Hradec Králové – Když vyjeli naposledy, byl z toho průšvih. Fanoušci Baníku Ostrava na konci března v Uherském Hradišti, kde působí 1. FC Slovácko, rozmlátili dveře restaurace, napadali ochranku i domácí příznivce.
Jižní Morava /TÉMA/ - Chovatelé vepřů měli osm let na to, aby přestavěli kotce pro březí prasnice. Březí zvířata mají chovat ve skupinách, protože je to pro ně přirozenější. Zhruba třetina zemědělců v Evropské unii přestavbu zatím nestihla. Vepřínům, které do příštího ledna kotce nepřestaví, hrozí zavření. V případě, že bude poptávka po mase vyšší než nabídka, vepřové může příští rok zdražit o deset až dvacet procent.
Jižní Morava - Chovatelé vepřů měli osm let na to, aby přestavěli kotce pro březí prasnice. Březí zvířata mají chovat ve skupinách, protože je to pro ně přirozenější. Zhruba třetina zemědělců v Evropské unii přestavbu zatím nestihla. Vepřínům, které do příštího ledna kotce nepřestaví, hrozí zavření. V případě, že bude poptávka po mase vyšší než nabídka, vepřové může příští rok zdražit o deset až dvacet procent.
Valencie, Brno – Jako vůbec první české basketbalistce se jí povedl dvojnásobný triumf v Eurolize. Po brněnském triumfu z roku 2006 se jí stejný kousek povedl v neděli. Na palubovce istanbulské haly se radovala se španělskou Valencií. „Byl to můj sen od doby, kdy jsem do klubu přišla,“ přiznává česká reprezentantka Jana Veselá.
Hradec nad Moravicí - Odbor vysokohorské turistiky TJ Opava s opavským odborem Klubu českých turistů pořádají v sobotu 7. dubna už 52. ročník Bezručovy Moravice. Tento nejstarší turistický pochod v republice bude mít start i cíl u Městského úřadu Hradec nad Moravicí.
Malou revolucí v gastronomii nazývají Francouzi techniku přípravy jídla zvanou sous-vide. Za exotickým označením se skrývá „vaření“ potravin ve vakuovém sáčku ve vodní lázni. To vše při striktně stálé teplotě od 52 °C do 80 °C a více podle druhu pokrmu.
Brno – Muzeum dopravy a restaurace má letos vzniknout z lodi Veveří, která ještě loni brázdila Brněnskou přehradu. Plán jejího nového majitele nedávno posvětil i stavební úřad brněnské městské části Bystrc, na jejímž území loď nyní stojí.
Ústí nad Labem - Pokud hledáte točené pivo v maximální možné kvalitě, pak zajděte do Pivovarské šenkovny. V nejstarší restauraci v Ústí nad Labem nově točí originální tankové pivo.
Ústí nad Labem - Doslova na dračku, tak by se dal charakterizovat zájem návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen o menu Ústeckého deníku. Po hodině a půl co restaurace otevřela, se po Kachně s červeným zelím jen zaprášilo.
Přerov – Trumfovat se o to, kdo předloží na nejbližším jednání přerovského zastupitelstva 16. dubna zdařilejší návrh vyhlášky na omezení hazardu, budou opět radní s opozicí. Zatímco vedení města chce prosadit, aby herny zmizely z blízkosti škol, opozice požaduje úplný zákaz výherních hracích automatů.
Ústí nad Labem – Číšník roztáčí pípu. Místo klasického zlatavého moku teče do půllitříků brčálově zelené. Je totiž Zelený čtvrtek a ústecké restaurace letos už po sedmé nabízejí štamgastům sváteční várku třináctistupňového speciálu.
Markvartice – Možná, když se něco událo podruhé, založila se tradice? Po projekci a setkání s režisérem filmu Tobruk Václavem Marhoulem se promítl 25. března 3. díl televizního filmu Prima sezóna podle Josefa Škvoreckého.
Hradec nad Moravicí - Odbor vysokohorské turistiky TJ Opava s opavským odborem Klubu českých turistů pořádají v sobotu 7. dubna už 52. ročník Bezručovy Moravice. Tento nejstarší turistický pochod v republice bude mít start i cíl u Městského úřadu Hradec nad Moravicí.
Praha – Šest set tisíc korun spolykaly plameny, k jejichž likvidaci vyjížděli říčanští hasiči v pátek po třetí hodině ranní do Průhonic na Praze-západ.
Praha – Šest set tisíc korun spolykaly plameny, k jejichž likvidaci vyjížděli říčanští hasiči v pátek po třetí hodině ranní do Průhonic na Praze-západ.
Valašsko - Zlatavý mok ztratil včera v řadě restaurací svou charakteristickou barvu. Hostinští už tradičně na Zelený čtvrtek narazili bečky s pivem v odpovídající barvě.
