Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Youtuber Starej Fotr.

Starej Fotr: Jsem tým řízek. Vepřový. K Vánocům patří i vinná klobáska a salát

Nóbl restaurace, vesnické hospody, bistra, jídelny, fastfoody, ale i klasické české hospůdky. Tam všude „řádí“ Starej Fotr a hodnotí. Jeho recenze baví statisíce lidí. A jeho zase baví dobré jídlo a natáčení. Ideální kombinace, také má spoustu tvůrčích plánů do budoucna. Co bude mít na štědrovečerním stole? Jaká jídla a hospůdky má nejraději? A kam se na Lounsku a Žatecku zajít najíst? A kam naopak nechodit? Populární youtuber se rozpovídal ve svátečním rozhovoru pro Deník.

Hotel a pivovar Na Rychtě.

Po stopách ústeckých hospod: Příběh od statku k vymazlené Rychtě pivaře baví

Milovníci zlatavého moku a dobrého jídla, zbystřete! Ústecký deník spustil nový seriál Po stopách ústeckých hospod, v rámci kterého vám podrobně představujeme pět tradičních podniků, které patří k Ústí nad Labem stejně tak jako šikmý kostel. V prvním díle jsme se podívali na Pivovarskou Šenkovnu, dnes je na řadě jiná stálice z centra města – Hotel a pivovar Na Rychtě. Znáte specifika letité restaurace ležící na dohled od Mírového náměstí? Proč také sem Ústečané tak rádi chodí?

Známá brněnská restaurace Severka v Tučkově ulici po letech ožije. Interiéry doznaly výrazných změn.

Legendární brněnská restaurace Severka opět zazáří. Otevře ji známý šéfkuchař

/VIDEO, FOTO/ Opět za jídlem a pitím se Brňané brzy vydají do legendární brněnské restaurace Severka. Po letité pauze podnik znovu otevírá, zatím je v provozu kavárna se vstupem z Tučkovy ulice. V budoucí restauraci si lidé dají především odlehčenou českou kuchyni z lokálních surovin, v plánu jsou rovněž farmářské trhy na přilehlé zahrádce.

Restaurace ve Ville Fitz v Rokycanech láká na moderně pojatou českou klasiku.

K vaření ho přivedl táta. Teď šéfuje restauraci v rokycanské Ville Fitz

Restaurace ve zrekonstruované Ville Fitz v Rokycanech je v provozu teprve dva měsíce a už se stala pojmem. Zájem zákazníků je nebývalý. Koncept moderně pojaté české kuchyni se osvědčil. Podle šéfkuchaře Lukáše Holého patří k největším lákadlům kančí líčka s omáčkou z vína a vermutu. Hosté přišli na chuť i jeseterovi na různé způsoby.

Ilustrační foto.

Drahé obědy v Liberci. Ukrajují největší část výplaty v republikovém srovnání

Pravidelné obědvání v restauracích a kantýnách se pro Liberečany stává stále větší finanční zátěží. Podle Edenred Restaurant Indexu průměrná cena oběda v polovině roku vzrostla na 192,4 koruny. Náklady na 21 obědů měsíčně, tedy v pracovní dny, přesahují v Liberci a Českých Budějovicích desetinu průměrné mzdy, což je nejvíce v Česku.

Z kontroly inspekce v Restauraci Na Čamrdě.

Plíseň a trus hlodavců. Inspekce uzavřela Restauraci Na Čamrdě v Hřebči

/FOTO/ Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela v neděli 8. prosince Restauraci Na Čamrdě v Hřebči. Inspektoři tam našli nepořádek, plíseň i trus hlodavců. Podle provozovatele je restaurace před rekonstrukcí a inspektoři podle jeho slov prováděli kontrolu v místnostech, které mu nepatří.

