Olomouc – Prověřování náměstka olomouckého krajského policejního ředitele Karla Kadlece v těchto dnech ukončila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Ta náměstka prověřovala několik měsíců, v závěru minulého týdne případ uzavřela.
Olomouc – Prověřování náměstka olomouckého krajského policejního ředitele Karla Kadlece v těchto dnech ukončila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Ta náměstka prověřovala několik měsíců, v závěru minulého týdne případ uzavřela.
Olomouc - Má palírnu a moderní lihovar na špičkový ovocný destilát. V oboru podniká přes patnáct let, a jak říká, jsou v Olomouckém kraji místa, kde by si panáka v hospodě nedal.
Olomouc – Hygienici v úterý ráno vyrazili na kontroly restaurací a dalších míst v Olomouckém kraji, kde prověřují, jestli nenalévají alkohol pocházející z černého trhu.
Ostrava - Tupláky piva, pečená kolena, zpěv, dobrá nálada. To je Oktoberfest - dvoutýdenní mnichovská slavnost, kterou každoročně navštíví miliony turistů.
Ostrava - Tupláky piva, pečená kolena, zpěv, dobrá nálada. To je Oktoberfest - dvoutýdenní mnichovská slavnost, kterou každoročně navštíví miliony turistů.
Plzeň - Devět piv, minutka, dva doutníky, polévka. Taková byla útrata jednoho Plzeňana, který minulý týden seděl v jedné z restaurací v Husově ulici v Plzni.
Praha/Havířov /GRAFIKA, ROZHOVOR/ – Smrtící alkohol, který se objevil už na několika místech Česka, zalarmoval Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci. Ředitel odboru kontroly Jindřich Pokora uvedl, že výskyt metanolu teď ohrožuje hlavně sociálně slabší skupiny obyvatel.
Přerov – Dva muži, z toho jeden v seniorském a druhý v produktivním věku, leží nyní v kritickém stavu na oddělení ARO přerovské nemocnice. U obou potvrdily laboratorní testy vysoké množství metanolu v krvi.
Ústí nad Labem - Dvaadvacetiletý Radek má prudkou krev a rád se podívá sklence na dno. Toho večera popíjel víno v zahradní restauraci s kamarádem Markem.
Policisté pátrají po neznámém lupiči, který v sobotu krátce před půl jedenáctou hodinou večer přepadl benzinovou čerpací stanici v ulici Kpt. Jaroše v Táboře - Klokotech. Obsluze vyhrožoval pistolí.
Všimli jste si, kolik báječných předzahrádek u restaurací a hospůdek letos v Plzni vyrostlo? A Plzeňané i turisté je hojně navštěvují. Snad žádná není přes den prázdná.
Kyjov, Veselí nad Moravou – Devětadvacetiletý muž z Veselí nad Moravou, který se o víkendu otrávil metylalkoholem, je stále v kritickém stavu. Policisté jej nemohou vyslechnout, takže stále není jasné, kde jedovatý nápoj vypil.
Kyjov, Veselí nad Moravou – Devětadvacetiletý muž z Veselí nad Moravou, který se o víkendu otrávil metylalkoholem, je stále v kritickém stavu. Policisté jej nemohou vyslechnout, takže stále není jasné, kde jedovatý nápoj vypil.
Plzeň - Na plzeňském náměstí Republiky v neděli proběhl první ročník Festivalu Polévky. I přes horké letní počasí přilákala netradiční akce stovky lidí.
Praha - Ministerstvo zdravotnictví kvůli otravám metylalkoholem vyhlásilo mimořádnou kontrolní akci v jídelnách a restauracích. Závazný pokyn rozeslalo všem krajským hygienickým stanicím, řekl mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň. Kontroly by mohly začít od úterý. Ministerstvo tak reaguje na rostoucí počet pacientů s otravou metylalkoholem, zemřeli na ni tři lidé, další jsou ve vážném stavu v nemocnicích.
Ústí nad Labem /HLASUJTE/ - Zaplatit drahou vstupenku za koncert nebo festival, a ještě platit za použití toalety. Na to si stěžují návštěvníci akcí konaných v Letním kině.
Troja – Nejen krásné víkendové počasí přilákalo do parku Trojského zámku nezvyklé množství návštěvníků. Ti si sem našli cestu především proto, aby ochutnali delikatesy připraveny profesionálními kuchaři. Druhý ročník gastronomického festivalu Foodparade jich nabízel celou řadu, takže na své si přišli, jak milovníci české kuchyně nebo steaků, tak i příznivci asijských specialit.
