Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

GLOSA: Hospody o víkendu? Invaze maturantů

Pivo střídalo pivo. Podnosy se číšníkům prohýbaly pod množstvím štamprlí. Lokálem se nesl řev a viditelnost se zhoršovala všude se rozpínajícím kouřem z cigaret. V průběhu uplynulého víkendu bylo možno mezi hosty výčepů jen těžko najít někoho, kdo nebyl „náctiletý“. Maturanti zapíjeli maturity.

Město má zájem o snímky Švýcárny

Slatiňany – Máte doma historické fotografie nebo kresby rekonstruované slatiňanské Švýcárny? Pak je můžete nabídnout k oskenování nebo zaslat v elektronické podobě pro další využití na slatiňanskou radnici.

V Tršicích vznikl unikátní jezdecký areál

Olomouc - Lidem, kteří neradi sedí doma na pohovce a koušou se nudou, přibyla další atraktivní možnost, jak strávit volný čas. V Tršicích na pomezí Olomoucka a Přerovska nedávno vyrostl jezdecký areál s ojedinělým zázemím.

Šnídlová ovládla Tip ligu na plné čáře, zbytek se vyrovnal

Rakovník – Mnozí na to čekali, jiných se to netýkalo. Ovšem většina čtenářů jistě ví, že soutěž Tip ligy se prostřednictvím Deníků hraje již deset let. A právě teď je tady vyhlášení za jarní část soutěže, ve které se hrálo o celkem příjemné ceny.

Restaurace Na Trandě

Holice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 20 - Restaurace Na Trandě

Restaurace Sezemický dům

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 19 - Restaurace Sezemický dům

Restaurace Pod Vinicí

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 17 - Restaurace Pod Vinicí

Restaurace Na Haldě

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 16 - Restaurace Na Haldě

Hygienici: Zmrzlina na Olomoucku je bez závad

Olomouc – Kdo by v těchto teplých dnech neměl chuť na to, osvěžit se zmrzlinou. Hygienici, kteří se vydali na první letošní kontroly chladivé pochoutky, mají pro její vyznavače prozatím tu nejlepší zprávu.

Vítěz Jahodobraní snědl 25 knedlíků

Nová Bystřice – Na pět stovek návštěvníků se sešlo na pátečním rockovém koncertě, který odstartoval již 4. ročník Jahodobraní. Jeho pořadatelem je tradičně město.

Strání začalo provozovat obecní restauraci

Strání – Provozovat restauraci v objektu místního zámečku se rozhodl obecní úřad ve Strání. Pár dnů po zahájení provozu mají občané zájem o polední meníčka, salonky a přespolní o pořádání svateb.

Restaurace na zámku Dětenice

Dětenice- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to Restauraci v zámku Dětenice.

Indická restaurace Everest, Jičín

Jičín- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to Indickou restauraci.

Česká obchodní inspekce: Podvádění se může prodražit

Královéhradecko - Míra piva, kvalita poskytovaných služeb na plovárnách nebo jakost spotřebního zboží. Tyto věci a mnohé další hodnotí v pravidelných kontrolách pracovníci hradecké pobočky České obchodní inspekce (ČOI), která v souvislosti s výskytem určitých produktů či služeb na trhu dohlíží na jejich optimální prodej.

Hotel Praha

Broumov- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem20 - Hotel Praha.

Hospůdka Stovka

Hronov- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem17 - Stovka.

Penzion Prajzko

Hronov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem16 -Penzion Prajzko*** .

FOTO: Dětský den ukončil rock nejen pro dospělé

Velký Osek – Na celý den ožilo v sobotu prostranství za restaurací a motelem U Jezera, kde si daly nejdříve dostaveníčko nejmenší, pro které organizátoři připravili dětský den. Poté je vystřídal hudební program.

Dovolená: Platební karty v kufru jsou už samozřejmostí

ČR - Pryč jsou doby, kdy si lidé před cestou do zahraničí vybrali větší hotovost a pak zamířili do směnárny. Dnes většina z nich spoléhá na platební karty. Loni uskutečnili Češi v cizině karetní operace za 35,2 miliardy korun.

Česká obchodní inspekce: Podvádění se může prodražit

Hradec Králové - Míra piva, kvalita poskytovaných služeb na plovárnách nebo jakost spotřebního zboží. Tyto věci a mnohé další hodnotí v pravidelných kontrolách pracovníci hradecké pobočky České obchodní inspekce (ČOI), která v souvislosti s výskytem určitých produktů či služeb na trhu dohlíží na jejich optimální prodej.

Policie v Praze poslední školní týden posílí hlídky

Praha - V souvislosti s koncem školního roku pražští strážníci i policisté posílí hlídky. Dohlížet by měli kvůli bezpečnosti dětí u více než 300 přechodů pro chodce v blízkosti škol, budou měřit rychlost, ale i dbát na to, aby mladiství nekonzumovali alkohol.

V Rokycanech načepují po 84 letech své pivo

Rokycany - Poslední červnový den je pro Rokycany významný. V restauraci na Rašínově dojde ve čtvrtek po sedmnácté hodině ke slavnostnímu naražení první Stočeské várky. Cesta k vaření speciálního a hlavně místního piva byla ovšem dlouhá a trnitá.