Po stopách ústeckých hospod: Na pivo do Šenkovny chodí Ústečané už 140 let

Po stopách ústeckých hospod: Na pivo do Šenkovny chodí Ústečané už 140 let

Milovníci zlatavého moku a dobrého jídla, zbystřete! Ústecký deník spustil nový seriál Po stopách ústeckých hospod, v rámci kterého vám podrobně představíme pět tradičních podniků, které patří k Ústí nad Labem stejně tak jako šikmý kostel. V prvním díle jsme se podívali na Pivovarskou Šenkovnu, jednu z vůbec nejstarších restaurací v krajské metropoli. Přečtěte si příběh provozovny, do níž zajdou na jídlo a pití denně stovky lidí. Jaké vize se podnik drží? V čem tkví kouzlo Šenkovny a proč právě sem Ústečané tak rádi chodí?

Účet za smažený sýr, hranolky s tatarkou a další položky za celkem 1246 korun žena odmítla zaplatit. Ilustrační foto.

Žena v restauraci odmítla zaplatit za smažák a tajila, kdo ve skutečnosti je

Těžko uvěřitelná anabáze se odehrála v Pardubicích kvůli útratě v restauraci. Začalo to tím, že zákaznice odmítla zaplatit účet za konzumaci. Strážníci, kteří jí přijeli domluvit, ale narazili na další nečekané komplikace. Žena nejenže nechtěla zaplatit, ale také tvrdohlavě skrývala svou pravou totožnost. 

V bývalé budově Jednoty na třídě Svobody v Olomouci pokračují přípravné práce na její zásadní proměnu, 9. prosince 2024.

Co bude s Jednotou? Ošklivý skelet v centru Olomouce dráždí kolemjdoucí

Odstranění obvodového pláště z horních pater bývalé administrativní budovy Jednoty na třídě Svobody v Olomouci odhalilo nevzhledný skelet. Objekt stojí na frekventovaném bulváru, kde je v tomto stavu měsíce lidem na očích. Spekuluje se o komplikacích v povolovacím procesu, financích a nejisté proměně budovy z přelomu 60. a 70. let minulého století. Obchody v parteru jsou otevřené, o supermarket Albert zákazníci nepřišli.

Ve stejnojmenném hlavním městě emirátu Rás al-Chajma se nachází podnik Socials Tourist Restaurant, který nabízí českou kuchyni a české pivo. V menu lze najít pokrmy jako smažený sýr či svíčková.

Český ráj uprostřed pouště. Ind vaří lepší svíčkovou než mnozí Češi

/Od zvláštní zpravodajky Deníku/ Dubaji roste konkurence. Emirát Rás al-Chajma má našlápnuto, aby se stal novým největším lákadlem Spojených arabských emirátů. Pyšní se nejen několika světovými unikáty. Své si v něm najdou rodiny s dětmi, páry i dobrodruzi - nabízí totiž luxusní hotely, moře, poušť, hory i zajímavou historii. Deník dostal možnost emirát prozkoumat při novinářské cestě a v následujících dnech přinese sérii textů z regionu. V hlavním městě oblasti, nesoucím stejný název jako celá provincie, Češi překvapivě najdou nečekaný kus domoviny. V místní česko-indické restauraci totiž chutná svíčková či smažák jako od maminky. 

Otevření restaurace KFC v Havlíčkově Brodě

VIDEO: KFC přivítalo v Havlíčkově Brodě první zákazníky, podívejte se

/FOTOGALERIE/ První zákazníci přišli do nově otevřeného řetězce KFC v Havlíčkově Brodě víc než půl hodiny před otevřením. Těšili se na americké kuřecí speciality a nabídku dalších pochoutek. Havlíčkův Brod se dočkal první restaurace typu KFC v okrese. První návštěvníci dostali jako dárek malé občerstvení zdarma.

V Tanvaldu otevřeli první stoprocentně bezodpadovou školní restauraci.

Tanvald ukazuje cestu. Školní jídelny bez odpadu a s kvalitními surovinami

Školní restaurace v Tanvaldu se stala průkopníkem v boji proti potravinovému odpadu díky inovativnímu samoobslužnému systému stravování. Děti si samy vybírají, co a kolik snědí, což vede k minimálnímu plýtvání. Nesnědené porce putují k potřebným, zatímco zbytky se kompostují. Tento model ukazuje, jak lze efektivně a udržitelně řídit školní stravování.

