Praha – Přejeli mi nohy! Tohle obvinění na adresu městských strážníků, které si původně přivolal proto, aby se ho zastali, tvrdošíjně opakoval opilý muž, který v pražských Dejvicích zaměstnal nejen hlídky městské policie a Policie ČR, ale i záchranáře. Bylo to v neděli krátce v po sedmé ráno, kdy se zjevně opilý muž domáhal vstupu do klubu na Vítězném náměstí. Strážníkům, které sám přivolal, řekl, že mu nejde o nic jiného než moci se vrátit do restaurace, ze které ho krátce předtím vykázali policisté. Už se ale nepřiznával, že odejít musel kvůli tomu, že byl vulgární a obtěžoval ostatní hosty. To na něj prozradil až provozní podniku.
Praha – Přejeli mi nohy! Tohle obvinění na adresu městských strážníků, které si původně přivolal proto, aby se ho zastali, tvrdošíjně opakoval opilý muž, který v pražských Dejvicích zaměstnal nejen hlídky městské policie a Policie ČR, ale i záchranáře.
Uherské Hradiště, Břeclav – Být součástí projektu Kopeme za fotbal se vyplatí. Přesvědčil se o tom tým Charvátské Nové Vsi B. Vyhrál totiž VIP návštěvu stadionu 1. FC Slovácka, a tak se amatérští fotbalisté podívali nejen do zákulisí prvoligového celku ale také přímo na tribuny, odkud sledovali utkání domácích s Viktorií Plzeň.
Ústí nad Labem - „O půlnoci, o půlnoci, přišlo na nás strašidlo, mělo gatě na špagátě a na nose lepidlo…" vyzpěvuje šestiletý školák. Děti, které mu dělají publikum, se řehtají na celé kolo a jen „tety" kroutí hlavou. Asi už tyhle poměrně moderní úpravy neznají. Dětí je tu asi třicet.
Chodová Planá – Pivní klub pořádal letos již popatnácté ve spolupráci s rodinným pivovarem Chodovar z Chodové Plané a za podpory Západočeské sekce České barmanské asociace unikátní a již tradiční barmanskou soutěž Chodovar Cup 2013. Ta se stala součástí slavnostního zahájení letošní pivní sezony.
Karlovy Vary - Celých tři čtvrtě roku unikal karlovarským kriminalistům sedmatřicetiletý muž. Ten čelí obvinění ze zpronevěry a podvodu. Klec spadla, až když ho z jedné z chomutovských restaurací poznali a zavolali policii.
Mostecko - Kvalita pitné vody na Mostecku je dlouhodobě velmi vysoká. Balená voda se tak jeví jako zbytečný a drahý luxus. Dnes už můžeme ve vybraných restauracích o sklenici obyčejné vody beze studu požádat.
Smržovka – Myslivost je velmi přitažlivý a zajímavý koníček. Plný zážitků a prožitků uprostřed přírody, kdy je myslivec sám jen se svým kamarádem psem.
Olomoucký kraj - Druhý ročník esejistické soutěže pro studenty středních škol s názvem „V Olomouckém kraji jsem doma. A vždycky budu!" pořádala Moravská vysoká škola Olomouc (MVŠO), garantem soutěže je sdružení OK4Inovace a jedním z partnerů byl regionální Deník.
Domažlice - Lasagne s brokolicí a tuňákem, vepřová krkovice s ořechovým pestem, losos na kmíně. Připomínají vám tyto pokrmy menu z lepší restaurace? Omyl. Z těchto pokrmů si vybírají strávníci, pro které vaří školní jídelna v domažlické Komenského ulici.
Žatec /ROZHOVOR/ - Pivu rozumí, pivo mu chutná, ale hlavně jeho výborné pivo chutná tisícům návštěvníků žateckého Chrámu chmele a piva. František Procházka už přes tři roky vaří přímo před zraky návštěvníků restaurace lahodný zlatavý mok, o kterém umí i poutavě vyprávět..
Domažlice /FOTOGALERIE, REPORTÁŽ/ – Lasagne s brokolicí a tuňákem, vepřová krkovice s ořechovým pestem, losos na kmíně. Připomínají vám tyto pokrmy menu z lepší restaurace? Omyl. Z těchto pokrmů si vybírají strávníci, pro které vaří školní jídelna v domažlické Komenského ulici.
Sokolov - Dvě ubytovny v areálu sokolovského Baníku jsou jako den a noc. Zatímco jedna je moderní a její komfort využívají nájemníci naplno, ta druhá je v žalostném stavu a bydlí v ní sociálně slabí občané. Město mělo v plánu její rekonstrukci, ale oproti původním plánům se podíl Sokolova na dotaci téměř zdvojnásobil.
Bad Leonfelden - Jihočeští studenti pomáhali vytvořit dvojjazyčnou německo-českou kuchařku Šmak má tradici. Ta vznikla ve škole v Bad Leonfeldenu a přináší typická jídla obou sousedních regionů
Ústecko - „Pane kolego, nepižlejte to maso, hezky nasaďte nůž a jedním tahem," cepuje kuchtíka, který plátkuje kus steaku, Jitka Ulihrachová. V minulosti vedla kuchyni v InterContinentalu, a tak co o jídle řekne, je svaté. Nakonec se na toho nešiku už nemůže koukat, vezme do ruky dlouhý, tenký nůž a znovu mu ukáže, jak na to.
Bad Leonfelden - Jihočeští studenti pomáhali vytvořit dvojjazyčnou německo-českou kuchařku Šmak má tradici. Ta vznikla ve škole v Bad Leonfeldenu a přináší typická jídla obou sousedních regionů
Příbramsko – Móda pití obyčejné vody se ujala i na Příbramsku. Hlásí se tu k ní 20 restaurací, z toho patnáct přímo v Příbrami a další v Sedlčanech, Petrovicích a Chraštici.
