Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Centrum Lihovar v Třebíči opět otevře své brány. Poslední krok, který k tomu zbývá, je angažování dobrého kuchaře.

Hledá se kuchař. Po jeho příchodu třebíčská restaurace Lihovar znovu otevře

Centrum Lihovar v Třebíči, známé svou tradiční českou kuchyní a minipivovarem, se chystá znovu otevřít po dlouhé pauze. Nový provozovatel Jiří Matoušek plánuje zachovat oblíbené menu a přidat cenově dostupná denní jídla. Klíčovým krokem k otevření je najít posledního člena týmu – zkušeného kuchaře.

Operní pěvkyně Pavlína Senić vystoupí v restauraci Clearpoint v Hokově na charitativním koncertě.

V restauraci Clearpoint podpoří charitativním koncertem oběti povodní na Moravě

Restaurace Clearpoint v Hokově na Rakovnicku je vyhledávanou především díky nevšednímu prostředí, které nabízí kouzelný pohled na vodopád s jeskyní a vysoké gastronomii. Pořádají se zde ovšem také pravidelné operní koncerty. Ten páteční bude charitativní a jeho výtěžek poputuje na podporu rodin zasažených povodněmi na Moravě!

Za kvalitní gastronomií se Jihomoravané vydají s pomocí tematického průvodce.

TOP gastropodniky v Brně i na jihu Moravy: podívejte se, která místa zabodovala

Třiašedesát podniků z Brna a čtyřiapadesát gastromíst z jihu Moravy se nově pyšní zařazením na seznam nejlepších gastronomických lokálů v Jihomoravském kraji. Top gastroprovozy v Brně i celém jihomoravském regionu pro letošní rok představili zástupci projektu Gourmet Brno a Gourmet Jižní Morava v těchto dnech na brněnském výstavišti.

Varnsdorfský Hrádek oslavil 120 let, lidé zároveň oslavili jeho znovuotevření.

Varnsdorf slaví znovuotevření Hrádku. Dominanta láká turisty z Čech i Saska

/FOTO, VIDEO/ Stovky lidí si nenechaly v neděli 20. října ujít slavnostní otevření vyhlídkové restaurace Hrádek, která je jednou z dominant Varnsdorfu a leží jen několik metrů od hranice s Německem. Právě ze sousedního Saska dorazila také řada návštěvníků. Společně oslavili nejen znovuotevření Hrádku, kterému ještě před několika lety hrozilo zřícení, ale také 120 let od jeho otevření. Původně plánovala radnice Hrádek otevřít již v první polovině září, záměr ale překazilo extrémní počasí v podobě dešťů a silných větrů.

Podle globálního serveru hodnotícího podniky v jednotlivých městech po celém světě je v Nymburce nejlepší Restaurace U Gregorů.

Mezinárodní žebříček nymburských podniků vede restaurace U Gregorů. Kdo je dál?

/VIDEO, GALERIE/ Podle hodnocení turistů na serveru tripadvisor.com je v hodnocení všech nymburských restaurací, hospod, barů a kaváren nejlepší ta s názvem U Gregorů. Vyplývá to z aktuálního žebříčku, který zahrnuje celkem šestnáct hodnocených podniků. Známe i pořadí na dalších místech a to, jaké přednosti a nedostatky návštěvníci o nymburských osvěžovnách napsali.

Petr Pastrňák, šéfkuchař restaurace U Sapíků.

Vyzkoušejte houbovou pěnu, radí houbařům šéfkuchař od Sapíků

Mimořádná úroda hub, jež lidi, kteří se rádi toulají lesem s nožíkem a s košíkem, nenechává sedět doma, změnila kuchyňské zvyklosti v mnoha domácnostech. Vedle tradiční smaženice či bramboračky se zkoušejí i rozmanité „nové“ úpravy podle receptů zaslechnutých v okolí nebo nalezených na internetu. Kdekdo z houbařů, i když samozřejmě pamatuje i na sušení do zásoby, chce také vyzkoušet nové chuťové zážitky. Zkuste si připravit houbovou pěnu, radí Petr Pastrňák – šéfkuchař restaurace U Sapíků z Klokočné na Praze-východ.

