Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Noc bílých lanýžů ve Spa hotelu Lanterna v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, ilustrační foto.

Nejdražší delikatesa: gurmáni míří do Velkých Karlovic na Noc bílých lanýžů

Ochutnejte nejdražší delikatesu na světě – bílé lanýže – a zažijte jedinečný degustační večer plný vybraných chutí a neodolatelných vůní v zážitkové restauraci Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Do celosvětově proslulého regionu vzácných lanýžů i vynikajícího vína, do italské oblasti Piemont, se přenesete 14. listopadu díky Noci bílých lanýžů.

Restaurace v Michalově je otevřená

Restaurace v Michalově je otevřená. Jak to vypadá uvnitř?

Restaurace v přerovském parku Michalov, která má nového provozovatele, se koncem října po stavebních úpravách konečně otevřela veřejnosti. Podniku se ujala bývalá majitelka legendární hospůdky U Olinka ve Lhotce Eva McConahay Oujezdská, která provozuje i hostinec U Andělů v Mostní ulici. Přestože park ožívá vždy na jaře a v létě, kdy se v altánku konají promenádní koncerty, v restauraci Michalov to bude pulsovat i během zimních měsíců.

Svatomartinská husa v Masných krámech v Českých Budějovicích.

Svatomartinská husa na Budějovicku? S pivem chutná skvěle

Pečená husa, červené nebo bílé zelí, knedlíky a někdy také lokše či polévka z drobů zvaná kaldoun. Nejen tyto pochoutky najdete na tradičním svatomartinské menu, na kterém si s oblibou pochutnávají hosté restaurací v období listopadu.

Simona Šimková si v nové restauraci už zkusila roli servírky.

Z televize za bar. Simona Šimková překvapila hosty v jihlavské restauraci

Ochutnat třeba texas steak a pečená hovězí žebra v čokoládové barbecue omáčce mohou lidé od minulého pátku v nové restauraci na kraji Jihlavy. Někteří hosté měli zážitek ještě umocněný tím, že je obsluhovala televizní rosnička, Miss Sympatie a Miss Silueta 2021 Simona Šimková.

V Novém Boru začaly probíhat nutné zabezpečovací a bourací práce na objektu bývalé restaurace Pošta, jejíž část se zřítila ve čtvrtek 7. listopadu na hlavní třídu T. G. Masaryka.

Zřícená restaurace Pošta v Novém Boru: Statik nařídil částečnou demolici

/FOTO, VIDEO/ Částečně zbourat a zabezpečit. Tak zní verdikt statika ohledně objektu bývalé restaurace Pošta v Novém Boru, jejíž část se ve čtvrtek 7. listopadu zřítila. Práce již začaly a potrvají i přes víkend, aby byla co nejdříve průjezdná hlavní třída T. G. Masaryka, na které budova stojí.

Za svatomartinskou husu si lidé letos opět připlatí. Podívejte se, za kolik se prodává v obchodě, za kolik v restauraci.

Svatomartinská tradice pod tlakem. Ceny hus rostou, lidé volí levnější kachny

Ceny české pečené husy na svátek svatého Martina opět vzrostly, což nutí spotřebitele hledat levnější alternativy. Zatímco domácí chovatelé nedokážou pokrýt poptávku, zahraniční husy a kachny nabízejí cenově dostupnější řešení. Restaurace v menších městech a vesnicích pak lákají na výhodnější svatomartinská menu.

Za svatomartinskou husu si lidé letos opět připlatí. Podívejte se, za kolik se prodává v obchodě, za kolik v restauraci.

Za kolik? Za husu si lidé připlatí doma i v restauraci. Jak poznat, že je česká

Ceny české pečené husy na svátek svatého Martina opět vzrostly, což nutí spotřebitele hledat levnější alternativy. Zatímco domácí chovatelé nedokážou pokrýt poptávku, zahraniční husy a kachny nabízejí cenově dostupnější řešení. Restaurace v menších městech a vesnicích pak lákají na výhodnější svatomartinská menu.

Svatomartinská husa v Hogafogo Bistro v centru Ostravy.

