Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Zranili mě, ukazoval opilý muž na strážníky

Praha – Přejeli mi nohy! Tohle obvinění na adresu městských strážníků, které si původně přivolal proto, aby se ho zastali, tvrdošíjně opakoval opilý muž, který v pražských Dejvicích zaměstnal nejen hlídky městské policie a Policie ČR, ale i záchranáře. Bylo to v neděli krátce v po sedmé ráno, kdy se zjevně opilý muž domáhal vstupu do klubu na Vítězném náměstí. Strážníkům, které sám přivolal, řekl, že mu nejde o nic jiného než moci se vrátit do restaurace, ze které ho krátce předtím vykázali policisté. Už se ale nepřiznával, že odejít musel kvůli tomu, že byl vulgární a obtěžoval ostatní hosty. To na něj prozradil až provozní podniku.

Zranili mě, ukazoval opilý muž na strážníky

Praha – Přejeli mi nohy! Tohle obvinění na adresu městských strážníků, které si původně přivolal proto, aby se ho zastali, tvrdošíjně opakoval opilý muž, který v pražských Dejvicích zaměstnal nejen hlídky městské policie a Policie ČR, ale i záchranáře.

Hráči ze čtvrté třídy okusili Gambrinus ligu. Díky výhře v soutěži

Uherské Hradiště, Břeclav – Být součástí projektu Kopeme za fotbal se vyplatí. Přesvědčil se o tom tým Charvátské Nové Vsi B. Vyhrál totiž VIP návštěvu stadionu 1. FC Slovácka, a tak se amatérští fotbalisté podívali nejen do zákulisí prvoligového celku ale také přímo na tribuny, odkud sledovali utkání domácích s Viktorií Plzeň.

FOTO: Benada uspořádala pro děti superstar

Ústí nad Labem - „O půlnoci, o půlnoci, přišlo na nás strašidlo, mělo gatě na špagátě a na nose lepidlo…" vyzpěvuje šestiletý školák. Děti, které mu dělají publikum, se řehtají na celé kolo a jen „tety" kroutí hlavou. Asi už tyhle poměrně moderní úpravy neznají. Dětí je tu asi třicet.

V pivovaru roztočili pípy, pilo se první letošní pivo

Chodová Planá – Pivní klub pořádal letos již popatnácté ve spolupráci s rodinným pivovarem Chodovar z Chodové Plané a za podpory Západočeské sekce České barmanské asociace unikátní a již tradiční barmanskou soutěž Chodovar Cup 2013. Ta se stala součástí slavnostního zahájení letošní pivní sezony.

Unikal devět měsíců, zradila ho až hospoda

Karlovy Vary - Celých tři čtvrtě roku unikal karlovarským kriminalistům sedmatřicetiletý muž. Ten čelí obvinění ze zpronevěry a podvodu. Klec spadla, až když ho z jedné z chomutovských restaurací poznali a zavolali policii.

Myslivci chystají jarní svod psů

Smržovka – Myslivost je velmi přitažlivý a zajímavý koníček. Plný zážitků a prožitků uprostřed přírody, kdy je myslivec sám jen se svým kamarádem psem.

Hitem školní jídelny jsou pizza, buchtičky i rajská

Domažlice /FOTOGALERIE, REPORTÁŽ/ –  Lasagne s brokolicí a tuňákem, vepřová krkovice s ořechovým pestem, losos na kmíně. Připomínají vám tyto pokrmy menu z lepší restaurace? Omyl. Z těchto pokrmů si vybírají strávníci, pro které vaří školní jídelna v domažlické Komenského ulici.

Ubytovna v Sokolově bude nadále chátrat, oprava se odkládá

Sokolov - Dvě ubytovny v areálu sokolovského Baníku jsou jako den a noc. Zatímco jedna je moderní a její komfort využívají nájemníci naplno, ta druhá je v žalostném stavu a bydlí v ní sociálně slabí občané. Město mělo v plánu její rekonstrukci, ale oproti původním plánům se podíl Sokolova na dotaci téměř zdvojnásobil.

Nejlepší maso na steak? Jen libové ne

Ústecko - „Pane kolego, nepižlejte to maso, hezky nasaďte nůž a jedním tahem," cepuje kuchtíka, který plátkuje kus steaku, Jitka Ulihrachová. V minulosti vedla kuchyni v InterContinentalu, a tak co o jídle řekne, je svaté. Nakonec se na toho nešiku už nemůže koukat, vezme do ruky dlouhý, tenký nůž a znovu mu ukáže, jak na to.

Ne všude dostanete vodu z kohoutku s úsměvem

Příbramsko – Móda pití obyčejné vody se ujala i na Příbramsku. Hlásí se tu k ní 20 restaurací, z toho patnáct přímo v Příbrami a další v Sedlčanech, Petrovicích a Chraštici.

Jak se stane firma z Obrnic nejúspěšnější na světě?

Most /ROZHOVOR/ - Karel Pádár je typ člověka, který má tu vlastnost, že v tom co dělá, dokáže být vždycky nějak výjimečný. Když se zabýval rytectvím skla, úspěšně reprezentoval naši republiku. Letecké modely od Eduarda zná také celý svět a nemají konkurenci.