Villa Fitz v centru Rokycan.

NA NÁVŠTĚVĚ: Rokycany se dočkaly. Otevírá se Villa Fitz

Restauraci se dvěma terasami a salonkem, wellness, fitness, hotelové pokoje, a také podkrovní prostor pro konání kongresů a cvičení jógy. To všechno nabízí kompletně zrekonstruovaná klasicistní vila poblíž nádraží v Rokycanech. Nechybí ani kosmetické studio a barber shop. Napjatě očekávaného zahájení provozu Villy Fitz se obyvatelé města dočkali v pondělí 21. října. Deník měl možnost nahlédnout dovnitř těsně před otevřením.

Talentovaný tanečník Zigi z Ghany vyrůstal od 13 let bez rodičů.

Někdo chce miliony, Zigimu stačí 9 tisíc. Češi mohou ovlivnit osud celé vesnice

Opravdu skromnou prosbu na Česko má dvacetiletý Zigi z vesnice Busua v Ghaně. V poslední době se čím dál tím častěji objevují na českých dobročinných platformách sbírky, ve kterých jejich zakladatelé žádají o velmi vysoké částky. Někteří je kvůli nákladné léčbě skutečně potřebují, nad jinými lidé kroutí hlavou. Ve sbírce Znesnáze21 Zigi z Ghany prosí lidi jen o devět tisíc korun. Nadaný tanečník, který od útlého dětského věku nemohl vyrůstat s rodiči, chce otevřít pravidelné taneční lekce pro místní děti. Může je tak posunout k lepší budoucnosti.

Takto má špičková restaurace Avenue vypadat. Slavnostní otevření je naplánované na 1. listopadu.

Bývalý hokejista a TV hvězda otevírají v Jihlavě luxusní restauraci s výhledem

V Jihlavě se chystá otevření nové designové restaurace, za níž stojí bývalý hokejista Oldřich Bakus a televizní rosnička Simona Šimková, přesněji řečeno její partner Jan Caha. Nabídne moderní prostor s mezinárodní kuchyní a českou klasikou, take away okénko a letní zahrádku, což ocení nejen místní obyvatelé, ale i studenti a řemeslníci z okolí. Otevření je naplánováno na 1. listopadu a prvních sto návštěvníků čeká speciální sleva.

Bývalý Zámecký hotel a restaurace v Náchodě.

Koupí Náchod bývalou Zámeckou restauraci? Město s ní má velké plány

Bývalý hotel a restaurace v těsné blízkosti náchodského zámku a galerie je na prodej. Nákup budovy i přilehlých pozemků za téměř 30 milionů korun zvažuje město. Vnímá to jako strategickou investici. Mohly by tam vzniknout startovací byty i samostatné bydlení pro lidi se specifickými potřebami, odlehčovací služba pro seniory, sezonní kavárna i muzeum kočárků. Radnice by ráda zatraktivnila tuto oblast i pro turisty a nové autobusové spojení by výrazně zlepšilo dopravní dostupnost celé lokality. Nákup objektu budou projednávat v pondělí 21. října zastupitelé Náchoda.

Hřib. Ilustrační foto.

Jak využít nasbírané houby? Udělejte si z nich marmeládu, radí šéfkuchař

Chcete si na nynější nadúrodu hub zavzpomínat ještě s odstupem – a k tomu objevovat zcela nové chuťové zážitky? Jak na to, radí čtenářům Deníku šéfkuchař pražské restaurace Terasa U Zlaté studně Lukáš Hlaváček, který sbíral zkušenosti i v michelinských podnicích. Však je také jeho působiště ve čtvrtém patře hotelu Golden Well na Malé Straně proslavené nejen úchvatnými výhledy na centrum Prahy včetně Hradu, ale především svou kuchyní.

