Grand restaurant Poppet, Restaurace Rebel Na Farských nebo Restaurace Tisůvka. To jsou restaurace ve Žďáře nad Sázavou a v jeho blízkém okolí, které kladně hodnotí domácí i zahraniční turisté. Vyplývá to z žebříčku na globálním portále Tripadvisor, který se zaměřuje na ubytování a cestovní ruch.
V Třebíči se chystá otevření nové pobočky McDonald’s. Své první zákazníky přivítá již velmi brzy. Podle mluvčího najde v restauraci práci několik desítek lidí.
Město toho mělo v novém Československu mnoho zajímavého. Kuriózní střípky z místního života před 100 lety pro vás vybírá Jan Schinko, odborník na budějovickou historii. Tentokrát o restauraci U Slovanů, moderním podniku ve stylu art deca.
V Dolanech odstartovala první etapa ambiciózního záměru proměny centra obce. Stavbaři již odbourávají nekvalitní přístavby stoleté sokolovny a postupně rozeberou dům služeb, kde skončila kdysi vyhlášená restaurace s „obřími“ porcemi.
Ochutnejte nejdražší delikatesu na světě – bílé lanýže – a zažijte jedinečný degustační večer plný vybraných chutí a neodolatelných vůní v zážitkové restauraci Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Do celosvětově proslulého regionu vzácných lanýžů i vynikajícího vína, do italské oblasti Piemont, se přenesete 14. listopadu díky Noci bílých lanýžů.
Restaurace v přerovském parku Michalov, která má nového provozovatele, se koncem října po stavebních úpravách konečně otevřela veřejnosti. Podniku se ujala bývalá majitelka legendární hospůdky U Olinka ve Lhotce Eva McConahay Oujezdská, která provozuje i hostinec U Andělů v Mostní ulici. Přestože park ožívá vždy na jaře a v létě, kdy se v altánku konají promenádní koncerty, v restauraci Michalov to bude pulsovat i během zimních měsíců.
Svatomartinské husí hody je možné prožít i doma, ale většina těch, kteří ctí tradici, volí raději návštěvu restaurace. Tím se vyhne zdlouhavé přípravě, po níž zbude spousta špinavého nádobí a tedy - další práce.
Pečená husa, červené nebo bílé zelí, knedlíky a někdy také lokše či polévka z drobů zvaná kaldoun. Nejen tyto pochoutky najdete na tradičním svatomartinské menu, na kterém si s oblibou pochutnávají hosté restaurací v období listopadu.
Jindřichův Hradec bude mít další provozovnu rychlého občerstvení. K restauraci McDonald's, která funguje v lokalitě U Cihelny už déle než dva roky, přibude na začátku prosince konkurence v podobě KFC. Provozovna se zaměřením na kuřecí speciality roste u kruhového objezdu v areálu nového nákupního centra naproti sídlišti Hvězdárna.
Ochutnat třeba texas steak a pečená hovězí žebra v čokoládové barbecue omáčce mohou lidé od minulého pátku v nové restauraci na kraji Jihlavy. Někteří hosté měli zážitek ještě umocněný tím, že je obsluhovala televizní rosnička, Miss Sympatie a Miss Silueta 2021 Simona Šimková.
/FOTO, VIDEO/ Částečně zbourat a zabezpečit. Tak zní verdikt statika ohledně objektu bývalé restaurace Pošta v Novém Boru, jejíž část se ve čtvrtek 7. listopadu zřítila. Práce již začaly a potrvají i přes víkend, aby byla co nejdříve průjezdná hlavní třída T. G. Masaryka, na které budova stojí.
Ceny české pečené husy na svátek svatého Martina opět vzrostly, což nutí spotřebitele hledat levnější alternativy. Zatímco domácí chovatelé nedokážou pokrýt poptávku, zahraniční husy a kachny nabízejí cenově dostupnější řešení. Restaurace v menších městech a vesnicích pak lákají na výhodnější svatomartinská menu.
Ceny české pečené husy na svátek svatého Martina opět vzrostly, což nutí spotřebitele hledat levnější alternativy. Zatímco domácí chovatelé nedokážou pokrýt poptávku, zahraniční husy a kachny nabízejí cenově dostupnější řešení. Restaurace v menších městech a vesnicích pak lákají na výhodnější svatomartinská menu.
