Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Olympic Bar & Bistro Čeladná, 12. srpna 2024, Čeladná. Jaroslav Kulhavý.

Nové bistro v Čeladné se zlatým kolem Jaroslava Kulhavého

Nová restaurace na Čeladné nese příznačný název Bistro Olympic podle kola olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého, který jej kamarádům do jejich podniku zapůjčil. Hotel TeeHouse a jeho společníci mají v plánu nabídnout špičkovou gastronomii i eventy v nevšedním prostředí.

Loňská příprava v Olovnici: Dva skvělí střední záložníci, kladenský odchovanec v dresu Velvar Kott a hostující Holub

Tomáš Kott se vrátí do Kladna jako soupeř. V taháku kola věří severočeské síle

Páteční tahák 3. české fotbalové ligy mezi SK Kladno a Ústí nad Labem (17:30) bude možná nejspeciálnější pro Tomáše Kotta. Opora severočeské zálohy v Kladně vyrůstala a žije, přes Duklu Praha a Velvary se však v létě přesunula právě pod hrad Střekov, aby zdejšímu klubu pomohla splnit jeho velký cíl, postup do druhé ligy.

Asistent trenéra Michal Slabý umí hráče za dřinu ocenit.

Na jaře Ústí, teď Kladno. Slabý věří, že na tahák ČFL přijdou dva tisíce diváků

Ještě na jaře dělal Michal Slabý asistenta trenéra v Ústí nad Labem, ale v létě kývl na nabídku Zdeňka Haška a přesunul se za ním do Kladna, aby tu spolu po Litoměřicích a Velvarech rozjeli už třetí společnou štaci. Zatím je velmi povedená a právě Slabý je ideálním respondentem pro pozvánku na zápas podzimu mezi SK Kladno a Ústí, který startuje v pátek od 17:30 hodin.

SK Hřebeč - SK Kladno 1:3 /  MOL Cup - 1. kolo,  21. 8. 2024

Páteční magnet ČFL Kladno - Ústí už v 17:30! A prý na ostří nože

Kluby z velkých měst letos zatím vévodí skupině B třetí České fotbalové ligy. Teď je čeká vzájemný souboj, v pátek přivítá třetí SK Kladno lídra tabulky z Ústí nad Labem, a pozor - už v 17:30 hodin. Po roce se čeká na stadionu Františka Kloze skutečně vysoká návštěva, která může atakovat i číslovku 2000 z loňského pohárového střetnutí s Libercem.

Češi si za jídlo v restauraci musejí opět připlatit. A podle odborníků zdražování nekončí.

Přestřelené ceny? Obědy v řadě restaurací mohutně zdražují. A má být ještě hůř

Po období stagnace stoupají ceny v pohostinství. Za zdražování mohou vyšší náklady na suroviny a na personál. Lidi z branže ale hovoří také o nenasytnosti některých restauratérů. Českou gastronomii ke všemu zatěžuje velký nedostatek pracovní síly. Lidé hledají levnější alternativy obědových menu, jako krabičky z domova nebo samoobslužné kantýny.

Šéf cateringové společnosti Luděk Vocílka.

Obědy z domu a kantýny vedou. Češi se do restaurací nevrátili, tvrdí expert

Do restaurací chodí na oběd jen desetina Čechů. Podle průzkumu společnosti In Catering a agentury Ipsos téměř polovina dotazovaných preferuje obědvat v kanceláři, přičemž si jídlo buď nosí z domu, nebo využívají donáškových služeb. „Druhou nejčastější možností je firemní jídelna,“ tvrdí šéf cateringové společnosti, pod kterou spadají i restaurace, Luděk Vocílka. V rozhovoru se zamýšlí i nad tím, jak výběr ovlivňují vysoké ceny a zdražování.

Někdejší věhlasná přerovská restaurace Strojař, která se nachází v těsném sousedství bývalého hotelu, dnes zarůstá lebedou.

Kam se poděly legendární přerovské hospůdky? 5. díl - Restaurace Strojař

U Nováků, Euro, Tančírna, Mrtvola, pivnice U Hrochů nebo restaurace u hotelu Strojař. Kam se poděly legendární přerovské restaurace, kavárny, pivnice a bary, které byly v minulosti na výsluní? Jak na ně vzpomínají jejich zakladatelé a štamgasti, kteří je navštěvovali? Proč skončily, a co je dnes na jejich místě? Osudy vyhlášených přerovských podniků mapuje seriál Přerovského deníku „Hospůdko známá aneb Po stopách zaniklých hospod v Přerově.“

V Rychnově u Jablonce nad Nisou opět zahraje Jiří Pavlica a Hradišťan.

Koncerty v Rychnově aneb Vstane hudební klub Bažina z popela?

Hudební klub Bažina proslavil Rychnov čtrnáct let trvající sérií koncertů převážně z oblasti folkové hudby. Od roku 2000 se nejprve v Zahrádkářské klubovně a později v sále restaurace Beseda konal každý měsíc koncert. V Bažině se objevilo nejedno slavné jméno, některá dokonce i dříve, než se dostala do podvědomí hudební veřejnosti. 

