Kreativ

ŠTÍTEK: stříbro

ilustrační

Vozidlo se převrátilo

Stříbro – Čtyři osoby byly převezeny do nemocnice po dopravní nehodě, která se stala v sobotu kolem čtvrté hodiny odpolední ve Stříbře.

Horníci ze Stříbra a Plané se zúčastnili průvodu v Praze.

Hornický průvod se stal turistickou atrakcí

Tachovsko – Velká podívaná pro turisty. Tak označili účastníci úterní pochod horníků centrem Prahy, kterého se zúčastnili také členové hornických spolků ze Stříbra a z Plané.

Kutnohorský Hrádek dýchal předvánoční atmosférou

Kutnohorský Hrádek dýchal předvánoční atmosférou

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - České muzeum stříbra v Kutné Hoře uspořádalo v sobotu 8. prosince akci nazvanou Advent na Hrádku. Pro návštěvníky byla připravena vánoční soutěž, výtvarná dílna, zpívání koled u klavíru nebo jarmark. 

Junior Jaroslav Lang zářil na Světovém poháru německém v Suhlu.

Lang a střelecká hvězda? Má k tomu předpoklady

Hradec Králové - Ovlivnilo ho setkání s legendou. Díky tomu možná roste v Česku nová střelecká hvězda. Bývalý reprezentant a olympionik v disciplíně skeet Leoš Hlaváček oslovil tehdy jedenáctiletého klučinu Jaroslava Langa, zda by to nechtěl zkusit s flintou u ramene na oficiálním střelišti.

Zimní mistrovství ČR žactva: 1. místo Jan Valečka.

Jan Valečka se stal mistrem České republiky

Beroun /FOTO/ - Úspěšné bylo zakončení zimní sezóny pro plavce na Zimním mistrovství ČR žactva (14, 13 a 12tiletého žactva). Mistrovství se konalo první prosincový víkend ve třech městech: Nový Jičín, Mladá Boleslav a Prostějov. Na všech závodech se berounští plavci velké konkurence nezalekli a ukázali tu nejlepší formu zimní sezony.

Silový trojbojař Sokola Nymburk Pavol Demčák získal na mistrovství Evropy Masters v klasickém benchpressu stříbrnou medaili.

Sladká tečka na závěr. Demčák má stříbro z mistrovství Evropy

Marignac - Posledním velkým závodem bylo pro silového trojbojaře Pavola Demčáka z nymburského Sokola s podporou města Nymburka mistrovství Evropy Masters v klasickém benchpressu, které se konalo ve francouzském městě Marignac. Do Francie přijel jako velký favorit a po velkém boji nakonec skončil na druhém místě za Ukrajincem Petrovem.

Havířské Vánoce před sto lety budou k vidění v hornickém domku na Březových Horách.

Hornické muzeum představí havířské Vánoce

Příbram - Vánoce v hornickém domku a Štědrovečerní šichta v Prokopské štole na dole Anna je název programu pořádaného Hornickým muzeem Příbram od pondělí 10. prosince, který potrvá až do pátku 21. prosince od 9 do 16 hodin, při němž se mohou návštěvníci, zejména ti nejmenší, přenést do dob havířských předků na Příbramsku před sto a více lety.

Marek Sýkora na snímku s manželkou Zdeňkou.

Marek Sýkora slaví

Plzeň - Osobnost českého hokeje, někdejší útočník a později trenér Marek Sýkora dnes slaví sedmdesátiny.

Lukáš Zevl ve Skotsku.

Zuzáková má stříbro z Orlové

Orlová – V Lutyni se konal badmintonový turnaj Czech Junior jakožto další díl evropské juniorské tour. Jediná benátecká hráčka v turnaji Kateřina Zuzáková, která do turnaje vstupovala jako nasazená čtyřka, dokráčela až do finále, kde podlehla 1:2 na sety první nasazené Holanďance Amy Tan. Druhý cenný kov přidala benátecká reprezentantka ve čtyřhře společně s pardubickou spoluhráčkou Lucií Krpatovou.

Mladší žákyně Medúzy s cenami za první místo.

Avabely zářily ve Strakonicích

Kladno – Výjimečně v bazénu ve Strakonicích se konal Táborský pohár 2018 v synchronizovaném plavání mladších žákyň a žákyněk. Kladenskému klubu Medúza se nadmíru dařilo.

Legiovlak na nádraží v Radnicích na Rokycansku. Školám i ostatním zájemcům nabízí průvodci komentované prohlídky a nahlédnutí do vojenského života československých legionářů nejen v Rusku ale i na dalších bojištích.

FOTO, VIDEO: Legiovlak stojí v Radnicích do neděle

Radnice – Obyvatelé Radnic i okolních obcí Rokycanska se mohli včera poprvé seznámit s legiovlakem. Souprava s třinácti rekonstruovanými vozy, které představují vojenský ešalon, sem dorazila z Rakovníka.

Výběr starších děvčat OFS Prachatice získal druhé místo.

Výběr Prachaticka přivezl stříbro

Prachatice – Halového fotbalového turnaje dívek, který spolupořádal OFS Strakonice s KFS Jihočeského kraje, se zúčastnily i výběry OFS Prachatice.

Roman Pazdera.

Roman Pazdera senzačně bronzový

Kolín - Vynikajícího úspěchu dosáhl na letošním posledním mistrovství České republiky - šampionátu v přespolním běhu mužů, žen, juniorů a juniorek v Kostelci - Alfrédově kolínský svěřenec trenérky Jany Šedinové Roman Pazdera.

Požár v Boječnici.