Tradiční jídelna v budově znojemského nádraží zavřela ke konci října. Podobný osud nyní s největší pravděpodobností čeká i vedlejší nádražní restauraci. Dlouholetý provozovatel končí kvůli zvyšujícím se nákladům. Co nahradí uvolněný prostor, zatím není jasné.
Zda dorazí Martin na bílém koni, jak předvídá pověra, se teprve uvidí. Svátek svatého Martina je ale každoročně spojen i s návštěvou oblíbených restaurací na svatomartinské menu. Deník proto vybral pět restaurací v Ostravě, kde si můžete na svatomartinskou husu zajít. Některé oproti loňskému roku zlevnily.
/FOTO, VIDEO/ Část budovy bývalé restaurace Pošta v centru Nového Boru se čtvrtek 7. listopadu v brzkých ranních hodinách zřítil. Událost vyvolala obrovskou pozornost obyvatel i návštěvníků města. Místní se před ruinou zastavují, fotí si ji a nevěřícně sledují, co zbylo z jednoho z nejstarších domů ve městě. Každý má na stav léta chátrající budovy svůj názor a mnozí se netají ani frustrací či rozhořčením nad tím, jak dlouho se o objekt nikdo pořádně nestaral.
Husí kaldoun, konfitované stehno, několik druhů knedlíků či zelí na mnoho způsobů. Svatomartinské hody na Kroměřížsku nabízí řada restaurací a i když hlavní roli hraje husa, nikdy nebude stejná. Deník přináší Svatomartinskou nabídku pěti vybraných restaurací v Kroměříži.
/ROZHOVOR, ANKETA/ Období kolem svátku sv. Martina, 11. listopadu, bývá pro restaurace speciální. Svatomartinská menu přináší zákazníkům výjimečné husí speciality a v podnicích bývá velmi živo. Pro restaurace to však znamená vybočení ze zavedených kolejí. Jak to vypadá ve veřejnosti nepřístupných částech restaurace ve dnech před Svatomartinským menu, prozradili majitelé Hostince Racek z Týnce nad Labem Vojtěch Slavík a Petr Topinka.
/FOTO/ V centru Nového Boru se ve čtvrtek 7. listopadu časně ráno zřítila část bývalé restaurace Pošta. Cihly a trámy zasypaly chodník i kus silnice. Událost se obešla bez zranění. Město kvůli zajištění bezpečnosti do odvolání zcela uzavřelo část hlavní třídy T. G. Masaryka.
Před lety tu řádil Zdeněk Pohlreich v pořadu Ano, šéfe, později to byl jeden z nejlepších podniků v Jihlavě, nakonec ho zavřeli. Radniční restaurace na náměstí se po letech chátrání dočká opravy. Bude to ale stát o dost více, než radnice původně přepokládala.
S příchodem sv. Martina souvisí i nabídka Svatomartinských husích hodů, které na Opavsku provoní řadu restaurací, hospod i hospůdek. Co se bude kde nabízet, a za kolik?
Pro mnohé z nás se svátek svatého Martina bez tradičního svatomartinského vína a dokřupava upečené husy neobejde. Připravené jsou na to jak restaurace se svým každoročním svatomartinským menu, tak supermarkety s akčními nabídkami. Kdo by si chtěl zajít na husu do některé z plzeňských restaurací, měl by si s rezervací místa pospíšit. Oproti loňsku však leckde cena vzrostla, jen výjimečně zůstala stejná.
Blíží se svatomartinské hody, ke kterým neodmyslitelně patří víno a pečená husa. Restaurace na Mostecku připravily pro svoje hosty tradiční menu, ceny tradičního hlavního jídla se pohybují kolem 500 korun.
Dokřupava upečená husa, červené nebo bílé zelí a knedlíky. Tuto pochoutku najdete v nejbližších dnech na tradičním svatomartinském menu v řadě restaurací na Tachovsku. Místa se ale rychle plní, s rezervací proto neváhejte. Ceny za menu se většinou pohybuje od zhruba 550 korun.
/FOTO/ Na Boleslavsku se o víkendu rozhoří svatomartinské oslavy, které potěší všechny milovníky tradiční husí pečínky. Místní restaurace lákají na speciální svatomartinská menu, kde nechybí křupavé husí stehno, variace zelí a knedlíků. Jaké dobroty restaurace chystají a kolik za ně strávníci zaplatí?