Most /ROZHOVOR/ - Karel Pádár je typ člověka, který má tu vlastnost, že v tom co dělá, dokáže být vždycky nějak výjimečný. Když se zabýval rytectvím skla, úspěšně reprezentoval naši republiku. Letecké modely od Eduarda zná také celý svět a nemají konkurenci.
Bučovice – Houbový, zabijačkový, segedínský i tradiční hovězí. Nejen tyto, ale mnoho dalších druhů guláše voní v sobotu krátce po poledni na nádvoří bučovického zámku. Na trochu pozdní oběd se tam vypravily desítky lidí, a vědí proč. Hned pět bučovických restaurací se tam totiž uchází o to, kdo nejvíc potěší jejich chuťové pohárky.
Ústecko /REPORTÁŽ/ - „Pane kolego, nepižlejte to maso, hezky nasaďte nůž a jedním tahem," cepuje kuchtíka, který plátkuje kus steaku, Jitka Ulihrachová. V minulosti vedla kuchyni v InterContinentalu, a tak co o jídle řekne, je svaté. Nakonec se na toho nešiku už nemůže koukat, vezme do ruky dlouhý, tenký nůž a znovu mu ukáže, jak na to.
Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ - Už dnes se v Uherském Hradišti uskuteční první Slovácká noc naturistů. Vyznavači tohoto způsobu života se sejdou v osm hodin večer v tamním aquaparku.
Znojemsko – Nejméně sedm restaurací na Znojemsku nabízí už běžně zákazníkům vodu z kohoutku. Průzkum provedli členové občanského sdružení Česko pije z vodovodu jako součást Dne Země. Cílem sdružení je snížit negativní dopad na životní prostředí, který způsobuje balená voda.
Kutná Hora - Galavečerem kutnohorské Club Deportivo futsalové ligy byla ve čtvrtek večer udělána tečka za sezonou 2012/13. Ti nejlepší převzali ceny v restauraci Palma.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - K perle ukryté na dně moře lze přirovnat Tomato Fresh Restaurant. Je trochu zastrčený za silnicí na třídě Generála Píky a daleko od zastávek. Kdo k němu ale váží cestu, najde klenot.
Tachov - Ještě před pár lety se číšníci na prosbu o sklenici obyčejné vody tvářili nechápavě. Většinou jejich odpověď zněla: „Bohužel, šéf to zakázal," či „To z hygienických důvodů nesmíme." Dnes je ale situace přívětivější a stále se zlepšuje. V České republice vodu z kohoutku podává již přes 1900 restaurací.
Broumov - Cyklistické trasy v Broumovském výběžku propojí s těmi v blízkém polském pohraničí nová stezka z Broumova do Olivětína a dále do Polska. Město Broumov má v plánu zahájit výstavbu té části, která povede na území katastru města, koncem letních prázdnin či v září. Hotova má být do listopadu.
Most - Karel Pádár je typ člověka, který má tu vlastnost, že v tom co dělá, dokáže být vždycky nějak výjimečný. Když se zabýval rytectvím skla, úspěšně reprezentoval naši republiku. Letecké modely od Eduarda zná také celý svět a nemají konkurenci. Se šéfem této společnosti jsme se sešli v restauraci, která má interiér vyzdobený fotografiemi Starého Mostu. Se zaujetím si je prohlížel a bylo na něm znát, jak moc ho mrzí, že vlastně nic z toho už neexistuje. Také hned zavzpomínal na místo pod Hněvínem, kde kdysi jeho rodina bydlela.
Praha – Pirátská strana spustila kampaň, v které radí provozovatelům restaurací a dalších podniků, aby hráli hudbu, za níž nemusí platit správcům autorských práv, jako jsou OSA (Ochranný svaz autorský) nebo Intergram. Projekt „Hrajeme svobodnou hudbu" má ušetřit majitelům podniků peníze. V pátek to řekl místopředseda strany Mikuláš Ferjenčík.
Žatecko - Ústecký kraj, vlastník strategické průmyslové zóny Triangle u Žatce, chce v jejím centru postavit servisní středisko. Nese název Triangle City a je zhruba uprostřed zóny. Je pro něj vyčleněn pozemek o rozloze přibližně 18 hektarů.
Krušovice - Jak správně načepovat pivo, aby mělo hustou pěnu, správnou míru a štamgast si pochutnal, či jak se vypořádat s běžnými problémy v provozovně, jak je řešit a hlavně vyřešit? To bylo hlavním tématem Akademie gastronomických umění, která se nyní konala v pivovaru Krušovice na Rakovnicku.
Vyškovsko – Zažádat o sklenici obyčejné vody je v restauracích Vyškovska stále problém. Zákazník se dočká nechápavých nebo rovnou odmítavých výrazů personálu. Móda pití obyčejné vody se však na Vyškovsko přece jen probojovala. I když hodně pozvolna.
Uherské Hradiště - Na nápojovém lístku ji málokde najdete, přesto ji na požádání dostanete. Řeč je o vodě z kohoutku. Většina oslovených restaurací vám ji přinese bez řečí a bezplatně, stačí si o ni říct.
Nejlepší španělské jídlo ve Valencii vaří Němec a na kole se tu nejlépe vyzná Belgičan… Je to trochu paradox, že můj největší kulinární zážitek ve španělské Valencii má na svědomí Němec ze Schwarzwaldu. Jmenuje se Bernd Knöller a je šéfkuchařem v restauraci Riff, která se pyšní michelinskou hvězdou. Ačkoliv hlava kuchyně pochází z Bádenska-Würtenberska, v Riffu ochutnáte typickou středomořskou kuchyni.