Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Každý svět má naději stát se lepším

Zdá se, jakoby náš svět úplně zdivočel a pozvolna mířil ke své definitivní zkáze. Alespoň tak líčí současná média obrázek dění na naší planetě. No a vůbec nemusejí být daleko od pravdy. Mrazit by nás mělo z nepřehlédnutelného vzestupu zla a míry, s jakou útočí na naše vědomí. Na mysli nemám jen hrdlořezy, kteří středověkým způsobem v arabských zemích popravují lidi za to, odkud pocházejí, nebo za to, že vyznávají jinou víru než jejich kati.

Tuhý: Zásahové jednotky ve všech krajích nejsou potřeba

Praha - Podle policejního prezidenta Tomáše Tuhého není potřeba, aby každý tuzemský kraj měl svoji vlastní zásahovou jednotku. Po nedávné tragédii v Uherském Brodu ale chce posílit takzvané prvosledové hlídky, které by při podobných situacích byly na místě do deseti až patnácti minut. Řekl to dnes novinářům.

Střelba v Uherském Brodě: chyboval operační důstojník

Uherský Brod – Operační důstojník ve Zlíně nepostupoval při policejním zákroku v restauraci Družba v Uherském Brodě zcela podle předpisů. Podle zjištění Odboru vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR, která zásah šetřila, šlo o jediné pochybení policie.

Vyšetřování: Při zásahu v Brodě chyboval operační důstojník

Praha – Při zásahu policie u tragédie v Uherském Brodu chyboval operační důstojník, který dostal informaci o plánu provést zákrok proti střelci. Policejní zákrok zpochybnil kvůli lidem uvnitř restaurace, aby se nestalo „ještě něco horšího". Policie jinak během celého zásahu postupovala správně, mohla ale lépe komunikovat s mužem, jenž se skrýval na toaletě. Na tiskové konferenci to dnes řekla a Michaela Hýbnerová z odboru vnitřní kontroly policejního prezidia. Policie také vidí rezervy například v komunikaci s vedením města nebo médii.

Polední menu restaurací na úterý 31. března

Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.

DENÍK RADÍ: Cholesterol ve vejcích? Zdravým lidem neuškodí

Praha /INFOGRAFIKA/ – Míchaná vajíčka, omelety, sázená vejce. Takové jsou úpravy vajec, které patří v Česku k těm nejoblíbenějším. Vejce ale také působí jako emulgátor a spojuje jednotlivé ingredience pokrmů. Bez nich by mnohé neměly tu správnou konzistenci. „Vejce je v dnešní době v kuchyni často opomíjenou potravinou. 
A neprávem. Vždyť řada světových kuchyní obsahuje významné národní recepty, jejichž základem jsou vejce," říká šéfkuchař pražské restaurace Suterén Richard Šusta.

Vietnamská tržnice: ostrov autentických chutí

/REPORTÁŽ DENÍKU/ Burza Hranečník, Šenovská tržnice, Malá Hanoj nebo burza u Bastra. Všechna tato přízviska patří vietnamské tržnici, kde seženete, na cokoli si vzpomenete, ale můžete zde ochutnat i vietnamskou kuchyni.

Slavili narození dítěte. Ani pokuta jim radost nezkazila

Česká Třebová – Oslavu narození dítěte přehnala dvojice mužů v sobotu krátce po půlnoci. Při cestě z restaurace se zabavili tím, že v Hýblově ulici odcizili reklamní poutač kavárny a ruku v ruce jej zanesli až na Tyršovo náměstí, kde ho postavili doprostřed světelné křižovatky.

Mistrem voleného mariáše je Kotva z Rokycan

Janov - Ladislav Kotva z Rokycan triumfoval ve dvanáctém ročníku karetní soutěže O mistra mariáše Rokycanska. Nasbíral 447 bodů a nechal za sebou druhého Karla Potěšila z Dýšiny o jedenáct bodů. Třetí příčku obsadil Pavel Sedlecký z Klatov (429).

