Zdá se, jakoby náš svět úplně zdivočel a pozvolna mířil ke své definitivní zkáze. Alespoň tak líčí současná média obrázek dění na naší planetě. No a vůbec nemusejí být daleko od pravdy. Mrazit by nás mělo z nepřehlédnutelného vzestupu zla a míry, s jakou útočí na naše vědomí. Na mysli nemám jen hrdlořezy, kteří středověkým způsobem v arabských zemích popravují lidi za to, odkud pocházejí, nebo za to, že vyznávají jinou víru než jejich kati.
Praha - Podle policejního prezidenta Tomáše Tuhého není potřeba, aby každý tuzemský kraj měl svoji vlastní zásahovou jednotku. Po nedávné tragédii v Uherském Brodu ale chce posílit takzvané prvosledové hlídky, které by při podobných situacích byly na místě do deseti až patnácti minut. Řekl to dnes novinářům.
Mostecko - Kradli na zahradách i na vinici. V herně přišla o tisíce korun, nechala bundu bez dozoru. Tančila a zloděj ji připravil o celou kabelku. Zátah v barech. To jsou nové kriminální případy, o kterých dnes informovala mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.
Lipník nad Bečvou – Zatím z neznámých důvodů napadl sedmatřicetiletý muž nejen svou bývalou přítelkyni, ale i šestadvacetiletého muže, který ženě přispěchal na pomoc.
Uherský Brod – Operační důstojník ve Zlíně nepostupoval při policejním zákroku v restauraci Družba v Uherském Brodě zcela podle předpisů. Podle zjištění Odboru vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR, která zásah šetřila, šlo o jediné pochybení policie.
Praha – Při zásahu policie u tragédie v Uherském Brodu chyboval operační důstojník, který dostal informaci o plánu provést zákrok proti střelci. Policejní zákrok zpochybnil kvůli lidem uvnitř restaurace, aby se nestalo „ještě něco horšího". Policie jinak během celého zásahu postupovala správně, mohla ale lépe komunikovat s mužem, jenž se skrýval na toaletě. Na tiskové konferenci to dnes řekla a Michaela Hýbnerová z odboru vnitřní kontroly policejního prezidia. Policie také vidí rezervy například v komunikaci s vedením města nebo médii.
Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.
/REPORTÁŽ DENÍKU/ Burza Hranečník, Šenovská tržnice, Malá Hanoj nebo burza u Bastra. Všechna tato přízviska patří vietnamské tržnici, kde seženete, na cokoli si vzpomenete, ale můžete zde ochutnat i vietnamskou kuchyni.
Praha /INFOGRAFIKA/ – Míchaná vajíčka, omelety, sázená vejce. Takové jsou úpravy vajec, které patří v Česku k těm nejoblíbenějším. Vejce ale také působí jako emulgátor a spojuje jednotlivé ingredience pokrmů. Bez nich by mnohé neměly tu správnou konzistenci. „Vejce je v dnešní době v kuchyni často opomíjenou potravinou. A neprávem. Vždyť řada světových kuchyní obsahuje významné národní recepty, jejichž základem jsou vejce," říká šéfkuchař pražské restaurace Suterén Richard Šusta.
/REPORTÁŽ DENÍKU/ Burza Hranečník, Šenovská tržnice, Malá Hanoj nebo burza u Bastra. Všechna tato přízviska patří vietnamské tržnici, kde seženete, na cokoli si vzpomenete, ale můžete zde ochutnat i vietnamskou kuchyni.
Česká Třebová – Oslavu narození dítěte přehnala dvojice mužů v sobotu krátce po půlnoci. Při cestě z restaurace se zabavili tím, že v Hýblově ulici odcizili reklamní poutač kavárny a ruku v ruce jej zanesli až na Tyršovo náměstí, kde ho postavili doprostřed světelné křižovatky.
Most - Spousta zadržených a rvačka v hospodě. Městská policie v Mostě má za sebou další perné dny. O aktuálních případech informovala v pondělí odpoledne mluvčí strážníků Ilona Kozlová.
Kuks - Ani sobotní pochmurné počasí, kdy se slunce již od rána schovávalo za šedivou stěnou mraků, neodradilo stovky lidí, aby navštívily obnovený barokní skvost na Kuksu – Hospitalu.
Olomouc – Charitativní večeře pro klienty Občanského sdružení Dobrého místa pro život se chystá v úterý 31. března v olomoucké restauraci Mtrojka v Olomouci na Masarykově ulici.