Ilustrační foto

Žďárské restaurace drží ceny obědů dole. Najíst se dá i pod sto korun

Obědvat v restauracích ve Žďáru nad Sázavou bylo díky obědovým menu dlouho dostupné pro mnoho obyvatel. Zdražení potravin a energií v posledních letech však zvýšilo ceny, a v některých podnicích už hlavní jídlo s polévkou pod dvě stě korun nekoupíte. Přesto některé restaurace stále nabízejí chutné obědy za rozumnou cenu. Redakce Deníku přináší přehled podniků ve Žďáru nad Sázavou, kde se lidé i nadále mohou naobědvat levně a chutně.

V tuřanské restauraci U Jezírka se v sobotu 12. října konalo Hejkalovo gulášování.

Podívejte se: V tuřanské restauraci U Jezírka se konalo Hejkalovo gulášování

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Souboj kuchařských týmů ve vaření kotlíkového guláše se uskutečnil v sobotu 12. října v tuřanské restauraci U Jezírka. Akci pořádal spolek HeJKaL Každý tým měl za úkol uvařit co nejlepší guláš z kila a půl hovězího masa. Vítěze určila odborná porota. Podívejte se na bohatou fotogalerii a videa z akce.

Každá kočka má jiné požadavky. Je proto dobré zkoušet různé varianty kočkolitů a sledovat její reakce.

Kočkolit u vás doma aneb WC v restauraci taky vypoví hodně o podniku

Toaleta o restauraci řekne víc, než honosné názvy jídel v menu nebo navoněný a uhlazený číšník. Stejně tak, jako je potřeba dát místnosti s nápisem WC na dveřích dostatečnou péči, je nutné se patřičně věnovat i toaletě pro kočku. Kočičí záchod je totiž nedílnou součástí soužití rodiny a domácího mazlíčka. A jak majitelé dobře ví, každá kočka je osobnost. A každá osobnost má svá specifika a různé požadavky.

Restauraci Gingilla v Křížové ulici uzavřela inspekce na začátku října kvůli nedodržení hygienických standardů. Po krátké pauze restaurace opět obnovuje provoz.

Gingilla, kde našli mrtvé krysy, v provozu: Bude pod větším dohledem, slibují

Týden zavřená byla na začátku října restaurace Gingilla v brněnské Křížové ulici. Při kontrole inspektoři v provozovně našli mrtvoly hlodavců, jejich trus, plíseň a další nečistoty. Podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce se jednalo o první takto vážné provinění podniku a restaurace je od začátku tohoto týdne opět v provozu. Podle jednoho z provozovatelů Gingilly Alexandra Cibuly se nejedná o provozovnu, kde by měli problémy s hygienou.

Ilustrační foto.

Kde se dá na Příbramsku skvěle a za slušnou cenu najíst? Hlasujte v anketě

/ANKETA/ Asi každý má svou oblíbenou restauraci, na kterou nedá dopustit. Příjemné prostředí, dobré jídlo i milá obsluha udělají své. Stejně jako výhodné polední menu za slušnou cenu. A právě takovou restauraci Deník hledá. Kam se dá na Příbramsku zajít na skvělý oběd z nabídky poledního menu?

Ilustrační foto.

Kde se dá na Mělnicku skvěle a za slušnou cenu najíst? Hlasujte v anketě

Asi každý má svou oblíbenou restauraci, na kterou nedá dopustit. Příjemné prostředí, dobré jídlo i milá obsluha udělají své. Stejně jako výhodné polední menu za slušnou cenu. A právě takovou restauraci Deník hledá. Kam se dá na Mělnicku zajít na skvělý oběd z nabídky poledního menu?

Restauraci Gingilla v Křížové ulici uzavřela inspekce na začátku října kvůli nedodržení hygienických standardů. Po krátké pauze restaurace opět obnovuje provoz.

Znovuotevřená Gingilla: Hrozba infekce, všude jed na krysy, říká druh brigádnice

Plíseň, špína a hlavně mrtvoly hlodavců a jejich trus. To jsou důvody, kvůli kterým Státní zemědělská a potravinářská inspekce minulý týden uzavřela restauraci Gingilla v brněnské Křížové ulici. Nyní už je po nápravě problémů podle provozovatelů opět otevřená. O špatných zkušenostech s provozovnou, jejím vedením nebo dodržováním hygieny mluví bývalí zaměstnanci i návštěvníci z dřívějška.

