Desítky lidí se letos na jaře nakazily salmonelou po požití jídla ve vietnamské restauraci na Velkém náměstí v Hradci Králové. Kriminalisté případ kvalifikovali jako podezření ze spáchání přečinu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti a nyní věc odložili.
/FOTOGALERIE a VIDEO/ Nové koště dobře mete. I tak se dá popsat stav v prvoligovém hokejovém klubu Berani Zlín, kde na přelomu kalendářního roku došlo k zásadním změnám v jeho vedení. Pod taktovkou generálního manažera Jana Pravdy, jenž na konci června navázal na rozdělanou práci odešedšího Roberta Hamrly, došlo ke stabilizaci klubu a ve spolupráci s městem i zlepšení zázemí.
/FOTO/ Drůbeží, kachní maso, navíc ještě mořské plody. Více než 330 kilogramů. Takový náklad vezl 38letý cizinec z pražské tržnice Sapa do restaurace na Litoměřicku. Jenže… V teple. V autě bylo 13 stupňů Celsia. Do kuchyně restaurace naštěstí náklad nedorazil, maso, které mohlo být pro lidi nebezpečné, odhalili při kontrole celníci.
Laudonovo nádvoří mezi Masarykovým náměstím a Žerotínovou ulici v Novém Jičíně je v současné době neprůchozí a působí dojmem staveniště. Rozjela se naplno revitalizace tohoto prostoru.
Navzdory všeobecnému zdražování se stále dá v Jihlavě naobědvat za částku menší než sto padesát korun. Ve městě strávníci najdou stále i takové podniky, kde za menu zaplatí sto třicet korun.
Jídlo v některých pelhřimovských restauracích zdražuje. Pro zákazníky tak může být v dnešní době problém najít restauraci, kde prodávají polední menu včetně pití pod sto padesát korun. Strávníci by se museli vzdát například české kuchyně.
/VIDEO/ Je to možné. I v době nekonečného růstu cen je možné najít v Havlíčkově Brodě restauraci, kde lidé zaplatí za polední menu přijatelnou částku. Dokonce si mohou vybrat hned z několika hlavních jídel.
V době všeobecně rostoucích cen se Deník na Vyškovsku zaměřil na obědové menu. Zjišťoval, kde se dá v restauracích stále dobře najíst do sto padesáti korun, našel přitom tipy v okresním městě, ale i jinde po regionu.
Dát si oběd a zaplatit méně než sto korun? To je možné ve Žďáře nad Sázavou. Kromě nízkých cen nabízí restaurace a jídelny v okresním městě rozmanité chutě. Strávníci mají na výběr jak z tradičních českých jídel, tak i z pokrmů indické či asijské kuchyně.
Přání je jasné: najíst se levně a dobře. Je to v Blansku možné? Deník se ve městě zaměřil na obědová menu s cenou kolem 150 korun. Navzdory zdražování je takových možností několik.
/ANKETA, TIPY/ Mnohé restaurace zvyšují ceny, pořád je ale možné najít takové, kde se lze naobědvat přibližně za sto padesát korun. Deník se zaměřil na to, jak to s poledními menu vypadá v Hodoníně.
/FOTO, VIDEO/ Kvůli rostoucím cenám potravin se lidé více než dříve rozmýšlejí, zda si v polední pauze zajít na oběd do restaurace. Přesto se i nyní dá najíst poměrně levně. Také v Třebíči jsou podniky, kde cena menu činí lehce přes stovku.
/UVNITŘ ANKETA/ Deník se na Břeclavsku zaměřil na obědová menu, která si lze koupit za cenu kolem sto padesáti korun. Zájem je o klasiky jako guláš nebo řízek, ale také o vegetariánská jídla.
Zaplatit za polední menu kolem sto padesáti korun není minulostí. Za tuto cenu si lidé ve Znojmě dopřejí například smažený řízek nebo líčka na víně s bramborovou kaší. Redakce Deníku ve městě vytipovala několik podniků, kde drží nižší ceny.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Osm kapel hrajících od druhé hodiny po poledni do téměř půlnoci, poetické loutkové divadlo a dvojí vystoupení taneční hip hopové formace. Tak vypadal letošní festiválek Dožínky odehrávající se před velkooseckou restaurací U Vypíchlýho voka.
Dobré a levné jídlo. Dle některých lidí nejdou tyto dvě označení dohromady, ale není tomu tak. Obyvatelé Domažlicka mají hned několik tipů, kde si dobře pochutnají a nenechají tam za útratu polovinu výplaty. A jde o restaurace ve městě, ale i v obcích či s pohledem pod ruce automechaniků.
Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) uvažoval kvůli svému setkání s poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým o rezignaci. Připustil to v rozhovoru pro Právo. Blažek se s Nejedlým, označovaným za proruského lobbistu, setkal v polovině srpna v restauraci, kam se podle svého vysvětlení uchýlil kvůli silnému dešti. Podle ministra bylo setkání náhodné.
