnosti plynových teplometů, které byly patrně příčinou nestěstí na severu, je v plném proudu.
Slavomír Moudrý z Mostu se už několik dní pořádně nevyspal. Jeho byt sousedí s třípatrovou přístavbou, v jejímž přízemí o víkendu vyhořela restaurace U Kojota. Byl to on, kdo v sobotu před půlnocí volal hasiče. „Byla to apokalypsa. Blbě se mi spí, od včerejška jsem spal tak dvě hodiny dohromady,“ řekl v pondělí Deníku.
Provozovatel restaurace U Kojota v Mostě Miloslav Čech ve svém vyjádření na facebooku uvedl, že je připraven spolupracovat při vyšetřování víkendového tragického požáru. Vyjádřil také soustrast pozůstalým po šesti obětech a lítost nad dalšími osmi zraněnými.
Město Most zřídilo bankovní účet na pomoc obětem a všem zasaženým tragickou událostí v Mostě. O rozdělení bude rozhodovat vedení města, slibuje transparentnost.
Dveře výletní restaurace Rudolfov na okraji Jindřichova Hradce jsou od poslední prosincové dekády uzavřené. Přestože jde o běžnou provozní pauzu, za zdmi podniku proběhla důležitá změna a do nového roku vykročí s novým vedením i nápady. Svým zákazníkům se oblíbená restaurace znovu otevře už za pár dní.
Vyjdou na pár tisíc, ale umí způsobit nepředstavitelné škody. Řeč je o ohřívačích, teplometech, teplovzdušných topidlech, zkrátka o zařízeních, které mnohé restaurace využívají na svých terasách či zahrádkách. Ovšem právě svržením takového ohřívače započala v sobotu v noci v mostecké restauraci U Kojota zkáza, jež si vyžádala šest lidských životů. Podobné stroje jsou k vidění i v podnicích napříč Ústím.
Provozovatel restaurace U Kojota v Mostě Miloslav Čech v pondělí ve svém vyjádření na Facebooku uvedl, že je připraven spolupracovat při vyšetřování víkendového tragického požáru. Vyjádřil soustrast pozůstalým po šesti obětech a lítost nad dalšími osmi zraněnými.
Pražské městské části, magistrát ani Technická správa komunikací (TSK) neevidují, kolik je v restauracích plynových ohřívačů. Povolování jejich používání na restauračních zahrádkách není v jejich kompetenci. Kontrolovat je mají hasiči.
Slavomír Moudrý se už dva dny po sobě pořádně nevyspal. Jeho byt sousedí s třípatrovou přístavbou, kde v přízemí o víkendu vyhořela restaurace U Kojota. Byl to on, kdo v sobotu před půlnocí volal hasiče. Viděl a slyšel ošklivé věci. „Byla to apokalypsa,“ řekl Deníku v pondělí 13. ledna. Jak se teď cítí? „Blbě se mi spí. Od včerejška jsem spal tak dvě hodiny dohromady,“ řekl.