Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Krčma krále Artuše sklízí úspěchy u hostů i odborníků

Chrudim - V tradiční soutěži Hospůdka roku 2014 tentokrát čtenáři Chrudimského deníku vybrali Krčmu krále Artuše ve Slatiňanech. A není divu. Oblíbenou slatiňanskou restauraci totiž ocenili i odborníci na letošním festivalu Apetit v pardubicích, kde se stala zaslouženě východočeskou restaurací roku 2014.

Polední menu restaurací na pondělí 17. listopadu

Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.

Velkou Bystřicí projel Martin na bílém koni

Velká Bystřice – Čerti Milan a Kačenka, kostlivci Kryštof a Tomášek, ale také třeba princezna Julinka či čarodějka Beátka se staly součástí sobotního svatomartinského průvodu ve Velké Bystřici.

Cyklista musel z restaurace pěšky

Berounsko – Cyklisté pozor! Policie vyšetřuje další krádeže jízdních kol. Pánská i dámská kola se ztrácí ze sklepů, uzamčená i volně odložená před restaurací či nádražím.

Pivovar Bernard v Praze zdvojnásobí počet značkových restaurací

Praha – Humpolecký Rodinný pivovar Bernard plánuje do budoucna zdvojnásobit počet značkových restaurací Bernard Pub v Praze ze současných tří na šest až sedm. Se sítí chce expandovat také do dalších měst České republiky. "V případě, že se naskytne příležitost, je připraven otevřít značkovou restauraci i na sousedním Slovensku," řekl obchodní ředitel pivovaru Zdeněk Šípek. Ten dnes vystoupil s prezentací konceptu v rámci mezinárodní konference o franšízinku Franchise Day.

OBRAZEM: Horažďovickou školu navštívil Pohlreich

Horažďovice – Už od osmi hodin čtvrtečního rána studenti Střední školy Horažďovice netrpělivě čekali u dveří, aby přivítali návštěvu. Do školy totiž zavítal postrach všech kuchařských nedouků Zdeněk Pohlreich.

Víkend nabídne štrúdlování, Gulášovku a otevřené sklepy

Znojemsko – Na první ročník soutěže Jevišovické štrúdlování zve veřejnost město Jevišovice a restaurace Sýpka. Uskuteční se v sobotu od tři hodin odpoledne v restauraci Sýpka. Vzorky do soutěže, tři nohavice štrúdlu o délce asi 35 centimetrů, mají soutěžící dodat do obchodu k paní Hruškové v sobotu od 8.00 do 11.00 hodin. Nejlepší vzorky budou odměněny, hodnoticí porotou jsou všichni příchozí.

Tisíc metrů slavkovských kasemat otevřou natřikrát

Slavkov u Brna - Kdysi sloužily jako přístup k dělovým a střeleckým komorám v opevnění renesančních, barokních a klasicistních pevností. Dnes se kasematy hodí třeba na pořádání výstav nebo ochutnávku vín. Nově se o tom můžou přesvědčit i ti, kteří zavítají k Zámecké restauraci ve Slavkově u Brna. Její vedení se totiž rozhodlo kasematy slavkovského zámku, které má v pronájmu, poprvé otevřít.

Budvar jde s dobou. Chuť se ale nemění

České Budějovice – Když se řekne pivo, většině Jihočechů se vybaví Budějovický Budvar. Pětadvacet let po revoluci zůstává jediným národním podnikem u nás a stát si ho hýčká. Aby ne, když je pivovarem úspěšným. A to přesto, že revoluce kromě chuti Budvaru změnila mnohé.

Tisíc metrů slavkovských kasemat otevřou natřikrát

Kdysi sloužily jako přístup k dělovým a střeleckým komorám v opevnění renesančních, barokních a klasicistních pevností. Dnes se kasematy hodí třeba na pořádání výstav nebo ochutnávku vín. Nově se o tom můžou přesvědčit i ti, kteří zavítají k Zámecké restauraci ve Slavkově u Brna. Její vedení se totiž rozhodlo kasematy slavkovského zámku, které má v pronájmu, poprvé otevřít.