Troja – Nejen krásné víkendové počasí přilákalo do parku Trojského zámku nezvyklé množství návštěvníků. Ti si sem našli cestu především proto, aby ochutnali delikatesy připraveny profesionálními kuchaři. Druhý ročník gastronomického festivalu Foodparade jich nabízel celou řadu, takže na své si přišli, jak milovníci české kuchyně nebo steaků, tak i příznivci asijských specialit.
Řečeno dnešní češtinou, vařit je trendy. Plyne to z různých průzkumů, ale i z pohledu do televizních programů. Jací jsme kuchaři je obtížné obecně říct. Asi by musel někdo nezávisle projít republikou a ochutnávat dům od domu, neboť jak hodnotíme sami sebe, nemá valnou vypovídací hodnotu.
Praha /INFOGRAFIKA/ - Nejlépe vařily vždycky babičky. Domácí buchty, králík na smetaně, zelňačka. Předávají se ověřené recepty stále z matky na dceru? A vyvařují dětem pořád babičky, nebo místo u sporáku převzali tátové a strejdové?
Nejlépe vařily vždycky babičky. Domácí buchty, králík na smetaně, zelňačka. Předávají se ověřené recepty stále z matky na dceru? A vyvařují dětem pořád babičky, nebo místo u sporáku převzali tátové a strejdové?
Krušovice – Do vrat Královského pivovaru Krušovice vjíždí traktor ozdobený chmelem. Na chmelové káře veze žok usušeného a slisovaného chmele. Za ním pochoduje průvod brigádníků a do kroku jim vyhrává harmonika. Ti všichni si na chmel v žoku sáhli. Je totiž ručně načesaný a právě ho vezou k slavnostnímu předání hlavnímu sládkovi Tomáši Kosmákovi.
Švihov /AKTUALIZOVÁNO/ – Dopravní nehoda tří osobních automobilů ochromila v pátek okolo devatenácté hodiny provoz na hlavní silnici ve Švihově přímo u restaurace U Lišků.
Jižní Morava /ANKETA/ – S podezřením na otravu metanolem skončili na jižní Moravě o víkendu v nemocnicích dva muži. Oba jsou v kritickém stavu. Policisté teď zjišťují, kde se k jedovatému alkoholu dostali.
Benešov - Nová atrakce přesahující rámec Benešova slouží veřejnosti u restaurace Stará myslivna na Konopišti. V části zámeckého parku vznikla na ploše jednoho hektaru přičiněním provozovatelů restaurace Bohumila Bochňáka a Miroslava Sýkory a také Lesů ČR obůrka s lesní zvěří i s informační tabulí o jejích obyvatelích.
Opava /TÉMA/ – Pokud povzbuzovalo dlouhotrvající tropické počasí posledních týdnů něco nejvíce, byla to žízeň. Majitelé restauračních zahrádek si tak nemohli vůbec stěžovat. Podle námi dotázaných majitelů a provozovatelů restaurací a hospod v Opavě, které mají terasu, se sice letošní prázdninová sezona nedá nazývat extrémně výjimečnou, ale v každém případě šlo o úspěšné léto.
Jičín – Nejpozději 9. listopadu měla být otevřena restaurace hotelu Start, který v roce 2010 odkoupila od města za 12 milionů společnost Regentský dům s.r.o., nyní Hotel Start Jičín s.r.o.
Praha – Milovníci dobrého jídla a pití si dnes nedali ujít příležitost ochutnat kulinářské speciality připravené mistry šéfkuchaři přímo před jejich očima a okoštovat nejlepší vína, chutná piva, ale i speciální čaje a neobvyklé cukrovinky. Na druhém ročníku festivalu jídla a pití Foodparade, který je až do neděle v zahradách trojského zámku, nabídlo ochutnávku 15 předních českých restaurací.
Bruntál - Milovníci historie, obdivovatelé půvabů starých věcí i příznivci nakupování si patrně nenechají ujít výstavu na bruntálském zámku. Jmenuje se Platím!!!
Brno /REPORTÁŽ/ – Pětice mužů sedí za stoly, před sebou rozpitá piva. Vypadají jako běžní návštěvníci hospody až do té chvíle, než čtyři z nich rozloží před sebe bronzové medaile. Čtvrteční večer v brněnské restauraci Na Švábce patří besedě s posádkou českého čtyřkajaku a vlajkonošem národního týmu z letošních olympijských her v Londýně.