Prodeje Pivovarů Staropramen loni mírně vzrostly

Praha - Společnost Pivovary Staropramen loni mírně zvýšila prodeje v Česku i zahraničí na 3,16 milionu hektolitrů piva. Meziročně je to o 15.000 hektolitrů víc. Za pozitivním vývojem stál především růst prodejů Staropramenu v zahraničí, Braníku v Česku a neustálé hledání nových příležitostí na trhu. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Předzahrádky vyhlížejí hosty

Ústí nad Labem - Předzahrádky. Na některých místech, třeba na Lidickém náměstí, už na nich sedí první otužilí hosté, jinde je teprve budují nebo vyřizují na úřadech.

Sbližování Krnova s Vratislaví

Pokud Krnováci vyjíždí do Polska, většinou si vystačí s nákupy a atrakcemi v blízkém příhraničí. Čím dál od hranic, tím víc je cítit jazyková bariéra. Pomůže to změnit sbližování Krnova s Vratislaví?

Stovka neobvyklých chutí i nekonečné fronty. Polívkování přilákalo davy lidí

Praha /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Jarní koriandrová s citrónovou trávou, jahodová s mlékem nebo krémová šnečí. I takové pochoutky mohli návštěvníci v sobotu celý den ochutnávat na netradičním festivalu Polívkování. I když bylo od rána pod mrakem, první skupinky návštěvníků už před desátou hodinou postávali na smíchovské náplavce před vstupem do improvizované tržnice.

Polední menu restaurací na pondělí 30. března

Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.

Konec čekání. Přemka dostane Radim Svačina

Sedm zájemců čekalo netrpělivě na rozhodnutí radnice ohledně pronájmu vinárny U Přemka v Domě umění. Na středeční schůzi se radní shodli, že by jím měl být bývalý šéfkuchař restaurace U Babičky a Ka-Varny Radim Svačina.

Velikonoční jarmark zajímal nejen lidi z Nošovic

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Vesnický velikonoční jarmark se v sobotu konal v Nošovicích. Akci hostila restaurace Radegastův šenk. Představilo se celkem patnáct vystavovatelů, k vidění byly velikonoční dekorace, například zdobená vajíčka, textilní ozdoby a karabáče, lidé si mohli zakoupit také namnožené sazeničky zeleniny a bylinek, někteří si pak odnášeli domů třeba primule, macešky nebo narcisky

Buď přijdou bez cigarety, nebo zůstanou doma

Vysočina - Automaticky jsem sáhl po cigaretě, ale včas jsem se zarazil. Stařec si toho všiml a pousmál se. „Můžete kouřit, pane. Mám rád vůni tabáku." Zapálil jsem si cigaretu, vyfoukl jsem kouř k němu a on zavětřil jako teriér u krysí díry… „Je to hezky zlé, když člověk smí holdovat svým neřestem jen prostřednictvím někoho jiného," řekl stařec suše…

Nový šéf Chrámu chmele a piva Baštýř: žádná revoluce, spíše rozvoj

Žatec /ROZHOVOR/ - „Jdeme nahoru," říká o žateckém turistickém projektu nově pověřený ředitel. „A další nápady máme," slibuje. Povede se Chrám zapsat natrvalo do srdcí lidí ve městě? Podařilo se odstranit problémy z minulosti? Jaké novinky připravují na letošní turistickou sezonu?

Vystudoval ekonomii, teď se rád živí vařením

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Jedenatřicetiletý Tomáš Vítek z Brna vystudoval ekonomickou školu, ale bavilo ho vaření, ke kterému tíhl víc. Proto se před několika lety rozhodl složit kvalifikační zkoušku z gastronomie a nyní vede kuchyni v jedné z brněnských restaurací. „Vařit doma už mi nestačilo. Tloukl jsem se do hlavy, že jsem nešel na kuchaře. Přihlásil jsem se proto do kurzu a po splnění praxe jsem zůstal na plný pracovní poměr v restauraci Bohéma," zavzpomínal kuchař.