Bučovické restaurace bojovaly o putovní gulášový kotlík

Bučovice – Houbový, zabijačkový, segedínský i tradiční hovězí. Nejen tyto, ale mnoho dalších druhů guláše voní v sobotu krátce po poledni na nádvoří bučovického zámku. Na trochu pozdní oběd se tam vypravily desítky lidí, a vědí proč. Hned pět bučovických restaurací se tam totiž uchází o to, kdo nejvíc potěší jejich chuťové pohárky.

Nejlepší maso na steak? Jen libové ne

Ústecko /REPORTÁŽ/ - „Pane kolego, nepižlejte to maso, hezky nasaďte nůž a jedním tahem," cepuje kuchtíka, který plátkuje kus steaku, Jitka Ulihrachová. V minulosti vedla kuchyni v InterContinentalu, a tak co o jídle řekne, je svaté. Nakonec se na toho nešiku už nemůže koukat, vezme do ruky dlouhý, tenký nůž a znovu mu ukáže, jak na to.

Vodu z kohoutku? Také restaurace ze Znojemska se pomalu přidávají

Znojemsko – Nejméně sedm restaurací na Znojemsku nabízí už běžně zákazníkům vodu z kohoutku. Průzkum provedli členové občanského sdružení Česko pije z vodovodu jako součást Dne Země. Cílem sdružení je snížit negativní dopad na životní prostředí, který způsobuje balená voda.

Kuchyně Tomato Fresh? Skvělá, ale schovaná

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - K perle ukryté na dně moře lze přirovnat Tomato Fresh Restaurant. Je trochu zastrčený za silnicí na třídě Generála Píky a daleko od zastávek. Kdo k němu ale váží cestu, najde klenot.

Obyčejná voda je zákazníky oblíbená, hlavně po finanční stránce

Tachov - Ještě před pár lety se číšníci na prosbu o sklenici obyčejné vody tvářili nechápavě. Většinou jejich odpověď zněla: „Bohužel, šéf to zakázal," či „To z hygienických důvodů nesmíme." Dnes je ale situace přívětivější a stále se zlepšuje. V České republice vodu z kohoutku podává již přes 1900 restaurací.

Cyklisty zavede za humna

Broumov - Cyklistické trasy v Broumovském výběžku propojí s těmi v blízkém polském pohraničí nová stezka z Broumova do Olivětína a dále do Polska. Město Broumov má v plánu zahájit výstavbu té části, která povede na území katastru města, koncem letních prázdnin či v září. Hotova má být do listopadu.

ROZHOVOR: Jak se stane firma z Obrnic nejúspěšnější na světě?

Most - Karel Pádár je typ člověka, který má tu vlastnost, že v tom co dělá, dokáže být vždycky nějak výjimečný. Když se zabýval rytectvím skla, úspěšně reprezentoval naši republiku. Letecké modely od Eduarda zná také celý svět a nemají konkurenci. Se šéfem této společnosti jsme se sešli v restauraci, která má interiér vyzdobený fotografiemi Starého Mostu. Se zaujetím si je prohlížel a bylo na něm znát, jak moc ho mrzí, že vlastně nic z toho už neexistuje. Také hned zavzpomínal na místo pod Hněvínem, kde kdysi jeho rodina bydlela.

Piráti slaví čtyřleté výročí, firmám radí, jak neplatit OSA

Praha  – Pirátská strana spustila kampaň, v které radí provozovatelům restaurací a dalších podniků, aby hráli hudbu, za níž nemusí platit správcům autorských práv, jako jsou OSA (Ochranný svaz autorský) nebo Intergram. Projekt „Hrajeme svobodnou hudbu" má ušetřit majitelům podniků peníze. V pátek to řekl místopředseda strany Mikuláš Ferjenčík.

Načepovat dobré pivo je umění. I hostinští se proto musí vzdělávat

Krušovice - Jak správně načepovat pivo, aby mělo hustou pěnu, správnou míru a štamgast si pochutnal, či jak se vypořádat s běžnými problémy v provozovně, jak je řešit a hlavně vyřešit? To bylo hlavním tématem Akademie gastronomických umění, která se nyní konala v pivovaru Krušovice na Rakovnicku.

Voda z kohoutku v restauraci? V regionu stále výjimečně

Vyškovsko – Zažádat o sklenici obyčejné vody je v restauracích Vyškovska stále problém. Zákazník se dočká nechápavých nebo rovnou odmítavých výrazů personálu. Móda pití obyčejné vody se však na Vyškovsko přece jen probojovala. I když hodně pozvolna.

Valencie: Z ráje jídla do rajské zahrady

Nejlepší španělské jídlo ve Valencii vaří Němec a na kole se tu nejlépe vyzná Belgičan… Je to trochu paradox, že můj největší kulinární zážitek ve španělské Valencii má na svědomí Němec ze Schwarzwaldu. Jmenuje se Bernd Knöller a je šéfkuchařem v restauraci Riff, která se pyšní michelinskou hvězdou. Ačkoliv hlava kuchyně pochází z Bádenska-Würtenberska, v Riffu ochutnáte typickou středomořskou kuchyni.