Velká Bíteš – Slavnostní křest za sebou mají hned dvě hvězdy, které budou po pátečním aktu co nevidět zasazeny do chodníku slávy před velkobítešskou restaurací U Raušů.
Kroměřížsko – Letošní sezona byla v porovnáním s loňským rokem víc než dobrá. O výkyvy počasí sice nebyla nouze, provozovatelé koupališť na Kroměřížsku si ale léto vesměs pochvalují.
Kraslice - Téměř pěti stovkami exponátů se může pochlubit Muzeum železnice v příhraničních Kraslicích na Sokolovsku. Přes prázdniny si tam každou sobotu, kdy je muzeum otevřené v prostorách nádražní budovy na hlavní vlakové zastávce, našly mnohdy cestu i desítky zájemců.
Úvalno - Tradiční sraz harmonikářů se odehraje dnes v areálu na Strážišti v Úvalně. V amfiteátru pod rozhlednou Hanse Kudlicha budou od 13 hodin vyhrávat nejrůznější typy tahacích harmonik, akor- deonů, bajanů i heligónek. Setkají se zde milovníci lidovek, polek, valčíků, staropražských evergreenů i vážnějších skladeb.
Holýšov – V sobotu hostí na svém stadionu FK Holýšov v boji o první místo v tabulce těžkého soupeře z Horažďovic. Hosté jsou po čtyřech kolech krajského přeboru druzí se ziskem deseti bodů, domácí jsou na místě třetím a mají jen o jeden bod méně.
Jičín – V restauraci U Matěje se každý první čtvrtek v měsíci scházejí Čtvrtečníci. Svůj spolek založili před deseti lety po vzoru Čapkových Pátečníků.
Kroměříž – Dobře známou firmou je v poslední době pro policisty čtyřiadvacetiletý muž z Kroměříže. Nedávno se totiž tento mladý pachatel dopustil v pořadí už několikáté krádeže. Tentokrát mu policisté prokázali odcizení jízdních kol, za toto protiprávní jednání mu sdělili podezření z trestného činu krádež.
Vážany nad Litavou - Balený cukr má původně sloužit jako hygienicky oddělená dávka sladidla nabízená například k čaji nebo kávě. Jenže jako u všech výrobků si i u něj začali lidé hrát s designem. A toho si všimla osmapadesátiletá Stanislava Halamková z Vážan nad Litavou, která teď má ve své sbírce kolem šesti tisíc kusů balených cukrů.
Praha – Hranolky z klatovského kapra, marinované s citronovou trávou a zázvorem, podávané s wasabi bramborovou kaší, dortík z marinovaných Foie gras se skořicovým jablíčkem a brioškou, ale také sushi nebo thajskou národní specialitu Phad Thai. To vše lze o víkendu ochutnat v krásných venkovních prostorách Trojského zámku.
Praha – V Jižním Tyrolsku na severu Itálie se stále jemně míchá mnoho kultur, což se odráží i v gastronomii. V jihotyrolské kuchyni jsou zřetelné vlivy jak klasické rakouské (např. knedlíky), tak italské (těstoviny), ale i středomořské (mořské plody a ryby). Jihotyrolský špek, jablka a vína se mohou chlubit chráněným zeměpisným označením původu EU.
Seč - „Léto v kempu nebylo špatné," říká starosta Seče Marcel Vojtěch. Voda v Sečské přehradě je nadále znečištěna bakteriemi, ukázal to i její zářijový rozbor.
Sokolov - Pátý ročník turnaje hospůdek v malé kopané a pivní olympiádě štamgastů pod názvem „Gambrinus cup 2012" je připraven na sobotu 8. září na umělce u sportovní haly.
Opočno – Je vcelku bez pochyb, že nedávno realizované úpravy opočenského historického centra zklidnily provoz v této části turisticky vyhledávaného města. Ne každému to ale vyhovuje.
Praha – Hranolky z klatovského kapra, marinované s citronovou trávou a zázvorem, podávané s wasabi bramborovou kaší, dortík z marinovaných Foie gras se skořicovým jablíčkem a brioškou, ale také sushi nebo thajskou národní specialitu Phad Thai. To vše lze o víkendu ochutnat v krásných venkovních prostorách Trojského zámku.
Ústí nad Labem - Typicky česká minutka. V jídelním lístku horký favorit. V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku.
Ústí nad Labem - Rozloučení s prázdninami aneb Pohádková zoo nazvala program, který chystá na sobotu 15. září, Zoo v Ústí nad Labem. „Programem chceme dětem zpříjemnit návrat do školních lavic," informovala o tom Deník Věra Vrabcová ze zoo.