Istra Restaurant v Berouně. Na snímku servírka Zuzana Boháčková.

Turisté hodnotili berounské podniky. Vede Istra Restaurant. Kdo je dál?

Podle hodnocení turistů na serveru tripadvisor.com je v hodnocení všech berounských restaurací, hospod, barů a kaváren nejlepší ta s názvem Istra Restaurant. Vyplývá to z aktuálního žebříčku, který zahrnuje celkem šestnáct hodnocených podniků. Známe pořadí i na dalších místech a to, jaké přednosti a nedostatky návštěvníci o berounských podnicích napsali.

V Brně vzniká první pobočka rychlého občerstvení Popeyes ve městě.

Nový fastfoodový řetězec Popeyes chce otevřít v Brně do konce roku. Známe místo

Nová konkurence pro fastfoody jako McDonald's, KFC nebo Burger King vznikne v Brně. Svou pobočku ve městě otevře americký řetězec Popeyes. Specializuje se na kuřecí maso. Jejich největším tahákem je Chicken Sandwich. V České republice zatím řetězec funguje jen v Praze a na Kladensku, brzy zamíří i do největšího města na Moravě Brna.

Bývalý Dům potravin v Tachově.

Tachov řeší budoucnost centra. Chceme restauraci či kavárnu, řekli lidé v anketě

Tachovské náměstí se postupně mění. Jeho rekonstrukce by měla skončit v květnu příštího roku. Vedení města proto už plánuje další kroky, které by měly jeho vzhled, ale i smysluplnost posunout dále. I to bylo důvodem, proč odkoupilo budovu bývalého objektu Jednoty – Domu potravin. V návaznosti na tento krok pak dalo prostor k vyjádření také obyvatelům města, kdy v říjnu vyhlásilo anketu nejen o možné budoucnosti budovy, ale i celého centra Tachova. Do ankety se zapojilo přes 600 respondentů.

U čtenářů Deníku boduje Pohostinství U svatého Jana ve Skořicích.

Svíčková, Ondráš i žebírka. Restaurace ve Skořicích boduje v anketách Deníku

Na nejlepší menu i svatomartinskou husu se na Rokycansku jezdí do Skořic. Vyplývá to z výsledků dvou gastronomických anket zveřejněných v Deníku. Ptali jsme se: „Kde se levně a dobře najíte?“ a „Kam se chystáte na svatomartinskou husu?“ V obou případech poslala většina respondentů hlas Pohostinství U svatého Jana ve Skořicích. Lákadlem jsou minutky a vyhlášená svíčková, a také příznivá cena za menu.

Nábytkářský řetězec XXXLutz nyní otevírá také v Hradci Králové.

XXXLutz v Hradci: Kladli jsme důraz i na cenovou přístupnost, říká Michal Karcol

Nábytkářský řetězec XXXLutz rozšiřuje svoji působnost v České republice. Svůj obchodní dům nyní otevírá také v Hradci Králové. Ta bude zahrnovat mimo jiného i vlastní restauraci. Čím jsou pro řetězec důležité Královéhradecký a Pardubický kraj a z jakého sortimentu si budou moct místní vybírat? Nejen o tom Deník hovořil s Michalem Karcolem, generálním ředitelem společnosti XXXLutz v České republice a na Slovensku.

Známou funkcionalistickou budovu na nároží brněnských ulic Nádražní a Bašty opravují. Vznikne tam pobočka řetězce s rychlým občerstvením.

Funkcionalistická ikona u nádraží v Brně je pod plachtou. Změny Burger King tají

/FOTO/ Už v příštím roce získají Brňané ve městě další restauraci s rychlým občerstvením. Fastfoodový řetězec Burger King rozšíří své brněnské působení novou pobočkou u hlavního nádraží, konkrétně v budově na nároží ulic Nádražní a Bašty. Ikonický funkcionalistický dům, kteří mnozí dříve znali jako někdejší pobočku cestovní kanceláře Čedok, dělníci aktuálně opravují.