V Boječnici hořela stodola

Boječnice – Jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů ze dvou okresů zasahovaly v noci na sobotu u rozsáhlého požáru stodoly v Boječnici.

Ilustrační fotografie.

Mladík poškodil chodník

Ostrov u Stříbra – Dopravní nehodu, která se stala v úterý odpoledne u Ostrova u Stříbra, řeší tachovští dopravní policisté.

Sportovní gymnastky Slovanu vybojovaly v Jindřichohradecké lize sedm medailí.

Gymnastkám Slovanu se doma dařilo

Jindřichův Hradec - Celkem 99 závodnic z 10 klubů se prezentovalo v desátém ročníku „Jindřichohradecké ligy“. Pořádajícímu Slovanu vynesla soutěž ve čtyřboji tři prvenství.

Plameny vozidlo zcela zničily.

U Olbramova shořelo auto

Olbramov – K požáru osobního automobilu vyjížděli v úterý kolem půl deváté večer mezi Kořen a Olbramov hasiči ze stanic Stříbro, Tachov a dobrovolní z Černošína.

Matraci vyzkoušejte. Bude sloužit léta, ale první dojem je důležitý.

Chcete-li dobře spát, výběr matrace není legrace

Nemusíme být zrovna princeznou na hrášku, abychom dokázali pocítit, že staré rčení „jak si kdo ustele, tak si lehne“ platí beze zbytku. A možná dokonce víc než kdysi, protože se zády má dnes problém řada lidí všech věkových skupin.

Požár rodinného domu v Plané

Plameny zničily celé podkroví domu

Svahy – Škodu za zhruba šest set tisíc korun způsobil rozsáhlý požár domu, ke kterému vyjížděli hasiči v pondělí před devátou hodinou večerní do osady Svahy nedaleko Plané.

Ilustrační foto.

Silnice nebo spíše tankodrom? Nejhorší cesta v kraji je na Opavsku

Alespoň takto rozhodli lidé, kteří se zapojili do osmého ročníku ankety Nejhorší díra republiky. Pomyslné ostudné vítězství v kraji patří komunikaci, spojující obce Šilheřovice a Hať na Opavsku. Stříbro za výmoly putuje do Nového Jičína, bronz si letos připisuje Frýdek-Místek.

Rozlohou druhé největší město na Pardubicku bylo v polovině listopadu dějištěm kvalifikačního závodu plavců na mistrovství republiky žákovských kategorií, dorostu 
a dospělých.

Trutnovští plavci zářili na přeborech. Nejvíc Kirschová

Česká Třebová - Rozlohou druhé největší město na Pardubicku bylo v polovině listopadu dějištěm kvalifikačního závodu plavců na mistrovství republiky žákovských kategorií, dorostu a dospělých. Za TJ Loko UP GROUP Trutnov se jej účastnilo 13 sportovců, když někteří bohužel ze zdravotních důvodů chyběli.

Ilustrační foto.

Chodník získá nové osvětlení

Stříbro – Chodník v dolní části Soběslavovy ulice dokončují dělníci ve Stříbře. Pohodlnější a bezpečnější cestu tak přinese dílo především dětem, které tudy denně chodí do dvou škol. Radnice však plánuje další úpravy a investice.

Ilustrační fotografie.

Recidivista bral televizi i občanku

Stříbro – Pachatele vloupání z první poloviny října už znají stříbrští policisté. Zloděj tehdy ukradl v jednom domě věci za několik tisíc korun.

MARTINA SCHMORANZOVÁ se připravuje v Indii na mistrovství světa.

Cíle nemám malé, chtěla bych medaili!

New Delhi – Dlouho se připravovala na svůj letošní vrchol. A ten už je tady! Boxerka Martina Schmoranzová, která patří pod hlavičku BC Rohovník Armex Děčín, se už připravuje v Indii na mistrovství světa.

Z mezinárodních závodů v karate - Velká cena města Ústí nad Orlicí.

Na tatami se objevilo 360 karatistů, Poláci i Slováci

Ústí nad Orlicí - V sobotu 10. listopadu se ve sportovní hale Střední umělecko-průmyslové školy Ústí nad Orlicí uskutečnil 18. ročník populárních mezinárodních závodů v karate - Velká cena města Ústí nad Orlicí.

Pavel Kuka.

Smolné období české ofenzívy? Dostaneme se z něj, máme Schicka, míní Kuka

/ROZHOVOR/ Má stříbro z Eura i německý titul, ve Slavii zase skončil první v hlasování o ideální jedenáctku novodobé klubové historie. Radost rozdává Pavel Kuka i dnes – například svým nezdolným optimismem. „Vychovali jsme světové útočníky kdysi a vychováme je znovu. Jen to chce trpělivost,“ vyprávěl Deníku.

Ilustrační foto.

Jezuité, betlémy, letecké odznaky. Přednášky v Telči mají zajímavá témata

Telč - Čtyři přednášky, každou z jiného soudku, si na listopad a prosince připravili telčští památkáři v rámci cyklu Rodinné stříbro - Památky kolem nás. První z nich se uskuteční ve středu 14. listopadu v Univerzitním centru Masarykovy univerzity v Telči a má název Letecké odznaky 1918–2018. Začátek je v 18 hodin.

Oblastní badmintonový přebor staršího žactva U15 v Českém Krumlově.

Dvě zlaté a jedno stříbro pro Barboru Kortusovou

Český Krumlov – Pořadatelé z SKB Český Krumlov přivítali v městské sportovní hale na Chvalšinské silnici při badmintonovém oblastním přeboru kategorie staršího žactva U15 celkem 37 hráčů.