Svatomartinská husa v Ostravě: Top 5 restaurací podle Deníku

Zda dorazí Martin na bílém koni, jak předvídá pověra, se teprve uvidí. Svátek svatého Martina je ale každoročně spojen i s návštěvou oblíbených restaurací na svatomartinské menu. Deník proto vybral pět restaurací v Ostravě, kde si můžete na svatomartinskou husu zajít. Některé oproti loňskému roku zlevnily. 

V Novém Boru se ve čtvrtek 7. listopadu zřítila část bývalé restaurace Pošta.

Časovaná bomba vybuchla. Zřícení restaurace Pošta v Novém Boru vyvolává emoce

/FOTO, VIDEO/ Část budovy bývalé restaurace Pošta v centru Nového Boru se čtvrtek 7. listopadu v brzkých ranních hodinách zřítil. Událost vyvolala obrovskou pozornost obyvatel i návštěvníků města. Místní se před ruinou zastavují, fotí si ji a nevěřícně sledují, co zbylo z jednoho z nejstarších domů ve městě. Každý má na stav léta chátrající budovy svůj názor a mnozí se netají ani frustrací či rozhořčením nad tím, jak dlouho se o objekt nikdo pořádně nestaral.

Ilustrační foto.

Svatomartinské hody za dveřmi. Víme, co se teď děje v kuchyni týneckého hostince

/ROZHOVOR, ANKETA/ Období kolem svátku sv. Martina, 11. listopadu, bývá pro restaurace speciální. Svatomartinská menu přináší zákazníkům výjimečné husí speciality a v podnicích bývá velmi živo. Pro restaurace to však znamená vybočení ze zavedených kolejí. Jak to vypadá ve veřejnosti nepřístupných částech restaurace ve dnech před Svatomartinským menu, prozradili majitelé Hostince Racek z Týnce nad Labem Vojtěch Slavík a Petr Topinka.

Radniční restaurace je uzavřená, dříve přitom bývala jednou z nejlepších ve městě.

Oprava Radniční restaurace v Jihlavě se městu prodraží o miliony

Před lety tu řádil Zdeněk Pohlreich v pořadu Ano, šéfe, později to byl jeden z nejlepších podniků v Jihlavě, nakonec ho zavřeli. Radniční restaurace na náměstí se po letech chátrání dočká opravy. Bude to ale stát o dost více, než radnice původně přepokládala. 

Svátek sv. Martina se bez dokřupava upečené husy neobejde.

Kam v Plzni na svatomartinskou husu. S rezervací místa neváhejte

Pro mnohé z nás se svátek svatého Martina bez tradičního svatomartinského vína a dokřupava upečené husy neobejde. Připravené jsou na to jak restaurace se svým každoročním svatomartinským menu, tak supermarkety s akčními nabídkami. Kdo by si chtěl zajít na husu do některé z plzeňských restaurací, měl by si s rezervací místa pospíšit. Oproti loňsku však leckde cena vzrostla, jen výjimečně zůstala stejná.

Svatomartinská husa.

Kolik dáte na Tachovsku za martinskou husu? Deník se podíval na ceny

Dokřupava upečená husa, červené nebo bílé zelí a knedlíky. Tuto pochoutku najdete v nejbližších dnech na tradičním svatomartinském menu v řadě restaurací na Tachovsku. Místa se ale rychle plní, s rezervací proto neváhejte. Ceny za menu se většinou pohybuje od zhruba 550 korun.

Svatomartinská husa

Co a za kolik? Restaurace odhalují speciální svatomartinské menu

/FOTO/ Na Boleslavsku se o víkendu rozhoří svatomartinské oslavy, které potěší všechny milovníky tradiční husí pečínky. Místní restaurace lákají na speciální svatomartinská menu, kde nechybí křupavé husí stehno, variace zelí a knedlíků. Jaké dobroty restaurace chystají a kolik za ně strávníci zaplatí?

Ve Ville Fitz chystají Svatomartinské radování.

