Chrudim - V tradiční soutěži Hospůdka roku 2014 tentokrát čtenáři Chrudimského deníku vybrali Krčmu krále Artuše ve Slatiňanech. A není divu. Oblíbenou slatiňanskou restauraci totiž ocenili i odborníci na letošním festivalu Apetit v pardubicích, kde se stala zaslouženě východočeskou restaurací roku 2014.
Táborsko - Přečtete si aktuální zprávy od policie, které se týkají především krádeží v Táboře a mladíka, který měl sebevražedné sklony a bylo po něm vyhlášeno pátraní.
Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.
Děčín – Vratislav Cvejn byl prvním mužem, který vedl město Děčín po Sametové revoluci. Do funkce předsedy městského národního výboru byl kooptován na začátku dubna 1990, když mu bylo padesát let. Vydržel v ní půl roku, do voleb.
Kokory – Že ještě letos vůbec nesněžilo? V Kokorách už to po sobotě tak úplně neplatí. I druhý ročník Martinského lampiónového průvodu v čele s Martinem na bílém koni totiž doprovázelo husté chumelení.
Prostějov – Jedním slovem živá. Tak se v krátkosti dala popsat sobotní atmosféra v prostějovském Kulturním a společenském centru kolem půl třetí odpoledne.
Vrchovina - Soutěž s názvem Hospůdka roku 2014, kterou vyhlásil Jičínský deník a v níž jste mohli vy, čtenáři, po dobu několika týdnů volit to „nej" restaurační zařízení v našem regionu, je u konce.
Velká Bystřice – Čerti Milan a Kačenka, kostlivci Kryštof a Tomášek, ale také třeba princezna Julinka či čarodějka Beátka se staly součástí sobotního svatomartinského průvodu ve Velké Bystřici.
Kopřivnice – Již potřetí se v sobotu 15. listopadu otevřely pomyslné brány jednodenních restaurací v Kopřivnici. V parku E. Beneše se totiž konal další sousedský festival jídla Restaurant Day.
Berounsko – Cyklisté pozor! Policie vyšetřuje další krádeže jízdních kol. Pánská i dámská kola se ztrácí ze sklepů, uzamčená i volně odložená před restaurací či nádražím.
Praha – Humpolecký Rodinný pivovar Bernard plánuje do budoucna zdvojnásobit počet značkových restaurací Bernard Pub v Praze ze současných tří na šest až sedm. Se sítí chce expandovat také do dalších měst České republiky. "V případě, že se naskytne příležitost, je připraven otevřít značkovou restauraci i na sousedním Slovensku," řekl obchodní ředitel pivovaru Zdeněk Šípek. Ten dnes vystoupil s prezentací konceptu v rámci mezinárodní konference o franšízinku Franchise Day.
Bad Schandau /Tip na výlet/ - Úplně na začátek vám objasníme pojem Alte Hohe Strasse, abyste věděli, že budete putovat v podstatě po staré historické cestě.
Horažďovice – Už od osmi hodin čtvrtečního rána studenti Střední školy Horažďovice netrpělivě čekali u dveří, aby přivítali návštěvu. Do školy totiž zavítal postrach všech kuchařských nedouků Zdeněk Pohlreich.
Znojemsko – Na první ročník soutěže Jevišovické štrúdlování zve veřejnost město Jevišovice a restaurace Sýpka. Uskuteční se v sobotu od tři hodin odpoledne v restauraci Sýpka. Vzorky do soutěže, tři nohavice štrúdlu o délce asi 35 centimetrů, mají soutěžící dodat do obchodu k paní Hruškové v sobotu od 8.00 do 11.00 hodin. Nejlepší vzorky budou odměněny, hodnoticí porotou jsou všichni příchozí.
Vrchovina – Soutěž s názvem Hospůdka roku 2014, kterou vyhlásil Jičínský deník a v níž jste mohli vy, čtenáři, po dobu několika týdnů volit to „nej" restaurační zařízení v našem regionu, je u konce.
Slavkov u Brna - Kdysi sloužily jako přístup k dělovým a střeleckým komorám v opevnění renesančních, barokních a klasicistních pevností. Dnes se kasematy hodí třeba na pořádání výstav nebo ochutnávku vín. Nově se o tom můžou přesvědčit i ti, kteří zavítají k Zámecké restauraci ve Slavkově u Brna. Její vedení se totiž rozhodlo kasematy slavkovského zámku, které má v pronájmu, poprvé otevřít.
České Budějovice – Když se řekne pivo, většině Jihočechů se vybaví Budějovický Budvar. Pětadvacet let po revoluci zůstává jediným národním podnikem u nás a stát si ho hýčká. Aby ne, když je pivovarem úspěšným. A to přesto, že revoluce kromě chuti Budvaru změnila mnohé.
Kdysi sloužily jako přístup k dělovým a střeleckým komorám v opevnění renesančních, barokních a klasicistních pevností. Dnes se kasematy hodí třeba na pořádání výstav nebo ochutnávku vín. Nově se o tom můžou přesvědčit i ti, kteří zavítají k Zámecké restauraci ve Slavkově u Brna. Její vedení se totiž rozhodlo kasematy slavkovského zámku, které má v pronájmu, poprvé otevřít.
Kutná Hora – Kutnohorská Club Deportivo futsalová liga v Kutné Hoře začala ve čtvrtek večer v hale Bios svým prvním hracím dnem. A o kvalitní zápasy nebyla nouze. V repríze finále se střetli Jump Boys s Rolling Teamem. Green Bar remizoval s Kantorem.