Dobré a levné jídlo. Dle některých lidí nejdou tyto dvě označení dohromady, ale není tomu tak. Obyvatelé Klatovska mají hned několik tipů, kde si dobře pochutnají a nenechají tam za útratu polovinu výplaty. A jde o restaurace ve městě, ale i v obcích.
Chce se vám ještě prodloužit pohodu z dovolené, kdy jste nemuseli vařit, zašli si v průběhu výletu na oběd do restaurace a nemuseli nic řešit? Deník přináší několik tipů, kde se lze chutně najíst za rozumné ceny aniž byste museli hlouběji sahat do peněženky.
Děláme to všichni, kteří čas od času vyrazíme na oběd do restaurace či oblíbené hospody. Kontrolujeme ceny u jídel. Ještě před dvěma lety jsme si mohli dát smažený řízek s bramborem a okurkou od 115 do 125 korun. „Pokud ho dnes někde trefíte pod 150 korun, je to tak trochu zázrak. Ale ještě to jde,“ říká vodák Jakub Říha ze severu Čech. V minulých dnech využil s partou tropického počasí a sjeli Otavu.
Deník po čase znovu zjišťoval, za kolik se dá pořídit polední menu v restauracích. Pořád se dá poobědvat za přijatelnou cenu. A kdo chce zjistit, co se ukrývá za jídlem nazvaným Myšákův sen, může se vydat do Munic.
Táborský deník v závěru srpna mapoval restaurace a jídelny, kde levně a dobře vaří, strávník odchází dostatečně nasycen a nezaplatí za porci horentní sumy. Místa doporučovali samotní čtenáři na sociálních sítích.
Dobré a levné jídlo. Obyvatelé Rokycanska mají hned několik možností, kde si dobře pochutnají a nenechají za útratu polovinu výplaty. A jde o restaurace ve městě, ale i v dalších obcích.
Neustále se zvedající náklady na potraviny, energie a další položky donutily jít s cenami nahoru i restauratéry. Také na Jindřichohradecku jsou ale stále místa, kde se můžete levně a přitom dobře najíst. Deník na toto téma spustil v uplynulých dnech anketu na sociálních sítích. Drtivou převahu kladných hodnocení překvapivě získalo restaurační zařízení mimo okresní město.
Znáte podnik, kde se můžete na dnešní poměry levně a dobře najíst? Dát si polední meníčko třeba za 120 - 150 korun? Pořád takové restaurace jsou a my jsme se během srpna rozhodli hledat ty nejlepší.
Naobědvat se v Karlovarském kraji pod sto korun, jak tomu stále ještě je v některých odlehlých koutech republiky možné, je nereálné. Redakce Deníku se pokoušela zjistit, kde se dá nejlevněji najíst, a zjistila, že menu za nejnižší cenu se dá pořídit za 150 korun. A je jedno, zda jde o Karlovy Vary či Sokolov.
Asijská bistra, indická kuchyně, česká kuchyně, burgry nebo pivnice s dobrým pivem či kavárna s dobrou kávou. V Sokolově si vybere každý. Někde změnili koncept, jinde jedou podle starých not a oblíbených pokrmů zákazníků.
Doporučíte podnik, kde se můžeme na dnešní poměry dobře a levně najíst? Tak zněla otázka v anketě Českokrumlovského deníku. Čtenáři posílali své tipy na podniky nejen v Krumlově, ale po celém okrese. A sešlo se jich pěkných pár desítek. Podívejte se, kde jim na jihu Čech nejvíc chutná.
Památkově chráněná nádražní budova v Pardubicích je po téměř tříleté rekonstrukci. Proměna dominanty nádraží stála více než půl miliardy korun. Cestující se do ní ale moc nepodívají. Z bývalého hotelu je totiž školicí středisko Správy železnic, z legendárního kina Sirius vznikl multifunkční sál. Nahlédněte do opravených míst tedy alespoň s Deníkem.
Úředníci narazili na oblíbeném řeckém ostrově Korfu na šokující praktiky tamních barmanů. Některé restaurace v obci Kavos byly přistiženy při tom, jak sbírají zbytky nedopitých nápojů a prodávají je dalším turistům.
/ROZHOVOR/ V historii ostravského Baníku je řada hráčů, která přišla v mladém věku s velkou nadějí a perspektivou, nakonec se ale klubem jen tak mihla. Jedním takovým je Gevorg Badalyan.
/FOTOGALERIE/ Zanedbaný úklid, nečistoty, rez a riziko kontaminace potravin byly důvodem k uzavření části provozovny restaurace Dělnický dům ve Tvrdonicích.
/FOTO, VIDEO/ Těžká technika pracuje na oploceném pozemku v obchodní zóně nedaleko litvínovského nádraží. Vzniká tam restaurace McDonald's, první v Litvínově. Práce mají skončit v prosinci tohoto roku.
Prázdniny skončily a lidé se vracejí do normálního pracovního režimu. S tím souvisí i zvýšená poptávka po obědových menu v centrech měst, Prostějov nevyjímaje. Deník se vypravil na průzkum, kde se v Prostějově přímo v centru města dá slušně a přitom levně najíst. Nabídka je vskutku pestrá a bohatá, podívejte se na TOP 5 podniků podle Deníku.