Dokřupava upečená husa, červené nebo bílé zelí a knedlíky. Tuto pochoutku najdete v nejbližších dnech na tradičním svatomartinském menu v řadě restaurací na Rokycansku. Místa se ale rychle plní, s rezervací proto neváhejte. Ceny za menu se většinou pohybují od 550 korun.
Blíží se svatomartinské hody, k těm neodmyslitelně patří víno a pečená husa, restaurace na Liberecku připravily pro svoje hosty tradiční menu, cena tradičního hlavního jídla se pohybují kolem 500 korun. Chystají se ale i různé svatomartinské akce a trhy.
Před rokem se na Václavském náměstí otevřela první restaurace Popeyes v České republice, což vyvolalo obrovský zájem a dlouhé fronty. Tento americký řetězec, známý svým ikonickým Chicken Sandwich, dokonce přizpůsobil své recepty českým chutím a plánuje další expanzi. Podívejte se, jak to tehdy na Václavském náměstí vypadalo.
/PŘEHLED/ Ke svátku svatého Martina patří nejen první sněhové vločky, ale i oblíbená svatomartinská husa. Každý rok na začátku listopadu se restaurace předhánějí v přípravě těch nejchutnějších pokrmů. Letos si v Blansku můžete pochutnat na celé řadě svatomartinských specialit. Kromě tradiční pečené husy se zelím a knedlíky najdete na menu i husí kaldoun, husí játra nebo sladké dezerty jako martinské rohlíčky. Přinášíme vám přehled chodů restaurací z Blanska a Boskovic.
Týden na přelomu října a listopadu na Jihlavsku přinesl opět celou řadu důležitých témat. Konečně se otevřela další část obchvatu Jihlavy, od 1. listopadu řidič projedou jižní částí jihovýchodního obchvatu. Fungovat začala také nová hvězdná restaurace na výpadovce na Pelhřimov. Sdílená kola v Jihlavě skončila v řece a mladí kuchaři bojovali v soutěži.
Nepříjemné chvilky zažili hosté v restauračním zařízení v obci nedaleko Jihlavy, kde opilý muž při konfliktu s jiným mužem najednou vytáhl pistoli. V obavě o to, co se bude dít, proto svědci zavolali policii. Naštěstí se nikomu nic nestalo.
/FOTOGALERIE/ Kdo se více než na svatomartinská vína těší tentokrát na husu, má o nadcházejícím víkendu spoustu příležitostí ke gurmánským zážitkům. Kolik letos stojí hlavní chod svatomartinského menu s husím stehnem, zelím a knedlíky různých druhů, v podnicích na Mělnicku?
Ještě před pár dny to vypadalo za velkými skly polyfunkční budovy v Rantířovské ulici v Jihlavě jako na staveništi. Prvního listopadu tam ale přeci jenom v sedm hodin ráno přesně podle plánu otevřela nová designová restaurace Avenue. Za ní stojí bývalý hokejista Oldřich Bakus a zkušený hoteliér Jan Caha.
Kdo vyhraje, aby se následně vypravil do Francie a řekl si o místo v některé z tamních prestižních restaurací? Na tuto otázku odpověděla prestižní gastronomická soutěž Trophée Mille, která se 2. listopadu konala v Jihlavě. Přímo před zraky návštěvníků se v ní utkali mladí kuchaři a cukráři.
V pražské restauraci na Hradčanech se rozhořela kauza kolem údajného podvodu s čepovaným pivem. Podnik čelí obviněním, že místo plzeňského piva nabízí turistům levnější Braník z PET lahví. Po zveřejnění reportáže Janka Rubeše na YouTube se případ stal virálním, což přimělo provozovatelku k obhajobě svého podniku a kontaktu s právníkem.
/ANKETA/ Svatý Martin se kvapem blíží. Víme, které restaurace na Rokycansku chystají Svatomartinskou husu. Místa v podnicích se rychle plní, s rezervací proto neváhejte. Kam se letos chystáte Vy? Odpovědět nám můžete v anketě.
Základní a mateřská škola v Borku na Českobudějovicku se může pochlubit zajímavou novinkou. Ve čtvrtek tu za účasti starosty a desítek školáků ve strašidelných kostýmech slavnostně otevřeli Školní restauraci na Borečku, která vznikla přestavbou původní jídelny.