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich dohání ztráty z pandemie. Pracovní morálka lidí je horší, říká

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich působí v televizi jako drsňák, v reálném životě si ale na ulici povídá se svými fanoušky a třese jim rukou. Kromě toho také rád cestuje a ani v zahraničí v sobě kuchaře nezapře. Zároveň má ale hodně práce se svými restauracemi, jejichž chod poznamenala pandemie koronaviru. Starosti mu dělá i pracovní morálka některých lidí…

Zmrzlinárny v Praze, ilustrační.

Hygienici kontrolovali kvalitu zmrzlin v Praze. Čtvrtina vzorků neprošla

V období během května do července letošního roku se hygienici zaměřili na kontrolu zmrzlin v Praze. Kontrola cílila na jejich bezpečnost z hlediska přítomnosti látek schopných vyvolat onemocnění a nebo zda v případě deklarace bezlepkové zmrzliny skutečně neobsahuje alergen lepek.

Restaurace na rychnovském koupališti nyní a dříve.

Retro vs. moderní. Podívejte se na proměnu restaurace na rychnovském koupališti

/FOTO, VIDEO/ Retro atmosféra restaurace na rychnovském koupališti je pryč. V letošní sezoně se návštěvníkům představila v novém světle a s moderním zázemím a vybavením. Koupaliště ve Včelném tento rok slaví 90 let od otevření a další omlazovací kúra v areálu se ještě plánuje. Porovnejte na aktuálních fotografiích i videu, jak moc se to tu zatím změnilo. 

10 nej restaurací na Mostecku podle TripAdvisoru

10 nej restaurací na Mostecku podle TripAdvisoru. Už jste navštívili všechny?

Největší cestovatelský portál TripAdvisor slaví letos 10 let své české verze a na recenzích tuzemských památek, hotelů či restaurací je to znát. Čeští uživatelé jich napsali už desítky tisíc. A jak si v TripAdvisoru stojí restaurace na Mostecku? Přinášíme přehled těch, které na TripAdvisoru nasbíraly nejvyšší hodnocení. 

Koupaliště v Zákupech.

Je koupaliště v Zákupech zapomenutou perlou? Návštěvnost bez příčiny stagnuje

/FOTO, VIDEO/ Zákupy jsou neodmyslitelně spjaty s koupalištěm. Zákazníků podle provozovatelů občerstvení letos znatelně ubylo, což znepokojuje místní podnikatele. Provozovatel koupaliště se brání, že lidí chodí stejně. Návštěvníci si naopak pochvalují nabídku občerstvení a velebí komorní prostředí. Jaká je nabídka?

Zástupci společnosti McDonald’s jednali s vedením města Sokolov o plánovaném otevření nové pobočky řetězce rychlého občerstvení.

McDonald's míří do Sokolova. Vedení města je projektu nakloněno

Zástupci společnosti McDonald’s jednali s vedením Sokolova o otevření nové pobočky u sjezdu z dálnice vedle benzinové stanice OMV. Restaurace bude fungovat i v režimu drive-in, což ocení zejména řidiči. Město projekt podporuje, ale je třeba vyřešit přístupovou cestu pro pěší ze sídliště Michal.

Lukáš Rohan bude na olympiádu v Paříži dlouho vzpomínat

Mizerná jídelna, ale ta atmosféra... Choupenitch a Rohan srovnali Paříž s Tokiem

Zažili olympijské hry v Tokiu, kde oba získali - trochu nečekaně - medaili. Po třech letech se zase ocitli pod pěti kruhy, s ambicemi znovu vybojovat cenný kov, ale tentokrát se na stupně vítězů nedostali. Lukáš Rohan a Alexander Choupenitch už jsou z Paříže doma. Nastává čas vzpomínek i bilancování. Co je ve Francii zaskočilo? 

Bochnerův palác v areálu Vlněny v Brně

Poslední pozůstatek slavné brněnské Vlněny. Bochnerův palác provoní Itálie

K nejstarším novorenesančním stavbám v Brně patří Bochnerův palác v Přízově ulici. Ten dostavěli dělníci v roce 1867 podle návrhu rakouského stavitele a Josefa Arnolda a sloužil jako správní budova původního areálu textilky Vlněna. Po rekonstrukci tam vznikly kanceláře a do budoucna se počítá i s restaurací. 

Bochnerův palác v areálu Vlněny v Brně.

Poslední pozůstatek slavné brněnské Vlněny. Bochnerův palác provoní Itálie

K nejstarším novorenesančním stavbám v Brně patří Bochnerův palác v Přízově ulici. Budovu dostavěli dělníci v roce 1867 podle návrhu rakouského stavitele a kameníka Josefa Arnolda a sloužil jako správní budova původního areálu textilky Vlněna. Po rekonstrukci tam vznikly kanceláře a do budoucna tam bude i restaurace. Jedná se o pobočku L'Osteria, která se zaměřuje na italskou kuchyni.

