Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Jedlé květy mohou být zajímavým doplňkem pokrmů

Jedlé květy jsou chutnou, netradiční a občas i luxusní ozdobou salátů, dortů a zákusků. Jejich použití ovšem může být mnohem širší - zejména tehdy, pokud se má pokrm odlišit a získat nádech exkluzivity.

Vodu z kohoutku v hospodě? Klidně, ale platit

Ústecký kraj - Sklenici vody z kohoutku už dnes dostanete snad ve všech restauracích v Ústeckém kraji. Ne vždycky je ale zdarma. V některých podnicích si za ni budete muset zaplatit. Tak, jako za jiné zboží. Na nápojové lístky se ale nespoléhejte. Obyčejnou vodu na nich nenajdete. Pokud máte chuť na kohoutkovou, musíte si o ni říct.

Parket v Holkově rozpálí Harlej

Holkov – Největší hity české rockové kapely Harlej si můžete přijet poslechnout v pátek 22. srpna od 21 hodin na letní parket v Holkově. Pro předplatitele Českobudějovického deníku navíc máme dobrou zprávu. Pokud jste členy věrnostního programu ABO BONUS, můžete si objednat vstupenky na www.mojepredplatne.cz

Jedlé květy mohou být zajímavým doplňkem pokrmů

Praha - Jedlé květy jsou chutnou, netradiční a občas i luxusní ozdobou salátů, dortů a zákusků. Jejich použití ovšem může být mnohem širší - zejména tehdy, pokud se má pokrm odlišit a získat nádech exkluzivity.

Hospůdka roku 2014: 24. Restaurace Na Hájence

Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: 23. Pivnice U Kláštera

Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: 22. Restaurace Kleopatra

Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: 21. Kavárna Evropa

Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: 19. Restaurace Velvet

Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Na letním koupališti zahraje neratovická hudební elita

Neratovice – Už příští sobotu 23. srpna se neratovickým letním koupalištěm rozezní muzika. Koná se tam totiž druhý ročník hudebního festivalu Letní společná koupel, na kterém letos zahrají kapely a zazpívají interpreti, kteří pocházejí právě z Neratovic.

Socha Panny Marie z Kunovic odjela na opravu do Bílovic

Kunovice – Socha Panny Marie Hostýnské s Ježíškem stojí před Pálenicí v Kunovicích již dvacet let. Teď však zmizela. Téměř šestimetrovou sochu odvezli na opravu do Bílovic k restaurátorovi Tomáši Kopčilovi. Památka pocházející z roku 1887 totiž byla značně poškozená a hrozilo její úplné zničení.

ODSTARTOVÁNO! Hlasujte pro svou hospůdku!

Hledáme místo, kde je fajn čtenářům Kladenského deníku. Máte rádi příjemné posezení s lahodným jídlem a k tomu výborné pivko nebo vínko? Pak čtete na správném místě. Hledáme nejoblíbenější hospůdku, restauraci, sportbar, pizzerii, bar, vinárnu, pivovar nebo cukrárnu v regionu.

O vodu z kohoutku se lidé v restauracích musí přihlásit

Teplicko - Sklenici vody z kohoutku už dnes dostanete snad ve všech restauracích v Ústeckém kraji. Ne vždycky je ale zdarma. V některých podnicích si za ni budete muset zaplatit. Na nápojové lístky se ale nespoléhejte. Obyčejnou vodu na nich nenajdete. Pokud máte chuť na kohoutkovou, musíte si o ni říct.

Křičel na obsluhu i policisty. Zklidnila ho pouta

Vyškovsko – Policisty z Vyškovska v pátek zaměstnal agresivní host i zloděj. V obou případech museli do restauračních zařízení. Nejprve musela obsluha jedné z vyškovských zahrádek u restaurace přivolat policejní hlídku. „Jeden z hostů totiž nepřestával s urážkami a byl stále agresivnější. Po příjezdu vyškovských policistů se zpočátku zdálo, že mladík bude spolupracovat," popsala mluvčí vyškovský policistů Alice Musilová.

Křičel na obsluhu i policisty. Zklidnila ho pouta

Vyškovsko – Policisty z Vyškovska v pátek zaměstnal agresivní host i zloděj. V obou případech museli do restauračních zařízení. Nejprve musela obsluha jedné z vyškovských zahrádek u restaurace přivolat policejní hlídku. „Jeden z hostů totiž nepřestával s urážkami a byl stále agresivnější. Po příjezdu vyškovských policistů se zpočátku zdálo, že mladík bude spolupracovat," popsala mluvčí vyškovský policistů Alice Musilová.

Vizovice opět ožijí, tentokrát Trnkobraním

Vizovice - „Ty, Jendo, co kdyby bylo ve Vizovicích něco jako Švestkobraní?" „To není vůbec špatný nápad. Když už, tak tomu ale říkejme Trnkobraní!" Tak vypadal v roce 1967 rozhovor lékárníka Miloše Žabky a tehdejšího ředitele pálenice Jana Lagy, kteří přišli s myšlenkou založení nové akce.

LUPENICKÁ HOSPODA Č. 22

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Pivo je v Plzni doma, ale nejdražší v Česku

Plzeň – Jakmile se řekne Plzeň, vybaví se téměř každému pivo. Jen málokoho by ale napadlo, že tu za zlatavý mok lidé platí nejvíce v republice. Zatímco v Jihočeském kraji půllitrová láhev světlého výčepního piva v obchodě přijde v průměru na 9,23 Kč, lidé v Plzeňském kraji za ni zaplatí
o dvě koruny více. Vyplývá to
z dat Českého statistického úřadu, který každý měsíc sleduje průměrné ceny.

Hospůdka roku 2014: U Kocoura

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Polévkáren v poslední době přibývá, nacházejí nové zákazníky

Praha – Kombinaci rychlého občerstvení a klasické kuchyně nabízejí v posledních letech v Česku takzvané polévkárny. První se objevily před čtyřmi roky, ale teprve v posledních dvou letech jich pomalu přibývá. Zákazníkům ušetří čas při stolování a zároveň poskytnou nabídku kvalitního pokrmu. Majitel pražského bistra Plavecká polévka Robert Friede věří, že i proto takové provozovny mají budoucnost.

Hospůdka roku 2014: Vinárna Hacienda

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Restaurace Vulkán

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Hotel Vacek 'Pod věží'

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Gril Pizzerie Il Toro

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Chudý si vzal chudou, Volarští se bavili

Volary /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Před restaurací U Potůčku se sešly volarské ženy a dívky a zpěvem zahájily tuto tradiční slavnost o několika dějstvích.Konopická slavnost je oslava sklizně lnu a konopí, rostlin, ze kterých je získáváno textilní vlákno, které se na mnoha místech v Česku nazývalo konopická jinde též konopice a podle toho onen název.