Tisíc metrů slavkovských kasemat otevřou natřikrát

Slavkov u Brna - Kdysi sloužily jako přístup k dělovým a střeleckým komorám v opevnění renesančních, barokních a klasicistních pevností. Dnes se kasematy hodí třeba na pořádání výstav nebo ochutnávku vín. Nově se o tom můžou přesvědčit i ti, kteří zavítají k Zámecké restauraci ve Slavkově u Brna. Její vedení se totiž rozhodlo kasematy slavkovského zámku, které má v pronájmu, poprvé otevřít.

Cumbajšpíl: Ani park, ani lázně. Nádraží!

Chomutov - Znovu ve dvou dnech a opět na neobvyklém místě. Letošní ročník festivalu Cumbajšpíl proběhne v bývalé nádražní restauraci chomutovského nádraží, a to dnes a příští pátek. Vystoupí celkem dvanáct kapel a interpretů.

Jak také dopadla naše soutěž Hospůdka roku čtenářů Deníku?

Východní Čechy - Soutěž Hospůdka roku čtenářů Deníku zná své vítěze. První cenu, dárkový certifikát na prodloužený pobyt v restauraci a penzionu Kozí chlívek v Deštném v Orlických horách, v redakci Orlického deníku převzala z rukou  členky obchodního týmu Lucie Faltejskové Jitka Hrdinová z Bystřece.

Polední menu restaurací na pátek 14. listopadu

Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.

Pivo z tanků jako dárek k desetiletému jubileu

Náchod - Restaurace a hotel Slavie v Náchodě slaví letos desetileté výročí. Majitelé se při této příležitosti odhodlali k velké změně, která má zvýšit spokojenost hostů se službami a nabídkou restaurace. Od konce října zde nabízí tankové pivo Gambrinus Premium a také další značky Plzeňského Prazdroje.

Frýda přivítala první zákazníky

Jeden z největších projektů ve Frýdku-Místku za posledních dvacet let spolykal 700 milionů korun. V obchodním centru vzniklo přes dvě stě nových pracovních míst.  

Zákaz vstupu dětí do restaurace je bez zdůvodnění diskriminační

Brno - Obecný zákaz vstupu dětí do restaurace bez objektivního zdůvodnění je podle Nejvyššího správního soudu (NSS) diskriminační. Ospravedlnitelným důvodem je například stavební řešení, které neumožňuje bezpečný a volný pohyb dětí či rodičů s kočárkem, případně povaha poskytovaných služeb, informoval NSS na svém webu.

Nají se, ale už nezaplatí

Kroměřížsko – „Hosté v Kroměříži? Leckde utíkají restauracím a barům bez placení i třikrát do týdne." Tak zhodnotil pro Deník ředitel kroměřížských strážníků Libor Kubiš praxi, která je mezi nepoctivci stále populární.

Čtenáři opět rozhodli o místě, kde je jim dobře

Lupenice – Hospůdkou roku 2014 se v tradiční čtenářské soutěži Rychnovského deníku stala Lupenická hospoda.Po několikaletém kralování Čestické hospody se žezlo pro nejoblíbenější pohostinství zahrnující hospůdky, pivovary, restaurace, pizzerie, bary, vinárny nebo cukrárny přestěhovalo na střed pomyslného trojúhelníku mezi Rychnovem nad Kněžnou, Vamberkem a Kostelcem nad Orlicí – do Lupenice.

Polední menu restaurací na čtvrtek 13. listopadu

Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.

Hity countrymana pobavily Na Kopečku

Ústí nad Labem, Kočkov – Vzpomínka na Jindru Šťáhlavského, country show v sobotu v restauraci Na Kopečku se povedla. Pochvaluje si ji Petr Hořejší, její pořadatel a hudebník z dávné ústecké country skupiny The Strangers.

Pivo z tanků jako dárek k desetiletému jubileu

Náchod - Restaurace a hotel Slavie v Náchodě slaví letos desetileté výročí. Majitelé se při této příležitosti odhodlali k velké změně, která má zvýšit spokojenost hostů se službami a nabídkou restaurace. Od konce října zde nabízí tankové pivo Gambrinus Premium a také další značky Plzeňského Prazdroje.

Budvar má patent na zcela nové pivo

České Budějovice – Revoluci do pivovarnictví přináší Budějovický Budvar. V restauracích začíná prodávat B: Cryo, nápoj, který se vymyká dosud známým kategoriím. „Je velice silný, chutná jako pivo, hřeje jako destilát. Využíváme princip vymrazování vody 
z piva ve speciálních lahvích, který jsme si nechali patentovat," uvedl Petr Košin.