Olympijské hry pod Eiffelovou věží.

Nealko olympiáda? Jen na sportovištích. Za kolik se dá slavit v Paříži

/NYMBURÁCI V PAŘÍŽI/ Počet českých fanoušků, kteří v prvním týdnů vyrazili přímo do dějiště olympijských her, podle odhadů překonal číslo deset tisíc. Řada z nich si chce užít nejen samotná sportovní klání, ale i atmosféru otevřeného a multikulturního města, kterým už Paříž dlouhá léta je. Jak se dá dobře najíst a napít i mimo olympijská sportoviště a jaké jsou ceny, jsme vyzkoušeli na vlastní kůži.

Návštěva restaurace. Ilustrační snímek

Čeští strávníci mění zvyky. Polovina volí rozvoz, druhá dává přednost restauraci

Využití polední pauzy na společný či soukromý oběd v restauraci bývala běžná příjemná chvíle uprostřed pracovního dne. Covidová pandemie však zamíchala kartami a i po ní si mnoho lidí raději nechá přivézt jídlo z oblíbeného podniku přímo do bytu či práce. Z dat výzkumné agentury Kantar plyne, že rozvoz i jídlo přímo z restaurace jsou nyní na stejné úrovni oblíbenosti českých strávníků.

Občerstvení ovládly na hradeckém nádraží hlavně řetězce. Najdeme ale tady stále pár zajímavých obchůdků.

Hradecké nádraží: Řetězce ovládly občerstvení, restaurace chybí

Hlavně řetězce ovládly za poslední léta občerstvení na hradeckém hlavním nádraží. Stále tady ale přežívá pár malých obchůdků. Třeba knihkupectví, kadeřnictví, ale najdeme tady i malou lékárnu. Co vstupní bráně do města chybí, je ale nádražní restaurace. Jinak je zde ale čisto a cestující tady pořídí vše, co potřebuje.

Restaurace a bowling Svíčka na Pražském sídlišti v Táboře v pátek 2. srpna pořádá slavnostní znovuotevření.

Svíčka na Pražáku znovu otevírá. Nový provozní mění koncept i vzhled

/VIDEO/ Už v pátek 2. srpna v 15 hodin se koná na Pražském sídlišti v Táboře znovuotevření restaurace Svíčka. Tým nadšených mladých lidí pod vedením Libora Beneše chce znovu místu vrátit zašlý lesk a slávu. Poslední dva týdny bylo zavřeno, protože prostor upravovali. Deník zjistil podrobnosti.

Pořad Ano, šéfe! se natáčel v restauraci U Jelena v Drahotuších

Pod hradem se natáčelo Ano, šéfe! Hostinský prozradil, jak to probíhalo

Na televizní obrazovky se v příštím roce vrátí legendární pořad Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Příprava nových dílů je již v plném proudu. Jeden z nich se během července natáčel také ve vyhlášené restauraci U Jelena v Drahotuších na Hranicku. Nedaleko známého hradu Helfštýn.

Nová restaurace Chateau Dobříš

Nová restaurace Chateau Dobříš láká na mezinárodní kuchyni a gurmánské zážitky

V areálu zámku Dobříš se po kompletní rekonstrukci otevřela restaurace Chateau Dobříš, která slibuje nevšední gastronomické zážitky a pestrou nabídku pokrmů. Za významného přispění majitelů zámku, rodiny Colloredo-Mannsfeld, a nového provozovatele se tato restaurace představuje v novém designu s jedinečným menu, které kombinuje evropskou kuchyni s asijskými prvky.

Koupalištěm zněla živá hudba stejně jako v dobách, kdy se mu pro jeho eleganci říkalo Rokycanská Itálie.

Rokycanské koupaliště oslavilo 90 let. Ožilo hudbou jako za starých časů

Výročí 90 let od slavnostního otevření si v neděli připomnělo koupaliště v Rokycanech. Stejně jako v dobách, kdy se areálu říkalo Rokycanská Itálie, tam vyrostlo pódium a zněla živá hudba. Původně se mělo slavit koncem června, ale kvůli přívalovým dešťům muselo město akci odložit.

Hamburger z hovězího na grilu

KVÍZ: Rychlé stravování je fenoménem. Otestujte se, co víte o fastfoodech

Kdo by v Česku neznal zavedenou trojici rychlého občerstvení McDonald’s, KFC a Burger King? Podobné restaurace rostou v Česku na dalších a dalších místech. Koncepty opřené o burgery, kuřecí maso, pizzu nebo jednoduchou mexickou kuchyni jsou fenoménem současnosti. Po zdejším trhu pokukují i nové řetězce jako Five Guys, Wendy’s nebo Chili’s. Co všechno víte o hamburgerech a fastfoodech? Vyzkoušejte si kvíz Deníku.