Přerov – Nová nekuřácká restaurace s názvem Katovna zahájila svůj provoz ve čtvrtek v jedenáct hodin. Přerovu tak přibylo další místo, které lidé mohou navštívit bez obav, že budou po jejich návštěvě cítit cigaretovým kouřem. Mezi další nekuřácké prostory, které Přerované již navštěvují patří například Restaurace Bečva, která byla opět otevřena také ve čtvrtek, restaurace Parník, Grill Bar, kavárny Base Camp či Echo Caffé.
Plzeň - S mírným růstem českého pivního trhu počítá po loňské stabilizaci a předchozích dvou letech propadu generální ředitel Plzeňského Prazdroje Doug Brodman. K vyšším prodejům nevede jiná cesta než inovace, tedy nové produkty, řekl novinářům.
Tachov /ROZHOVOR/ - Ve středověku to bylo jednoduché. Když se ve městě rozmohly krysy, zavolali krysaře. Ten vzal píšťalu a hlodavce z města vyvedl. Během let se zřejmě naučila tato zvířátka milovat hudbu a píšťalka je z kanálů a od popelnic nevyžene. Od toho máme deratizátory, jedním z nich je Martin Ledvina.
Hradec Králové - Pravidelně každý týden se na stránkách Deníku dělí o své postřehy ze soutěže hráči, zpravidla kapitáni, vybraných celků amatérské volejbalové ligy. Každý odpovídá na pět otázek.
Benešov – Na vizuálně téměř dokonalý vjem architektury Masarykova náměstí a jeho domy s upravenými fasádami, se už nyní mohou těšit návštěvníci Benešova i místní.
Mělník – Psi vítáni! Takový je závěr včerejšího průzkumu Deníku v hospodách, barech a cukrárnách v Mělníku. Města, kde se lidé mohou po jarních výletech a procházkách bavit, napít nebo najíst ve společnosti svých zvířat.
Mělník – Psi vítáni! Takový je závěr včerejšího průzkumu Deníku v hospodách, barech a cukrárnách v Mělníku. Města, kde se lidé mohou po jarních výletech a procházkách bavit, napít nebo najíst ve společnosti svých zvířat.
Praha - S Velikonocemi začíná turistická sezona. Do Prahy přijíždějí turisté téměř z celého světa, řada z nich se vrací již poněkolikáté, protože si město nad Vltavou oblíbila. A proto mnozí z nich vyhledávají stále nová zastrčená zákoutí, která působí romanticky a která si při svých dřívějších návštěvách ještě nestačili prohlédnout.
Česká Lípa - Oblíbená soutěž Tip liga čtenářů Českolipského deníku pokračovala 2. kolem, ve kterém bylo kvůli nepřízni počasí odehráno pouze šest zápasů z deseti.
Brno – Zelené bylinkové pivo nabídne dnes zájemcům brněnský pivovar Starobrno. Sládek Petr Hauskrecht ho letos navařil šest tisíc hektolitrů. Zelené půllitry mají připomenout příchod velikonočních svátků.
Miroslav – Puzzle jako živoucí kronika aneb budeme mít v Miroslavi nový český rekord? Nad touhle otázkou se zamyslela Eliška Počarovská, která měla loni na starosti zdolání rekordu ve skládání největšího sériově vyráběného puzzle na světě. Proto pro letošní rok přichystala další akci, ve které se pokusí zdolat rekord a ještě ke všemu zachytit krásy a život v Miroslavi.
Ostrava - Snaha nakupovat u českých zemědělců co nejlepší a nejkvalitnější suroviny se občas setkává s problémy. Není to jen horší dostupnost, ale také nedostatek zboží na trhu a to, jakou mají zemědělci zrovna sezonu.
Ostrava - Snaha nakupovat u českých zemědělců co nejlepší a nejkvalitnější suroviny se občas setkává s problémy. Není to jen horší dostupnost, ale také nedostatek zboží na trhu a to, jakou mají zemědělci zrovna sezonu.
Brno /ANKETA/ – Zelené bylinkové pivo nabídne dnes zájemcům brněnský pivovar Starobrno. Sládek Petr Hauskrecht ho letos navařil šest tisíc hektolitrů. Zelené půllitry mají připomenout příchod velikonočních svátků.
Klatovy /VIZUALIZACE/ - Na proměnu deseti míst v Klatovech předložilo své návrhy deset architektů, kteří se zapojili do projektu 10 x 10 nápady pro Klatovy. Celkem se sešlo 36 návrhů. Všechny návrhy, které architekti předložili, si můžete prohlédnout v bývalé jezuitské koleji, kde jsou vystaveny.
Vratislavice nad Nisou - Návštěvníkům vratislavické Desítky se naskytne jedinečná příležitost osobně se setkat se světově uznávaným fotografem Antonínem Kratochvílem. Vážní zájemci o fotografii se mohou zúčastnit workshopu.
Sobotín - Sobotínský zámek má konečně nového majitele. Společnosti RPG RE Commercial, která objekt vlastnila, trvalo dlouhé čtyři roky, než našla kupce. Sobotínský zámek nyní vlastní manželé Hrochovi, kteří podnikají v gastronomii a ubytovacích službách, v Šumperku například vlastní centrum Maják.