Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Hokejoví Berani před začátkem sezony 2023/2024 uspořádali tiskovou konferenci. Na snímku GM klubu Jan Pravda.

GM Beranů Pravda o další rekonstrukci, plánech či ceně vstupenky do restaurace

/FOTOGALERIE a VIDEO/ Nové koště dobře mete. I tak se dá popsat stav v prvoligovém hokejovém klubu Berani Zlín, kde na přelomu kalendářního roku došlo k zásadním změnám v jeho vedení. Pod taktovkou generálního manažera Jana Pravdy, jenž na konci června navázal na rozdělanou práci odešedšího Roberta Hamrly, došlo ke stabilizaci klubu a ve spolupráci s městem i zlepšení zázemí.

Celníci při kontrole v Litoměřicích odhalili 332 kilogramů kachního a drůbežího mraženého masa a mražených krevet, které řidič převážel v teple.

Maso vezl v teple. Do restaurace na Litoměřicku nedorazilo, zasáhli celníci

/FOTO/ Drůbeží, kachní maso, navíc ještě mořské plody. Více než 330 kilogramů. Takový náklad vezl 38letý cizinec z pražské tržnice Sapa do restaurace na Litoměřicku. Jenže… V teple. V autě bylo 13 stupňů Celsia. Do kuchyně restaurace naštěstí náklad nedorazil, maso, které mohlo být pro lidi nebezpečné, odhalili při kontrole celníci.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Setkání s Nejedlým? Uvažoval jsem o rezignaci, připustil ministr Blažek

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) uvažoval kvůli svému setkání s poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým o rezignaci. Připustil to v rozhovoru pro Právo. Blažek se s Nejedlým, označovaným za proruského lobbistu, setkal v polovině srpna v restauraci, kam se podle svého vysvětlení uchýlil kvůli silnému dešti. Podle ministra bylo setkání náhodné.

Ilustrační foto.

Najíst se na Strakonicku do 150 korun? Stále to prý ještě jde. Víme kde

Děláme to všichni, kteří čas od času vyrazíme na oběd do restaurace či oblíbené hospody. Kontrolujeme ceny u jídel. Ještě před dvěma lety jsme si mohli dát smažený řízek s bramborem a okurkou od 115 do 125 korun. „Pokud ho dnes někde trefíte pod 150 korun, je to tak trochu zázrak. Ale ještě to jde,“ říká vodák Jakub Říha ze severu Čech. V minulých dnech využil s partou tropického počasí a sjeli Otavu.

Jídelna Menza v Jindřichově Hradci nabízí obědy už od 120 korun, v ceně je ale i polévka a nápoj.

Kde na Hradecku můžete dobře a navíc levně poobědvat? Čtenáři Deníku mají jasno

Neustále se zvedající náklady na potraviny, energie a další položky donutily jít s cenami nahoru i restauratéry. Také na Jindřichohradecku jsou ale stále místa, kde se můžete levně a přitom dobře najíst. Deník na toto téma spustil v uplynulých dnech anketu na sociálních sítích. Drtivou převahu kladných hodnocení překvapivě získalo restaurační zařízení mimo okresní město.

Ilustrační foto

Chtějí si udržet strávníky, nakupují po slevách. Pod 150 se v kraji nenajíte

Naobědvat se v Karlovarském kraji pod sto korun, jak tomu stále ještě je v některých odlehlých koutech republiky možné, je nereálné. Redakce Deníku se pokoušela zjistit, kde se dá nejlevněji najíst, a zjistila, že menu za nejnižší cenu se dá pořídit za 150 korun. A je jedno, zda jde o Karlovy Vary či Sokolov.

Původní stavba z dílny architektů Karla Řepy, Karla Kalvody a Josefa Dandy začala fungovat v květnu 1958 a je památkáři vnímána jako nejkvalitnější funkcionalistické nádraží s hotelem v poválečném Československu.

Proměna pardubického nádraží: Pro cestující jen restaurace, zbytek železničářů

Památkově chráněná nádražní budova v Pardubicích je po téměř tříleté rekonstrukci. Proměna dominanty nádraží stála více než půl miliardy korun. Cestující se do ní ale moc nepodívají. Z bývalého hotelu je totiž školicí středisko Správy železnic, z legendárního kina Sirius vznikl multifunkční sál. Nahlédněte do opravených míst tedy alespoň s Deníkem. 

Vyhledávaná Restaurace Lidový dům v Prostějově nabízí obědové menu od 129 korun.

TOP 5 prostějovských restaurací, kde si dáte levné menu. Podívejte se

Prázdniny skončily a lidé se vracejí do normálního pracovního režimu. S tím souvisí i zvýšená poptávka po obědových menu v centrech měst, Prostějov nevyjímaje. Deník se vypravil na průzkum, kde se v Prostějově přímo v centru města dá slušně a přitom levně najíst. Nabídka je vskutku pestrá a bohatá, podívejte se na TOP 5 podniků podle Deníku.