Kuks - Ani sobotní pochmurné počasí, kdy se slunce již od rána schovávalo za šedivou stěnou mraků, neodradilo stovky lidí, aby navštívily obnovený barokní skvost na Kuksu – Hospitalu.
Janov - Ladislav Kotva z Rokycan triumfoval ve dvanáctém ročníku karetní soutěže O mistra mariáše Rokycanska. Nasbíral 447 bodů a nechal za sebou druhého Karla Potěšila z Dýšiny o jedenáct bodů. Třetí příčku obsadil Pavel Sedlecký z Klatov (429).
Praha - Společnost Pivovary Staropramen loni mírně zvýšila prodeje v Česku i zahraničí na 3,16 milionu hektolitrů piva. Meziročně je to o 15.000 hektolitrů víc. Za pozitivním vývojem stál především růst prodejů Staropramenu v zahraničí, Braníku v Česku a neustálé hledání nových příležitostí na trhu. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.
Ústí nad Labem - Předzahrádky. Na některých místech, třeba na Lidickém náměstí, už na nich sedí první otužilí hosté, jinde je teprve budují nebo vyřizují na úřadech.
Pokud Krnováci vyjíždí do Polska, většinou si vystačí s nákupy a atrakcemi v blízkém příhraničí. Čím dál od hranic, tím víc je cítit jazyková bariéra. Pomůže to změnit sbližování Krnova s Vratislaví?
Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Jarní koriandrová s citrónovou trávou, jahodová s mlékem nebo krémová šnečí. I takové pochoutky mohli návštěvníci v sobotu celý den ochutnávat na netradičním festivalu Polívkování. I když bylo od rána pod mrakem, první skupinky návštěvníků už před desátou hodinou postávali na smíchovské náplavce před vstupem do improvizované tržnice.
Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.
Sedm zájemců čekalo netrpělivě na rozhodnutí radnice ohledně pronájmu vinárny U Přemka v Domě umění. Na středeční schůzi se radní shodli, že by jím měl být bývalý šéfkuchař restaurace U Babičky a Ka-Varny Radim Svačina.
/VIDEO, FOTOGALERIE/ Vesnický velikonoční jarmark se v sobotu konal v Nošovicích. Akci hostila restaurace Radegastův šenk. Představilo se celkem patnáct vystavovatelů, k vidění byly velikonoční dekorace, například zdobená vajíčka, textilní ozdoby a karabáče, lidé si mohli zakoupit také namnožené sazeničky zeleniny a bylinek, někteří si pak odnášeli domů třeba primule, macešky nebo narcisky
Vysočina - Automaticky jsem sáhl po cigaretě, ale včas jsem se zarazil. Stařec si toho všiml a pousmál se. „Můžete kouřit, pane. Mám rád vůni tabáku." Zapálil jsem si cigaretu, vyfoukl jsem kouř k němu a on zavětřil jako teriér u krysí díry… „Je to hezky zlé, když člověk smí holdovat svým neřestem jen prostřednictvím někoho jiného," řekl stařec suše…
Žatec /ROZHOVOR/ - „Jdeme nahoru," říká o žateckém turistickém projektu nově pověřený ředitel. „A další nápady máme," slibuje. Povede se Chrám zapsat natrvalo do srdcí lidí ve městě? Podařilo se odstranit problémy z minulosti? Jaké novinky připravují na letošní turistickou sezonu?
Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Jedenatřicetiletý Tomáš Vítek z Brna vystudoval ekonomickou školu, ale bavilo ho vaření, ke kterému tíhl víc. Proto se před několika lety rozhodl složit kvalifikační zkoušku z gastronomie a nyní vede kuchyni v jedné z brněnských restaurací. „Vařit doma už mi nestačilo. Tloukl jsem se do hlavy, že jsem nešel na kuchaře. Přihlásil jsem se proto do kurzu a po splnění praxe jsem zůstal na plný pracovní poměr v restauraci Bohéma," zavzpomínal kuchař.
Brno, Adamov – Zběsilá jízda daleko za hranicí rizika. Varovné výstřely a nakonec prostřílená kola. Tak skončila v noci na sobotu honička policistů s osobním autem Mazda. Jeho řidič policejní hlídce ujížděl z brněnské ulice Lesnická. Policisté ho zastavili až po jedné hodině v noci v adamovské ulici Neumannova. Za volant sedl pod vlivem pervitinu. „Řidič Mazdy nezastavil policejní hlídce v brněnské ulici Lesnická krátce v sobotu před půl jednou ráno. Ta vyrazila za ním. Muž ale neuposlechl dalších výzev k zastavení, šlápl na plyn a snažil se ujet. Jel velmi agresivně a ohrožoval nejen policisty ale i ostatní řidiče," uvedla policejní mluvčí Andrea Straková.
Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky od 24. do 26. dubna na výstavišti Černá louka.
Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Jedenatřicetiletý Tomáš Vítek z Brna vystudoval ekonomickou školu, ale bavilo ho vaření, ke kterému tíhl víc. Proto se před několika lety rozhodl složit kvalifikační zkoušku z gastronomie a nyní vede kuchyni v jedné z brněnských restaurací. „Vařit doma už mi nestačilo. Tloukl jsem se do hlavy, že jsem nešel na kuchaře. Přihlásil jsem se proto do kurzu a po splnění praxe jsem zůstal na plný pracovní poměr v restauraci Bohéma," zavzpomínal kuchař.
Přerov – Všechno je nakonec jinak. Přestože podle budoucích architektů, kteří se zamýšleli nad využitím bývalého hotelu Strojař, by nebylo prozíravé objekt v centru Přerova zbourat, radním se tato varianta jeví jako finančně nejvýhodnější. Než shánět peníze na nákladnou rekonstrukci, navrhují demolici.
Hustopeče /TIP NA VÍKEND/ – Ve Valticích velebí dýně, v Břeclavi rajčata, v Ivančicích chřest a v Hustopečích už několik let zase mandle a mandloňové sady, s nimiž se mohou chlubit jako středoevropským unikátem. V sobotu tak už počtvrté přijde na ochutnávání vybraných specialit s mandlemi, které opět doprovodí pestrý kulturní program a společné výšlapy a vyjížďky do mandloňových sadů. Ochutnávat mandlové lahůdky i hustopečské víno začnou návštěvníci již od deseti hodin dopoledne na Dukelském náměstí. Vstupné se na Slavnosti mandloní a vína opět platit nebude.
Po jednadevadesáti dnech skončí v sobotu 28. března zimní sezona ve Skiareálu Lipno. Poslední den se bude lyžovat za dvacet korun, jak je už na Lipně léta zvykem. Lyžaři budou mít k dispozici všechny lanovky i sjezdovky.
Jičínsko – Kontroloři se v úterý zaměřili na Jičín. Výsledek jejich zásahu není pro konzumenty nijak příznivý. Zejména v oblasti stravování nás provozovatelé berou pěkně u „huby".
Lipno nad Vltavou – Po jednadevadesáti dnech skončí v sobotu 28. března zimní sezona ve Skiareálu Lipno. Poslední den se bude lyžovat za dvacet korun, jak je už na Lipně léta zvykem. Lyžaři budou mít k dispozici všechny lanovky i sjezdovky.
Příbram /FOTO/ – Dlouhé měsíce příprav jsou u konce. V pátek 27. března se v příbramské sportovní hale uskuteční nejnákladnější a také nejlépe obsazený galavečer MMA v historii města s názvem Back in the fight 4. Fanoušci bojových sportů uvidí celkem jedenáct zápasů v osmihranné kleci. Mezi nimi i boj o titul asociace GCF nebo neporaženého Jiřího Procházku.
Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky od 24. do 26. dubna na výstavišti Černá louka.
Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.
Havlíčkův Brod – Okresní soud v Havlíčkově Brodě ve čtvrtek odsoudil Davida Znojemského na jeden rok a šest měsíců nepodmíněně do věznice s ostrahou, a to za přečin ublížení na zdraví, výtržnictví a krádež.
Znojmo – Znojemským pivovarem se již hemží dělníci. Opravují kanceláře v předním traktu a chystají se na rekonstrukci obchodu. Slibované náklady se mají vyšplhat na víc než třicet milionů korun, z toho čtrnáct milionů spolykají opravy budov v majetku města.
Znojmo – Znojemským pivovarem se již hemží dělníci. Opravují kanceláře v předním traktu a chystají se na rekonstrukci obchodu. Slibované náklady se mají vyšplhat na víc než třicet milionů korun, z toho čtrnáct milionů spolykají opravy budov v majetku města.
Napajedla – Na nedělní odpoledne po páté hodině v Napajedlích občané jen tak nezapomenou. Zvláště ne hosté a personál restaurace Baltaci. Obrovská detonace a za ní druhá, všude dým a plno kouře. Hosté restaurace Baltaci a její personál vybíhají ven. V kuchyni vybuchl plynový vařič.