Kam na Rokycansku na svatomartinskou husu? Někde už je obsazeno

Dokřupava upečená husa, červené nebo bílé zelí a knedlíky. Tuto pochoutku najdete v nejbližších dnech na tradičním svatomartinském menu v řadě restaurací na Rokycansku. Místa se ale rychle plní, s rezervací proto neváhejte. Ceny za menu se většinou pohybují od 550 korun.

Popeyes - Václavské náměstí v době oběda

Rok zpět: Fronty na kuře se táhly až k metru. Popeyes slaví první výročí v ČR

Před rokem se na Václavském náměstí otevřela první restaurace Popeyes v České republice, což vyvolalo obrovský zájem a dlouhé fronty. Tento americký řetězec, známý svým ikonickým Chicken Sandwich, dokonce přizpůsobil své recepty českým chutím a plánuje další expanzi. Podívejte se, jak to tehdy na Václavském náměstí vypadalo.

Svatomartinská husa. Ilustrační foto.

Kam na svatomartinské menu v Blansku a okolí? Přinášíme přehled restaurací

/PŘEHLED/ Ke svátku svatého Martina patří nejen první sněhové vločky, ale i oblíbená svatomartinská husa. Každý rok na začátku listopadu se restaurace předhánějí v přípravě těch nejchutnějších pokrmů. Letos si v Blansku můžete pochutnat na celé řadě svatomartinských specialit. Kromě tradiční pečené husy se zelím a knedlíky najdete na menu i husí kaldoun, husí játra nebo sladké dezerty jako martinské rohlíčky. Přinášíme vám přehled chodů restaurací z Blanska a Boskovic.

Týden 44. na Jihlavsku. Otevřela Avenue, jižní část obchvatu krajského města, Citypark hostil soutěž nadějných kuchařů a mnohem více.

Souhrn událostí na Jihlavsku. Hvězdná Avenue otevřela, stejně jako obchvat

Týden na přelomu října a listopadu na Jihlavsku přinesl opět celou řadu důležitých témat. Konečně se otevřela další část obchvatu Jihlavy, od 1. listopadu řidič projedou jižní částí jihovýchodního obchvatu. Fungovat začala také nová hvězdná restaurace na výpadovce na Pelhřimov. Sdílená kola v Jihlavě skončila v řece a mladí kuchaři bojovali v soutěži.

Moderní restaurace Avenue otevřela podle plánu 1. listopadu, láká na jedinečný gastronomický zážitek. Ceny jsou přitom podobné jako jinde v Jihlavě.

V Jihlavě otevřela hvězdná restaurace. Nahlédněte dovnitř

Ještě před pár dny to vypadalo za velkými skly polyfunkční budovy v Rantířovské ulici v Jihlavě jako na staveništi. Prvního listopadu tam ale přeci jenom v sedm hodin ráno přesně podle plánu otevřela nová designová restaurace Avenue. Za ní stojí bývalý hokejista Oldřich Bakus a zkušený hoteliér Jan Caha. 

Že falšujeme plzeňské pivo braníkem z PETky? Lež, brání se hostinská z Prahy

Že falšujeme plzeňské pivo Braníkem z PETky? Lež, brání se hostinská z Prahy

V pražské restauraci na Hradčanech se rozhořela kauza kolem údajného podvodu s čepovaným pivem. Podnik čelí obviněním, že místo plzeňského piva nabízí turistům levnější Braník z PET lahví. Po zveřejnění reportáže Janka Rubeše na YouTube se případ stal virálním, což přimělo provozovatelku k obhajobě svého podniku a kontaktu s právníkem. 

Moderní restaurace Avenue otevřela podle plánu 1. listopadu, láká na jedinečný gastronomický zážitek. Ceny jsou přitom podobné jako jinde v Jihlavě.

Hvězdná restaurace v Jihlavě otevírá. Podívejte se, jak to tam vypadá

Ještě před pár dny to vypadalo za velkými skly polyfunkční budovy v Rantířovské ulici v Jihlavě jako na staveništi. Prvního listopadu tam ale přeci jenom v sedm hodin ráno přesně podle plánu otevřela nová designová restaurace Avenue. Za ní stojí bývalý hokejista Oldřich Bakus a zkušený hoteliér Jan Caha. 