Ceny jídla stále šplhají nahoru a Ostravané tak hledají místa, kde se najíst kvalitně a levně. Deník vybral pět podniků, kde se dá naobědvat do 140 korun i s polévkou. Pro ty, kteří neholdují klasické české kuchyni, jsou k dispozici různé variace ryb, salátů nebo veganská a vegetariánská strava. Některé restaurace nabízí i rozvoz.
Slavný módní dům Chanel otevře na dva dny menší restauraci. Na menu nebudou hamburgery nebo hranolky, nýbrž parfémy. Otevření „jídelny“ je součástí propagačních akcí k představení nové luxusní vůně.
Zajít si uprostřed pracovního dne na obědové menu do restaurace se může pořádně prodražit. Pořád se ale ještě najdou místa, kde se dá za rozumné ceny dobře a kvalitně najíst. Deník si nechal od čtenářů poradit, kam zajít na Jičínsku na dobrý oběd, aby to rodinný rozpočet moc nezabolelo.
ANKETA/FOTOGALERIE/ Na každodenní teplý oběd v naší republice dosáhne méně než šestina zaměstnanců. Téměř polovina na oběd do jídelny nebo restaurace nechodí vůbec. To vyplývá z posledního průzkumu, který pro společnost Edenred zpracovala agentura Stem/Mark. Deník proto v posledním srpnovém týdnu vyrazil do ulic Hranic a vybral top 5 náhodných provozoven, které nabízejí obědové menu do 145 korun včetně polévky.
/FOTO, ANKETA/ Po dovolených, prázdninách s dětmi a s vidinou nákupů školních pomůcek bude pro mnohé Přerovany obědové menu tím, na čem se budou snažit co nejvíce ušetřit.
/VIDEO, FOTO/ V Příbrami v pátek 1, září otevřela nová restaurace Burger King. Slavnostní otevření si nenechaly ujít desítky lidí, pro prvních sto zákazníků řetězec připravil Whopper zdarma. Nechyběl ale ani dort, hudba nebo unikátní fotokoutek.
Zhruba každá šestá provozovna stravování, kterou prověřovali pražští hygienici, platila pokutu. A ne jen symbolických pár stovek: v průměru bezmála pět a půl tisíce. Ukazuje to zpráva o činnosti hygienické stanice v metropoli za červenec. K některým z těchto kontrol dali podnět nespokojení návštěvníci, kteří za své peníze rozhodně nechtějí papat U Šmudlinků v Čuňátkově. Lidé se nerozpakují ozvat a poslat udání, pokud se jim něco nelíbí.
Svůj sen si nenechal vzít. I proto si otevřel vlastní vinárnu a záhy obchod s vínem. Vinárnu už nemá, ale patří k našim předním dodavatelům vína. Firma manželů Bodlákových z Libice nad Cidlinou na Nymbursku ve Středočeském kraji dodává víno do více než šesti stovek restaurací.
Po dovolených se lidé vracejí do práce a potřebují se někde najíst. V okrese Bruntál není mnoho podniků, které nabízejí gurmánské zážitky, po nichž se člověku prohne židle i bankovní konto. Deník vyrazil do měst a obcí našeho regionu a vybral svých top 5 restaurací, které nabízejí obědové menu, na nějž bude strávníkovi stačit pouhých 140 korun.
Září bývá pro zaměstnance měsícem návratu do práce. A s tím i návratu otázek, kam v poledne zajít na oběd. Řada lidí polední teplé jídlo v restauraci vzdala, cena některých menu se v Šumperku ostatně blíží 170 korunám. Stále však existují podniky, kde je možné najíst se za cenu výrazně nižší.
FOTO, VIDEO/ Ve Zlínském kraji je celá řada podniků, které nabízejí doslova gurmánské zážitky po nichž se člověku prohne nejen židle, ale i bankovní konto. Deník proto vyrazil do ulic měst a obcí našeho regionu a vybral svých top 5 restaurací, které nabízejí obědové menu, na nějž bude strávníkovi stačit pouhých 130 korun.
/FOTOGALERIE, VIDEO/ V Olomouci je celá řada podniků, které nabízejí doslova gurmánské zážitky, po nichž se člověku prohne nejen židle, ale i bankovní konto. Deník proto v posledním srpnovém týdnu vyrazil do olomouckých ulic a vybral svých TOP 5 restaurací, které nabízejí obědové menu do 140 korun, včetně polévky.
V našem okresním městě je mnoho podniků, které nabízejí gurmánské zážitky, po nichž se člověku prohne židle i bankovní konto. Deník však vyrazil do ulic Uherského Hradiště a vybral svých Top 5 restaurací, které nabízejí obědové menu, na nějž bude strávníkovi stačit pouhých 130 korun.
Levný, přesto však kvalitní oběd? Ne, není to mýtus. I na Teplicku se dají najít podniky, kde se v polední pauze dobře najíte, aniž by vám to vyluxovalo peněženku. Připravte se však na to, že vás nebude obskakovat parta servírek a číšníků. Každá ruka navíc se totiž do ceny jídel výrazně promítá.