Jeden z největších projektů ve Frýdku-Místku za posledních dvacet let spolykal 700 milionů korun. V obchodním centru vzniklo přes dvě stě nových pracovních míst.
Slavkov u Brna - Kdysi sloužily jako přístup k dělovým a střeleckým komorám v opevnění renesančních, barokních a klasicistních pevností. Dnes se kasematy hodí třeba na pořádání výstav nebo ochutnávku vín. Nově se o tom můžou přesvědčit i ti, kteří zavítají k Zámecké restauraci ve Slavkově u Brna. Její vedení se totiž rozhodlo kasematy slavkovského zámku, které má v pronájmu, poprvé otevřít.
Chomutov - Znovu ve dvou dnech a opět na neobvyklém místě. Letošní ročník festivalu Cumbajšpíl proběhne v bývalé nádražní restauraci chomutovského nádraží, a to dnes a příští pátek. Vystoupí celkem dvanáct kapel a interpretů.
Jeden z největších projektů ve Frýdku-Místku za posledních dvacet let spolykal 700 milionů korun. V obchodním centru vzniklo přes dvě stě nových pracovních míst.
Východní Čechy - Soutěž Hospůdka roku čtenářů Deníku zná své vítěze. První cenu, dárkový certifikát na prodloužený pobyt v restauraci a penzionu Kozí chlívek v Deštném v Orlických horách, v redakci Orlického deníku převzala z rukou členky obchodního týmu Lucie Faltejskové Jitka Hrdinová z Bystřece.
Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.
Náchod - Restaurace a hotel Slavie v Náchodě slaví letos desetileté výročí. Majitelé se při této příležitosti odhodlali k velké změně, která má zvýšit spokojenost hostů se službami a nabídkou restaurace. Od konce října zde nabízí tankové pivo Gambrinus Premium a také další značky Plzeňského Prazdroje.
Jeden z největších projektů ve Frýdku-Místku za posledních dvacet let spolykal 700 milionů korun. V obchodním centru vzniklo přes dvě stě nových pracovních míst.
Brno - Obecný zákaz vstupu dětí do restaurace bez objektivního zdůvodnění je podle Nejvyššího správního soudu (NSS) diskriminační. Ospravedlnitelným důvodem je například stavební řešení, které neumožňuje bezpečný a volný pohyb dětí či rodičů s kočárkem, případně povaha poskytovaných služeb, informoval NSS na svém webu.
Severní Čechy - Jdete takhle po městě a naproti vám maminka s kočárkem venčí na vodítku svého mazlíčka. Není to ovšem pes. Denisa Křížová z Liberce má prase.
Jičínsko - Jičínští kriminalisté objasnili v těchto dnech krádež vozidla Mercedes Benz stříbrné barvy, které ve středu 15. října odcizil neznámý pachatel v Hořicích v Šalounově ulici.
Kroměřížsko – „Hosté v Kroměříži? Leckde utíkají restauracím a barům bez placení i třikrát do týdne." Tak zhodnotil pro Deník ředitel kroměřížských strážníků Libor Kubiš praxi, která je mezi nepoctivci stále populární.
Lupenice – Hospůdkou roku 2014 se v tradiční čtenářské soutěži Rychnovského deníku stala Lupenická hospoda.Po několikaletém kralování Čestické hospody se žezlo pro nejoblíbenější pohostinství zahrnující hospůdky, pivovary, restaurace, pizzerie, bary, vinárny nebo cukrárny přestěhovalo na střed pomyslného trojúhelníku mezi Rychnovem nad Kněžnou, Vamberkem a Kostelcem nad Orlicí – do Lupenice.
Prachaticko /FOTOGALERIE/ - Rubrika, kterou jinde nenajdete. Na www.prachaticky.denik.cz denně najdete polední menu jednotlivých restaurací na Prachaticku. Každý den si tak čtenář najde nabídku, jež je pro něj nevhodnější.
Ústí nad Labem, Kočkov – Vzpomínka na Jindru Šťáhlavského, country show v sobotu v restauraci Na Kopečku se povedla. Pochvaluje si ji Petr Hořejší, její pořadatel a hudebník z dávné ústecké country skupiny The Strangers.
Doksy - Velikáni mají nárok na specifika a zvláštnosti. Zítra brzy ráno by měl ve Starých Splavech začít výlov Máchova jezera, největšího rybníka na Českolipsku i v celých severních Čechách. Jak bude výlov probíhat, si ale ani sami rybáři netroufají dopředu přesně odhadnout.
Náchod - Restaurace a hotel Slavie v Náchodě slaví letos desetileté výročí. Majitelé se při této příležitosti odhodlali k velké změně, která má zvýšit spokojenost hostů se službami a nabídkou restaurace. Od konce října zde nabízí tankové pivo Gambrinus Premium a také další značky Plzeňského Prazdroje.
České Budějovice – Revoluci do pivovarnictví přináší Budějovický Budvar. V restauracích začíná prodávat B: Cryo, nápoj, který se vymyká dosud známým kategoriím. „Je velice silný, chutná jako pivo, hřeje jako destilát. Využíváme princip vymrazování vody z piva ve speciálních lahvích, který jsme si nechali patentovat," uvedl Petr Košin.
Uherské Hradiště – Pády z jízdních kol a úrazy na trampolíně, patří doposud v letošním roce k nejčastějším zraněním dětí, ošetřovaným v Uherskohradišťské nemocnici.