Nový hotel s padesáti byty, wellness a restaurací změní centrum horské obce.

Nový hotel změní centrum Deštného. Víme, kdy Národní dům půjde k zemi

/FOTO, VIDEO/ Investor odložil bourání Národního domu na návsi v Deštném v Orlických horách na příští rok. Zatímco místní s nostalgií vzpomínají na oblíbené společenské centrum a s pochybnostmi doufají, že nový hotel s wellness a restaurací oživí centrum, obec hledá místo pro sál, kde by se lidé mohli scházet.

Restaurace Mistic-Café na Radnických schodech na Hradčanech provozovaná po dvacet let Yvettou Procházkovou.

Falšování plzeňského piva braníkem z PETky? Lež, brání se hostinská

V pražské restauraci na Hradčanech se rozhořela kauza kolem údajného podvodu s čepovaným pivem. Podnik čelí obviněním, že místo plzeňského piva nabízí turistům levnější Braník z PET lahví. Po zveřejnění reportáže Janka Rubeše na YouTube se případ stal virálním, což přimělo provozovatelku k obhajobě svého podniku a kontaktu s právníkem. Jaké důkazy má hostinská Procházková k dispozici?

Dobrá duše z Deníku Tomáš Šulc.

Tomáš Šulc z Kolína organizuje charitativní akce. Má to smysl, říká

Třiadvacetiletý Tomáš Šulc z Kolína zasvětil poslední roky svého života pomoci ostatním. Organizuje mnoho  charitativních akcí, mimo jiné třeba charitativního Mikuláše. Vše stíhá při studiu žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci, kde momentálně dokončuje magisterský diplom. Aby toho neměl málo, ještě provozuje restauraci Jiskra ve fotbalovém areálu Sparty Kolín, dělá klubového redaktora a také pracuje pro městský zpravodaj.

Student žurnalistiky z Kolína organizuje charitativní akce. Má to smysl, říká

Student žurnalistiky z Kolína organizuje charitativní akce. Má to smysl, říká

Organizuje mnoho charitativních akcí, například Mikuláše. A to při studiu žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci. A aby toho neměl málo, provozuje restauraci Jiskra ve fotbalovém areálu Sparty Kolín, dělá klubového redaktora a pracuje pro městský zpravodaj. Třiadvacetiletý Tomáš Šulc z Kolína zkrátka zasvětil svůj život pomoci ostatním. 

Ilustrační foto

Kde a za kolik si v Přerově pochutnáte na svatomartinské huse?

V některých restauracích už mají dlouho dopředu rezervace obsazené, jinde se rychle plní. Svatomartinská husa, připravená na nejrůznější způsoby, je pochoutkou, kterou si Přerované nikdy nenechají ujít. Zájem zákazníků v tomto případě neurčují ceny - za svatomartinské menu jsou lidé ochotni si připlatit.

Svatomartinské menu - ilustrační foto.

Míst v restauracích na svatomartinské menu ubývá. V Břeclavi letos čekají plno

Do restaurací vyrážejí každoročně lidé na jihu Moravy na svatomartinské speciality. Od pomalu pečené husy v rozmarýnovém sádle a kachní paštiky až po červené zelí se skořicí a domácí bramborové lokše. Kdo chce mít u stolu své místo jisté, měl by si ale pospíšit s rezervací. Deník Rovnost mapoval, jaký je o svatomartinské pochoutky zájem. V některých restauracích už je většina míst zamluvená.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce podruhé během jednoho měsíce uzavřela restauraci Gingilla.

Brněnská restaurace Gingilla v problémech: opět mtvé krysy, hrozba vyšších pokut

Mrtví hlodavci, jejich trus a další stopy jejich výskytu v prostorech provozovny. Na začátku října Státní zemědělská a potravinářská inspekce restauraci Gingilla v brněnské Křížové ulici z těchto důvodů uzavřela, po znovuotevření se na konci měsíce situace zopakovala. S kontrolami přitom provozovatelé restaurace museli počítat.