Ilustrační foto

V anketě o chutné a levné polední menu zvítězila restaurace Biograf

Kde se můžete na Nymbursku chutně a levně najíst? Redakce deníku společně s čtenáři, kteří se zapojili do ankety, nakonec zvolila čtyři restaurace, které nabízejí chutná jídla za přívětivé ceny. Lidé tyto podniky navštěvují a chválí si jak kvalitu, tak i cenovou dostupnost.

Pinkasova noční můra 2024

Pinkasova noční můra: Česká tradice láká do Prahy výčepní z celého světa

V pražské restauraci U Pinkasů se opět konal tradiční závod výčepních, známý jako Pinkasova noční můra. Soutěžící z celého světa se utkali v rychlosti a preciznosti čepování piva, přičemž museli zdolat i náročnou trasu plnou schodů. Letošní ročník přilákal nejen muže, ale opět i odvážné ženy, které se postavily výzvě. 

Takto vypadalo zázemí brněnské restaurace Gingilla, která je kvůli tomu od začátku října zavřená.

Mrtvoly hlodavců v brněnské restauraci. Zavřeli Gingillu, podívejte se proč

/FOTO/ Mrtvoly hlodavců, jejich trus, plíseň a špína. V takových podmínkách dle zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) připravovala jídlo restaurace Gingilla v brněnské Křížové ulici. Od začátku října je proto její provozovna zavřená. Na situaci upozornil web inspekce Potraviny na pranýři.

Legendární kapela Brutus zahraje na slavnostech v Unhošti.

Víkend na Kladensku nabízí sport, víno i první ples. Konají se burzy a výprodeje

První říjnový víkend nabízí nepřeberné množství akcí. Na své si přijde každý. Nebude chybět sport či pochod. Koná se množství hudebních vystoupení a divadelní představení pro děti. Nakoupit si můžete na charitativních bazarech či při garážovém výprodeji. Rybáři v Bratronicích uspořádají jeden z prvních letošních plesů a v Družci se budou děti bát. V Kladně oslaví senioři svůj mezinárodní den.  

Jídlo v restauraci - Ilustrační foto

Polední menu ve Znojmě? Známe místa, kde se ve městě najíte do 150 korun

Zaměstnanci znojemských restaurací mívají kolem poledne plné ruce práce. Je to totiž doba obědových menu,, kdy v určitém časovém úseku nabízejí svým hostům jídlo za příznivější ceny. Obvykle se jedná o polévku a dvě až tři varianty hlavního chodu, ze kterých si mohou zákazníci vybrat.

Demolice bývalého motorestu na trutnovském Bojišti.

Známý motorest jde k zemi. Pivovar z Krkonoš rozjíždí v Trutnově velký projekt

Pivovar Trautenberk z krkonošské Malé Úpy se jako investor a majitel objektů ve vstupní části kulturního areálu Bojiště v Trutnově pustil do rekonstrukce. A to pěkně od podlahy! Demolicí bývalého proslulého motorestu, známého i kvůli poloze na příjezdu do Trutnova, odstartoval velký projekt. Jeho výsledkem má být vybudování nové restaurace se zahradou. Pryč už je také střecha nad vstupní bránou do areálu Bojiště.

Jídelna K2 na ulici Cejl a jídelna Oaza na Slovákově ulici patří mezi místa, kam se Brňané chodí dobře a levně najíst.

Brněnská polední menu: najíte se i do stovky, u lidí rozhoduje rychlost a cena

Kostelní zvony odbíjí dvanáctou hodinu. Pánve jsou rozpálené, restaurace zaplněné. Každý všední den nastává okolo poledne v řadě brněnských restaurací a jídelen velký shon. Lidé totiž vyráží na obědy do podniků nabízejících polední menu. Některým záleží hlavně na kvalitě jídla, druzí hledí především na cenu. Obecně však vítají kvalitní oběd za přijatelnou částku s rychlou obsluhou. Objevte osvědčená místa z brněnských ulic. Někde se najíte i za méně než sto korun.