Oběd za 140 korun? V Ostravě i za míň a s rozvozem.

FOTO, VIDEO: Kam v Ostravě na oběd do 140 korun? Někde i za míň a s rozvozem

Ceny jídla stále šplhají nahoru a Ostravané tak hledají místa, kde se najíst kvalitně a levně. Deník vybral pět podniků, kde se dá naobědvat do 140 korun i s polévkou. Pro ty, kteří neholdují klasické české kuchyni, jsou k dispozici různé variace ryb, salátů nebo veganská a vegetariánská strava. Některé restaurace nabízí i rozvoz.

Restaurace Monika, Hranice.

Top 5 hranických restaurací, kde si dáte polední menu za příznivou cenu

ANKETA/FOTOGALERIE/ Na každodenní teplý oběd v naší republice dosáhne méně než šestina zaměstnanců. Téměř polovina na oběd do jídelny nebo restaurace nechodí vůbec. To vyplývá z posledního průzkumu, který pro společnost Edenred zpracovala agentura Stem/Mark. Deník proto v posledním srpnovém týdnu vyrazil do ulic Hranic a vybral top 5 náhodných provozoven, které nabízejí obědové menu do 145 korun včetně polévky.

Ilustrační foto.

Hygienici kontrolovali pražské restaurace. Každý šestý podnik dostal pokutu

Zhruba každá šestá provozovna stravování, kterou prověřovali pražští hygienici, platila pokutu. A ne jen symbolických pár stovek: v průměru bezmála pět a půl tisíce. Ukazuje to zpráva o činnosti hygienické stanice v metropoli za červenec. K některým z těchto kontrol dali podnět nespokojení návštěvníci, kteří za své peníze rozhodně nechtějí papat U Šmudlinků v Čuňátkově. Lidé se nerozpakují ozvat a poslat udání, pokud se jim něco nelíbí.

Motorest Pančava v Třemešné - Rudíkovech.

Kam na levné obědové menu na Bruntálsku. Tady je 5 tipů Deníku

Po dovolených se lidé vracejí do práce a potřebují se někde najíst. V okrese Bruntál není mnoho podniků, které nabízejí gurmánské zážitky, po nichž se člověku prohne židle i bankovní konto. Deník vyrazil do měst a obcí našeho regionu a vybral svých top 5 restaurací, které nabízejí obědové menu, na nějž bude strávníkovi stačit pouhých 140 korun.

Restaurace a penzion Stará sokolovna, Šumperk.

Oběd za stovku? Možné je to i v Šumperku

Září bývá pro zaměstnance měsícem návratu do práce. A s tím i návratu otázek, kam v poledne zajít na oběd. Řada lidí polední teplé jídlo v restauraci vzdala, cena některých menu se v Šumperku ostatně blíží 170 korunám. Stále však existují podniky, kde je možné najíst se za cenu výrazně nižší.

Vegetariánská restaurace Prašád ve Zlíně.

Oběd do 130 korun? 5 tipů, kde ve Zlínském kraji seženete dobré jídlo

FOTO, VIDEO/ Ve Zlínském kraji je celá řada podniků, které nabízejí doslova gurmánské zážitky po nichž se člověku prohne nejen židle, ale i bankovní konto. Deník proto vyrazil do ulic měst a obcí našeho regionu a vybral svých top 5 restaurací, které nabízejí obědové menu, na nějž bude strávníkovi stačit pouhých 130 korun.

Hospoda U Žida, Olomouc-Nový Svět.

Oběd do 120 korun? I v centru Olomouce. A nejsou to blafy

/FOTOGALERIE, VIDEO/ V Olomouci je celá řada podniků, které nabízejí doslova gurmánské zážitky, po nichž se člověku prohne nejen židle, ale i bankovní konto. Deník proto v posledním srpnovém týdnu vyrazil do olomouckých ulic a vybral svých TOP 5 restaurací, které nabízejí obědové menu do 140 korun, včetně polévky.

Deník zjistil, kde levně poobědváte v Uherském Hradišti. Pod 130 korun se najíte v restauraci Fabrika

VIDEO: Oběd do 130 korun? Kde v Uherském Hradišti seženete dobré jídlo

V našem okresním městě je mnoho podniků, které nabízejí gurmánské zážitky, po nichž se člověku prohne židle i bankovní konto. Deník však vyrazil do ulic Uherského Hradiště a vybral svých Top 5 restaurací, které nabízejí obědové menu, na nějž bude strávníkovi stačit pouhých 130 korun.

Ilustrační foto, výdej jídla.

Oběd nemusí stát majlant. I na Teplicku se dá dobře a levně najíst

Levný, přesto však kvalitní oběd? Ne, není to mýtus. I na Teplicku se dají najít podniky, kde se v polední pauze dobře najíte, aniž by vám to vyluxovalo peněženku. Připravte se však na to, že vás nebude obskakovat parta servírek a číšníků. Každá ruka navíc se totiž do ceny jídel výrazně promítá.