Ještě před pár dny to vypadalo za velkými skly polyfunkční budovy v Rantířovské ulici v Jihlavě jako na staveništi. Prvního listopadu tam ale přeci jenom v sedm hodin ráno přesně podle plánu otevřela nová designová restaurace Avenue. Za ní stojí bývalý hokejista Oldřich Bakus a zkušený hoteliér Jan Caha.
/FOTO, VIDEO/ Investor odložil bourání Národního domu na návsi v Deštném v Orlických horách na příští rok. Zatímco místní s nostalgií vzpomínají na oblíbené společenské centrum a s pochybnostmi doufají, že nový hotel s wellness a restaurací oživí centrum, obec hledá místo pro sál, kde by se lidé mohli scházet.
V pražské restauraci na Hradčanech se rozhořela kauza kolem údajného podvodu s čepovaným pivem. Podnik čelí obviněním, že místo plzeňského piva nabízí turistům levnější Braník z PET lahví. Po zveřejnění reportáže Janka Rubeše na YouTube se případ stal virálním, což přimělo provozovatelku k obhajobě svého podniku a kontaktu s právníkem. Jaké důkazy má hostinská Procházková k dispozici?
Třiadvacetiletý Tomáš Šulc z Kolína zasvětil poslední roky svého života pomoci ostatním. Organizuje mnoho charitativních akcí, mimo jiné třeba charitativního Mikuláše. Vše stíhá při studiu žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci, kde momentálně dokončuje magisterský diplom. Aby toho neměl málo, ještě provozuje restauraci Jiskra ve fotbalovém areálu Sparty Kolín, dělá klubového redaktora a také pracuje pro městský zpravodaj.
Organizuje mnoho charitativních akcí, například Mikuláše. A to při studiu žurnalistiky na Univerzitě Palackého v Olomouci. A aby toho neměl málo, provozuje restauraci Jiskra ve fotbalovém areálu Sparty Kolín, dělá klubového redaktora a pracuje pro městský zpravodaj. Třiadvacetiletý Tomáš Šulc z Kolína zkrátka zasvětil svůj život pomoci ostatním.
V některých restauracích už mají dlouho dopředu rezervace obsazené, jinde se rychle plní. Svatomartinská husa, připravená na nejrůznější způsoby, je pochoutkou, kterou si Přerované nikdy nenechají ujít. Zájem zákazníků v tomto případě neurčují ceny - za svatomartinské menu jsou lidé ochotni si připlatit.
Oznámení o dvou malých dětech, které stojí na balkoně bytu v pyžamech a pláčou, přijala ve středu v pozdních večerních hodinách městská policie v Třeboni. Z bytu navíc byl slyšet křik a hádka.
Kdo by si rád dopřál svatomartinskou husu, musí si pospíšit. Někde je možné si ji objednat jen do konce října. A některým restauracím už se plní rezervační systém, někde už je dokonce obsazeno.
Do restaurací vyrážejí každoročně lidé na jihu Moravy na svatomartinské speciality. Od pomalu pečené husy v rozmarýnovém sádle a kachní paštiky až po červené zelí se skořicí a domácí bramborové lokše. Kdo chce mít u stolu své místo jisté, měl by si ale pospíšit s rezervací. Deník Rovnost mapoval, jaký je o svatomartinské pochoutky zájem. V některých restauracích už je většina míst zamluvená.
Mrtví hlodavci a jejich trus v prostorech provozovny. Právě z těchto důvodů uzavřela Státní zemědělská a potravinářská inspekce na začátku října brněnskou restauraci Gingilla. Po jejím znovuotevření se však situace na konci měsíce zopakovala.
Mrtví hlodavci, jejich trus a další stopy jejich výskytu v prostorech provozovny. Na začátku října Státní zemědělská a potravinářská inspekce restauraci Gingilla v brněnské Křížové ulici z těchto důvodů uzavřela, po znovuotevření se na konci měsíce situace zopakovala. S kontrolami přitom provozovatelé restaurace museli počítat.
V souvislosti s vloupáním do restaurace v Liberci pátrá policie po muži na fotografii. Pachatel nebo skupina pachatelů způsobila nedovoleným vniknutím v sobotu 19. října škodu v hodnotě 35 tisíc korun a tento muž může být pro policisty v případu důležitým svědkem.