Zdrogovaný řidič ujížděl policistům. I s prostřílenými koly

Brno, Adamov – Zběsilá jízda daleko za hranicí rizika. Varovné výstřely a nakonec prostřílená kola. Tak skončila v noci na sobotu honička policistů s osobním autem Mazda. Jeho řidič policejní hlídce ujížděl z brněnské ulice Lesnická. Policisté ho zastavili až po jedné hodině v noci v adamovské ulici Neumannova. Za volant sedl pod vlivem pervitinu. „Řidič Mazdy nezastavil policejní hlídce v brněnské ulici Lesnická krátce v sobotu před půl jednou ráno. Ta vyrazila za ním. Muž ale neuposlechl dalších výzev k zastavení, šlápl na plyn a snažil se ujet. Jel velmi agresivně a ohrožoval nejen policisty ale i ostatní řidiče," uvedla policejní mluvčí Andrea Straková.

Vystudoval ekonomii, teď se rád živí vařením

Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Jedenatřicetiletý Tomáš Vítek z Brna vystudoval ekonomickou školu, ale bavilo ho vaření, ke kterému tíhl víc. Proto se před několika lety rozhodl složit kvalifikační zkoušku z gastronomie a nyní vede kuchyni v jedné z brněnských restaurací. „Vařit doma už mi nestačilo. Tloukl jsem se do hlavy, že jsem nešel na kuchaře. Přihlásil jsem se proto do kurzu a po splnění praxe jsem zůstal na plný pracovní poměr v restauraci Bohéma," zavzpomínal kuchař.

Radní chtějí Strojař zbourat a udělat parkoviště. Co navrhujete vy?

Přerov – Všechno je nakonec jinak. Přestože podle budoucích architektů, kteří se zamýšleli nad využitím bývalého hotelu Strojař, by nebylo prozíravé objekt v centru Přerova zbourat, radním se tato varianta jeví jako finančně nejvýhodnější. Než shánět peníze na nákladnou rekonstrukci, navrhují demolici.

Mandle, víno, Katapult. Hustopeče budou ochutnávat a slavit

Hustopeče /TIP NA VÍKEND/ – Ve Valticích velebí dýně, v Břeclavi rajčata, v Ivančicích chřest a v Hustopečích už několik let zase mandle a mandloňové sady, s nimiž se mohou chlubit jako středoevropským unikátem. V sobotu tak už počtvrté přijde na ochutnávání vybraných specialit s mandlemi, které opět doprovodí pestrý kulturní program a společné výšlapy a vyjížďky do mandloňových sadů. Ochutnávat mandlové lahůdky i hustopečské víno začnou návštěvníci již od deseti hodin dopoledne na Dukelském náměstí. Vstupné se na Slavnosti mandloní a vína opět platit nebude.

Veřejné vážení zápasníků MMA sledoval zaplněný sál restaurace

Příbram /FOTO/ – Dlouhé měsíce příprav jsou u konce. V pátek 27. března se v příbramské sportovní hale uskuteční nejnákladnější a také nejlépe obsazený galavečer MMA v historii města s názvem Back in the fight 4. Fanoušci bojových sportů uvidí celkem jedenáct zápasů v osmihranné kleci. Mezi nimi i boj o titul asociace GCF nebo neporaženého Jiřího Procházku.

Obec odmítla finanční dar

Lidé v Nových Heřminovech chtěli z vlastní kapsy přispět na provoz veřejného osvětlení. Obec to odmítla.

Polední menu restaurací na pátek 27. března

Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.

Výbuch v restauraci v Napajedlích: Baltaci s ním není spojeno

Napajedla – Na nedělní odpoledne po páté hodině v Napajedlích občané jen tak nezapomenou. Zvláště ne hosté a personál restaurace Baltaci. Obrovská detonace a za ní druhá, všude dým a plno kouře. Hosté restaurace Baltaci a její personál vybíhají ven. V kuchyni vybuchl plynový vařič.